Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5202 replies to this topic

#3401 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17089 posts

Posted 05 November 2016 - 12:22 PM

Naa oa nic od tega ne je :/

Losos na zaru, zelenjavna juha ( ne vem se kaj vse bom dala not) pa mesana solata (mlada spinaca, koromac, fizol, paradiznik, semena), za tamalega se testeninsko prilogo.

Pa kruh sem spekla, iz pirine moke in z lanenimi, bucnimi in soncnicnimi semeni.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3402 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 05 November 2016 - 06:46 PM

Jaz pa ugotavljam, da mi leca in cicerika nikoli ne zapaseta, eni pa skoraj zivijo od tega. Cicerika mi je se nekako prebavljiva, ceprav ful napenja, leca mi pa v nobeni jedi do zdaj ni bila dobra.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3403 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17089 posts

Posted 05 November 2016 - 10:57 PM

Oboje mi je kul.
Cicerika ne napenja ce jo, ko je skuhana speres pod vodo. Enako kot fizol.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3404 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27545 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 November 2016 - 11:51 PM

Čičerika iz lajf. Jaz jo ljubimmmmmmm, stalno bi jo lahko jedla. :D Z rižem in pestom, mmmm. Ali pa v solati z vloženimi kumaricami in šampinjoni in tuno. Ali s popečenimi bučkami, paprikami in pestom. :wub:

Kaj bi dala za en pasulj zdaj. Tu imajo same čudne vrste fižola, nič primernega za naše mineštre. Pa itak ne znam teh tradicionalnih mineštric kuhat (imam sram), samo minestrone. Kje so jota, ričet, boranija, mooo.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3405 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 06 November 2016 - 03:09 PM

Jaz obožujem te preproste kmečke jedi: joto, ričet, mineštro, sladko zelje. V veganski verziji seveda. Ni boljšega za "pogreti" želodec, ko je zunaj mraz. Rada imam pa tudi stročnice. Jina, si poskusila lečo/čičeriko v curryju?

Danes sem naredila šampinjone v smetanovi omaki.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3406 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19368 posts

Posted 06 November 2016 - 04:04 PM

Jaz tudi obozujem strocnice, predvsem ciceriko, me pa tud ful napenja, tako da je zal ne jem pogosto.
Jedi na zlico so the best! Vedno jih skuhava vecjo kolicino in zamrzneva. Danes ravno joto kuha fant za pozno kosilo, ker sva imela pozen zajtrk.
  • 0

#3407 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 06 November 2016 - 05:45 PM

Jina, si poskusila lečo/čičeriko v curryju?

Ne, bi bila pa vesela kakšnega recepta.

Musako s hokaido bučo, sejtanovim hašejem in sojino smetano.

• 0

― V. Van Gogh

#3408 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12058 posts

Posted 06 November 2016 - 05:50 PM

Jina, tole je men FUL dober čičerikin curry, sem ga menda tukaj že 5x nalepila. Njam. Recepta nisem pisala jaz, ne odgovarjam za slovnico.

1 pločevinka čičerike (ali ekvivalent suhe namočene čez noč ter skuhane z lovorovim listom)
1 velika čebula, ultra fino nasekljana
1 strok česna
1 žlička Garam masale
2 kardamoma
1 lovorov list (ni treba, če ste skuhali svojo čičeriko z lovorovim listom)
3 žlice olja
1 žlička paradižnikovega koncentrata
dve žlici sladke smetane ali pa žlica masla

Če uporabljate čičeriko iz pločevinke, odlijete večino vstran, če pa ste sami skuhali pa prihranite vso vodo.

Na olju pražite čebulo, dodajte kardamoma (lahko ju odprete, da semena ven padejo za intenzivnejši okus), še pražite, da že malo rjavkasto barvo začne dobivat, mešajte, dodajte žličko G. Masale, dodajte zelo drobno nasekljan česen, pražite, dodajte malo vode ali čič. tekočine in žličko koncentrata. Mešajte in dušite, da nastane gosta pasta. Dodajate odcejeno čičeriko in čisto malo tekočine ter premešajte. Posolite in dodajate še tekočine. Skratka, dodati morate toliko tekočine, da recimo čez 20 minut izhlapi in ostane zelo gosta, skoraj suha zadeva - zato pa je treba proti koncu pazit in mešat, da se ne prismodi. Na koncu vzamete malo (žlico) čičerikinih zrn in omake ter speštate na fino, vrnete v ponev ter dodate ali 2 žlici sladke smetane ali žlico masla. Pokuhate, da se vse premeša in prepoji. Omake praktično ne sme biti kot take, vse se mora skupaj držat in biti precej gosto, recimo da ko servirate na krožnik da se ne razlije. Zraven seveda paše ali indijski kruh ali pa servirajte na kuhani dolgozrnati (basmati) riž.Jaz na koncu pokaplajm z olivnim oljem, včasih pa proti koncu dodam svežo špinačo, samo tok, da pade skupaj in se zmeša s čičeriko.

• 0

#3409 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 06 November 2016 - 05:53 PM

Hvala! Kje pa kupuješ te začimbe?

• 0

― V. Van Gogh

#3410 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12058 posts

Posted 06 November 2016 - 05:56 PM

Garam masalo in kardamom imajo sicer povsod, ampak tako krasnih začimb, kot v Hiši začimb na Trubarjevi, pa že dolgo nisem videla. Nasproti falafla je, greš po stopnicah v trgovinico. Jaz sem zdaj spet kupovala tam, ker sem rabila stvari za iranske sladice in mi cela omarica diši, prisežem :) Cene normalne oz. poceni.

Jaz obožujem stročnice in mi te vzhodne začimbe ful sedejo gor. Kumin, garam masala...juuuuj.

• 0

#3411 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 06 November 2016 - 06:02 PM

:thanks: 

Jaz imam eno dobro mešanico za kuskus, samo pomoje ne paše sem (paprika, koriander, sol, kurkuma, koromač, česen, mleta gorčična semena, kumina, poper, piment, cimet, timijan, nageljnove žbice ...). Pa čili bom dodala. :P

• 0

― V. Van Gogh

#3412 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12058 posts

Posted 06 November 2016 - 06:06 PM

Probaj :)

Lahko kdaj narediš tudi melancane v paradižnikovi omaki in dodaš lečo, ful ful dobro. Lahko dodaš tudi kuhan krompir po želji. 

• 0

#3413 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29899 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 November 2016 - 06:12 PM

Jina, js ti lahko kak paklc začimb prnesem jnuarja, ko se bom vračala. Men je garam masala pa sabzi mega, komaj čakam, da si spet nardim zalogo. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#3414 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 06 November 2016 - 06:18 PM

A bi res? :woot: Te bom spomnila. :D

Frida, žalujem za domačimi melancani, sem pred kratkim zadnjega pojedla.

• 0

― V. Van Gogh

#3415 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12058 posts

Posted 06 November 2016 - 06:19 PM

Jaz mam pa še tri orjake huhu

• 0

#3416 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 06 November 2016 - 06:40 PM

Aja, včeraj sem na Travel channel ujela oddajo od iranski hrani in sem se spomnila nate. :)

Eden mojih najljubših načinov za pripravo melancan so pečeni v pečici z mocarelo, medom (da karamelizira in se čisto strdi; mora pa biti kvaliteten domač med in ne cvetlični), mletim čilijem in timijanom. Tega sem se pred kratkim spomnila in skoraj umrla, ko sem probala. 

Ali pa na žaru z mandlji, česnom in origanom. Ena mojih najljubših vrst zelenjave, sploh se jih ne naveličam.

• 0

― V. Van Gogh

#3417 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12058 posts

Posted 06 November 2016 - 06:54 PM

Dej napiši recept prosim, v drugo temo :) 

• 0

#3418 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 07 November 2016 - 07:10 AM

Jaz pa se še nisem naučila dobro pripravit melancanov in jih skoraj nikoli ne jem. :D

Curry iz rdeče leče z basmati rižem mi je ena od TOP jedi.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3419 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 07 November 2016 - 05:36 PM

Hvala, Matilda! Ne vem, če lahko z njimi sploh zgrešiš. :)

• 0

― V. Van Gogh

#3420 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86488 posts

Posted 17 November 2016 - 09:47 PM

Soba rezanci z omako iz sojine smetane, cesna, cilijev in ingverja, pecen tofu, brokoli s svezimi PZ drobtinami in limono
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)