Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5251 replies to this topic

#3441 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 12 February 2024 - 11:46 AM

Tole sem zadnjič delila v eni drugi temi, srednji sloj je čisto drugače definiran in ne pomeni nadpovprečne plače ... Ne vem, po kakšni logiki s povprečno plačo ne bi spadal v srednji sloj?

https://www.24ur.com...nji-razred.html

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3442 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19249 posts

Posted 12 February 2024 - 11:50 AM

A če imaš minimalno plačo, si pa kr avtomatsko nižji sloj? 

• 0

#3443 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 12 February 2024 - 11:56 AM

Verjetno ja. Delati samo za preživetje je pa očitno ful širok pojem ... To zame pomeni, da si lahko privoščiš samo osnovne stvari in da ti nič ne ostane, ko plačaš položnice in hrano.

• 0

― V. Van Gogh

#3444 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19249 posts

Posted 12 February 2024 - 12:01 PM

Men je to ločevanje po slojih res čisto mimo, celo malo žaljivo. Sicer ne vem konteksta, pa vseeno. 

• 0

#3445 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 12 February 2024 - 12:05 PM

Jaz takega ločevanja še nisem zasledila v kontekstu, ki bi bil žaljiv. V bistvu redko kje sploh to slišim/preberem, si pa očitno ljudje to ful različno razlagajo.

• 0

― V. Van Gogh

#3446 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16938 posts

Posted 14 February 2024 - 10:08 PM

https://www.instagra...W1pNWpzc3ZxbA==

O tem sem zadnjic govorila, delim mnenje z njo.
Edini problem je tam, kjer to ni stvar izbire.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3447 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27854 posts

Posted 14 February 2024 - 11:21 PM

^^
Tudi meni je všeč njen vidik. Zanimivo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3448 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 15 February 2024 - 08:01 AM

Imam ta pogled že leta.

Zakaj je sprejemljivo na iG, da se vse guzijo(pardon my french), ni pa ok, da pokriješ lase?

In kotsi že napisala, Fiona, še dve generaciji nazaj so ženske z razlogom nosile rute pri nas. Ni šlo za modni dodatek.  Se spomnim moje stare mame, ki jo je nosila vedno, ko je šla k maši. Je bilo to sicer ene 3x letno, pa vseeno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3449 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16938 posts

Posted 15 February 2024 - 08:15 AM

Ja, pa ko smo ze pri tem, v muslimanskem svetu je to simbol predanosti bogu. Je kdo slucajno kdaj od blizu nase nune pogledal? Se kdaj vprasal, zakaj so pokrite? To pa ne, to je pa v redu.
Kako so upodobljene biblicne zenske, Marija?
Tudi moja babica je nosila ruto. Tu v vasi imamo zensko, ki jo nosi se vedno, pa je stara okrog 65 in jo je nosila tudi 20 let nazaj. Vsi so ji govorila rutarka, ker je ni nosila samo za v cerkev in ker je bila svetla izjema v generaciji mlajsih, ki je niso vec nosile. Vcasih je nisem razumela, starejsa kot sem, bolj jo razumem.
So dnevi, ko bi si tudi sama poveznila ruto na glavo in dala soncna ocala na nos.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3450 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 15 February 2024 - 08:24 AM

Jaz ne bi nosila rute, mi izjemno ne paše :D

Spoštujem pa, če nekdo želi imeti pokrite lase. zakaj bi bila to moja stvar? Pod pogojem, seveda, da v to ni prisiljena.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3451 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17035 posts

Posted 15 February 2024 - 08:25 AM

Zanimiv pogled, lahko razumem, da je nošnja hijaba način, da omejiš ostalim dostop do svojega telesa. Me pa pri vsem še najbolj zmoti da reče da je to ''submission'', kar je bolj podreditev kot predanost. Tu pa ne morem mimo tega, da dobim občutek spet nekega podrejanja ženske moškemu (če gledamo da je Bog moškega spola). A ista razlaga velja tudi za nošenje nikaba ali burke? 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3452 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16938 posts

Posted 15 February 2024 - 08:39 AM

Za burko ne vem in ne bom pametna. Muslimani boga ne dojemajo kot osebe kateregakoli spola. Allah je arabsko ime za bog.
  • 0

#3453 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 15 February 2024 - 08:43 AM

Jaz imama bolj težavo v submission načelno. Saj gre tudi moški na kolena pri molitvi.

Jaz pred nikomer, niti bogom, ne bi šla na kolena.. Ampak to sem jaz :D

• 0

#3454 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18618 posts

Posted 16 February 2024 - 01:44 PM

O čem je ta drama na IG k Adrijana piše, da kao ena kopira vse kar dela?

• 0

After all this time?

Always.

#3455 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27399 posts

Posted 16 February 2024 - 02:24 PM

Nisem naletela,se mi pa zadnje case kadar naletim nanjo zdi,da ima punca vse vecji ego.
  • 0

#3456 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 16 February 2024 - 08:45 PM

Zaradi cesa? Meni je bila pa ona od nekdaj fajn.
  • 0

― V. Van Gogh

#3457 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19249 posts

Posted 16 February 2024 - 09:28 PM

Jaz ji sicer ne sledim več, ker mam neke druge trigerje, mi pa nikoli ni delovala taka.

Pa tako, ko malo razmišljam se mi zdi, da malo moraš bit ego, če si influencer.
  • 0

#3458 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27854 posts

Posted 16 February 2024 - 09:36 PM

^^
Pomoje tudi (ego).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3459 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18618 posts

Posted 17 February 2024 - 12:00 PM

Meni je tut ona vedno bla fajn, sam ta situacija mi je pa mal smešna. Kao da je Alja ponavljala za njo ta "get dressed with me" video na Dunaju, ki ga je ona snemala v Turčiji, lol. Je verjetno še več zadaj, glede na to, da delata iste cunje z isto zgodbo.

• 0

After all this time?

Always.

#3460 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 February 2024 - 12:12 PM

Joj, pa sej ne, da vse instagramuše to delajo že leta (pa meni je to reees iritanten trend, a se lahko nehate snemat v gatah in najdete potrditev drugače). :lol: A imamo sploh v Sloveniji kakšno lajfstajl/modno influenserko, ki ni zvodenela kopija kopije kopije? Meni se zdijo vse tako bland, niti trohice nekega osebnega pečata ali kreative samo bledo (in precej slabo) kopiranje tujih.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users