Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3421 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 May 2011 - 02:53 PM

meni ne nuca nič! drek, poln k mam tega da mam menstro po 2 tedna sad.gif
hvala vseen

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3422 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 28 May 2011 - 02:54 PM

Jaz bi na tvojem mestu potem prenehala, ker naj bi bili rezultati po treh mesecih (najkasneje). Pa rekla, če ti lahko predpiše kaj drugega.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3423 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 May 2011 - 03:25 PM

čak, 3 mesece po tem ko ješ tablete so lahko rezultati? Meni ni to nič omenila... ohmy.gif
Itak jih ne bom več jedla, bom ji pa rekla če obstaja kaka alternativa temu ali pač kak pregled. Imam sedaj, poleg dolžine, še boleče menstruacije, kar nisem imela nikoli.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3424 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 28 May 2011 - 03:29 PM

Ja, naj bi bili, ne glede na to, za katero težavo se jih jemlje. Se mi zdi potem čisto nepotrebno šopat telo s hormoni, če nič ne pomaga. Po sestavi so podobni, kot KT, če prav vem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3425 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 May 2011 - 04:25 PM

Se strinjam
  • 0

#3426 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 June 2011 - 08:17 PM

Jaz imam eno vprašanje, malo glupo, ampak ok. laugh.gif

V navodilih od mojih tabletk piše, da se lahko med neprekinjenim jemanjem dveh škatlic pojavi menstruaciji podobna krvavitev. Kaj je pol fora premeščanja menstruacije s tabletkami (npr. ko greš na morje), ko pa itak krvaviš v vsakem primeru? huh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3427 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 June 2011 - 08:19 PM

NE krvaviš v vsakem primeru. Lahko se pojavi ta umesna, ampak v večini primerov se ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3428 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 07 June 2011 - 08:19 PM

Meni se ta krvavitev še nikoli ni pojavila, pa velikokrat jemljem dve škatli skupaj. Pa tut če bi se, si jaz to predstavljam kot rjave fleke, ziher ni tok močno kot prava M. hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3429 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 07 June 2011 - 08:38 PM

Yay, jaz imam pa res srečo, ždrš, metek v čelo. down.gif laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#3430 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 14 June 2011 - 07:55 AM

Meni je ginekolog pred enim mesecem predpisal KT YAZ, super so!:D Ne morem verjeti, da so mi ene ok...Osebna zdravnica mi je pred leti predpisala Diane 35 zaradi aken in so mi ble premočne-katastrofa, pol Yarina tudi grozno sem se počutila, nihanja razpoloženja..itd... pol nisem jemala nič. Zdej 2 tedna jemljem YAZ in nimam nobenih težav, ne z nihanjem razpoloženja ne z ničemer. Pozna pa se mi na koži, ki končno z velikim veseljem nimam vsakodnevnih mozoljčkov-aken.

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3431 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 14 June 2011 - 08:49 AM

jaz pa že od januarja ne jem več kontracepcijskih in od takrat mam tak izbruh mozoljev po hrbtu in obrazu, dekolteju da groza. Kot da sem spet stara 15. Menstruacija mi zamuja nenormalno vsak mesec, ne vem, zaenkrat še nič pozitivnih učinkov. Pomoje bo še kar trajal da se telo navadi, sem jih le 10 let jemala.
  • 0

#3432 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 14 June 2011 - 09:20 AM

Jaz sem kontracepcijske tablete jemala samo 1 leto, nehala sem oktobra. Menstruacijo imam redno, brez krčev, koža na obrazu je pa v katastrofalnem stanju. Toliko mozoljev nisem imela niti pred puberteto down.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#3433 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 14 June 2011 - 09:33 AM

mnja....en od razlogov, zakaj sem šla jaz nazaj na tabletke...
  • 0

#3434 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 14 June 2011 - 09:38 AM

pa sej ančka a misliš da se ne bo spucala koža?
jaz se s tem tolažim biggrin.gif
  • 0

#3435 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 14 June 2011 - 09:53 AM

Jaz se tolažim s tem, da bi se v roku 1 leta koža morala popravit
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#3436 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26106 posts

Posted 14 June 2011 - 09:57 AM

jaz sem imela hude probleme s tem...res... Zdravnica mi je rekla (enkrat pred kratkim) - samo še ene 5 let, da odrasteš, pa bo. I'm 28.
  • 0

#3437 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 June 2011 - 10:08 AM

Jaz sem tud na YAZ že kar neki časa.

• 0

#3438 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 14 June 2011 - 11:40 AM

QUOTE(Plain Jane @ 14. 6. 2011 - 11:08) View Post

Kot da bi sebe brala! thumbup.gif Jaz sem tud na YAZ že kar neki časa.

Sem vesela, da tudi tebi ustrezajo thumbup.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3439 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 19 June 2011 - 10:41 AM

Sej v prvih dveh tednih tudi jaz nisem opažala razlike, ko pa je butnilo ven, je bilo hudo. Ampak se je uredilo, hb.

Jaz imam problem, AGAIN.
Prejšnji mesec sem pozabila vzeti tabletko med 15. in 24. dnevom (3. vrstica) in sem se odločila, da nadaljujem brez premora. Vse lepo in prav, ampak jaz sem jo včeraj SPET pozabila vzeti (zadnja tableta v 3. vrstici, 2. škatla, ker sem pač bila vmes brez premora), zdaj so mi ostale še 4 roza tablete in 4 bele (imam YAZ).

V navodilih piše: Lahko nehate jemati svetlo rožnate aktivne tablete in takoj nadaljujete s 4 belimi tabletami (pred jemanjem tablet s placebom si zapišite dan, na katerega ste pozabili vzeti tableto). Če želite začeti nov pretisni omot na isti dan v tednu kot običajno, jemljite tablete s placebom manj kot štiri dni.

Zdaj pa mi nekaj ni jasno. Če danes začnem jemati 4 bele tabletke, bom zadnjo pojedla v sredo, a to pomeni, da potem v četrtek kar vzamem prvo roza iz nove škatlice al kako? Kaj je fora, da si zapišem, kdaj sem pozabila vzeti, ne štekam? Ker jaz sem si naredila tako zmedo s temi tabletkami, da je joj. ermm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#3440 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 June 2011 - 12:43 PM

Meni osebnose dve pozabljeni tabletki v dveh škatlicah ne zdita big deal, jst bi drugo škatlo normalno pojedla do konca (brez spuščanja roza tablet), sem pa glede tega precej flegma in naj ti mogoče še kakšna druga svetuje. laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users