Kaj trenutno berete?
Posted 08 January 2025 - 11:02 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 January 2025 - 11:03 AM
Meni se je branje ustavilo. Nazadnje sem brala eno nemsko buklo, pa ima tak poseben zafukan jezik, da sem obupala. Nisem se nasla motivacije da vzamem v roke drugo knjigo.
Posted 08 January 2025 - 11:09 AM
Nekdo bere, ko ti sprehajaš psa, ali pa ko gledaš TV, nekdo se zbuja zelo zgodaj in uspe kaj prebrati še pred službo... Ne bi rekla, da ima toliko več prostega časa. Sem pa prepričana tudi, da je bellini bralka, ki bere zelo hitro. Sicer pa sta to dve knjigi na teden, kar je pri meni tudi čisto izvedljivo, samo res pa ne teden za tednom. Knjigo s 300 stranmi lahko preberme v dveh vecerih.
Če je zanimiva, se da 300 strani komot preberat v dveh večerih. Sem prebrala knjige tudi že na mah, ampak to so bile res izjeme in da je bil vikend brez otrok. Jaz sicer lahko okolico ob branju čisto izklopim šele po deveti uri zvečer, ko gresta punci spat in ob pogoju, da L. dela kaj drugega. Drugače potrebujem tudi čas z njim in mi ni problem odložit knjigo, da se pogovoriva. Ne čutim še zasvojenosti, kot pravi Podgana, ampak verjetno bi to morali vprašat mojo okolico. Priznam pa, da je ravno gradnja še pospešila moje preživljanje prostega časa za knjigami, ker res rabim neko statično preživljanje prostega časa. Pri rekreaciji (razen tedenski badminton in sedaj občasno smučanje) sem čisto zaspala in res upam, ko bo gradnja za nama, da bom imela več energije in volje za aktivno preživljanje časa, s tem pa bo tudi manj časa za knjige.
Posted 08 January 2025 - 11:19 AM
Saj ti ni potrebno bit zajedljiva. Vsi imamo svoje stvari in opravke, ciljala sem pa zgolj na to, da ne delajo vsi otroci take galame v budnem stanju in mislim, da je to kljucno. Mene tudi zvecer ze tako oci pecejo, da vec kot nekaj strani ne morem prebrat.
Oprosti, res sem tečna. Veliko zadev me trenutno stresira.
Posted 08 January 2025 - 11:34 AM
Trenutno berem In ljubezen tudi (Drago Jančar).
Posted 08 January 2025 - 08:26 PM
Posted 08 January 2025 - 10:01 PM
Kristin Hannah: Slavček
Tole knjigo imam tudi rezervirano, zaradi navdušenja po spletu. Poročaj kako ti bo.
Posted 09 January 2025 - 08:30 AM
Linda Schierse Leonard - Ranjena ženska (priporočam!!)
(jaz se težko sokncentriram na branje, če nimam čistega miru/tišine. In nekateri berejo hitro, dugi pa bolj počasi. Mislim pa, da če veliko bereš, vse skupaj pohitriš, lažje padeš not, imaš več koncentracije za branje etc.)
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 January 2025 - 11:54 AM
Trije prijatelji že dolgo vrsto let dopust preživljajo v gorah na skrajnem severu Švedske. Ko se Mileni želi pridružiti njen fant Jacob, ju Anna in Henrik ne moreta zavrniti. Anno preplavi občutek, da ga od nekod pozna, vendar ne ve čisto dobro, od kod.
Pohod se kmalu spremeni v nočno moro, ko se izkaže, da je bila odločitev, da s seboj vzamejo Jacoba, usodna in bo za vedno spremenila njihova življenja.
Posted 10 January 2025 - 12:03 PM
Linda Schierse Leonard - Ranjena ženska (priporočam!!)
(jaz se težko sokncentriram na branje, če nimam čistega miru/tišine. In nekateri berejo hitro, dugi pa bolj počasi. Mislim pa, da če veliko bereš, vse skupaj pohitriš, lažje padeš not, imaš več koncentracije za branje etc.)
Jaz opažam, da imam od tega pogostega visenja na telefonu/IG ful slabšo koncentracijo, sploh pri branju je to precej očitno.
[Napoleon]
Posted 13 January 2025 - 01:57 PM
Tole knjigo imam tudi rezervirano, zaradi navdušenja po spletu. Poročaj kako ti bo.
Zelo berljiva in napeta. Pa tudi tragična, žalostna, kruta, pač vojna tematika.
Vmes se mi je porodilo vprašanje, sem googlala pa nisem našla odgovora, mogoča katera ve: kaj se je zgodilo z vsemi dragocenostmi - umetninami itd., ki so jih Nemci pokradli med II. svetovno vojno?
Posted 13 January 2025 - 02:09 PM
Ja sem pričakovala tak feedback. Mislim, da so vse njene knjige tako pisane. Isto je s knjigo Ženske (Vietnamska vojna), ki jo bom tudi prebrala, ko mi bo ostalo malo časa.
Posted 13 January 2025 - 02:31 PM
Vmes se mi je porodilo vprašanje, sem googlala pa nisem našla odgovora, mogoča katera ve: kaj se je zgodilo z vsemi dragocenostmi - umetninami itd., ki so jih Nemci pokradli med II. svetovno vojno?
Določene so se vrnile oz. se vračajo, veliko jih je pa ostalo pri novh "lastnikih". Isto je z Italijo. Da o bolj oddaljenih obdobjih ne govorimo.
Bi pa Errol na to znal bolje odgovoriti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 January 2025 - 02:51 PM
Michel BUSSI: Tri življenja na teden
Posted 21 January 2025 - 05:28 PM
Posted 23 January 2025 - 08:13 PM
Posted 24 January 2025 - 08:51 AM
Elizabeth Gilbert: Jej, moli, ljubi
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 31 January 2025 - 07:41 AM
Posted 01 February 2025 - 05:28 PM
Js sm v tistem obdobju vse njene knjige, ki so se dobile, prebrala, so mi bile zelo všeč.Elizabeth Gilbert: Jej, moli, ljubi
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 06 February 2025 - 01:27 PM
Riley Sager: Edina preživela.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users