Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1106 replies to this topic

#321 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 16 January 2007 - 09:25 PM

Hvala za nasvet. Grem jutri po šljive smile.gif
  • 0

#322 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 January 2007 - 09:31 PM

Jaz si jih bom tudi nabavila. ;p

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#323 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 16 January 2007 - 09:42 PM

Ma ... "holesterol" ... to ni tako enostavno. Kot prvo je nagnjenost k temu tudi gensko pogojena, poleg tega ni holesterol en sam! HDL je gensko pogojen v veliki meri in če se prav spomnim, se nanj lahko samo delno vpliva. To je "dobri" holesterol in pomaga pri zniževanju onega "slabega", LDL. LDL varjanta je pa ta, ki se nalaga po stenah žil.
Se pravi: če je HDL nizek, imaš verjetno težave pri ohranjanju nizkega LDL.

Na zadnji krvni sliki kako leto nazaj, sem imel jaz nizko oboje. HDL ravno še na meji njihove normale, slabega LDL sem imel pa kar krepko manj huh.gif
  • 0

#324 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 January 2007 - 09:28 AM

jenna kaj pa je razlog, da si slabokrvna? jaz sem bla takrat, ko nisem jedla mesa; zate vem, da ni temu tako smile.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#325 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 January 2007 - 11:16 PM

Ja, sem strasten mesojedec. =)
Ne vem, čemu je to tako, slabokrvna sem odkar pomnim... zadnje leta sem pa čedalje bolj.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 17 January 2007 - 11:50 PM

Ma, moja mama ma tut ful povisan slab holesterol, je pa stara cez 50, hodi 2x na teden v fitnes, kil ma po mojem ene 55, je ful zdravo, giblje se dost, tut ni neki blazno pod stresom..skratka fajn se pocuti. In zadnjic gre na te teste in pride domov z eno grozno dieto, tako ko jo kakim 250 kil tezkim ljudem dajo, ko morjo nujno hitro ukrepat pa shujsat vsaj 100 kil. Valda se je ne drzi, ce ma ze zdaj ful malo kil in poleg tega je slabokrvna, da bo ja se bolj pol. Mislim.. js tega sploh ne stekam.
  • 0

#327 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 17 January 2007 - 11:55 PM

kolk sem jaz uspela mal tole preštudirat, sploh ni tok od hrane odvisno( ok npr. jajca imajo veliko holesterola), je bolj kot ne dedno, gensko, oz če maš maš, če ne pa ne, pa lah ješ ne vem kak nezdravo pa maš holesterol ok.
Diete pa zato ker se na ta način edin pomoje da vplivat na višino H. Ne vem še kaj podrobno govorit o H., ker še nisem bla pri zdravniku, je mel full gužvo, mi je pa sestra neki težila, čist brezveze in narobe. Npr. da se naj gibam, s tem me je mal pogrela, ko mi ena tam gnjavi neke osnovnošolske finte, kot da ne vem, da je treba vsak dan mal migat=)
  • 0

• Guests

Posted 18 January 2007 - 12:19 AM

QUOTE(sonchika @ 15. 1. 2007 - 17:32) View Post

NIla, koliko je pa to drag špas? Na letni osnovi? Ker jaz sem gledala ene cene in so se mi zdele precej visoke - okoli 60k na leto.

Sorry, šele zdaj zagledala tvoje vprašanje. Pojma nimam. On ima takšnega, ki se ga menja po ne vem koliko litrih pretečene vode. Pa ima tudi regulator, tako da recimo filter izklopi, ko pomiva posodo itd. in ga vklopi samo, ko rabi vodo za pitje ali kuhanje. Za ceno pa res ne vem, ga je kupil že kar nekaj časa nazaj. Odvisno je potem od tega, koliko dejansko točiš vode. Če jo malo, ga imaš kar za dolgo in potem morda ne pride tako drago.
  • 0

#329 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 19 January 2007 - 11:00 PM

Rečimo kaj o jogurtih. Katere jeste? Kdaj ga je najbolj priporočljivo jest? Zakaj se sploh zdravi?
  • 0

#330 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 January 2007 - 11:22 PM

Jogobella breskev! biggrin.gif Al pa tisti lca breskev. In navadni so najboljši tisti od Mercatorja s temno modrim 'pokrovčkom'.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

• Guests

Posted 20 January 2007 - 12:34 AM

Bio navadni jogurt od ljubljanskih mlekarn ... mmm, tak gost je, res dober. smile.gif
  • 0

#332 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 20 January 2007 - 01:08 AM

Največkrat kefir,rada mam pa tud jogobelo z musliji.Baje je fajn pit navadne jogurte oz kefirje tud pred spanjem/zvečer -nej bi mel podoben učinek kot ananas,topi maščobo,poamag pri hujšanju/dietah.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#333 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 20 January 2007 - 08:18 AM

En jogurt Lj. mlekarn z 0,1% maščobe, ki ga je tako težko dobiti, kot bi bil zlat...
  • 0

#334 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 January 2007 - 10:53 AM

Poglejte malo, kaj je v sadnih jogurtih. Raznih jogobelah in Vitalineah. Kemija. Jogobela vsebuje pa 15% cukra.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 20 January 2007 - 11:46 AM

Mimogrede, ena koristna informacija. Jogurti, ki majo na pokrovcku sliko od sadja, vsebujejo pravo sadje, tisti, keri ga majo pa samo narisanega, pa ne. Evropska direktiva je namrec, da tisti ki majo not samo arome, naravne ali umetne, ne smejo met gor slike od sadja.
Pri tem naj pripomnem sam se, da mam vcasih problem locit, kje na pokrovcku je dejansko fotografija in kje ne, ker so ene stvari racunalnisko tk dobro narisane, da sploh ne vem..
  • 0

#336 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 20 January 2007 - 12:15 PM

izabela: aja blink.gif a pa slučajn veš keri majo tapravo sliko? zdi se mi de je od lj mlekarn (taka zelena pakunga) slika sam nism zih oops.gif
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#337 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 January 2007 - 12:45 PM

najboljša mi je Activa z žitaricami
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#338 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 20 January 2007 - 12:51 PM

Meni pa navadni zeleni Ego in Merkatorjev kefir.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#339 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86396 posts

Posted 20 January 2007 - 03:07 PM

QUOTE(rea @ 20. 1. 2007 - 3:08) View Post

Največkrat kefir,rada mam pa tud jogobelo z musliji.Baje je fajn pit navadne jogurte oz kefirje tud pred spanjem/zvečer -nej bi mel podoben učinek kot ananas,topi maščobo,poamag pri hujšanju/dietah.

Tole z ananasom zvečer je ena večjih buč. smile.gif Tistega encima (ki pripomore k topljenju maščob) je tako malo, da glede na to, kok cukra ma sam ananas, nima nobenega vpliva. Kvečjemu kontra.

Jogurta ne jem, mažem si ga edino na kruh (namesto sirnega namaza) ... Naravni kremni Spar jogurt 1% m.m., fuul gost. Njami.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#340 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 20 January 2007 - 03:24 PM

Ko smo že pri ananasu. Pravkar jem kandirani ananas, pa me zanima, ali je ohranil kaj vitaminov po tem ko so ga potopili v sladkor? Na internetu ničesar ne najdem razen, da vsebuje 75% sladkorja. Ampak glede na to, da je dajanje v sladkor en postopek konzerviranja, bi moral ohraniti nekaj vitaminov, ne?
Ali pa se samo tolažim?

Glede jogurtov mi je pa všeč Ego in actimel, ki je bolj tekoč in ne vem, če mu lahko rečemo jogurt.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users