Seveda lahko. Mogoče dodaj še kakšen krompir, prepraži cebulo in/ali česen, kakšen timijan tudi paše zraven.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 12 August 2014 - 02:29 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 August 2014 - 02:31 PM
Verjetno ja! A zelis low fat, ali zakaj bi jih kuhala? Jaz bi preprazila cebulo + por + bucke + spinaco (posolis), dodas vodo, lahko kak krompir za zgostitev, kuhas, dokler krompir ni skuhan, spasiras. Ce je low carb, pa cvetaco namesto krompirja. Samo iz buck pa spinace ne bo verjetno nek vrhunski okus. Dodaj cebulo, ali pa vsaj cesen. Pa kumino. Ali muskatni orescek.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 August 2014 - 02:45 PM

Rada bi predvsem nekaj zdravega, lahkega in brez mesa, za spremembo.
Hvala za nasvete. Ce bom v dilemi se kaj vprasam.

After all this time?
Always.
Posted 12 August 2014 - 02:53 PM
Joj ne kuhat čebule!!
Jaz naredim božansko juho: prepražim čebulo, česen, dodam bučko, kak košček nasekljane rdeče papriki, 1 nariban korenček, 1 krompir, dolijem malo vode, toliko, da je vse za silo prekrito, kuham 15minut, zmiksam, lahko na koncu dodaš še špukec smetane za kuhanje.
Špinačo šparaj za jutri!
Posted 12 August 2014 - 03:10 PM
Nincha, tako bo super. Ampak tako kot je Eli napisala, prepraži čebulo.
Samo od tega boš hitro lačna. Če bi se rada najedla mogoče dodaj še zdrobove žličnike.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 August 2014 - 03:25 PM

Korencek bi tut lahko zacela jest, ja. Korenckovo juho mogoce. Baby steps, trudim se.

Btw, kaksen nasvet za uporabo ingverja, razen caja?

After all this time?
Always.
Posted 12 August 2014 - 03:29 PM
Itak, da je zelena paprika tud ok
Korencek lahko isto v kremni juhi naredis s krompirjem, hokaido buco, kokosovim mlekom in ingverjem, recimo.
Posted 12 August 2014 - 04:20 PM
Citiram: "Ingver se dobro poda k nekaterim vrstam sadja: ananas, hruške, banane, breskve, vse pa prekaša kombinacija z melono! Zelo okusen je tudi s sladoledom. Ingverjeva aroma je dodatek karijem, na hitro popraženi zelenjavi, mnogim kitajskim ribjim jedem in množici poslastic za hladne dni, recimo pudingom in ingverjevim kolačem."
Jaz ingverjev prah včasih dodam v kakšno sladico, sedaj, v sezoni piknikov, pa z ingverjem (svež, nariban) v medu velikokrat prelijem na žaru pečeno banano. Poleg še kepica vanilijevega sladoleda.

Last but not least: nepogrešljiv ob bolečinah v grlu.
Posted 12 August 2014 - 04:35 PM
Jaz ga (v prahu) pogosto dodajam masi za piskote ali drugim sladicam.
Posted 12 August 2014 - 04:35 PM
Jz sm dons naredila lečino enolončnico, če kateri manjka idej za hitro kosilo.
Na olivnem olju prepražiš por, toliko da uvene. Dodaš na kocke narezano korenje in rdečo lečo (ki jo prej spereš pod vodo) ter strt česen, poper v prahu in petršilj.
Vse skupi zaliješ z vodo, tolko da je je za ene dva prsta nad lečo. Pol kuhaš tok časa da se leča zmehča in korenje tudi (cca 10-12 minut). Glede na željeno gostoto še zalivaš z vodo (jaz mam rada ful gosto, tko da ne zalivam več preveč). Dodaš sol, malo kisa, petršilj, sojino omako. Voila.
Sem nardila tavelik lonec, tko da imava še za 4x.
Pa še meso z omako za makaronovo meso sem naredila, tudi za 4x.
Naslednji na sporedu ta teden bodo še ajdovi štruklji, z orehi in v slani različici, teh bom pa ful naredila za v skrinjo, ker so pečjakovi pasje dragi (8 eur+/ kg).
Posted 12 August 2014 - 09:27 PM
Posted 12 August 2014 - 09:34 PM
Mali sekljalnik (S-rezilo). Drugace lahko pa tudi na roke z nozem sesekljas vse skupaj (pivot technique).
Posted 12 August 2014 - 10:20 PM
Bazilika oksidira v stiku s kovino (z nerjavečim jeklom tudi?), tako da malo pazi na to. Jaz sem jo danes raje z rokami natrgala na manjše koščke kot pa razrezala.
Bi pa zelo rada imela enkrat v bližnji prihodnosti možnar. Ravno fantova mami je o njem govorila nekaj danes, tako da ga mooorda prinese, ko bosta naslednji teden na morju.
Posted 12 August 2014 - 10:46 PM
Posted 13 August 2014 - 07:10 AM
Bazilika oksidira v stiku s kovino (z nerjavečim jeklom tudi?), tako da malo pazi na to. Jaz sem jo danes raje z rokami natrgala na manjše koščke kot pa razrezala.
Bi pa zelo rada imela enkrat v bližnji prihodnosti možnar. Ravno fantova mami je o njem govorila nekaj danes, tako da ga mooorda prinese, ko bosta naslednji teden na morju.
Oksidira tudi v stiku z zrakom, ko jo trgas (seveda bolj, ce vec povrsine izpostavis), ampak tako pac je, ce hoces imet pesto, bogpomagej
Planet, gre, ja, ampak ne mini mini kolicine, tako da odvisno od tega, kako velik mesalnik imas Pa saj hitro vidis, ce gre ali ne.
Posted 13 August 2014 - 07:12 AM
Moznarje so imeli v Hoferju cca 2 tedna nazaj, morda se najde kak - bili so pa poceni in lepi, kamniti. Okoli 10 eur je bil.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 August 2014 - 07:26 AM
P.S.: Pod moznar je fajn podstavit vlazno viledo (tiste ploscate stirikotne), da moznar fiksira in ne spraska pulta/mize.
Posted 13 August 2014 - 09:14 AM
Namen imam delat bučne polpete pa se mi jih ne ljubi pečt v posodi. Če dam na pladenj peki papir in dam v pečico bi moralo isto delovati ne?
[Napoleon]
Posted 13 August 2014 - 09:21 AM
Jp, še bolj dobri so. Jaz dam za vsak polpet žličko olja spodaj, da je še bolj crunchy. Se pa peče malo dlje časa oziroma dam še na koncu ventilacijo.
Posted 13 August 2014 - 09:44 AM
Bom naslednjic malo preprazila cebulo ja, tenks.
vseeno je bilo ful dobro, krompir ful pase zraven. Pa se malo bolj nasitno je. Eli, a mislis da bi slo tudi z zeleno papriko?
Korencek bi tut lahko zacela jest, ja. Korenckovo juho mogoce. Baby steps, trudim se.kaj spasiranega se pojem, tko samo zelenjavo bolj tezko spravim dol.
Bom naslednjic kupila korenje in bom spet mal tezila, hihi.
Lahko tudi zeleno papriko, lahko vržeš zraven tudi ščepec mlete rdeče paprike.
Korenček naribaj in potem vse skupaj še spasiraj, pa ga sploh ne boš čutila, juhi pa da ful prijeten, sladek okus. Niti vedela ne boš, da ga ješ.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users