Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#321 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46011 posts

Posted 24 August 2008 - 03:54 PM

FINE MANDLJEVE ŠKOLJKE

500 g mehke bele moke
300 g masla ali margarine za peko
250 g zmletih mandljev
250 g sladkorja v prahu
8 (400 g) rumenjakov
Limonina lupina
Vanilin sladkor
Marelična marmelada
Stopljena čokolada

Sladkor v prahu in zmlete mandlje drobno premešamo v mešalniku (multipraktiku). Maslo ali margarino (imeti morata sobno temperaturo) penasto umešamo z mešanico sladkorja in mandljev, dodamo rumenjake, primešamo moko in dišavnice.
Testo nabrizgamo z zvezdastim nastavkom v oblike školjk in spečemo. Ohlajene piškote namažemo z marmelado in po dva stisnemo skupaj. Konice školjk pomočimo v stopljeno čokolado, položimo na pekarski papir ter počakamo, da se čokolada strdi.

Čas pečenja: pb. 10 min
Klasična pečica: 210°C; ventilacijska pečica: 180°C
IPB Image

Zdaj jaz ravno nisem delala školjkic ampak pač poljubne oblike s pomočjo testomata.
  • 0

#322 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 August 2008 - 03:56 PM

Kake hude oblike. ohmy.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#323 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46011 posts

Posted 24 August 2008 - 04:00 PM

testomat in različni nastavki. wink.gif
  • 0

#324 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 26 August 2008 - 11:01 AM

Rabim nasvet - imam 1kg precej klislih malin. Kaj naj naredim iz njih? Študiram, da bi kakšno pito, vendar je nisem še nikoli delala in ne poznam nobenega dobrega recepta....

Razmišljam o tem, vendar se mi niti ne sanja, ali je recept za krhko testo dober ali ne...
http://www.kulinarik...pita-11536.html

• 0

#325 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 26 August 2008 - 10:08 PM

Jogurtovo pecivo z višnjami (brez pečenja)

Sestavine:
3 lončki navadnega jogurta
2 lončka sladke smetane
15 dag sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
12 lističev želatine ali 2 žlici želatine v prahu
kozarec vloženih višenj
zavitek biskvitnih (baby) piškotov

Postopek:
V pekač nadevamo plast ali dve piškotov in jih namočimo s sokom iz višnjevega kompota.
Za kremo zmešamo jugurte s sladkorjem in mu primešamo pripravljeno želatino (lističe za 5 minut namočimo v hladni vodi, jih ožmemo in raztopimo v topli - ne vroči tekočini). Damo za 10 - 15 minut v hladilnik, nato primešamo stepeno sladko smetano in na koncu rahlo vmešamo višnje. Prelijemo preko piškotov in hladimo 3 ure v hladilniku ali 1 uro v zmrzovalniku.

Čisto malce prirejeno po: Kulinarika - jogurtovo poletno pecivo

Pecivo je ful osvežilno in božanskega okusa. Priporočam velik pekač. laugh.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#326 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 August 2008 - 10:24 PM

A se ta želatina ful čuti?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#327 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 26 August 2008 - 11:12 PM

Želatina je samo zato, da je krema trdna in se ne preliva naokrog.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#328 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 01:02 PM

Pečene sveže fige

Čisto preprosto za narediti, mi je pa to ena izmed najboljših sladic sploh.
Sveže fige (ne preveč zrele) narežemo na 4 dele in jih popečemo na Becelu.
Pečemo jih nekje cca. 5 minut, med pečenjem obračamo. Posipamo jih z nekaj
sezama, da se le-ta še malo zapeče. Položimo na krožnik, na krožnik tudi polijemo
sok, ki se je med pečenjem spustil iz fig. Nato jih še dodatno malo posipamo
s sezamom in čez prelijemo malo medu. Božansko!

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#329 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 06 September 2008 - 01:03 PM

OMG, fige so moje najljubše sadje (poleg dveh drugih smile.gif)
Zgleda noro dobr!!! thumbup.gif
  • 0

#330 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 01:05 PM

Tudi meni so sveže fige nekaj najboljšega sploh (sem kar dobila napade na Lošinju,
ko so njihove domače, res dobre (se nikakor ne morejo primerjati s temi našimi
v trgovini), prodajali na tržnicah... skos sem naokoli hodila z vrečko fig laugh.gif ), poleg
manga in gozdnih jagod. ;p
Pa hvala za pohvalo in... hja, nič... speči si jih, ful je dobro, res. ;p

• 0

#331 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 06 September 2008 - 01:07 PM

Hehe, pri meni je pa v trojici tud mango in ananas smile.gif
Če jih dobim, jih bom definitivno tkole pripravila.

• 0

#332 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 01:18 PM

Jaz sveže fige kupujem zgolj v Hoferju - tam imajo vedno lepe (1. klasa), ko jih imajo.
Dočim v Šparu so že napol gnile vedno, ko ji imajo, se mi zdi. Ker so pač vsaka posebej tam
zložene in vsak malo prime in so na koncu že čisto boge. Tu pa so lepo zložene v oni
plastični posodi, da jih glih vsak hepan ne more šlatat in poškodovat.

• 0

#333 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 06 September 2008 - 02:02 PM

O hvala za info. Bom šla v ponedeljek iskat in bom naredila.
Kok pa stanejo? Verjetno je kila pakiranje, ne?

• 0

#334 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 September 2008 - 03:23 PM

Joj, hm, pravzaprav nimam pojma o ceni, ker mi jih nosi mama, tak da jih v bistvu ona kupuje, ne jaz, no. oops.gif Mislim, da okoli 2 eur. Količinsko jih je pa pač hm, tudi ne vem točno, hehe, pač v oni običajni plastični posodici so pakirane, kot imajo v Hoferju pakirane izdelke. Ponavadi je to okoli ene kile, ja.
  • 0

#335 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 06 September 2008 - 03:25 PM

Hvala. smile.gif
  • 0

#336 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 17 September 2008 - 11:05 AM

SUPERMEGAKUL ČOKOLADNI MAFINI

190 g moke
150 g sladkorja
30 g kakava
1/2 žličke soli
1 (poravnana) žlička sode bikarbone

1 žlička ekstrakta vanilije
80 ml olja
235 ml hladne vode
1 žlica kisa

Najprej damo vse sestavine, ki jih bomo potrebovali, na pult. Prižgemo pečico na 180°C in pripravimo pekač. Stehtamo/odmerimo prvi kupček sestavin (suhe) in jih z žlico zmešamo. Dodamo še ostale sestavine in na majhni hitrosti mešamo čim manj časa (ravno toliko, da se sestavine med seboj zmešajo - ne smemo "over-miksat"). Maso razporedimo v pekač (8-10 mafinov, če pečete v pekaču za 12 ne-najmanjših-mafinov - bodo s kupčkom ;)). Pečeni naj bi bli po ~ 15 minutah (probajte z zobotrebcem - ven mora priti čist).

js sem jih ravno spekla še eno rundo (3. v dveh dneh) in se morem počasi ustavit biggrin.gif. boljše slikce pridejo, ko najdem fotkiča (upam, da jih prej ne zmanjka, drugač bom "mogla" še ene spečt laugh.gif ).

IPB Image

v resnici pridejo ful temnejši (ne se ustrašit, takšni morjo bit, niso zažgani wink.gif ).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#337 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85872 posts

Posted 10 October 2008 - 05:53 PM

Tole je ena mojih najljubših sladkih jedi, pa še zdrava je. smile.gif

Ajdova kaša s skuto in jabolki

sestavine:
- 15 dag ajdove kaše
- pol litra mleka
- 2 žlici kisle smetane
- 15 dag skute, 1 jajce
- 2 žlici rjavega sladkorja (ali nič/sladilo)
- precej cimeta, limonina lupinica
- pest namočenih rozin/suhih brusnic
- 2 žlici sezama, 1 žlico lan. semena
- 1 večje narezano jabolko
- pest oreščkov (lahko mletih)

Ajdovo kašo stresemo v vrelo mleko, kuhamo dobrih 5 minut, nato ohladimo. Dodamo vse preostale sestavine. Zmes naložimo v namaščen (ali peki papir) manjši pekač in pečemo 20 minut v pečici pri 180 °C. Namesto jabolk lahko uporabimo hruške/breskve/marelice.

IPB Image

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#338 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 October 2008 - 09:19 PM

Mmmm, tole pa zveni okusno. Bom poskusila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#339 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 October 2008 - 09:53 PM

To mora bit nekako kot štrudl? Mama je dans spekla skutin štrudel z Malibujem (načeloma gre not običan rum) in pride ful dobro.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#340 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 October 2008 - 09:55 PM