Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3401 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32655 posts

Posted 21 November 2020 - 10:16 AM

Ja kot da so pa tok nedvoumno napisana, sma poglej gor to, kar je nalepila Podgana

Kako lahko iz tega sklepaš, da greš komot na obisk?
"varstvo oseb in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom."
  • 0

#3402 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17480 posts

Posted 21 November 2020 - 10:20 AM

Pac vse mora biti zelo birokratsko in pravno napisano. Jaz tega do danes niti nisem brala. Se dobro, da na porocilih interpretirajo za nas rajo :D Pa da kdo vprasa kaj na vlado.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3403 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 21 November 2020 - 10:29 AM

Saj piše ožje družinske člane in člane istega gospodinjstva... Meni je iz tega jasno, da lahko obiskujem tudi tiste ožje družinske člane, s katerimi ne živim skupaj.
  • 0

#3404 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32655 posts

Posted 21 November 2020 - 10:33 AM

Hmm. Jaz razumem, da je rpehajanne dovoljeno posamezniku za
*Varstvo oseb in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom.
In da se lahko uveljavlja ta izjema poleg za posameznika še za
ožje družinske člane osebe (zakonec, zunajzakonski partner, partner iz sklenjene ali nesklenjene partnerske zveze in razvezani zakonec ter partner, ki mu je s sodno odločbo prisojena preživnina, njihovi starši in otroci) in člane skupnega gospodinjstva, ko potujejo skupaj.
  • 0

#3405 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24817 posts

Posted 21 November 2020 - 10:43 AM

Od mamine kolegice vnuk je placal kazen, ker se je s punco z masko sprehajal. Sta iz iste obcine, nista pa isto gospodinjstvo, se studenta. Vsak 400 eur.

Vsi, ki niso poroceni ali imajo prijavljeno koruznistvo, se gredo lahko samo se phonesex 😋.

Jaz samo cakam, kdaj bom placala prvih 400 eur 😂😂😂
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3406 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5207 posts

Posted 21 November 2020 - 11:53 AM

Ne vem, jaz tudi tega ne razumem kot da grmeo lahko k mojim/njegovim starsem na obisk? 🤔
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3407 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23441 posts

Posted 21 November 2020 - 12:09 PM

Tudi jaz ne. Izvajanje starševske skrbi in stik z otrokom. Starševska skrb preneha, ko otrok postane polnoleten, v določenih primerih lahko tudi prej. Stiki se pa pomoje v tem primeru tudi nanašajo na otroke do polnoletnosti, ki ne živijo skupaj z obema staršema. Jaz te izjeme iz odloka ne razumem tako, da grem lahko grem jaz, odrasla oseba, s partnerjem in svojim otrokom kar normalno malo na obisk k svojim staršem na drug konec Slovenije.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3408 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32655 posts

Posted 21 November 2020 - 12:10 PM

Ampak a ste pogledale posnetek do konca? Tam pa pove, da je treba pač imet izjavo za prehajanje meje in da se točno ta razlog navede.
  • 0

#3409 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17480 posts

Posted 21 November 2020 - 12:28 PM

Lahko pa tudi peljete otroke oz. pridejo starsi za varstvo. Tu je samo ta izsek o obiskih.

https://4d.rtvslo.si...id-19/174733168
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3410 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27491 posts

Posted 21 November 2020 - 12:40 PM

Meni se pa zdi, da nam gre vseeno kar dobro. Razmere so sicer na meji obvladljivega ampak je zdravstvo tudi tako v k...ze dlje casa, da so kapacitete premajhne ze za sezonsko gripo. Se mi zdi, da smo vseeno vecinoma kar nekako skupaj stopili in vecina ki lahko pomaga, gre pomagat. Delodajalci imajo pa povsod nikakv odnos. S je klical kolega ki dela v DSO, da je punca pozitivna njega so pa samo klicali naj ne hodi v sluzbo (delata v istem DSO).
  • 0

#3411 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17123 posts

Posted 21 November 2020 - 01:34 PM

Od mamine kolegice vnuk je placal kazen, ker se je s punco z masko sprehajal. Sta iz iste obcine, nista pa isto gospodinjstvo, se studenta. Vsak 400 eur.

Vsi, ki niso poroceni ali imajo prijavljeno koruznistvo, se gredo lahko samo se phonesex 😋.

Jaz samo cakam, kdaj bom placala prvih 400 eur 😂😂😂

Morem fanta vprasat, ce mu kako mojo sliko posodim, da me nebo pozabil. 😅
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3412 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6800 posts

Posted 21 November 2020 - 01:47 PM

Tudi jaz ne. Izvajanje starševske skrbi in stik z otrokom. Starševska skrb preneha, ko otrok postane polnoleten, v določenih primerih lahko tudi prej. Stiki se pa pomoje v tem primeru tudi nanašajo na otroke do polnoletnosti, ki ne živijo skupaj z obema staršema. Jaz te izjeme iz odloka ne razumem tako, da grem lahko grem jaz, odrasla oseba, s partnerjem in svojim otrokom kar normalno malo na obisk k svojim staršem na drug konec Slovenije.

Meni tudi iz Odloka NIKAKOR jasno ne izhaja, da lahko gremo na obisk npr.k moji mami. Mi je pa isto mami poslala posnetek prejšnji teden ampak ne verjamem.
Isto so JJ, Počivalsek in Kacin ob prvem zaprtju v oktobru trobili da so tehnične trgovine izjema ob zaprtju, naslednji dan jih pa v Odloku ni blo. Na vsa možna ministrstva sem poslala vprašanje pa nisem dobila odgovora, na Rtv Slo pa so mi samo pojasnili, da so objavili to kar je povedal predaednik vlade na tiskovki. Tako da...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3413 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 21 November 2020 - 01:54 PM

"(3) Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena se zbiranje ljudi dovoli skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka."

Iz tega meni sledi, da se lahko družim z ožjimi družinskimi člani...
  • 0

#3414 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86608 posts

Posted 21 November 2020 - 02:03 PM

Meni je bilo tudi cudno, da ste v eni drugi temi vse pisale, da ze en mesec niste videle starsev, ker zivijo v drugi obcini. Preucevala pa nisem, ker se me ne tice.

Ora, sploh ne razumem, pri cem nam gre dobro. To, da delodajalec (ne) odredi izolacije potencialno okuzenemu pa ne pove nicesar o tem, koliko mu je do zaposlenih ...
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3415 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 21 November 2020 - 02:08 PM

Ja, nismo bili na obisku že več kot en mesec....to pa zato, ker midva hodiva v službo in punci v vrtec....in nismo del istega mehurčka. Poleg tega pa starša obiskujeta/negujeta še 85 letno babico z mnogo pridruženimi boleznimi in nihče noče, da bi kdo njej kaj prinesel.
  • 0

#3416 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 21 November 2020 - 02:11 PM

Naj povem to, da pri nas na šihtu ne dobiš avtomatsko karantene, če je oseba iz istega gospodinjstva okužena...ampak strokovna skupina presodi, če lahko vseeno hodiš na šiht (ločena pisarna, malico ti prinesejo, edino na wc greš lahko). In v zadnjem mesecu smo samo v naši službi imeli 2 taka primera, ko je bil partner pozitiven, sodelavec pa je moral hodit na šiht v izolirano pisarno. Mislim da moj razpizden komentar ni potreben... Kako naj potem hodim k staršem?
  • 0

#3417 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86608 posts

Posted 21 November 2020 - 02:23 PM

Za vas vem, mislim prav za tiste, ki se ne obiskujejo ker so v drugi obcini. Za vas je vseeno, ce bi bili sosedi, se isto ne bi druzili.

Ta teden je se mozev sodelavec ostal doma, hcerka se je okuzila v vrtcu in so vsi pozitivni. Ne vem, koliko casa bomo mi v karanteni, glede na to, da jaz se nisem boljse, njima se pa poslabsuje. Kuzni smo vsi in bomo se nekaj casa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3418 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17154 posts

Posted 21 November 2020 - 02:26 PM

Mi tud k tasci in tastu nismo sli ze en mesec.
Ce njemu prinesemo korono lahko zacnemo kar zalno slovesnost pripravljat. Ne bi si odpustila da je zaradi nas zbolel.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3419 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23441 posts

Posted 21 November 2020 - 02:27 PM

"(3) Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena se zbiranje ljudi dovoli skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka."
Iz tega meni sledi, da se lahko družim z ožjimi družinskimi člani...

Vem, ja, sem brala to, ampak jaz sem razumela, kot da to velja, če živijo v isti občini - ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka. No sej mogoče si pa čisto narobe razlagam. :lol:

V posnetku, tam na 15:45 minuti, pa gospod hkrati reče, da se lahko obišče starše, vsaj kar se tiče prehajanja "znotraj občinskih mej"? Znotraj, ne zunaj. Meni ni deloval prepričljiv. No ampak če bi šla k mojim staršem, bi očitno lahko imela samo tisto izjavo s sabo, če bi me ustavili policaji, pa bi jim pokazala ta posnetek predstavnika njihovega resornega ministrstva. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3420 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19423 posts

Posted 21 November 2020 - 02:29 PM

Mi ne gremo in nismo šli k mojim, ker je mož z novo službo ravno začel in nočemo reskirati.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users