Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3421 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32654 posts

Posted 21 November 2020 - 02:29 PM

Od kje bi jo pa prinesli? Ne vem, a sem jaz tok naivna, ampak res ne razmisljam tako... V službi imamo strašno rigorozne ukrepe že dolgo, v pisarni nas je ful malo, razkužujemo se ves čas in umivamo roke... Tamala je doma, družimo se pa minimalno. Niti blizu nikogar nisem bila, ki bil + ali v stiku... Od šefice oče je sicer preboleval, ampak takrat je ona delala od doma.
  • 0

#3422 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86607 posts

Posted 21 November 2020 - 02:33 PM

Saj imajo otroke v vrtcu ... _M_, mami se je okuzila v sluzbi, kljub zascitni opremi. Mislis da 2 leti pred penzijo in kot astmaticni bolnik dela s Covid pacienti? Nope.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3423 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32654 posts

Posted 21 November 2020 - 02:38 PM

Kako se lahko kljub opremi okužimo? Res si ne predstavljam... Torej ne ščiti?
  • 0

#3424 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17480 posts

Posted 21 November 2020 - 02:40 PM

Kondom tudi ni 100%.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3425 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86607 posts

Posted 21 November 2020 - 02:41 PM

100 % ze ne. Pa dvomim, da je nosenje mask in razkuzevanje stalna praksa povsod po pisarnah in drugje.
  • 0

― V. Van Gogh

#3426 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32654 posts

Posted 21 November 2020 - 02:46 PM

Ja, kar me ful preseneča, ker je pri nas tako že od maja, ko smo se vrnili v pisarno. Razkuževali smo pa že prej, marca.
Zdaj dobivamo pakete z maskami, po 50 na mesec in po novem nas bodo oskrbeli še z D vitaminom.
  • 0

#3427 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23441 posts

Posted 21 November 2020 - 02:59 PM

Se popravljam, ne da mi tip z ministrstva ni deloval prepričljivo, meni deluje, da je RTV napačno interpretiral njegovo izjavo glede obiskovanja staršev.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3428 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17123 posts

Posted 21 November 2020 - 04:05 PM

Ravno on dan je bilo objavljeno, da so v Angliji ugotavljali, da so med top mesti za okužbo trgovina, šole, bolnice in DSO-ji. 

Sem se ravno pogovarjala s kolegico, na Portugalskem imajo čez vikend policijsko uro 13 - 05, tako da pol smo mi še tak dobri. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3429 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17480 posts

Posted 21 November 2020 - 06:01 PM

Evo, se za vecjo zmedo:

Attached Files

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3430 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27491 posts

Posted 21 November 2020 - 07:47 PM

Sosolkas faksa se je med malico okuzila (jedle so na 2m razdaliji in ena je bila okuzena).
  • 0

#3431 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17699 posts

Posted 21 November 2020 - 07:54 PM

Virus se širi do neke mere tudi aerogeno. Postopek slačenja zaščitne opreme po delu (v rdeči ali sivi coni) traja vsaj kakšne 3 minute. Dovolj je le manjša napaka: npr. dotik kontaminiranega dela obleke in nato premalo razkužene roke, ipd...). Ni tako simpl. Nobena stvar ne ščiti 100 %, tudi če jo uporabljaš povsem pravilno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3432 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17123 posts

Posted 21 November 2020 - 10:58 PM

In potem se čudimo od kot se vedno visoke stevilke okuzenih. Enemu tu v blizini se je otrok rodil danes in ima seveda celo zurko, pa se na IG je dal, valda. Podobnih zgodb je sploh na vasi nebroj.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3433 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24817 posts

Posted 22 November 2020 - 11:14 AM

Virus se širi do neke mere tudi aerogeno. Postopek slačenja zaščitne opreme po delu (v rdeči ali sivi coni) traja vsaj kakšne 3 minute. Dovolj je le manjša napaka: npr. dotik kontaminiranega dela obleke in nato premalo razkužene roke, ipd...). Ni tako simpl. Nobena stvar ne ščiti 100 %, tudi če jo uporabljaš povsem pravilno.

Po eni strani to, po drugi, da je samo cca 40% verjetnost, da se okuzi partner s katerim zivis in delis isto posteljo ... potem se pa pejt.

Otroka nista zbolela, pa sta bila pri L, ko je bil najbolj kuzen. Tudi name nista prenesla.
Kolegica je bila pozitivna in edina testirana, naj bi dobila od hcere. Sin in partner nista kazala nobenih simptomov.

K sreci se ocitno res ne siri kar vse povprek, ampak kljub temu previdnost ni odvec.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3434 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86607 posts

Posted 22 November 2020 - 02:06 PM

To pa niti slucajno ne verjamem, sploh ta podatek o 40 % verjetnosti se mi zdi za lase privlecen. Kako pa ves, da se z otroki niste okuzili, ste se testirali?
  • 0

― V. Van Gogh

#3435 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 22 November 2020 - 02:10 PM

Jina, jaz tudi nisem verjela temu odstotku pa sem šla iskat strokovne članke...they proved me wrong...
  • 0

#3436 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86607 posts

Posted 22 November 2020 - 02:16 PM

In tem clankom verjamete? Za asimptomatske ljudi, ki so bili v tesnih stikih z okuzeno osebo, se mi zdi pa naravnost smesno govorit, da so negativni, ce niso bili testirani (in pri nas brez simptomov tudi testa ne dobis). Sploh glede na to, da se ze ves cas trobi, da je velika vecina okuzenih z blagimi ali brez simptomov, virus pa vseeno prenasajo.
  • 0

― V. Van Gogh

#3437 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 22 November 2020 - 02:24 PM

Strokovnim člankom na PubMed? Ja...jim.
  • 0

#3438 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86607 posts

Posted 22 November 2020 - 02:32 PM

Torej kako se izkljuci okuzenost, ce se asimptomatskih ljudi ne testira? To me najbolj zanima.
  • 0

― V. Van Gogh

#3439 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32654 posts

Posted 22 November 2020 - 02:58 PM

Kako da ne prideš do testa? Vem da delavka na naši firmi, katere sin je bil okužen, ni smela nazaj v službo, dokler ni imela dveh negativnih testov.
  • 0

#3440 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 22 November 2020 - 03:00 PM

Sej nekatere se testira. Po podjetjih vem, da so to delali, kjer so bila žarišča okužb.. V naši občini so vse zaposlene z območja občine testirali, kdor je želel, vse brez znakov. Je pa res, da ne moreš kar trditi, da si negativen, če nisi bil testiran in komot preneseš okužbo komu izven družine, ki je pač bolj dovzeten. Tako si jaz laično razlagam.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users