Pa tudi....jaz raje merim s ščepi. Pol žličke se mi zdi že veliko (no, seveda je odvisno od količine)

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 21 October 2014 - 01:04 PM
Posted 21 October 2014 - 01:07 PM
Meni se ne zdi veliko, midva sva dala 1/4 skodelice (60 ml), je pa res, da sva imela orng vecerjo za 2 dni iz tistega
Namesto z moko lahko omake zgostis tudi s koruznim skrobom, ce zelis.
Posted 21 October 2014 - 03:01 PM
Jaz dam za vegansko mac'n'cheese omako pol jedilne žlice moke, pa delam samo zase. Pol čajne žličke moke pa res ni nič.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 October 2014 - 06:29 PM
Kaj pa daljše kuhanje, da pač povre? Kakršnokoli zgoščevanje z moko je meni, se opravičujem, ogabno.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 October 2014 - 08:47 PM
Posted 22 October 2014 - 07:26 AM
Kaj pa daljše kuhanje, da pač povre? Kakršnokoli zgoščevanje z moko je meni, se opravičujem, ogabno.
Meni tudi, sploh ko se začne hladiti in nastane taka "koža" po vrhu...
Posted 22 October 2014 - 10:53 AM
Hvala za odgovore. Bom naslednjič poskusila z več čebule, pa mogoče kak krompir zribala zraven.
Včasih se mi zdi, da zraven kuhanja odkrivam Ameriko.
[Napoleon]
Posted 22 October 2014 - 10:57 AM
Kje lahko kupim dober javorjev sirup? Gledala sem v dmu tistega od alnature, je v redu?
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 22 October 2014 - 06:21 PM
Meni je
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 October 2014 - 12:03 PM
Midva greva pa z novembrom poskusno na vegansko prehrano. Prosim za nasvet glede sladkarij, katere so fajn čokolade?
Posted 24 October 2014 - 12:11 PM
Hoferjeve, tiste sadne z mandljevimi listici. Pa od Alnature temne (DM).
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 October 2014 - 12:56 PM
Jaz jih že lep čas kopujem, samo zaradi njih hodim v lidl.
Midva greva pa z novembrom poskusno na vegansko prehrano. Prosim za nasvet glede sladkarij, katere so fajn čokolade?
Meni je ful fajn Bali - rizeva temna cokolada, sem si poleti naredila zalogo : )
Drugace ti bo pa mogoce tole v pomoc: KLIK
Tukaj so pa se ostale kategorije (tudi nekaj 'sladkih' je vmes).
Posted 05 November 2014 - 08:31 PM
Kje bi dobila kakovostno in okusno temno čokolado nad 70% vsebnosti kakava? Ali pa karkoli drugega čokoladnega, ki bi mi služilo za "poštukat" k malici?
Posted 05 November 2014 - 08:58 PM
- NOIR 85% Cocoa Edelbitter, Finest German Chocolate ( Spar )
- Choceur Noir 85% Cacao ( Hofer )
- Cemoi Chocolat Intense Dark Chocolate 85% Cacao ( Leclerc )
- Arriba Superieur Edelcacao 81% Genus Deluxe Exclusiv ( Lidl )
- Tablette d'Or Esprit Noir 85% de Cacao ( Leclerc )
- Vivani Feine Bitter 85% Cacao, BIO ( Tuš )
- Lindt Excellence 85% Cocoa Dark ( Muller, Spar, Mercator... )
Posted 11 November 2014 - 11:46 AM
Je vidla katera kje vloženo čičeriko? Enkrat so jo imeli v Lidlu, ampak ko so imeli neko akcijo španske kuhinje. Zdaj pa sem jo iskala že v Leclercu, Šparu, Mercatorju pa je nikjer ni. Prav tako nisem nikjer našla Tahinija, zgleda da ga bom morala sama narediti doma.
[Napoleon]
Posted 11 November 2014 - 11:48 AM
V DMu ima Alnatura oboje. Sicer jo ima pa Leclerc zagotovo, pa tudi najcenejso, kolikor se spomnim. Jaz si raje kupim suho in jo sama kuham.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 November 2014 - 11:55 AM
Jaz sem v Sparu vedno našla čičeriko (tam, kjer imajo vložen fižol...), tahini imajo pa nekje pri zdravi (diabetični) prehrani.
Posted 11 November 2014 - 12:04 PM
Tašika, Eurospin jo ima, pa še ugodna je.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 11 November 2014 - 12:09 PM
Hvala za odgovore. Očitno imam 'srečo' z supermarketi tu v naši okolici, da nimajo nič od tega.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users