SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 06 November 2019 - 11:00 AM
Posted 09 November 2019 - 08:41 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 November 2019 - 03:32 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 November 2019 - 04:31 PM
Uh.
Posted 14 November 2019 - 09:44 AM
Posted 14 November 2019 - 09:56 AM
Iskreno, si ne znam predstavljat, kako bi reagirala, če bi moj otrok prišel čez par let s tako idejo.
Sem vesela, da je našel, kar ga osrečuje in da uživa v tem. Ampak .... nekako sem prestara, da bi mi bil to "resen" poklic oz. vir dohodka. Pri njegovih letih ne rečem, fantastična izkušnja in zaslužek. Samo kaj to naredi človeku ...
Put A Kilt On It!
Posted 14 November 2019 - 10:12 AM
Meni je to tudi nepotrebna služba, ampak za zasvojence z igricami verjetno pravi življenjski ideal. Če ga osrečuje na dolgi rok, bo itak videl šele čez par let, je še zelo mlad.
Posted 14 November 2019 - 10:32 AM
Ampak...drage moje, nismo vec leta 1990. Kaj pa profesionalni sahisti? Kaj pa oni delajo? Za to da si v gamingu tako uspesen rabis cel kup zelo dobrih sposobnosti. In hitrega razmisljanja.
Ce bi bil identicen clanek objavljen, samo z igrico bi zamenjali sah, bi pa vse ploskale najbrz. Pa isto sedis in premikas prste cel ljubi dan.
Pac, ali gremo v korak s casom ali pa bomo mtke, ki smo ostale za casom.
Otroci se bodo krizali podobno, kot se jaz ko mi dedek razlaga kako je krave pasel in se grel v gnoju in kako samo on ve kaksno je pravo zivljenje in da mladi nismo za nic vec. Bere pa se vednonsamo casopise in noce uporabljati interneta. Potem hitro postanes....pac.....fosil.
Je.iga, ristanc do 14 leta je preteklost.
Posted 14 November 2019 - 11:14 AM
Ma ja vem, da je treba vse sorte kvalitet, ampak šah ni virtualni svet kot igrica. Mogoče pa samo poznam preveč resničnih zasvojencev z internetom in mi zato ni več smešno in fajn.
Jaz mu privoščim drugače, mislim, da je dobro unovčil, družini je vsekakor pomagal z denarjem, hudega se mu pa tudi ne godi, kot zgleda.
Fiona, bi se pa dalo debatirati o tem, da postaneš fosil, ker vse več ljudi išče stik nazaj z naravo, ampak ja...razumem tvoj point. Danes je možno zaslužiti na milijon načinov, ki 10 let nazaj niti obstajali še niso in je treba imeti širši pogled na svet.
Posted 14 November 2019 - 11:22 AM
Sem vesela, da je našel, kar ga osrečuje in da uživa v tem. Ampak .... nekako sem prestara, da bi mi bil to "resen" poklic oz. vir dohodka.
Potem ti bo pa verjetno veliko “poklicev” nesprejemljivih do takrat, ko se bosta tvoja otroka “zaposlila”.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 November 2019 - 11:26 AM
Jaz sem zaenkrat na splošno mnenja, da bi si za hčerko želela, da čimprej začne služiti svoj denar, torej, da si najde neko delo, hkrati bi pa želela, da dokonča srednjo šolo, torej da dobi neko minimalno izobrazbo, poklic... študij meni ni prioriteta, ki bi jo forsirala pri otroku, za to se lahko odloča tudi kasneje, ko ima že nekaj izkušenj in malo več pameti (recimo), haha.
Tako da v tej zgodbi me bolj "zbode" to, da je pustil šolo, kot pa da služi z igricami.
Posted 14 November 2019 - 11:53 AM
Christianne, seveda. Stik z naravo. Vsi vemo, da prevec virtuale skodi. S tem se absolutno strinjam. Ni pa samo internet zasvojljiv, folk je zasvojen z vse sorte zadevami.
Lahko si v stiku z naravo in hkrati znas poslat e-mail. To je bil moj point

Jaz si samo zelim da otroci ohranijo pristne odnose. Res mi je mucno ko grem na kavo in za mizo sedijo trije 16 letniki, se ne pogovarjajo in buljijo vsak v svoj enkran. Whats the point? To mi je zalostno.
Posted 14 November 2019 - 11:58 AM
(Sem ravno zadnjič rekla P., da zanj je scenarij filma “Her” (J. Phoenix), čeprav konec na srečo ni “apokaliptičen”.)
Posted 14 November 2019 - 12:07 PM

Za Sobotno prilogo porabis cel vikend. Kdo cel vikend bere na netu kvalitetne clanke?
Drugace pa nimam problemov s takim delom, ce ne gre za zasvojenost. Ampak da uspes verjetno rabis se kaj vec. Zasvojeni so pomojem v kleti pri mami

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 November 2019 - 12:25 PM
Dobro napisano.Fiona, razumem tvoj point zdaj, ampak pri 80ih imas pravico brati cajtnge in ne uporabljati interneta pa nisi zato fosil. Fosil si kvecjemu zaradi pridig o pravem zivljenju in mladini. To pa
Za Sobotno prilogo porabis cel vikend. Kdo cel vikend bere na netu kvalitetne clanke?
Podgana, misliš, da se da imeti takšno službo in ne biti zasvojen? Ne vem namreč, samo na glas razmišljam.
Posted 14 November 2019 - 01:10 PM
Posted 14 November 2019 - 01:35 PM
Fiona, razumem tvoj point zdaj, ampak pri 80ih imas pravico brati cajtnge in ne uporabljati interneta pa nisi zato fosil. Fosil si kvecjemu zaradi pridig o pravem zivljenju in mladini. To pa
Drugace pa nimam problemov s takim delom, ce ne gre za zasvojenost. Ampak da uspes verjetno rabis se kaj vec. Zasvojeni so pomojem v kleti pri mami
Se strinjam. Sem pa mnenja, da itak redkim uspe (podobno kot recimo vrhunski športniki). In ta tip je že zaslužil za hišo, medtem ko večina zaposlena v "normalnih" poklicih za to dela 20+ let.
Kar se zdravja tiče, je pa ogromno služb ki predstavljajo tveganje..
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 November 2019 - 01:50 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 November 2019 - 10:06 AM
Jaz dokaj, samo imam tako splošno izobrazbo, da bi zelo težko šla mimo tega (končano imam organizacijo v KR).
Problematika vključevanja na avtocesto
Put A Kilt On It!
Posted 15 November 2019 - 10:29 AM
Jaz.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users