Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3441 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 August 2011 - 08:55 AM

The King's speech

Končno sem našla čas, da sem pogledala nekaj filmov, vmes tudi Kraljev govor, ki pa me je popolnoma navdušil in lahko govorim le o presežkih. Film me je res potegnil vase in slabe dve uri sta minili res hitro. Poleg dobre in zanimive zgodbe, moram izpostaviti fenomenalno igro Colina Firtha (ki mi je že od nekdaj zelo všeč, sedaj pa še bolj). Oskar je šel več kot zasluženo v prave roke. Tudi ostala igralska zasedba je super. Všeč mi je bila tudi kostumografija.

V glavnem, močno priporočam.

9/10

Bad teacher (2011)

IPB Image

Elizabeth (Cameron Diaz) je neusmiljena učiteljica, ki je na slabem glasu zaradi svojega neprimernega vedenja. Ko jo zapusti zaročenec, skuje načrt, kako bo osvojila bogatega in čednega profesorja Scotta (Justin Timberlake), ki se spogleduje z učiteljico Amy (Lucy Punch). Medtem, ko se Elizabeth trudi pridobiti Scottovo pozornost, se znajde še v boju s sarkastičnim in nespoštljivim učiteljem telovadbe (Jason Segel). Posledica njenega divjanja bo lekcija, ki jo bo prejela od svojih učencev in sodelavcev ter do katere se bo dokopala tudi sama.

Popolno nasprotje zgornjega pa ponuja film Bad teacher, ki se ne zasluži imena komedija. Zgodba popolnoma neizvirna, prav nič smešna. Igralska zasedba sicer ni tako slaba, vendar v svojih vlogah niso prepričljivi. Sploh Cameron Diaz me je razočarala v svoji vlogi, v bistvu mi je šla precej na živce in sem komaj čakala, da je filma konec. Edino postavo ima dobro. smile.gif
Če ne pogledate, ne boste nič zamudili.

3/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#3442 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 11:42 AM

QUOTE(Sally @ 16. 8. 2011 - 14:25) View Post

^Tole bom pa lovdnila.

Jane Eyre (2011)

IPB Image

Vsebina:

After a bleak childhood, Jane Eyre goes out into the world to become a governess. As she lives happily in her new position at Thornfield Hall, she meets the dark, cold, and abrupt master of the house, Mr. Rochester. Jane and her employer grow close in friendship and she soon finds herself falling in love with him. Happiness seems to have found Jane at last, but could Mr. Rochester's terrible secret be about to destroy it forever?

Film popolnoma po mojem okusu. Podobno kot Pride and prejudice, cel film se čuti hrepenenje, čakaš da se kaj zgodi, ko se zgodi ti gredo wub.gif wub.gif kocine pokonci. Lepa biografija o Jane Eyre, naprej deklici in potem ženski, ki je precej izobražena in stoji za svojimi normami in načeli. Iz tira jo vrže starejši moški, pri katerem je zaposlena....In zgodba se zaplete.

8,5/10

Včeraj sem se z navdušenjem spravila gledat ta film in na koncu ostala razočarana. Meni je to primer
filma brez duše. Ni se me dotaknil nič. Glavna igralca totalno neprepričljiva, sploh on. V meni ni bilo
nobenega tistega pričakovanja, da se bo že končno nekaj zgodilo. Premalo sta se njuna lika razvijala v
smislu medsebojnega spoznavanja, kar naenkrat je bilo vse, totalno prazno.

4/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3443 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 August 2011 - 12:23 PM

Fluffy, poglej si raje mini serijo iz leta 2006. Meni je bila super. thumbup.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#3444 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 12:30 PM

Bom!
Ker film mi je res bil beden.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3445 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 17 August 2011 - 01:06 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 8. 2011 - 13:30) View Post

Bom!
Ker film mi je res bil beden.

super cry.gif sem se bala točno tega!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3446 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 August 2011 - 02:23 PM

Mogoče tebi ne bo!

• 0

#3447 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 August 2011 - 10:40 AM

QUOTE(Kinky @ 1. 5. 2011 - 22:13) View Post

Everybody's Fine (2009)
IPB Image

A widower who realized his only connection to his family was through his wife sets off on an impromptu road trip to reunite with each of his grown children.

Vdovec (vedno odličen Robert de Niro) svoj čas preživlja doma in na vrtu, vse odkar je pred 8 meseci izgubil ženo. Ima 4 otroke in se veseli, da se bodo o dolgem času spet vsi skupaj usedli za isto mizo, saj jih je povabil na srečanje. A ko mu vsi po vrsti odpovejo udeležbo, se odloči, da jih bo vse obiskal. Najprej gre v New York, k sinu Davidu, ki je umetnik (a ga ne dobi doma), nato k hčerki, ki je v oglaševalskem sektorju, sinu, ki igra v orkestru, in nazadnje še v Las Vegas k drugi hčerki, ki je tam plesalka.

Film poteka zelo počasi, ampak me tukaj to ni niti malo motilo. Brez dvoma gre za eno boljših dram, ki sem jih videla v zadnjem času. Oče, ki pogreša svoje otroke, in se v bistvu nikoli ni znal pogovarjati z njimi, oz. jih poslušati, za to je bila zadolžena njegova žena. In sedaj, ko jih vse obišče, vidi, da ni vse tako, kot si je predstavljal, da imajo vsi po vrsti težave, a o njih nihče ne govori, slabe stvari so mu zamolčali, ve samo, da so vsi v redu (everybody's fine.

Na koncu bo poskrbel tudi za to, da se vam bodo zarosile oči, ko končno pride na dan resnica o enem sinu, in ko sam vidi, da jih je mogoče preveč gnal, in od njih preveč pričakoval. Četudi si je želel samo, da bi uresničili svoj potencial in bili srečni.

Potovanje očeta in njegovo spoznanje o otrocih, pričakovanjih, odtujenosti. Več kot odlična drama, z odlično igralsko zasedbo (DeNiro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell).

910
Everybody's fine je simpatična drama. Kljub temu, da me ni navdušila kot bi me lahko, menim, da je ena boljših, kar sem si jih ogledala v zadnjem času. Zgodba, ki jo je v svoji zgornji recenziji opisala že Kinky, je ganljiva in življenjska. Po materini smrti se otroci odtujijo, oče je osamljen in hrepeni po njihovi družbi. Ne dvomim, da obstaja kar nekaj družin, ki bi se lahko našle v tej zgodbi.
Igralska zasedba je odlična. Igralci več kot prepričljivo upodobjo svoje junake.
Vredna ogleda.
7,5/10
  • 0

#3448 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 20 August 2011 - 09:20 AM

QUOTE(eve @ 17. 8. 2011 - 13:23) View Post

Fluffy, poglej si raje mini serijo iz leta 2006. Meni je bila super. thumbup.gif

Js sem gledala film iz leta 1996 pa mi je bil tut super.

Keinohrhasen (2007)

IPB Image

Ludo (Til Schweiger) je uspešen novinar tračarske revije, ki lahko dobi vsako žensko, ki si jo poželi. Na lovu za novo naslovno zgodbo, dobesedno pade skozi stekleno streho hotela, kjer poteka zaročna zabava znanega športnika. Zgodbo sicer Ludo dobi, vendar ga obsodijo na nekaj mesecev družbeno koristnega dela v vrtcu. Na dan, ko prične z delom v vrtcu spozna, da je lastnica vrtca znanka iz otroških dni, Anna (Nora Tschirner). Seveda se je Ludo ne spomni, sam se namreč ne zmeni za ženske z velikimi očali in vrečastimi oblekami, Anna se pa zelo dobro zapomnila, kako ji je metal magnet v obraz, da se ji je »prilepil« na zobni aparat in kako jo je prekanil, da je padla v blato, ko so igrali nogomet, da so se ji vsi smejali.
Anna mu seveda želi vrniti milo za drago tako, da ga spravi za zapahe. Vendar pa se njen načrt izjalovi, saj se zaljubi vanj, on pa nanjo gleda, le kot na prijateljico.

Enostavno še en res dober nemški film poln humorja.Uglavnem meni je bil film všeč in nimam kaj več za povedat.Nemški filmi me malokrat razočarajo.
9/10
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#3449 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2011 - 09:44 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 25. 1. 2011 - 19:57) View Post

[font=Verdana]
Blue Valentine (2011)

IPB Image

Ta film se začela gledati z drugačnimi pričakovanji. Namreč, domnevala sem, da gre za nekaj
kompleksnega in zajebanega, je pa dejansko čisto preprosti prikaz para, ki preide skozi čas iz ene faze v
drugo (ko poželenje, ljubezen … zamenjata odpor in nezadovoljstvo). Brez olepševanja, klišejev,
pretiravanja. Tako je preprosto in življenjsko, da je dejansko že posebno. Oba glavna igralca (R. Gosling in
M. Williams) sta svoji vlogi odigrala prepričljivo, težko se bi postavila na eno ali drugo stran, ker sem oba na
nek način razumela, predvsem pa njo. Ni noben presežek, mi je pa film precej pasal.
7/10

Čez vikend sem končno pogledala ta film. Kljub recenziji od fluffy sem vseeno mislila, da bo boljši, tako pa se lahko le podpišem pod njeno.
Filmu sicer nič ne manjka, dolgočasen je ravno toliko kot je dolgočasno življenje povprečnega para wink.gif laugh.gif , odigrala sta fajn, ampak mi ni film, ki bi se mi vtisnil v spomin.
7/10
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3450 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 22 August 2011 - 10:20 AM

S1m0ne (2002)
IPB Image
Film pripoveduje zgodbo o režiserju (Al Pacino), ki hrepeni po tem, da končno posname film, ki bo navdušil občinstvo. Tiho upa, da bo to storil prav dilm, ki ga trenutno snema. Težave nastopijo, ko iz prizorišča snemanja odvihra glavna igralka (muhasta zvezdnica) in svoj nastop v filmu popolnoma odpove. V tistem trenutku zgleda, da je režiserjeve kariere konec. Izkaže se, da temu ni tako, saj usoda v njegove roke prinese računalniški program, s katerim ustvari digitalno "igralko Simone". S njo v glavni vlogi dokonča film, ki ga je snemal. Film doživi velik uspeh, Simone pa postane senzacija. Vsi mislijo, da je živa oseba. Vsi jo želijo spoznati. V prikrivanju resnice, se režiser poslužuje najrazličnejših trikov. Medtem ko njena slava počasi, a vztrajno raste, jo režiser vedno težje prenaša in vedno težje skriva resnico...
Film S1m0ne je po mojem mnenju zanimiv film. Kljub temu, da sta zgodba in atmosfera filma malce nenavadni, sta mi bili všeč. Zgodba lepo teče. Zanimivo mi je bilo opazovati režiserja kako je iskal vedno nove načine kako prepričati svetovno javnost, da je Simone resnična ter kako mu je njena slava počasi prerasla prek glave. Ko se odloči, da ima vsega skupaj dovolj in hoče vsemu narediti konec, naleti na težave. Konec sicer ni šokanten, ampak me je vseeno nekoliko presenetil. Sem pričakovala, da se mu bo uspelo Simone znebiti.
V filmu se pojavi cela četa bolj ali manj znanih igralskih imen: Al Pacino, Winona Ryder, Catherine Keener, Rachel Wood, idr.. Režiserja upodobi Al Pacino, ki v mojih očeh še v nobenem filmu ni presegel svojega nastopa iz prvih dveh Botrov (The Godfather). Tudi v S1m0ne ga ne preseže, me pa je njegova upodobitev nekoliko trčenega umetnika prepričala.
Če zaključim, film S1m0ne me je prav prijetno presenetil. Je malce drugačen, kot so filmi, ki so mi praviloma všeč, ampak me to ni odvrnilo od ogleda.
7,5/10
  • 0

#3451 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 22 August 2011 - 11:50 AM

Going the Distance (2010)
IPB Image
Going the Distance pripoveduje zgodbo o Erin (Drew Barrymore) in Garrettu (Justin Long). On živi in dela v New Yorku, ona tam opravlja poletno pripravništvo. Nekega večera se spoznata, skupaj preživita noč. Čeprav nobeden od njiju ne išče resne zveze, se zaljubita. Ko pride čas, da se ona vrne nazaj v San Francisco, kjer živi, se odločita, da bosta skušala zvezo kljub razdalji ohraniti...
Potem ko sem si pogledala trailer, sem kljub Drew Barrymore v glavni vlogi, od filma pričakovala, da bo zabaven. Žal se je izkazal kot precej dolgočasen. Vse kar je bilo zanimivega in zabavnega, so že pokazali v trailerju. Škoda.
Glede igre ne bom izgubljala besed. Igra Drew Barrymore je identična njeni igri v katerikoli drugi romantični komediji. Z Justinom Longom se sicer na nek način ujameta kot filmski par. Čeprav je po mojem mnenju njun odnos bolj prijateljski kot odnos zaljubljenega para, me kot par prepričata. Čeprav ne blestita, se v svojih vlogah po mojem mnenju odrežeta veliko bolje kot igralci v stranskih vlogah. Christina Appelgate mi je bila kot Erinina sestra izredno nadležna. Charlie Day in Jason Sudeikis, ki sta upodobila Garretova najboljša prijatelja pa sta mi popolnoma nepotrebna priveska. V 90% so mi bile njune šale in finte popolnoma brezvezne. Njun humor ni bil niti najmanj po mojem okusu.
Going the Distance je po mojem mnenju še ena v kopici romantičnih komedij, ki bi bile ob malce drugačnem pristopu in bolje izbranih igralcih, dobre, tako pa žal utone v povprečju.
4,5/10
  • 0

#3452 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 22 August 2011 - 12:21 PM

Sem sigurna, da je film Beautiful mind že bil ocenjen, ampak ga žal ne najdem.

Hotela sem samo povedat, da sem ga čez vikend ponovno gledala in mi je še vedno full dobr film, Russell Crowe mi je odigral vlogo fenomelno in bi si oskraja za to res zaslužil (kar za Gladiatorja ne bi ravno trdila). Film mi je res lep in me je spet šokiralo dejstvo, da ne vem kako bi preživela, če bi se kaj takega zgodilo meni. Enostavno si ne znam predstavljat, da bi za kogarkoli v mojem življenju rekli, da v resnici ne obstaja .... cry.gif

Priporočam ogled: 9/10

Sem pa na TV tudi ujela zadnji del LOTR in moram reči, da je zadnji del res razvlečen do amena. Ko se že na sredini filma igraš z mislijo, da bi vsaj nekdo umrl, da bi film hitreje zaključili, to ne obeta nič dobrega. Plus tega, da je bilo nekaj stvari precej nedosledno izpeljanih, je film preveč cmerav, preveč herojski, preveč ... vse! Glede na prvi del LOTR, ki mi je res dober, je ta zadnji samo še "senčica" njega.

ocena: 5/10
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3453 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 23 August 2011 - 11:03 AM

First Daughter (2004)
IPB Image
Kathie Holmes je predsednikova hči, ki živi osamljeno in od vrstnikov izolirano življenje. Ko se odpravi študirat, končno misli, da bo lahko zaživela življenje normalne študentke. To pa seveda ni tako lahko kot se zdi na prvi pogled...
Živ dolgčas. Zgodba je ena slabših verzij že tiskočkrat videne zgodbe o dekletu/fantu, ki je naveličan življenja v zlati kletki in hrepeni po normalnem življenju. Ima kar nekaj lukenj in za lase privlečenih zasukov zgodbe. Mene zgodba ne prepriča, sem kmalu po začetku gledanja izgubila zanimanje.
Katie Holmes je v svoji vlogi kot lesena lutka. Njeno igro in izražanje čustev bi lahko primerjala z igro Roberta Pattisona v Twilight. Poleg tega se mi je Katie tudi zdela malce prestara za vlogo najstnice. Ni mi bila všeč. Ostali igralci pustijo podobno mlačen vtis.
Če zaključim, film je sicer gledljiv. Meni ga je ob likanju sicer uspelo pogledat do konca, ampak je prav boleče dolgočasen. Bolje, da se mu izognete.
3,5/10

• 0

#3454 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 23 August 2011 - 01:26 PM

Juno (2007)
IPB Image
Juno je malce posebna, a vseeno zelo simpatična komična drama. Zgodba je preprosta. Šestnajstletno dekle nepričakovano zanosi in se na prav posrečen način spopada s situacijo. Ve, da je premlada in preotročja, da bi sprejela odgovornost vzgoje otroka, zato se odloči, da bo naredila splav. V zadnjem trenutku si premisli in se namesto tega odloči, da bo otroku poiskala starše, ki mu bodo nudili vse kar mu sama ni sposobna dati. Tako v oglasih najde Vanesso in Marka, ki se zdita primerna kandidata. Odloči se, da bosta prav onadva starša njenega nerojenega otroka. Medtem ko se Juno spopada z nosečnostjo, jo težijo tudi nerazčiščena čustva do očeta njenega otroka, hkrati pa se zaplete v prijateljsko razmerje z Markom...
Meni je bil film všeč. Je preprost in simpatičen. Odlično krmari med dramo in komedijo, tako da je ravno prav resen in ravno prav komičen.
Igralska zasedba je v svojih vlogah prepričljiva. Ellen Page je v svoji vlogi odlična. Ne vem, če je njena igra vredna oskarjevske nominacije, ki jo je prejela, pa vendar. Čeprav mi je zgledala starejša kot 16 let, kot naj bi jih glavna junakinja štela, me to ni motilo. Michael Cera (oče otroka) je tak prikupen zmeden čudak. Ne moreš, da ne bi v tebi vzbudil podobnih zaščitniških čustev, kot jih je v Juno.
Priporočam ogled.
7/10

• 0

#3455 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 24 August 2011 - 10:56 AM

The Rules of Attraction (2002)
IPB Image
Film spremlja skupino študentov katerih življenje se vrti okrog seksa, drog, zabav in pijančevanja.
To je tako debiln film, da povedat ne morm. Vsi se drogirajo, vsi pijančujejo, vsi seksajo z vsemi. Če je za katerega škoda filmskega traka, ga je za ta film. Niti vsa igralska imena (James Van Der Beek, Ian Somerhalder, Shannyn Sossamon, Jessica Biel, Kate Bosworth idr.) ki se pojavijo v filmu, ne pomagajo popraviti klavrnega vtisa, ki ga film pusti.
1/10
  • 0

• Guests

Posted 24 August 2011 - 12:09 PM

Kaaaajjj??? Jaz bi temu filmu dala vsaj 7. Da ne govorim o tem, kako je dober prizor, ko James VD Beek in Ian Somer... plešeta na Faith od George Michaela na postelji!!!!
  • 0

#3457 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 24 August 2011 - 12:18 PM

Not my cup of tea. Sem presenečena, da ima na imdb-ju tako visoko oceno. Meni je bil glup do amena.
  • 0

#3458 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 August 2011 - 12:32 PM

Jaz bi temu filmu dala 10/10. cool.gif Pred ful leti sem ga prvič gledala, in še vedno je med mojimi TOP3.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 24 August 2011 - 06:29 PM

• 0

#3460 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip