Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#321 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 19 November 2012 - 05:07 PM

Katere kuhinje so kvalitetne in kakšne so kaj cenovne razlike med različnimi znamkami? Doma bomo mogoče naslednje leto obnovili kuhinjo in malo gledamo za različnimi možnostmi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#322 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 19 November 2012 - 05:54 PM

Midva sva se odločila za Marles, bila je 3.000 € v neki akciji. Kuhinje je cca 5 metrov in nekaj visečih elementov, vendar ima dva kota, kar kuhinjo precej podraži, če vzameš za tja tiste kotne izvlečne elemente- Midva sva vzela enega, drugi kot bo pa malo manj izkoriščen.
Odvisno je tudi, koliko imaš predalov, več kot jih je, dražje pride vse skupaj. Jaz imam povsod spodaj predale, edino pod umivalnikom ne, tam je polica in gre v tisti že prej omenjeni mrtvi kot.
Za aparate sem dala še 2.400 €., vse Gorenje.
Sodelavka je zdej vzela en preprost sestav od Dan Küchen, spet neka akcija in je dala malo manj kot 3.000 € za eno vrsto elementov ob steni (cca 3,5m) in viseče omarice.Če jo primerjam z mojo, se mi zdi veliko.
  • 0

#323 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 19 November 2012 - 06:24 PM

Aha, hvala. Ja pri nas ne bi bilo nič kotnih elementov. Je samo en kot prost, ampak je tam dimnik in bo tam zidan štedilnik in šele na drugi strani dimnika omare. Na hitro sem malo prebrala na netu in mislim, da so Dan Küchen malo dražje od Gorenjevih. Sicer se pa splača, če naletiš ravno na kakšno akcijo. Enkrat vem da so imeli v Lesnini 40% ali celo 50% popust na vse kuhinje Gorenje in Marles, zdaj pa imajo enako v Harvey Normanu.
  • 0

#324 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 19 November 2012 - 07:39 PM

Mi imamo Marles kuhinjo, zadovoljni, pa ni bila draga.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#325 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 November 2012 - 08:55 PM

Ikea, zadovoljna, ni bila draga.
Imam povsod predale, pa tisti kotni element, ki se izvleče.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#326 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 November 2012 - 04:12 PM

Tudi mi imamo Marlesovo in smo zadovoljni.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#327 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 November 2012 - 03:43 PM

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#328 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 08 December 2012 - 06:53 PM

Siemens flexInduction

flexinduction_637.jpg

Flexinduction_3.jpg?1306403055

eehh697755msnk11e-1.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#329 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 30 January 2013 - 02:02 PM

new-york-full-shot.jpg

modern-kitchen-cabinets.jpg

new-kitchen-i-modern-des.jpg

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#330 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 09 February 2013 - 10:43 AM

contemporary-kitchen.jpg

• 0

#331 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 23 March 2013 - 11:53 AM

Ne vem, če je ta tema namenjena tudi komentiranju o kuhinjah, lahko prestavite, če sem zgrešila. Pri nas doma se je končno začelo premikati glede prenove kuhinje. Ta mesec so imeli v več trgovinah mesec kuhinj in sta starša naročila Svea kuhinjo, model Hortenzija in je pohištvo 50 - 55 % ceneje. Izračun je prišel nekje 2400, 2500 €. Glede aparatov je pa tako. Imeli bomo zidan štedilnik na drva in še električnega. Ker bosta eden zraven drugega, se mama ful boji dati vgradnega električnega, da se leseni del ne bi slučajno pregrel in poškodoval. Čeprav baje lahko dajo neko izolacijo vmes. Imate morda pri komu doma zidani in navadni štedilnik in kako imate to narejeno? Zaradi tega bi mama raje imela prostostoječi štedilnik, čeprav jaz navijam za vgradnega, ker mi je lepši. Pa upravljanja na dotik noče imeti, ampak na klasične gumbe. Kaj pa nasploh svetujete glede kuhališča (Indukcija, steklokeramična ali kombinacija obeh) in pečice, katere funkcije je dobro, da ima? Kolikor sem se pozanimala, je indukcija boljša? Ker je lažje za čistit, se ne prijema toliko, se ne moreš opečt...

• 0

#332 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 23 March 2013 - 11:59 AM

Men je indukcija po slabih 3 mesecih uporabe super, čeprav sem bil najprej tudi bolj za plinski štedilnik, ker sem ga bila  pač najbolj vajena.

Je pa tako, da  indukcija "zahteva" tudi ustrezno posodo, ki pa ni nujno ful draga, saj je OK tudi najbolj navadna železna od EMO Celje. Jaz sem kupila  še največ take posode, enako sestra. Tudi vizualno mi je bolj všeč taka emajlirana, v barvah in z motivi, kot pa hladna siva kovinska.

Ne razumem pa povsem tistega o vgradnem električnem štdilniku. To bi imel potem pečico spodaj? Ker drugače je samo plošča, ni to zdej cel element. Jaz imam pod ploščo predale, npr.

• 0

#333 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 23 March 2013 - 12:10 PM

Ja, ja, tako sem mislila, vgradna plošča in pečica. Mama bi raje imela prostostoječ štedilnik, ker se boji dati vgradno kuhališče in pečico poleg zidanega štedilnika na drva. Se boji, da bi oddajal preveč toplote in di se leseni del zraven poškodoval. Kuhalne plošče/prostostoječega štedilnika pa ne bomo imeli na plin. Je vprašanje samo ali indukcija ali steklokeramična ali kombinacija. Čeprav kolikor sem samostoječe štedilnike gledala, niti nimajo kombinacije, ampak so v glavnem ali indukcija ali steklokeramični. Je pa res, da bi morali potem velik del loncev zamenjati, ker mislim, da imajo zdaj le kakšne 3 kose, ki so tudi za indukcijo. Kaj pa pečice, koliko stopenjske imate? Vidim, da so 4-fukcijske, 7-funkcijske, potem neke 3D, pa posebna funkcija za pizzo, samodejno čiščenje, pa še kaj.

• 0

#334 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 23 March 2013 - 12:17 PM

Jaz priznam, da ne vem, bi morala  pogledati. Meni to ni pomembno, je ne uporabljam veliko. sicer sem pa dobila komplet indukcijsko kuhališče (4x boost funkcija, torej na vseh ploskvah) in pečico za 1000 €. Imam pa vse od Gorenja.

• 0

#335 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 24 March 2013 - 06:45 AM

moja tašča ima peč (štedilnik) v kuhinji. sicr nima zraven štedilnika, ampak leseno kuhinjsko omarico. nekaj centimetrov prostora je med njima, ampak je vse super in ni nič narobe. pa je tako že zadnje tri leta.

jaz prisegam na indukcijo. jo imam že tri leta, super je. hitra, natančna (ko ugasneš se ne kuha dalje), opečeš se ne. lahka za kuhanje. imam elektrolux, 4xbooster. ne vem pa, če obstaja indukcija na gumbe, če ni samo na dotik.

pečico imam gorenje, ne vem koliko programov, hladno steklo. ž

• 0

#336 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts

Posted 03 April 2013 - 11:43 AM

15bd64b5c33cf3c4e3147c48.jpg

dff08593011d48d787bcd40d.jpg

6ee40cd21a5fbeeb40652c11.jpg

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.

#337 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts

Posted 06 May 2013 - 12:57 PM

1fe918ed9785eea30ab4474a.jpg

• 0

#338 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 May 2013 - 02:07 PM

U, vsec!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#339 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85865 posts

Posted 17 June 2013 - 01:54 PM

b8ed2a183c57e4350224454ca65c14b1.jpg

hladilnik :wub:

b32beb0ffe8f40335debcd835028d48d.jpg

5a3831f944e3367c8e6481fea4cf37ae.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#340 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 25 August 2013 - 02:01 PM

Marmelada, je vaša nova kuhinja že končana? A boš kakšno slikco prilepila :wink1: ?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users