Tole sem zadnjič delila v eni drugi temi, srednji sloj je čisto drugače definiran in ne pomeni nadpovprečne plače ... Ne vem, po kakšni logiki s povprečno plačo ne bi spadal v srednji sloj?
https://www.24ur.com...nji-razred.html
Posted 12 February 2024 - 11:46 AM
Tole sem zadnjič delila v eni drugi temi, srednji sloj je čisto drugače definiran in ne pomeni nadpovprečne plače ... Ne vem, po kakšni logiki s povprečno plačo ne bi spadal v srednji sloj?
https://www.24ur.com...nji-razred.html
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 February 2024 - 11:50 AM
A če imaš minimalno plačo, si pa kr avtomatsko nižji sloj?
Posted 12 February 2024 - 11:56 AM
Verjetno ja. Delati samo za preživetje je pa očitno ful širok pojem ... To zame pomeni, da si lahko privoščiš samo osnovne stvari in da ti nič ne ostane, ko plačaš položnice in hrano.
― V. Van Gogh
Posted 12 February 2024 - 12:01 PM
Men je to ločevanje po slojih res čisto mimo, celo malo žaljivo. Sicer ne vem konteksta, pa vseeno.
Posted 12 February 2024 - 12:05 PM
Jaz takega ločevanja še nisem zasledila v kontekstu, ki bi bil žaljiv. V bistvu redko kje sploh to slišim/preberem, si pa očitno ljudje to ful različno razlagajo.
― V. Van Gogh
Posted 14 February 2024 - 10:08 PM
Posted 14 February 2024 - 11:21 PM
Posted 15 February 2024 - 08:01 AM
Imam ta pogled že leta.
Zakaj je sprejemljivo na iG, da se vse guzijo(pardon my french), ni pa ok, da pokriješ lase?
In kotsi že napisala, Fiona, še dve generaciji nazaj so ženske z razlogom nosile rute pri nas. Ni šlo za modni dodatek. Se spomnim moje stare mame, ki jo je nosila vedno, ko je šla k maši. Je bilo to sicer ene 3x letno, pa vseeno.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 February 2024 - 08:15 AM
Posted 15 February 2024 - 08:24 AM
Jaz ne bi nosila rute, mi izjemno ne paše
Spoštujem pa, če nekdo želi imeti pokrite lase. zakaj bi bila to moja stvar? Pod pogojem, seveda, da v to ni prisiljena.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 February 2024 - 08:25 AM
Zanimiv pogled, lahko razumem, da je nošnja hijaba način, da omejiš ostalim dostop do svojega telesa. Me pa pri vsem še najbolj zmoti da reče da je to ''submission'', kar je bolj podreditev kot predanost. Tu pa ne morem mimo tega, da dobim občutek spet nekega podrejanja ženske moškemu (če gledamo da je Bog moškega spola). A ista razlaga velja tudi za nošenje nikaba ali burke?
Posted 15 February 2024 - 08:39 AM
Posted 15 February 2024 - 08:43 AM
Jaz imama bolj težavo v submission načelno. Saj gre tudi moški na kolena pri molitvi.
Jaz pred nikomer, niti bogom, ne bi šla na kolena.. Ampak to sem jaz
Posted 16 February 2024 - 01:44 PM
O čem je ta drama na IG k Adrijana piše, da kao ena kopira vse kar dela?
After all this time?
Always.
Posted 16 February 2024 - 02:24 PM
Posted 16 February 2024 - 08:45 PM
― V. Van Gogh
Posted 16 February 2024 - 09:28 PM
Posted 16 February 2024 - 09:36 PM
Posted 17 February 2024 - 12:00 PM
Meni je tut ona vedno bla fajn, sam ta situacija mi je pa mal smešna. Kao da je Alja ponavljala za njo ta "get dressed with me" video na Dunaju, ki ga je ona snemala v Turčiji, lol. Je verjetno še več zadaj, glede na to, da delata iste cunje z isto zgodbo.
After all this time?
Always.
Posted 17 February 2024 - 12:12 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users