Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#321 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 01 October 2006 - 11:01 PM

Res je, to je zelo žalostno. Ene se sploh nikoli ne izkopljejo iz tega pekla. Ravno iz tega razloga jaz preziram modno industrijo, ki forsira ideal preklastih manekenk. Boli njih kita, da so s tem uničili življenja miljonov najstnic. Pa koliko jih še bo ... down.gif
  • 0

#322 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 02 October 2006 - 11:17 AM

Niso oni uničili-same punce so si uničile ker takšne suhice v revijah sploh dopuščajo v svoj meni...sami si krojimo kaj bomo sprejeli kot nekaj vau,modne smeri ,karkoli kar nam narekujejo drugi...če ne vejo mislit na se pa spravijo po pomoč!!ampak tega pa tudi ne želijo...tako da same naj pri sebi razčistijo ker očitno je sama nerazčiščenost v glavi tudi delni vzrok da so se prepustile da jim nekdo drug narekuje kako naj živijo.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#323 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 02 October 2006 - 01:00 PM

Saj ni fora v tem, da ti je ta ideal vsiljen. Ti je všeč ali pa ti ni. In če si pretiran perfekcionist, se mu poskušaš približat. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#324 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 02 October 2006 - 01:11 PM

Ideal je lahko kaj drugega tudi, odvisno v katero smer pogledaš..lahko bi si zbrala npr kakšen drugi ideal ,pomagati živalim, ustvarit perfekten nakit in si tako oblikovala pogled nase ne pa skozi to kar ti je pred nosom videno miljonkrat in to je vsiljeno..če dobro pomisliš...Ok je blo pač pred tabo ampak v momentu šibkosti in NERAZMIŠLJANJA-torej vsiljeno na nek način,dobra strategija za tiste ki vejo kako narediti dobro reklamo in kako vplivati na ljudi-bodisi z stilom,načinom življenja,kilogrami....kot sem pa že sama rekla če temu tako dopustiš. Nekoč je bil ideal biti okrogel in so se vsi tako vedli,danes pa obstaja toliko kožnosti in svobode da je "idealna postava" samo še bolezen v glavi oz nerazčiščenost ki rabi spremembo svoje duše.

• 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#325 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 02 October 2006 - 05:14 PM

To je res, ampak pri meni je še tako, da me ful zanima moda in to, pa potem še to za sabo potegne. rolleyes.gif

Sicer bodo pa čez nekaj časa itak manekenke z ITM 18+. thumbup.gif biggrin.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#326 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46026 posts

Posted 02 October 2006 - 05:53 PM

Ja saj ljudje smo takšni, da vedno težimo za nekim idealom. Pred Coco Chanel je bila in bleda polt. V srednjem veku je bil ideal po današnjih merilih "močna" oz. debela ženska. Danes so pač in prekle.
  • 0

#327 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 02 October 2006 - 06:04 PM

Samo moda verjetno ni kriva za anoreksijo-notranji problemi so vzrok ne pa moda. Saj kdo pa ne teži k idealu,vsi rabimo neke potrditve ampak v mejah normale. Zato pa je tukaj v nekaterih postih deklet z temi problemi toliko "iskanja" pomoči-iskanja ali pa samo opozarjanja,ker dejansko pomoči ne sprejemajo. S tem ne mislim nič slabega-ampak to je dejstvo ljudje ki so v stiski pač iščejo pozornost ki je niso dobili skozi življenje zato pa majo slabo mnenje o sebi-oz majo drugačne poglede o svetu ker gledajo skozi svoje pesimistične oči in se dokazujejo z stvarmi ki menijo da bi jim pomagale v bistvu jih pa potisnejp še bolj v drek.
  • 0

#328 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 02 October 2006 - 07:33 PM

Anoreksija pomeni, da ženska misli da je predebela, pa čeprav je suha kot zobotrebec in hrano bruha itd. Anoreksija niti slučajno niso mere ipd. Sama velio pojem, a sem zelo suha in vitka, taki so vsi v druzini, pa zaradi tega se nisem anoreksicna. Ne morete vsako suho dekle oznaciti za anoreksicno. Anoreksija je psihicna bolezen!
  • 0

#329 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 October 2006 - 07:41 PM

Bruhanje pa je že bulimija. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#330 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 02 October 2006 - 07:54 PM

smo/ste govorl, da je pač to psihična/duševna bolezen, seprav ne gre za mere klele smile.gif

sam pač, ne morte pa rečt, da če ena punca k k tem meji da se sama seb zdi debela, in hujša, se pač to pozna tud na njeni suhosti . To ste že nekatere velikrat povedale, sam mi gre pa na živce, k kšne izpostavlate skoz sam psiho, že, ampak taka punca je ponavad potem tud zloo presuha.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#331 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 03 October 2006 - 08:31 AM

QUOTE(Anaa @ 2. 10. 2006 - 20:41) View Post

Bruhanje pa je že bulimija. smile.gif

Ne samo to. Sta dve vrsti anoreksije, in 75% anoreksičnih se občasno prenaje, in potem bruha. Vmes pač stradajo.
Bulimični pa po vsakem "obroku" bruhajo (pri njih je to čez nekaj časa že avtomatsko).

• 0

― V. Van Gogh

#332 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 October 2006 - 05:15 PM

Aja nisem vedla. Hvala za info.
  • 0
Viens, reste ici!

#333 Linny

Linny

sramežljivec

• Člani
  • 22 posts

Posted 03 November 2006 - 02:17 PM

hej punce......nazaj sem smile.gif nekako ozdravljena wink.gif sedaj imam 53kg in se počutim super, streznilo me je dejstvo, da sem bila po besedah zdravnikov že skoraj na robu smrti. Bila sem "več" kot podhranjena huh.gif Glavno pa je to, da sem spet doma in da začnem na novo.
Lp, Linny
  • 0
x-you're killing me-x

#334 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 November 2006 - 02:28 PM

Oo, linny, lepo je to slišat. Wellcome back!
IPB Image
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#335 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 03 November 2006 - 02:48 PM

super, 8 kilc si pridobila wink.gif thumbup.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

• Guests

Posted 03 November 2006 - 02:55 PM

ČESTITKE, LINNY!!!!!! I'M SO HAPPY FOR YA!!!!! yahoo.gif
  • 0

#337 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 03 November 2006 - 03:00 PM

Čestitke tui iz moje strani thumbup.gif
  • 0

#338 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 November 2006 - 03:01 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#339 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 03 November 2006 - 03:17 PM

Punce, držim pesti za vas. Kar naročte svojim dečkom, da vam skuhajo kaj slastnega in kaloričnega za večerjo ... ne skrbet, sej se del teh kalorij lahk hitro pokuri oops.gif (ne me preveč resno jemat, sm tok zatreskana, da se mi kar mal blede zadnje čase)
  • 0

#340 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 03 November 2006 - 03:31 PM

Linny, jaz sem tut ful vesela zate! wink1.gif

Meni pa ne gre glih najbolje. Ful sem obremenjena s šolo, tko da se mi na hrano niti ne da mislit, na to da bi se zredila, pa še manj .Rada bi samo ostala taka, kot sem. Ampak mi ni všeč, da se že en mesec ne morem do konca pozdravit od prehlada, pa zebe me nenormalno skos. down.gif

Sicer jem stvari, ki jih recimo pred pol leta nisem, ampak to ni to.
Sem se pa že ful, predvsem fizično, boljše počutla, ko sem malo po začetku šole pridobila eno kilco, ampak sem jih potem na maturancu spet zgubila par, in od takrat naprej ni šlo skoraj nič gor. Sicer se pa ne tehtam redno, vidim samo pri hlačah recimo. K psihologinji pa zarad šole tut nimam časa več hodit, pa sem v začaranem krogu. rolleyes.gif
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users