Kaj trenutno berete?
Posted 09 February 2025 - 08:09 AM
Meni je tema spet za pojest. Preventivno sem se jo spravila najprej brat sama, pa je ne bom dala Bju, pretezka je in prezalostna. Vsaj zaenkrat. Je tudi na oddelku nad 13 let.
Zanimivo je brati in dozivljati tole knjigo skozi otroske oci. Sploh to, njegovo osmisljanje situacij, pa kako si vse po otrosko razlozi tako, da se pomiri. Cisto drugace, kot bi naredili odrasli.
https://www.dobreknj...i/knjige/nekoc/
Posted 09 February 2025 - 12:13 PM
Zdaj pa berem When You Are Ready, This Is How You Heal Brianne Wiest, fajn knjiga esejev za samopomoč, bere se tekoče, bralca neobremenjeno nagovarja v 2. osebi.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 February 2025 - 12:06 PM
Prvo knjigo iz serije - Morris Gleitzman - Nekoč
Meni je tema spet za pojest. Preventivno sem se jo spravila najprej brat sama, pa je ne bom dala Bju, pretezka je in prezalostna. Vsaj zaenkrat. Je tudi na oddelku nad 13 let.
Zanimivo je brati in dozivljati tole knjigo skozi otroske oci. Sploh to, njegovo osmisljanje situacij, pa kako si vse po otrosko razlozi tako, da se pomiri. Cisto drugace, kot bi naredili odrasli.
https://www.dobreknj...i/knjige/nekoc/
Zdaj drugi del, z naslovom "Potem". Doma imam se tretjega, "Zdaj".
Vmes sem prebrala Zivalsko kmetijo od Roze (B. Tudi).
Zdaj sem videla kaj imajo na maturi in naslednja na spisku je Kocbekova Strah in pogum. Res me zanima kako danasnji 18 letniki lahko razumejo to delo.
Posted 17 February 2025 - 08:28 AM
Elizabeth Gilbert - Za vedno?
po do sedaj prebranem nisem dol padla. Prvi del mi je bil res zakon (verjetno sem bila ravno v takem obdobju - takoj po ločitvi in sem res požirala strani), zdaj mi je pa bolj kot ne drama zaradi drame. Bom pa videla kako bo šlo naprej.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 18 February 2025 - 12:50 PM
J. Castillo: Steklena kukavica
Dokončati moram pa še Dvanajst skrivnosti od Roberta Golda.
Posted 18 February 2025 - 02:44 PM
Rachel Rowlands: Beli božič v mačji kavarni
Felicia Kingsley: Srci v najemu
Diane Chamberlain: Naše laži
Caroline Wahl: 22 dolžin
Ana Huang: Izkrivljene laži
Elizabeth Strouth: Ime mi je Lucy Barton
Laurie Gilmore: Kavarna Pumpking spice Cafe
Trish Doller: Daleč od uhojenih poti
Anna Bradley: Debitantka na preizkušnji
Cedric Sapin Defour: Njegov vonj po dežju- priporočam za vse ljubitelje psov.
Posted 18 February 2025 - 02:48 PM
Posted 18 February 2025 - 04:16 PM
Posted 22 February 2025 - 08:46 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 24 February 2025 - 01:14 PM
Med gorami sem spet prebrala, je imel Maks za DB.
Posted 24 February 2025 - 10:55 PM
Nisem ga se nikoli in bom zdaj imela priloznost🫣
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 February 2025 - 06:56 PM
Posted 25 February 2025 - 08:31 PM
Posted 01 March 2025 - 10:53 PM
V resnici sem jo celo danes prebrala, z izjemo 20 strani pred dvema tednoma.
Ne spomnim se, kdaj sem ob koncu knjige nazadnje tako jokala. Mogoce nikoli.
Zacenjam se tretjo, z naslovom Zdaj. Ce je kot prvi dve jo bom spet pozrla.
Posted 02 March 2025 - 12:40 PM
Zdaj berem “nadaljevanje”, “Poseben dan”. Mi je bolj všeč, ker že lahko reflektira izgubo otroka, pri prvi sem precej prejokala, ker sem razmišljala o B., zdaj mi je pa lažje. Knjiga daje besede mojim občutkom, prej za to ni bilo časa, vedela pa sem, da je potrebno.Anne-Dauphine Julliand: “Dva koraka po mokri mivki”
Posted 03 March 2025 - 06:58 PM
Posted 04 March 2025 - 12:26 AM
Posted 10 March 2025 - 08:16 AM
Po dolgem času sem prebrala spet eno zanimivo zgodbo (predvsem da ni zamorjena) slovenske avtorice Jerce Cvetko- Padam na besede. Priporočam v branje.
Ostalo pa:
Meghan Quinn- Nesojena ljubimca (slabo nadaljevanje serije, ženski lik mi je šel prav na živce)
Penelope Ward: Rokerjeva muza
Francesca Gianonne: Poštarica - dober zgodovinski roman o začetkih feminizma v Italiji
Posted 10 March 2025 - 08:22 AM
Jaz sem zadnjič po tvoji objavi vzela Daleč od uhojenih poti in 22 dolžin (ti dve sta mi prebranih povzetkih delovali zanimivi, čeprav ni to moj najljubši žanr), bom ta teden začela.
Čez vikend (no, v enem popoldnevu) sem prebrala pa Take majhne stvari od Claire Keegan, po kateri je menda posnet film, ampak mi je zelo zanimivo, kako posnameš film po dobrih 100 straneh literarne osnove...
aja, pa skozi Pestrno se počasi prebijava, to ni res, kako počasi gre to.. in pol me vpraša, če jaz bi vse to (cca 50 strani, haha) prebrala naenkrat, hahaha.
Posted 10 March 2025 - 08:39 AM
Čez vikend (no, v enem popoldnevu) sem prebrala pa Take majhne stvari od Claire Keegan, po kateri je menda posnet film, ampak mi je zelo zanimivo, kako posnameš film po dobrih 100 straneh literarne osnove...
Tole pa nisem vedela. Sem šla pogooglat in moškega igra Cillian Murphy. Bi znalo bit zanimivo. Sicer pa zgodba kot taka je zelo splošno napisana in ravno zato je veliko možnosti kako razvit scenarij.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users