Jump to content

Photo

Kaj trenutno berete?

• Please log in to reply
3494 replies to this topic

#3381 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 23 October 2024 - 08:33 AM

tudi jaz skoraj ne sodelujem v filmih (nadaljevank pa sploh ne uspem več gledat, pa jih imam res kar nekaj na wishlisti), pa še vedno mi zmanjkuje časa na vseh koncih.... po moje se res ne znam organizirat 

Da ne bo pomote, mišljeno je kot veliko občudovanje, da znaš tako dobro izkoristit čas/dan oz si zraven vsega vzet čas zase!  

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3382 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 23 October 2024 - 08:39 AM

tudi jaz skoraj  ne sodelujem v filmih (nadaljevank pa sploh ne uspem več gledat, pa jih imam res kar nekaj na wishlisti), pa še vedno mi zmanjkuje časa na vseh koncih.... po moje se res ne znam organizirat 

Da ne bo pomote, mišljeno je kot veliko občudovanje, da znaš tako dobro izkoristit čas/dan oz si zraven vsega vzet čas zase!  

Hvala za to, ker imam sama bolj občutek, da trenutno nimam nič od življenja. Se veselim obdobja, ko me ne bo nič doma in bo za sprostitev na voljo še kaj drugega, kot zgolj branje knjig.

• 0

#3383 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 23 October 2024 - 02:02 PM

Ja, meni je to še kar fascinantno, kako ti ob vsem drugem delu uspe še toliko knjig prebrat.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3384 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 24 October 2024 - 09:00 AM

Tina Perić - Ćrtice - zelo so mi všeč njeni opisi

• 0

Put A Kilt On It!

#3385 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 24 October 2024 - 04:33 PM

Jaz sem jih v zadnjem mesecu 5, bellini pa 10, saj to je za nas knjižne molje cisto prebavljivo. Jaz sem se hecala s tole dolgo preko 500 strani zdej pa prej z eno Kingovo tudi, sta mi vzeli več časa kot povprečno.
Nekateri ste malo bolj družabni, drugi pa več časa namenimo mirnejšim hobijem v zavetju doma, haha.
  • 0

#3386 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 02 November 2024 - 10:26 PM

Tudi meni je fascinantno, koliko knjig nekatere preberete. : ) A to se popoldne/zvečer usedete in berete - koliko ur v kosu v povprečju?

Da ne bom čisto OT, od poletja občasno prebiram Umetnost vojne od Sunzija (imam angleško in slovensko različico) ter Hormone repair manual od Lare Birden. Takšne “praktične” knjige še nekako zmorem, romani so mi večinoma dolgočasni, knjig, napisanih po raznih resničnih/tragičnih dogodkih pa ne morem brati.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3387 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 November 2024 - 09:14 AM

Haha, ja, kar usedemo se in beremo 😀 Jaz grem zvečer takoj po 21. v posteljo s knjigo. Vcasih me zmanjka hitro, lahko pa tudi dve uri berem.
  • 0

#3388 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 03 November 2024 - 01:47 PM

: ))
Meni se ob knjigah ponavadi spi. : )
Grem pa zvečer velikokrat za računalnik ali na telefon, mhm.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3389 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 November 2024 - 04:54 PM

Ce bi bil takrat z mano - Laura Nowlin - odlicna knjiga. Sicer najstniska, ampak kljub temu zelo berljiva
  • 0

Put A Kilt On It!

#3390 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 18 November 2024 - 08:38 AM

Felicity Hayes McCoy: Knjižnica na robu sveta

Poletje v vrtni kavarni; ta serija knjig me ni pritegnila, preveč je zgodb znotraj glavne zgodbe.

Samatha Young: Čez osat. Tu bi verjetno morala pred tem prebrat eno serijo knjig pred to, ker mi določene povezave ljudi niso bile s prva najbolj jasne.

Melissa Da Costa: Neznanska modrina neba. Knjigo toplo priporočam. Je sicer med obsežnejšemi (600 strani) ampak hitro berljiva. Požirala sem besede, ki so sprožale cel razpon čustev. Zgodba se začne z Emilom, ki pri svojih 26 letih izve, da je zbolel za zgodnjo in agresivno obliko Alzheimerjeve bolezni in se odloči, da svoj preostali čas ne bo preživel v bolnišnicah, temveč se odpravi na poslednje potovanje. To je le začetek zgodbe, ki v nadaljevanju ponudi ogromno razmišljanja.

• 0

#3391 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 November 2024 - 09:14 AM

Rojen kot zločin - Trevor Noah

Težko življenje in aparthaid opisuje s svojim smislom za humor, zato je super berljiva in ne zamori, čeprav osvetljuje kako težko  je bilo res življenje tam. 

• 0

Put A Kilt On It!

#3392 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 09 December 2024 - 09:38 AM

Nadia marks: Med nasadi limonovcev

Monica Murphy: Obljube, ki sva jih nameravala držati

Penelope Ward: Ne zaljubi se

Anna Bradley: Angležinja na preizkušnji

Lucy Score: Končno moja

Emily Henry: Srečni kraj - velikooo sem pričakovala od te knjige, ampak me je pustila hladno. Mogoče zato, ker sem pričakovala več humorja, ki je tako zelo značilen za to avtorico, vendar tematika v tej knjigi tega ni toliko dopuščala. Njene prejšnje knjige so mi bile dosti boljše.

Ni pa razočarala Ali Hazelwood s knjigo Šah in mat. Vse njene knjige so odlične in se vidi, da je ženska v prvi vrsti znanstvenica in šele potem pisateljica. Na momente sem se na glas smejala. Res ima odličen smisel za humor, ki ga odlično umesti v zgodbo, hkrati pa te potegne v določeno tematiko brez da bi se zavedal. V tej zadnji, kot že naslov pove, se zgodba posveča profesionalnemu šahu, ki je za mene recimo španska vas.

• 0

#3393 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 December 2024 - 02:16 PM

Prebrala Živalsko mesto, Manca Renko in Pričakovanja, Anja Mugerli

Berem Intermezzo, Sally Rooney

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3394 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 10 December 2024 - 02:20 PM

Jaz berem Malibu, Taylor Jenkins Reid

• 0

#3395 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 10 December 2024 - 02:24 PM

Danes začnem Intermezzo tudi jaz. 

• 0

#3396 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 10 December 2024 - 02:58 PM

Jaz imam tudi Intermezzo doma :)

• 0

#3397 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 December 2024 - 05:32 PM

Jaz sem jo po nekaj deset straneh odložila, ker sem težko sledila nacinu pripovedovanja, ni mi bilo zanimivo.
Zdaj berem Gugalnico, avtorja A.M. Ollikainen.
  • 0

#3398 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 22 December 2024 - 06:27 PM

Mojster in Margareta, ena mojih najljubsih knjig. Nazadnje sem jo brala pred desetimi leti in upam da sem cimvec pozabila, ker hocem spet ful uzivat.
  • 0

#3399 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 22 December 2024 - 08:12 PM

Res je! Eno zjahano imam celo doma, je nisem ze leta prebrala. Veckrat sem mogoce edino Siddharto. Ne vem zakaj me privlacita.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3400 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16807 posts

Posted 23 December 2024 - 09:05 AM

Kaj je tako dobrega v Mojstru in Margareti?
Resnicno sprasujem.
Spomnim se samo neke analize odlomkov iz gimnazije, ampak ne vec vsebine, vem pa da mi kot gimnazijki ni bila vsec.
Ampak zdaj nisem vec 16.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Google (1)