Wow, jutri bo super (upam) film. Prva dva dela sta fenomenalna. Ima, da me (dec) pelje

Napoved prireditev
Posted 25 July 2013 - 06:37 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 September 2013 - 11:45 AM
Po kosilu v bližnji restavraciji Plečnikov hram, bomo z avtobusom (LPP, liniija 19I) odpotovali do Iga, kjer si bomo v družbi arheologa Dejana Veraniča ogledali razstavo V deželi koliščarjev. Nato pa bodo v prostorih društva Fran Govekar potekale delavnice. Izdelovali bomo nakit in se preizkusili v lončarstvu, izdelali si bomo loke in puščice, Kulturno-ekološko društvo Smetumet pa nam bo pomagalo okrasiti barjanska oblačila z rastlinskimi potiski in izdelati pasove. Po delavnicah nas bo na poučen sprehod po barju popeljala Maša Bratina iz Krajinskega parka Ljubljansko barje, ki pozna vsako cvetlico in prav vsako barjansko ptico. Na barju bomo bolje spoznali koliščarsko kuhinjo in se udeležili turnirja dveh barjanskih plemen v lokostrelstvu. Dolg dan pa bomo zaključili s prav posebnim barjanskim plesom.

Kami, nekaj za tvoja mulca!
Posted 29 November 2013 - 12:34 PM
Posted 29 November 2013 - 12:35 PM
Posted 24 February 2014 - 04:19 PM
TEDEN ODPRTIH VRAT MUZEJEV IN GALERIJ ZA ŠTUDENTE
od 3. do 7. marca 2014
Posted 24 February 2014 - 04:36 PM
Kul!!
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 24 February 2014 - 04:49 PM
Samo za študente?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 February 2014 - 04:54 PM
Eh, nisem vidla
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 March 2014 - 07:38 PM
Zgodba za vse generacije o tem, kako možgani delujejo, čutijo, čustvujejo, razmišljajo in se spreminjajo ...
Posted 11 March 2014 - 07:33 PM
― V. Van Gogh
Posted 22 March 2014 - 09:44 PM
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 10 April 2014 - 08:34 PM
― V. Van Gogh
Posted 12 April 2014 - 09:30 AM
Danes ob 18h po vsej Sloveniji - brezplačne vodene meditacije.
Spodaj so seznami lokacij:
http://www.c-r.si/do...-stebri-enosti/
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 06 May 2014 - 10:21 AM
Teden vseživljenjskega učenja (TVU)
pred nami je Teden vseživljenjskega učenja (TVU) – vseslovenski praznik in projekt izobraževanja odraslih. Potekal bo od 12. do 18. maja, v razširjeni obliki pa ves maj in junij.
Program Tedna Glotta Nove si lahko ogledate tukaj
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 May 2014 - 01:16 PM
Že kar nekaj let je minilo, odkar je Waldorfska šola Ljubljana zadnjič organizirala dobrodelni koncert v Križankah. Letos se ta tradicija ponovno obuja: 23. maja bo v Križankah dobrodelni koncert, namenjen zbiranju sredstev za prenovo vrtca na Ulici stare pravde, in prestavitvi izjemno pestre glasbene ustvarjalnosti na waldorfski šoli. Učiteljski bend Lucka kuhna bo zaigral pesmi iz svetovne pop in rock zakladnice, pri tem pa mu bodo pomagali številni gostje: glasbeniki iz vrsti dijakov, učiteljev ter učitelji waldorfske glasbene šole:
- Aljaž Beguš, klarinetist
- Marko Brdnik, harmonikar
- Antonio Cagnazzo, pianist
- Bojan Cvetrežnik, violinist
- Marina Čado, violinistka
- Eva Jurgec, oboistka
- Uroš Rakovec, kitarist
- Andrej Ožbalt, pianist, zborovodja
- Laura Zafred, violinistka in pevka
Pridružil se bodo tudi drugi gostje, povezani z waldorfsko šolo:
- Vita Mavrič
- Klemen Slakonja
- članice ŽPZ Kombinat
- člani operne družine Brajnik
Kar nekaj gostov pa bo prišlo še kot presenečenje.
Živahno dogajanje se bo začelo ob 19.00, ko bodo na oder stopili waldorfski dijaški bendi, Lucka kuhna z gosti pa bo začela igrati ob 20.00. Dogajanje bodo popestrili tudi orkestri glasbene šole, dijaški pevski zbor, evritmisti, spremljevalni vokali …
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 16 May 2014 - 10:39 AM
RAZPOTJA
Koncept, koreografija: Kjara Starič Wurst
Režija: Vesna Zorman, Kjara Starič Wurst
Produkcija: Kjara's Dance Project, Ambrosia
Kjara Starič Wurst in Kjara's Dance Project so v minuli sezoni občinstvo navdušili z uprizoritvijo predstave "Razpotja", v kateri so se s stalnimi sodelavci ukvarjali z motivi razpotij in pomena življenjskih odločitev. Koliko lažje je ostati v območju udobja in si ustvariti utvaro, da je življenje nekaj, kar se nam zgodi, da nimamo moči in pogojev, da bi ga živeli tako, kot si želimo. A koliko bogatejše je naše življenje, če se odločimo za pogum in sprejmemo svoje odločitve.
“One must dare to be happy.” (Gertrude Stein)
Urbani plesni film "Razpotja" je unikatna adaptacija istoimenske uspešne predstave, ki je lani nastala v koprodukciji Cankarjevega doma. Močna zgodba polna čustev, odnosov, zapletov, težkih odločitev in rasti (Tomaž Letnar), koreografija polna človeškosti (Kjara Wurst) ter odlična igra, izvedba in rast plesalcev KDP, so bili razlog zakaj se je predstavo adaptiralo v film. V sodelovanju z Ambrosio, odlično režiserko (Vesna Zorman) in snemalci (Uroš Cotman, Ivo Houben, Vesna Zorman), je film v celoti posnet na različnih urbanih lokacijah v Ljubljani, od zapuščene tovarne Rog do obrežja Ljubljanice, kar daje občutek kot da se celotna zgodba odvija v realnem življenju.
Premieri v sredo, 4. junija, in v četrtek, 5. junija v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma ob 20. uri, cena vtopnice 4.50 EUR, pri nakupu preko spleta 5% popust.
Priporočam! Lani sem si ogledala predstavo in je fantastična.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 May 2014 - 08:42 PM
Posted 20 May 2014 - 08:48 PM
Jina, se hecaš? Kakšen kriterij je pa to? :AJEBEŠ:
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 May 2014 - 08:52 PM
Ne, res, piše v brošuri. Sem se že veselila, pa sigurno velja samo za tiste, ki imajo ta moment status. Je pa res neumno.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users