vprašanja (zanima me, ...)
Posted 30 July 2021 - 09:33 AM
Also - preveri Startfitness za kolesa in kolesarsko opremo. Sicer je UK stran.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 July 2021 - 09:40 AM
Posted 30 July 2021 - 09:49 AM
Je katera v zadnjem casu kupovala gorsko kolo?
Od D sin jih prodaja nekje pri BTC. On se kar precej ukvarja s temi vožnjami po koreninah (jaz nič ne vem o tem, še to ne ali je to downhill ali ne). Zdaj je na morju, ampak če bi želela kakšne dodatne info, ga lahko prosim, da ti razloži. Vrne se konec avgusta.
Meni je bilo noro, da je njegovo kolo precej dražje od mojega avta (res pa da je bil moj avto pred 4 leti vreden 3.000 )
Jaz imam Colta in tam so mi svetovali na mojo višino (in potrebe) kaj naj vzamem (ženski okvirji so mi bili premajhni, jaz sem si pa itak želela moškega). Imam pa neko cestno varianto, alivio menjalnik ... nič preterano dragega.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 July 2021 - 10:06 AM
Moj predlog je obisk specializirane trgovine s kolesi, kjer ti bodo znali svetovat velikost in opremo glede na tvoje potrebe (kje ga nameravaš vozit in na kakšen način) in budget. Fajn si je pogledat različne firme (Giant, Specialized, Scott ipd.), potem pa morda tudi na spletu poiskat cenejše verzije, ko boš vedela kateri model ti sploh ustreza.
Posted 30 July 2021 - 03:34 PM
Bom sla probat med dopustom, ker smo itak Z. obljubili novo kolo za rojstni dan, pa bom sproti se zase zrihtala.
Posted 31 July 2021 - 07:56 AM
Posted 31 July 2021 - 09:44 AM
Posted 31 July 2021 - 06:45 PM
Posted 05 August 2021 - 10:45 AM
Bolj pomembno kot izgled mi je, da bi torta bila dobrega okusa, sadno iscem. Gledam ze nekaj casa po netu pa nic posebnega ne najdem, te klasicne in v raznih kricece roza, zlatih barvah z dragulji se mi res upirajo.

Glede dekoracije bi rajsi nekaj takega:
https://pin.it/7tYNVLf
https://pin.it/2wLQGdh
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 05 August 2021 - 11:47 AM

Posted 05 August 2021 - 11:50 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 August 2021 - 12:30 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 August 2021 - 12:40 PM
^Samo to na slikah so pite? Drugače žal nimam kakšnega naslova. Mogoče ima Podgana kaj naštudirano
Ja vem, nisem nasla najboljsih primerov. Mislila sem samo pokazat glede dekoracije, da bi bilo v teji smeri kot na slikah, sicer nebi pite.
Olivija hvala, si bom pogledala.

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 05 August 2021 - 01:07 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 August 2021 - 02:18 PM
Posted 05 August 2021 - 02:26 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 August 2021 - 07:56 PM

Posted 20 August 2021 - 10:57 AM
Ne najdem nobene teme glede pravnih dilem. Skratka, bom zelo hvaležna, če mi bo kdo bolj pravno podkovan lahko odgovoril ali pa vaše izkušnje, če ste se s čim podobnim ukvarjali.
Midva sva v pridobivanju stanovanjskega kredita, živiva pa v izvenzakonski skupnosti (in uradna registracija tega v Sloveniji, kolikor berem sploh ni možna?)
Fant bo nosilec kredita in bi bil tudi v zemljiški knjigi vpisan kot 100 % lastnik stanovanja. Ker bom pa v stanovanje vložila tudi jaz, bi midva potencialno naknadno podpisala Pogodbo o ureditvi premoženjskopravnih razmerij, kjer bi bili ti deleži sporazumno določeni, za primer ločitve ali smrti.
Zanimata me dve stvari, in sicer ali je v primeru obstoja te pogodbe torej vseeno, kdo je uradno zaveden lastnik v zemljiški knjigi? Ali bi bilo bolj pametno, da se že v štartu vpišejo v zemljiško knjigo sorazmerni deleži lastništva?
Najin cilj je, s čimmanj dodatnimi stroški imeti pravno-formalno urejeno skupno premoženje brez da je kdo oškodovan v primeru najhujšega.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 August 2021 - 11:09 AM
Če sta oba prijavljena na enakem naslovu, se to šteje kot izvenzakonska skupnost, ki je pravno enako urejena kot zakon.
Če ni res, naj me kdo popravi.
Posted 20 August 2021 - 11:11 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users