Končno sem našla čas, da sem pogledala nekaj filmov, vmes tudi Kraljev govor, ki pa me je popolnoma navdušil in lahko govorim le o presežkih. Film me je res potegnil vase in slabe dve uri sta minili res hitro. Poleg dobre in zanimive zgodbe, moram izpostaviti fenomenalno igro Colina Firtha (ki mi je že od nekdaj zelo všeč, sedaj pa še bolj). Oskar je šel več kot zasluženo v prave roke. Tudi ostala igralska zasedba je super. Všeč mi je bila tudi kostumografija.
V glavnem, močno priporočam.
9/10
Bad teacher (2011)

Elizabeth (Cameron Diaz) je neusmiljena učiteljica, ki je na slabem glasu zaradi svojega neprimernega vedenja. Ko jo zapusti zaročenec, skuje načrt, kako bo osvojila bogatega in čednega profesorja Scotta (Justin Timberlake), ki se spogleduje z učiteljico Amy (Lucy Punch). Medtem, ko se Elizabeth trudi pridobiti Scottovo pozornost, se znajde še v boju s sarkastičnim in nespoštljivim učiteljem telovadbe (Jason Segel). Posledica njenega divjanja bo lekcija, ki jo bo prejela od svojih učencev in sodelavcev ter do katere se bo dokopala tudi sama.
Popolno nasprotje zgornjega pa ponuja film Bad teacher, ki se ne zasluži imena komedija. Zgodba popolnoma neizvirna, prav nič smešna. Igralska zasedba sicer ni tako slaba, vendar v svojih vlogah niso prepričljivi. Sploh Cameron Diaz me je razočarala v svoji vlogi, v bistvu mi je šla precej na živce in sem komaj čakala, da je filma konec. Edino postavo ima dobro.

Če ne pogledate, ne boste nič zamudili.
3/10