Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#321 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 13 October 2006 - 12:22 PM

Bil sem dva dni v Mariboru. Šel sem gledat Štajersko klet, ma je bil noter ograbek uvelih biznismenov, pa sem se na vratih obrnil. Škoda, ker je urejen ambient, lokalno obarvano hrano rabimo, in mi nikakor ni jasno, da ne uspejo privabit gostov. Cene so vsaj pol nižje kot v Ljubljani.

Ancora je bila naslednja točka: jedel sem odlično hobotnico v solati. Pol sem naročil pizzo (pršut, olive). Testo je bilo dobro pečeno, čez sem polil še malo olivnega olja (dobro) in je bilo prav okusno. Na pici je bilo ene šest oliv, ki so bile dobrega okusa. Vse skupaj sem zamakal s cabernet sauvignonom iz Vipave. Natakraji so ustrezno zabavni in hitri.

Če hoče kdo jet na dobro kavo v Mb., priporočam lokalček Cafe Cafe, eno minuto naravnost dol od hotela Orel. Zunaj binglja izvesek Illy. Kava je dobro pripravljena, lokal pa nudi še lep izbor štajerskih vin. Primerljiv lokal v Ljubljani nudi vinske užitke (v kozarcih po deci) za trikrat višjo ceno.

Ne razumem, zakaj v Mariboru zvečer lokali nimajo obiska. Če je res, da jih absorbira uni mega market, pol res ni pomoči... ermm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#322 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 22 October 2006 - 06:53 PM

Ful dobra gostilna mi je Pizzerija Tonač. Sem bila že ene parkrat tam na južn in vedno dobiš same dobrote. Pa porcije so kar velike. thumbup.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#323 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 06 December 2006 - 08:37 AM

Am, jaz pa sem zadnjič bil v Saloonu, to je uni kavbojski lokal na Tržaški, nasproti viške gimnazije. Načrtno sem šel sprobat, kakšna je hrana. Po moje ni nič slabša od tiste v Penjasu. Publika je bolj prvinskih nagonov, po svoje nič slabša od japijevske v že omenjenem Penjasu, kelnerc'ca je pa ziher postavnejša. Parking je verjetno manj problematičen kot v centru mesta. Če si kdo želi mehiške hrane, ne bo naredil napak, če se bo potrudil do lokala na Tržaški. Tole kajpak ni merodajno, ma z večjim navalom forumašev na ta lokal bomo dobili statistično verodostojnejšo primerjavo. Torej, kar pogumno...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#324 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 06 December 2006 - 02:20 PM

Gostilna Pri kostanju na Streliški, zraven Tuševega supermarketa, v Mariboru.
Nazadnje sem jedla na študentske bone in moram reči, da je bila postrežba kar dobra. Izbira je na bon sicer malce slabša, ampak kljub temu zadovoljiva. Na bon dobiš konkreten krožnik juhe, solato, glavno jed in sladico. Jaz sem se odločila za dunajski zrezek s pomfrijem. Zrezek je bil velik, tako da ga nisem mogla celega pojseti in bil je res dober. Za sladico je bil kompot, ki pa niti ni bil tako slab, glede na to da kompotov ne maram preveč.
Moram pohvaliti njihovo pohorsko omleto, ki je božanska, ki sem jo jedla, ko smo šli na družinsko kosilo.
Sicer mi ambijent ni preveč simpatičen. Imajo prevelike mize in potem za mizo, za katero lahko sedi vsaj 6 oseb sedita samo dve osebi, manjše mize pa so navadno vedno rezervirane. Natakarji so pa tako, enkrat sme naletela na zelo prijaznega, medtem ko drugič je verjetno natakarica bolehala za PMS in je bila zelo freh in ker je bilo pol miz rezerviranih, druga poliovica pa zasedenih naju je s fantom hotela posesti kar zraven enega gospoda, ki je na veliko kadil.

• 0

#325 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 December 2006 - 08:43 PM

harambaša je imel danes srečen dan: prekrasni čevapi ni suđukice (kajmak pa čebula, itak) in nobene gneče. (pa spet sem več požrla od fanta, kile pa ne grejo gor! evil.gif tongue.gif laugh.gif)
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#326 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 06 December 2006 - 09:13 PM

QUOTE(Errol @ 6. 12. 2006 - 8:37) View Post

Am, jaz pa sem zadnjič bil v Saloonu, to je uni kavbojski lokal na Tržaški, nasproti viške gimnazije.

kakšne pa so kej cene??? oops.gif

• 0

#327 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 December 2006 - 01:41 PM

Nekje v rangu mehiških restavracij wink.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#328 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 08 December 2006 - 09:43 AM

Tle si me našla, priznam, ker se nisem spomnila navesti še zapitka. Naj malo pomislim: 2x Dos Equis = 1.200 SIT, čaj se ne spomnim, pojedel sem krožnik nekih mesnih roladic, ki jih pomakaš v omakco, ma vse skupaj je bilo 3.600 ali pa 3.800 SIT. Bom naslednjič bolj pozoren na to bistveno podrobnost. smile.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#329 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 December 2006 - 02:53 PM

To kar si jedel se sicer imenuje Sticky Fingers. wink.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#330 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32278 posts

Posted 26 December 2006 - 06:48 PM

Sem zasledila na netu eno novo restavracijo v Šiški in ob prvi priliki jo imava namen preizkusiti.
http://www.puttanesca.si/
prebrala pa sm same pohvale, tako glede hrane, ambienta, cen in... osebja, khm, khm tongue.gif
  • 0

#331 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 29 December 2006 - 02:26 PM

Puttanesca ima istega lastnika kot Piazza, tako da lahko pričakuješ podobno zadevo, mogoče samo drugo 'pakiranje'.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#332 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 December 2006 - 03:56 PM

Meni je to dober znak. =)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#333 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 December 2006 - 10:23 AM

meni pa piazza ni baš omiljena: (pod)povprečne pice, natlačen ambient, edino, kar je blo ok, je bla izbira solat in prelivov zanje. ne bodo me več videli.

včeraj prekrasno presenečeje pri žabarju, ko sem si omislila piščančji file s pehtranom in mladim sirom. prekrasen piščanec in omaka, mladi sir pa žal brez okusa, nič mariniran. file rahlo (?) preslan. mešana listnata solata za vseh 20 obliznit, pršut eden boljših, kar sem jih kot predjed kdaj dobila na krožnik (tistega na brdi pač ne preseže noben), zelenjava na žaru bi bila lahko kaj več kot sicer odlične bučke in malo manj odlične melancane. za sladico ni bilo placa. postrežba korektna, cena pojedenega tudi. se še vrnem, definitivno.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#334 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 December 2006 - 10:45 AM

QUOTE(Špela @ 30. 12. 2006 - 10:23) View Post
meni pa piazza ni baš omiljena: (pod)povprečne pice, natlačen ambient, edino, kar je blo ok, je bla izbira solat in prelivov zanje. ne bodo me več videli.

A res? Sem kar malo presenečena. Jaz sem tja večkrat šla na pico, pa so mi vse ble odlične! Da ne omenjam peresnikov s pršutom! Edino enkrat sem si naročla neko solato, pa ni bla dobra - ampak to najbrž zato, ker nisem ravno ljubitelj zelenja. =) Ambient pa bi znal pozimi biti malo zoprn ja. Sploh za kadilce - tri mize tam spodaj v neki luknji, totalno neugledno. Jaz tja večinoma zahajam v toplih dneh, ko se da zunaj sedeti.
K Žabarju pa mam že ful dolgo namen it. Nekaj cajta so ga zdaj celo prenavljali, pa sem kar nekak pozabla nanj. Tja se splača it predvsem na ribe. In polže. =)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#335 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 03 January 2007 - 11:08 AM

V Piazzi še nisem naletel na slabo pripravljeno pizzo. Njihov tiramisu je odličen. Edino zamero pestujem zoper njihovo črno rižoto, ki je (bila do zdaj) vedno preslana. Nasprotno, sem pa ob zadnjem obisku Žabarja dobil hladno in pogreto hrano za na vsak način previsoko ceno. Če bi jaz bil Žabar, bi se družbe (s katero sem takrat bil tam) malce "bal" in bi se še ekstra potrudil, da jo še kdaj vidim v svoji gostilni. Očitno je bila hrana pripravljena že prej, cena pa ni imela nobene zveze s tisto na jedilnem listu. Ne vem, kdaj bom šel ponovno k Žabarju.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#336 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 January 2007 - 11:47 AM

včeraj bila v kitajski restavraciji Emei v Mariboru na Pobrežju. kot že velikokrat poprej, nisem odšla razočarana .
jaz sem jedla pohane malancane v sladko kisli omaki. so božanske, hrustljavo zapečene, da se kar topijo v ustih smile.gif . fant je pa jedel piščanska s kikirikijem. meso je mehko, kar razpade v ustih biggrin.gif , omaka tudi odlična pri obeh jedeh. zraven sma jedla dučen riž z rakovimi palčkami in zelenjavo - nič posebnega, riž pač. kot recimo solato pa sma naročila mešanico navadnih in sojinih kalčkov. meni osebno so sojini boljši.

postrežba je fajna, so ultra prijazni, ampak ne vsiljivi, se vidi, da je restavracija na nivoju. za vse skupaj (plis dva fruktal sokova) sma odštelal malo manj kot 6.000 sit. jaz se še zagotovo vrnem.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#337 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 06 January 2007 - 12:30 PM

mam eno vprašanje...iščem eno primerno restavracijo v celju, najraje kitajsko...ko ma dobro hrano, normalne cene...ker s fantom v soboto praznujema obletnico,pa mam jaz organizacijo prek biggrin.gif ...in res nimam pojma kam hmm.gif ....drugače druga možnost pa še vedno obstaja maribor...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#338 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 January 2007 - 02:13 PM

Mene pa zanima, če je v Ljubljani kaka indijska restavracija?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#339 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 January 2007 - 03:26 PM

Je ob Ljubljanci Namaste al neki podobnega, v centru pa v Vegedromu majo tud indijsko hrano-tudi na bone
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#340 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 January 2007 - 03:59 PM

Jaz pa bi pohvalila hrano v Cantante-ju. Res dobra kubanska hrana. Še posebej sem se nazadnje navdušila nad pikantnimi perutničkami...meso je tak mehko in slastno. Tudi reberca so sočna, ali pa v testo zavita zelenjava. Resnično priporočam. Hkrati pa si postrežete še s kakšnim koktajlom, moja izbira je vsekakor Cuba libre.

Cantante
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users