Korona virus / Covid-19
Posted 21 November 2020 - 10:16 AM
Kako lahko iz tega sklepaš, da greš komot na obisk?
"varstvo oseb in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom."
Posted 21 November 2020 - 10:20 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 November 2020 - 10:29 AM
Posted 21 November 2020 - 10:33 AM
*Varstvo oseb in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom.
In da se lahko uveljavlja ta izjema poleg za posameznika še za
ožje družinske člane osebe (zakonec, zunajzakonski partner, partner iz sklenjene ali nesklenjene partnerske zveze in razvezani zakonec ter partner, ki mu je s sodno odločbo prisojena preživnina, njihovi starši in otroci) in člane skupnega gospodinjstva, ko potujejo skupaj.
Posted 21 November 2020 - 10:43 AM
Vsi, ki niso poroceni ali imajo prijavljeno koruznistvo, se gredo lahko samo se phonesex 😋.
Jaz samo cakam, kdaj bom placala prvih 400 eur 😂😂😂
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 November 2020 - 11:53 AM
Posted 21 November 2020 - 12:09 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 November 2020 - 12:10 PM
Posted 21 November 2020 - 12:28 PM
https://4d.rtvslo.si...id-19/174733168
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 November 2020 - 12:40 PM
Posted 21 November 2020 - 01:34 PM
Od mamine kolegice vnuk je placal kazen, ker se je s punco z masko sprehajal. Sta iz iste obcine, nista pa isto gospodinjstvo, se studenta. Vsak 400 eur.
Vsi, ki niso poroceni ali imajo prijavljeno koruznistvo, se gredo lahko samo se phonesex 😋.
Jaz samo cakam, kdaj bom placala prvih 400 eur 😂😂😂
Morem fanta vprasat, ce mu kako mojo sliko posodim, da me nebo pozabil. 😅
[Napoleon]
Posted 21 November 2020 - 01:47 PM
Meni tudi iz Odloka NIKAKOR jasno ne izhaja, da lahko gremo na obisk npr.k moji mami. Mi je pa isto mami poslala posnetek prejšnji teden ampak ne verjamem.Tudi jaz ne. Izvajanje starševske skrbi in stik z otrokom. Starševska skrb preneha, ko otrok postane polnoleten, v določenih primerih lahko tudi prej. Stiki se pa pomoje v tem primeru tudi nanašajo na otroke do polnoletnosti, ki ne živijo skupaj z obema staršema. Jaz te izjeme iz odloka ne razumem tako, da grem lahko grem jaz, odrasla oseba, s partnerjem in svojim otrokom kar normalno malo na obisk k svojim staršem na drug konec Slovenije.
Isto so JJ, Počivalsek in Kacin ob prvem zaprtju v oktobru trobili da so tehnične trgovine izjema ob zaprtju, naslednji dan jih pa v Odloku ni blo. Na vsa možna ministrstva sem poslala vprašanje pa nisem dobila odgovora, na Rtv Slo pa so mi samo pojasnili, da so objavili to kar je povedal predaednik vlade na tiskovki. Tako da...
Posted 21 November 2020 - 01:54 PM
Iz tega meni sledi, da se lahko družim z ožjimi družinskimi člani...
Posted 21 November 2020 - 02:03 PM
Ora, sploh ne razumem, pri cem nam gre dobro. To, da delodajalec (ne) odredi izolacije potencialno okuzenemu pa ne pove nicesar o tem, koliko mu je do zaposlenih ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 November 2020 - 02:08 PM
Posted 21 November 2020 - 02:11 PM
Posted 21 November 2020 - 02:23 PM
Ta teden je se mozev sodelavec ostal doma, hcerka se je okuzila v vrtcu in so vsi pozitivni. Ne vem, koliko casa bomo mi v karanteni, glede na to, da jaz se nisem boljse, njima se pa poslabsuje. Kuzni smo vsi in bomo se nekaj casa.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 November 2020 - 02:26 PM
Ce njemu prinesemo korono lahko zacnemo kar zalno slovesnost pripravljat. Ne bi si odpustila da je zaradi nas zbolel.
Posted 21 November 2020 - 02:27 PM
Vem, ja, sem brala to, ampak jaz sem razumela, kot da to velja, če živijo v isti občini - ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka. No sej mogoče si pa čisto narobe razlagam."(3) Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena se zbiranje ljudi dovoli skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka."
Iz tega meni sledi, da se lahko družim z ožjimi družinskimi člani...

V posnetku, tam na 15:45 minuti, pa gospod hkrati reče, da se lahko obišče starše, vsaj kar se tiče prehajanja "znotraj občinskih mej"? Znotraj, ne zunaj. Meni ni deloval prepričljiv. No ampak če bi šla k mojim staršem, bi očitno lahko imela samo tisto izjavo s sabo, če bi me ustavili policaji, pa bi jim pokazala ta posnetek predstavnika njihovega resornega ministrstva.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 November 2020 - 02:29 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users