Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3441 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 June 2011 - 01:49 PM

Sem uspela priklicat zdravnico, in je naprej hotela, da spijem škatlico do konca, pol pa kr hop naslednjo, brez pavze, pa sem rekla da ne, ker to pomeni, da bo telo brez pavze 3 mesece, pol je rekla naj vzamem včerajšnjo tableto, zvečer pa normalno še redno (mi je pa ful punc, ki ima Yaz, reklo, da jim je bilo FUL slabo, ko so to naredile, ena je bila sama v stanovanju v LJ in je rekla, da je mislila, da bo kr umrla tam), pa sem vprašala, če lahko raje to včerajšnjo spustim, in vzamem samo zvečer normalno današnjo in preostale dve rozaste jutri in pojutrišnjem, potem bele in naslednjo škatlico, in je rekla da lahko, samo da v tem primeru pač ne bom zaščitena, in naj s kondomom, no biggie. smile.gif

Sem pa klicala najprej v KP dežurno lekarno, oglasil se je tip, ki ni imel POJMA, pol mi je pa samo ponavljal, naj uporabljam kondom, rekel, da ima 10 ljudi pred vrati, čau. butl.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3442 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 21 June 2011 - 07:23 PM

Punce,
imam eno vprašanje. KT jemljem danes 17 dan nobene nisem pozabila. Pridem domov iz službe grem na wc in vidim malo krvavitve. Me je prav prestrašilo...Tak rdeč-rjav izcedek podobno kot menstruacija samo po kapljah ne da bi rabila vložek. Kaj je to normalno? Saj nikoli prej nisem jemala Kt in mogoče se telo navaja...
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3443 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 21 June 2011 - 07:28 PM

normalno
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3444 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 21 June 2011 - 07:29 PM

QUOTE(Zoey @ 21. 6. 2011 - 20:28) View Post

normalno

Najlepša hvala wink.gif Me je prav malo prestrašilo...
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3445 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 21 June 2011 - 07:31 PM

Np. Telo se navaja ,ja
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3446 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 June 2011 - 09:53 AM

Koliko časa pa traj približno ta krvavitev?Ker naslednji petek grem na dopust-morje in sem začela jemati kt glih da bom prestavila menstruacijo(in tudi zaradi aken), ki bi jo mogla dobiti 1.julija.

• 0

#3447 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 June 2011 - 09:54 AM

čisto odvisno od človeka do človeka... Kakšen dan ali dva ponavadi.
  • 0

#3448 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 June 2011 - 10:02 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 22. 6. 2011 - 10:54) View Post

čisto odvisno od človeka do človeka... Kakšen dan ali dva ponavadi.

hvala za odgovor smile.gif Danes je že 2 dan ki mi se to pojavi, sej ni problema zdej, ampak pol na morju. Upam, da do naslednjega petka bo vse ok... Ti katere kt jemlješ? Se je tudi tebi to dogajalo, ko si jih začela jemati?
Oprosti, če te preveč sprašujem. oops.gif

• 0

#3449 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 June 2011 - 10:05 AM

jst sem na Diane35.
V bistvu se meni to ni dogajalo, razen če sem slučajno pozabila vzet kakšno pa se je telo malce zmedlo.
  • 0

#3450 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 June 2011 - 10:19 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 22. 6. 2011 - 11:05) View Post

jst sem na Diane35.
V bistvu se meni to ni dogajalo, razen če sem slučajno pozabila vzet kakšno pa se je telo malce zmedlo.

Jaz sem tudi nekaj let nazaj probala diane ampak sem se grozno počutila. Kot da nisem jaz, groza. Pol sem probala Yarina spet isto in zdej Yaz ne morem verjet so mi super. Nobenih problemov. Kožo mi je ščistlo v nulo. Razen tega da sem včeraj dobila enga podkožnega mozoljčka na licu ma proti prej, ki sem jih imela vsak dan je to amerika. Yaz pa vzamem vsak dan ki imam točno po dnevih tako, da do zdej se mi ni zgodilo da bi kakšno pozabila. Jemljem pa jih ne zmeraj ob isti uri, ker kakšen krat pridem iz službe ob 17h pa jo vzamem takrat po kosilu kakšen dan pa ob 21h odvisno kdaj pridem domov. Sej po moje ni to toliko pomembno?!

• 0

#3451 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 June 2011 - 10:25 AM

ne, te 4h razlike ne delajo nobenih problemov.

Jaz moram biti na Diane, ker imam precej močne hormone in mi edino te tablete držijo kožo v normalnem stanju. Imela sem sicer Yarino (me je bolela glava) in pa Yasminelle (te so bile kar ok).

• 0

#3452 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 June 2011 - 10:36 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 22. 6. 2011 - 11:25) View Post

ne, te 4h razlike ne delajo nobenih problemov.

Jaz moram biti na Diane, ker imam precej močne hormone in mi edino te tablete držijo kožo v normalnem stanju. Imela sem sicer Yarino (me je bolela glava) in pa Yasminelle (te so bile kar ok).

Jaz imam zdej kožo vredu edino, kar mi je ostalo so brazgotine- rdeče fleke. To se bo počasi celilo. Sem kupila v ita. eno kremo proti brazgotinam pa mi kar pomaga. Kaj si kdaj prenehala jemati kt? Koža je bila ok ali si imela spet probleme?

• 0

#3453 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 June 2011 - 10:39 AM

jaz sem imela preden sem sploh začela jemat tabletke tako grozno kožo, da sem morala 3x na kemični piling, da sem vsaj malo popravila brazgotine.
Prenehala sem jemati februarja 2009. Koža je bila ok tam nekje do oktobra, potem so se pa začele pojavljati podkožne akne (ob čeljusti). Ful grozno, res. Februarja 2010 sem potem šla nazaj na KT. Pri meni je še ena fora - če nisem na KT imam grozne bolečine ob prvem dnevu menstruacije, če jemljem KT pa niti pikice ne čutim.
  • 0

#3454 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 June 2011 - 11:10 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 22. 6. 2011 - 11:39) View Post

jaz sem imela preden sem sploh začela jemat tabletke tako grozno kožo, da sem morala 3x na kemični piling, da sem vsaj malo popravila brazgotine.
Prenehala sem jemati februarja 2009. Koža je bila ok tam nekje do oktobra, potem so se pa začele pojavljati podkožne akne (ob čeljusti). Ful grozno, res. Februarja 2010 sem potem šla nazaj na KT. Pri meni je še ena fora - če nisem na KT imam grozne bolečine ob prvem dnevu menstruacije, če jemljem KT pa niti pikice ne čutim.

kaj kemični piling je drag? koliko si dala? Jaz nisem imela nikoli probleme z bolečimi menstruacijami, mogoče zadnje 2 leti se mi pojavljajo ma ni hudo.

• 0

#3455 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 June 2011 - 11:13 AM

takrat so bili še tolarji.... 3x po 50.000.
  • 0

#3456 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 June 2011 - 12:04 PM

ej Ančka, kakšno kopel si že ti delala proti vnetju spodaj? z nekim oljem... hmm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3457 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 23 June 2011 - 06:53 AM

Punce,
Jaz imam še vedno menstruacijo kot sem poročala včeraj. Nevem kaj narediti jo imam od torka. V torek je bilo še malo, včeraj malo več danes pa je skoraj kot menst. Pa sem pri 18 tabletki. Nevem ali je to normalno?Ali kličem ginekologa pa vprašam?Nevem res..sem totalno dol sad.gif

• 0

#3458 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 23 June 2011 - 06:57 AM

kliči ginekologa in vprašaj. Mogoče so tabletke zate premalo močne?
  • 0

#3459 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 23 June 2011 - 07:03 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 23. 6. 2011 - 7:57) View Post

kliči ginekologa in vprašaj. Mogoče so tabletke zate premalo močne?

ja sej ga bom poklicala. Katastrofa, končno so mi bile te vredu, ker mi niso delale nobenih nihanj razpoloženja in evo... cry.gif Malo močnejše katere so?Yarina in Yasminelle? Sem imela Yarina in so mi bile premočne- nihanja razpoloženja cry.gif

• 0

#3460 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 23 June 2011 - 07:06 AM

QUOTE(Neytiri @ 22. 6. 2011 - 13:04) View Post
ej Ančka, kakšno kopel si že ti delala proti vnetju spodaj? z nekim oljem... hmm.gif
Sori, šele zdajle sem videla - verjetno misliš na kopel iz ekstrakta grenivkinih pečk - Grenifit.

Asja, žal ne vem, katere so bolj močne (pa vendar ne premočne)...še najbolje ti bo znal svetovati ginekolog.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users