QUOTE(Kalypso @ 25. 7. 2011 - 11:59)

Pride & Prejudice (2005)
Pride & Prejudice je soliden film od katerega pa sem si obetala veliko več. Pričakovala sem simpatičen in zmerno pocukran film, namesto tega sem dobila precej dolgočasno romanco.
Igra glavnih igralcev je slaba. Kiera Knightley se je tekom filma konkretno šobila in pačila. To je počela tako pogosto, da je postalo že moteče. Mr. Darcy Matthewa McFaydena pa je preveč medel. Ni tak, kot si ga človek predstavlja po branju knjige. Vizualno mu oprava 18. stoletja sicer izredno pristaja, vendar to ni dovolj. Kemije, ki je obvezna sestavina romantičnega filma, med njima žal ni čutiti. Ni iskric, ki bi morale biti prisotne.
Ostala igralska zasedba se je po mojem mnenju bolje odrezala kot sta se glavna igralca, vendar to žal ne popravi klavrnega vtisa.
Všeč sta mi bili scenografija in kostumografija, ki pričarata očarljivo kuliso podeželske Anglije 18. stoletja.
Film sam po sebi ni tako slab. Je soliden, vendar je veliko slabši kot je istoimenski roman Jane Austen, po katerem je posnet. Ustvarjalcem žal ni uspelo ujeti ne razpoloženja, ne iskric med Elizabeth in gospodom Darcyem, kot so prikazani v knjigi.
5/10
Morem nujno pokomentirat.Pač različna mnenja,okusi,pogledi in tko se moje mnenje glede tega film precej razlikuje od tvojega.
Meni recimo je to eden od mojih najljubših filmov.Ko sem ga gledala prvič je name naredil poseben vtis ravno zaradi te preprostost,nobenih večjih zapletov,nekako teče vse in pa ker ni vseboval tega kar taki filmi(romantični )ponavadi vsebujejo,torej te iskrice in podobno. v filmu pa ni niti enega poljuba(razen na roko) in ravno to me je nekako navdušilo. Pravzaprav nekakšen hlad med njma čez večinoma cel film.Pa drugače nisem rano nek anti romantik.
Na dvd ju obstaja še zaključek,konec, ki ga film ne vsebuje pač kot neki bonus...ampak je res beden,sedita v spalnih srajcah na terasi in end drugemu izpovedujeta ljubezen in nekaj takega, se ne spomnim kaj je že.
Me je ta film dostibolj pritegnil kot nadeljevanka,res da se kar precej razlikuje od knjige in ,da je kar veliko stvari izpuščenih. ampak zame je ta režiser zadel bistvo.
Kar se tiče igralske zasedbe mi je pa prav tako vse vstrezalo.Sploh,če pomislim mama,Mr. Colins,Mr Bingley...no ja in še marsikdo.
Jaz sem ta film pogledala ogromnokrat,zdaj že kakšni dve leti ne,sem pa imela obdobje,ko bi ga lahko kr kar naprej gledala.Tako,da po drugem,tretjem gledanju opaziš še marskikaj, kar do takrat še nisi,razne izjave,izraze,...js sem se pri tem filmu kr precej nasmejala.
Ja ubistvu bi se reklo,da sem bila rahlo obsedena.
Oceno bi mu dala 9,5/10,ampak si ga morem v teh dneh še enktat pogledat,ker me zanima, če se mi je mnenje od takrat kaj spremenilo,ker je popolnoma verjetno,da bi mu po ogledu lahko dala manjšo oceno.