Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3381 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15797 posts

Posted 19 November 2020 - 11:46 AM

Ma bolano je tole že vse skupaj. Ukrepi več kot očitno ne delujejo, izživljanje nad narodom je tale lockdown. 

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3382 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 19 November 2020 - 11:57 AM

Seveda ukrepi ne delujejo, ker se jih drzimo zaradi represije in ne zaradi nas in zajezitve virusa. Ce nas nihce ne gleda, naredimo cisto kontra. Tudi zaradi tihega upora proti vsem neumnostim.
Prepovedano uzivanje hrane na javnih mestih, neumnost. Res bo veliko okuzb, ce na prostem, na samem, sam spijes kavo ali pa pojes sendvic...

Moj petosolec se ravno zdaj pri Druzbi uci, da smo ljudje druzabna bitja. Ampak glede na pravila, ne smemo niti pozdravit mimoidocega znanca in spregovorit par besed, ker je to nedovoljeno zbiranje...
  • 0

#3383 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 19 November 2020 - 12:02 PM

Ja, res je za bruhat. Ce sami ne vidijo naj jim pa pac nadaljne stevilke pokazejo uspesnost.
V trenutni situaciji je vseeno ce pol ukrepov skibejo, ker imas delodajalce ki jih ne zanima, ce je doma kdo s korono, ce si "zdrav" pridi delat. Zadeva se siri cisto na drugih koncih kot vlada misli...virus je v vseh kotickih slovenije in samo ce nas zaprejo v stanovanja brez izhoda (zasvasajo mogoce?) bo zadeva ucinkovita. Sicer pa ne. Samo goapodarstvo bomo potopili. Oziroma smo ga ze...
Poleg tega je ogromen procent okuzb zdaj v dsojih in pri starejsi populaciji, tako da bo verjetno cez 14 dni dnevnih smrti se vec, ne manj...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3384 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 19 November 2020 - 12:15 PM

Ma sej gre dol, al spet raste število okužb? Bo, nic mi ni jasno več, itak letos najbrž ne smem pričakovat, da se bomo z otroki v živo videli v šoli. Mulci so drugače veseli, ker oni so cel dan na nekem klepetu, kjer se pogovarjajo in jim ne manjka družba, tako so mi povedali... Kar malo žalostno, no.
  • 0

#3385 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86619 posts

Posted 20 November 2020 - 08:38 PM

Danes je moz govoril s sestricno, z ocetom in mozem so zdravniki, onadva trenutno na infekcijski in pravi, da bi na tej tocki pomagal edino 14-dnevni popoln lockdown za vse, z omejenim izhodom v nujne sluzbe in trgovine. Pomoje ima prav, zal.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3386 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 20 November 2020 - 08:40 PM

Nam je ravno danes ravnateljica rekla, da neuradno gre 1. triada 30.11. nazaj v šole, mogoče celo 2. triada. Sklepam, da tudi vrtci.

Zadnja triada OŠ in srednje šole pa naj bi bile doma. Predvidevam do konca leta ...

• 0

#3387 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86619 posts

Posted 20 November 2020 - 08:48 PM

Saj v tem mesecu nismo naredili nic, nula. Skos se vrtimo okrog istih stevilk.

https://www.rtvslo.s...174733872?s=mmc
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3388 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 20 November 2020 - 09:12 PM

Ja, se strinjam.

• 0

#3389 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 20 November 2020 - 09:25 PM

Jaz pa nisem za to da gre kdorkoli nazaj v solo. Za kaj? Za 14 dni.bv...
Jaz bi sole pustila do novega leta.
Mogoce sem pristranska, ker nam v bistvu tale sola prov fino laufa...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3390 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 20 November 2020 - 09:41 PM

Pa se ena cudovita novica: Gantar predlaga razresitev Bregantove. Ja cimprej, pa naj se kadi za njo, tako hitro naj odpeketa.
  • 0

#3391 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 20 November 2020 - 09:43 PM

^^
Ravno prebrala, me pa zanimajo dejanski razlogi.

Fiona, meni bi vsak dan šole prav prišel. Utrujena sem od nenehnih konfliktov.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3392 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32659 posts

Posted 20 November 2020 - 09:48 PM

Jaz sem valda tudi za vrnitev v šolo, pri nas je delo za šolo najmanjši problem, smo hitro fertik, sam pač to ni življenje, da se tako prilagajamo in da krmarimo med delom in druzino,da se midva nič ne vidiva, ker že tedne dela samo popoldne... Vedno sem trdila, da bi moral sistem ščititi rizične skupine, pa očitno tega ne znamo.
  • 0

#3393 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17699 posts

Posted 21 November 2020 - 08:12 AM

Rizični so povsod okrog nas, ne samo po DSOjih.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3394 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17481 posts

Posted 21 November 2020 - 09:20 AM

A ste vedele, da brez problema lahko obiscete starse? Z otroki in partnerji. Od 15 minute dalje.

https://4d.rtvslo.si...id-19/174733018
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3395 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17124 posts

Posted 21 November 2020 - 09:25 AM

Meni se zdi zaskrbljujoče, da trenutni ukrepi bolj malo pomagajo ali prepocasi. Naslednja stopnja je res lahko se samo zaprtje not in izhod za nujne stvari.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3396 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27571 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 November 2020 - 09:27 AM

Wtf, ne?! :o
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3397 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17481 posts

Posted 21 November 2020 - 09:31 AM

Sem nasla uradno:

Prepovedano je prehajanje med občinami, razen posameznikom za:

...
4. varstvo oseb in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom,
...

Uveljavljanje izjem (razen za točko 13, ki velja samo za posameznika) velja tudi za ožje družinske člane osebe (zakonec, zunajzakonski partner, partner iz sklenjene ali nesklenjene partnerske zveze in razvezani zakonec ter partner, ki mu je s sodno odločbo prisojena preživnina, njihovi starši in otroci) in člane skupnega gospodinjstva, ko potujejo skupaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3398 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32659 posts

Posted 21 November 2020 - 09:32 AM

Ja saj ta izjema v smislu "nudenja pomoči" je zmer bla?
  • 0

#3399 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17481 posts

Posted 21 November 2020 - 09:40 AM

Ampak v prvem valu si lahko sel samo sam. Pa zdravniska potrdila so imeli in ne vem kaj. Pac lahko gres na obisk ocitno. Ne rabi biti stars napol nepokreten.
  • 0

Tumblr

#3400 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 21 November 2020 - 10:14 AM

Ja? Meni je bilo takoj jasno... A si niste prebrale odlokov? 🤷‍♀️
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users