Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3401 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 27 May 2011 - 10:01 PM

Zase lahko povem, da ko se mi iz raznih vzrokov poruši ritem in sem kaki mesec brez, je naslednja dosti močnejša in boleča. Morda je tukaj enako.
M ni prijetna, a če nam je namenjena vsak mesec, ne vem, zakaj bi telesu to preprečevali. Se mi zdi, kot da si s tem pljuvaš (neosebna glagolska obl.) v lastno skledo.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#3402 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2011 - 10:04 PM

QUOTE(Adriane @ 27. 5. 2011 - 23:01) View Post
a če nam je namenjena vsak mesec, ne vem, zakaj bi telesu to preprečevali.

Ja, ampak tekom jemanja KT itak to ni tista prava M, ampak na nek način ''nesmiselna''
in po nekaterih teorijah je za telo bv šok.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3403 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 27 May 2011 - 10:16 PM

Očitno se telesa različno odzivajo. Na tvojem mestu, ne bi preveč eksperimentirala, če vidiš, da ti ni fajn oz. je vse skupaj podaljšano. Bolje 2x po malo, kot 1x po več, IMO. (Prej preideš iz normalnega seksa na vaginalnega. ninja.gif tongue.gif)
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#3404 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 May 2011 - 10:17 PM

twisted.gif laugh.gif

Ja, saj ne nameravam. Morda čez ene pol leta spet probam, kako se bo odzvalo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3405 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 May 2011 - 10:28 AM

QUOTE(Ana @ 27. 5. 2011 - 22:56) View Post

To leti na vmesne krvavitve ?

Da. Tudi (oziroma predvsem) pri jemanju dveh škatlic naenkrat.
  • 0

#3406 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2011 - 10:31 AM

Res zanimivo kako se telesa drugače odzovejo. Jaz tudi jemljem Logest in nisem imela še nikoli v dveh letih vmesnih krvavitev.
  • 0
Viens, reste ici!

#3407 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 28 May 2011 - 11:28 AM

Jaz imam "kr ene" - Bellune, ki so podobno koncentrirane kot Diane, jemljem jih približno 1,5 leta in prav tako ni bilo nobenih vmesnih krvavitev, niti opaznih stranskih učinkov, razen morda več celulita.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3408 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2011 - 12:07 PM

Ja, saj logično, da se naša telesa drugače odzivajo. Jaz sem itak spet na tisti shit strani, jebiga.
Tudi jaz nikoli nisem imela med jemanjem prve škatle vmesnih krvavitev ... zgolj pri jemanju druge škatle,
brez pavze ... in to točno s prvim dnem začetka druge škatle. Telo mi je dalo jasno sporočilo, unlol.

Ana, ti delaš pavze vsak mesec?

• 0

#3409 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2011 - 12:08 PM

Ne razumem kaj misliš s temi pavzami preveč dobro. Pač, poješ tablico tabletk, ne ješ 7 dni, poješ tablico tabletk, ne ješ 7 dni.. ? Si to mislila? Ja, delam pavze. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3410 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2011 - 12:10 PM

Ja, to sem mislila. Ker mnogo jih ne dela vsak mesec pavze. Npr. jejo kar 2 ali pa 3 škatle brez teh 7-dnevnih
pavz. Vmesne krvavitve se praviloma bolj pojavljajo pri jemanju druge škatle (če greš torej takoj na njo,
brez pavze), pri prvi škatli ne.

• 0

#3411 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2011 - 12:12 PM

Zakaj pa ne delajo pavz ?
No saj sem že pisala o tem, ampak še enkrat - jaz sem prejšnje poletje pojedla dve tablici naenkrat. Prva tablica ok, prvi in drugi teden druge tablice ok .. potem pa sem se začela ful slabo počutit. Napihnjena sem bla, razdražljiva.. Ko sem do konca pojedla in dobila menstruacijo pa se mi je telo sesulo. Bruhanje, driska, vročina .. rabla sem en dober teden, da sem prišla k sebi. Tak da nikoli če ne jemljem dveh tablic skupaj.
  • 0
Viens, reste ici!

#3412 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2011 - 12:15 PM

Zato, ker se pojavljajo tudi teorije, da te pavze niso nujno potrebne ... jaz poznam eno, ki ne dela pavze
po pol leta ... je KT neprestano, pa je vse ok. To itak ni prava menstra, se ti nič ne ''nabira'' in dejansko je
skorajda en taki nepotreben šok za telo. Tudi mnenja ginekologov so si različna okoli tega.
Pa argumenti glede tega, da je naravno imeti M vsak mesec ne vzdržijo ... ker ni nič naravnega takrat, ko
jemlješ KT. Tudi te M niso naravne, ampak izsiljene in pač ... 'ne taprave'.

• 0

#3413 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 28 May 2011 - 01:24 PM

mene bi razneslo, če ne bi imela vsak mesec pavze
jaz imam v glavi eno tako zavoro glede tega, da pač moraš met, da je naravno met vsak mesec krvavitev in bi se neverjetno slabo počutila, če ne bi naredila tega,
tudi zdi se mi, da se mi telo samo nekak pripravlja, da moram met pavzo(rahlo se mi povečajo prsi,.....itd,itd)pač kao znaki pms-a
sicer pa, je moja krvavitev taka, da traja največ 3 dni, pa še to je količinsko tako malo, da mi nikoli ne predstavlja nobenih ovir
  • 0

#3414 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2011 - 01:32 PM

Ne vem, od česa bi vas razneslo? Saj se vam celi mesec nič ne ''nabira'' kot pri normalni menstri.
Jaz ne čutim nobene napihnjenosti, slabosti. Naravno je imeti vsak mesec krvavitev brez KT, ja,
s KT pa pač ne ... ker ni nič tekom jemanja naravnega, niti M.
Meni količinsko M ne predstavlja ovir, bolj kar se krčev tiče.

• 0

#3415 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 28 May 2011 - 01:36 PM

ne, da bi me "razneslo" od napihnjenosti ali česa "telesno"...... misla sem psihično laugh.gif
krčev pa jaz nimam
  • 0

#3416 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 May 2011 - 01:37 PM

Aja, ok. XD Ker ene so pisale o napihnjenosti. No, saj ... kot smo že ugotovile, vsako telo ima svoje muhe.
Blagor tebi!

• 0

#3417 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2011 - 02:38 PM

Ja itak, vsak sam ve, kako se počuti. Jaz se ful boljše počutim, če delam pavze in jih bom še naprej. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3418 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 May 2011 - 02:41 PM

Flafi zakaj ne skenslaš KT? Tak strup.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#3419 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 28 May 2011 - 02:44 PM

samo en komentar glede menstruacij in ciklusa....
Prjatlca mi je rekla, da je brala eno raziskavo antropologinje, ki je šla živeti med neko pleme, ki nima stika z razvitim svetom. Raziskovala je menstrualni ciklus žensk in ugotovila da ta nikakor ni na 28 dni kot bi naj bil. Ženske so imele menstruacijo 2-3x letno in nihče se ne vznemirjal zaradi tega in so tudi normalno zanosile, brez težav tako rekoč.
Teza te antropologinje je bila, da je mantra imeti ciklus na 28 dni preveč generalen in da ni nič takega če nimaš tako. Koliko je to všeč farmacevtski industriji je drugo vprašanje.

Imam pa eno vprašanje:
Že več kot eno leto imam minimalne krvavitve pred menstrucaijo, recimo 10 dni pred. Ginekologina mi je predpisala tablete primolut, neko hormnosko sranje.
Jemala sem jih 2x po 3 mesece, zadeva ne pomaga, da ne omenjam strahovite tečnobe občasno, mood swingov in, vsaj na sumu jih imam, zastanjanja vode.
Je katera že imela kaj podobnega in to poštimala? Ker me skrbi da bom dobila spet samo te tablete jaz jih pa nočem več!
Poleg tega imam vnetja, bris tako pokaže. Fant mi pravi, da zna biti to tudi zaradi krvi, ki je tako dolga prisotna, ker je pač odlična hrana za bakterije.
Za kak nasvet bom ful hvaležna smile.gif

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3420 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86412 posts

Posted 28 May 2011 - 02:49 PM

Jaz sem ga dobila takrat, ko dve leti nisem imela M, jemala sem 3 mesece (po navodilih, se ne spomnim točno), pa sem imela podobne stranske učinke, kot ti (+ kožo mi je malo zjebalo). So pa pomagale, in imam zdaj čisto redno.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users