Planet, hvala!
Dolgotrajno, ampak če si en dan doma, se držiš navodil, ga malo pregneteš tu in tam, čakaš, da vzhaja, oblikuješ, pa v pečico.. Pol pa čakat, da se ohladi
Je vredno vse pacarije. Jaz ga spečem, 1/2 - 3/4 gre v skrinjo, ostalo pa takoj pojeva 
Zadnjič sem pekla toast in je n o r o b o ž a n s k i.. delala sem z mlekom, tak puhast maslen kruhek nastane.. Ampak isto puhast je, če se dela z olivnim oljem in rastlinskim mlekom.
(po receptu iz knjige Drožomanija, priporočam!)

Potem enkrat mi je pa ostalo res veliko droži in sem v mešanico vsula garam masalo in je nastal tak prijetno dišeč kruhek:

(na sliki z mlečnim namazom in posuto s cimetom in rjavim sladkorjem, super posladek, asociacija na cimetove rolice)
Prvi dan je ok, če delaš s toliko drožmi (skoraj 200 g), potem pa dobi tak kiselkast priokus, tako da je potrebno pri večji količini droži (ko se improvizira) dodat še malo sladkega v testo, žlico medu, da nekoliko nevtralizira.
Vsak drugi dan pečem tudi palačinke, ko mi hodi viška drožekov. Včeraj sem jih vkuhala v juho, s peteršiljem, njam. 
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.