Zoisova štipendija
Posted 10 July 2011 - 01:08 PM
Na našem faksu se da 8.5 brez kakšnih večjih težav imet (zadnjič sem ob pregledovanju indeksa ugotovila, da imam letos celo 10.0 povprečje - nisem imela niti občutka, ker je bilo toliko enega sranja letos na sporedu), pa imam v naši generaciji samo kljub temu samo jaz Zoisovo (potem avtomatsko nihče drug ne pride v tistih 5%, več kot 9.7 pa nihče nima). Si mislim, da zna biti na drugih faksih že 8.5 kar zalogaj; jaz bi razširila Zoisobo na 10% najboljših glede na faks/študijsko smer, se mi zdi nekako najbolj fer (lahko se hkrati določi še spodnja meja, recimo 8.0, ki jo moraš v vsakem primeru izpolnjevat).
Posted 10 July 2011 - 01:20 PM
^ Edino pravilno. Kaj pa naj tisti rečemo, ki moramo imet 9.7 ...
Jaz bi dala mejo 9 da vse.
To je za pridobit ne ? Ja, je res visoko ampak jbg, pač nisi bila na tistih testih v OŠ dovolj dobra, da bi jo že takrat dobila.
Meni se zdi 8,5 za obdržat čisto ok povprečje, ampak je problem pač v tem, da se faksi noro razlikujejo, po drugi strani pa je težko najt neko "pravično" rešitev. Mogoče bi bilo res fajn, da bi dali ne vem, 2% top ljudi v generaciji al pa kaj takega ? (za pridobit)
Posted 10 July 2011 - 01:25 PM
Posted 10 July 2011 - 01:40 PM
Potem pa naj nardijo "top 2%" tistih, ki ne pridobivajo štipendije ? Saj vem, da je za tem ful drugih stvari, ampak tako kot je zdaj se meni ne zdi fer.
Posted 10 July 2011 - 01:44 PM
To je za pridobit ne ? Ja, je res visoko ampak jbg, pač nisi bila na tistih testih v OŠ dovolj dobra, da bi jo že takrat dobila.
Jaz se sploh ne spomnim nobenih testov, dobil jo je samo en sošolec, ki je imel ful visoko povprečje in nevemkoliko priznanj, to je pa to.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 July 2011 - 01:48 PM
Visoko povprečje? Misliš same petke ? Ja, potem si ti očitno tista generacija, ko šola sama predlaga. Če nisi mela nobenega priznanja, te pač ni. Ne vem, mi smo pisali teste.
Posted 10 July 2011 - 01:49 PM
Posted 10 July 2011 - 01:50 PM
Posted 10 July 2011 - 01:57 PM
Visoko povprečje? Misliš same petke ? Ja, potem si ti očitno tista generacija, ko šola sama predlaga. Če nisi mela nobenega priznanja, te pač ni. Ne vem, mi smo pisali teste.
Ja.
Pomoje je bilo tako, ja.
― V. Van Gogh
Posted 10 July 2011 - 02:08 PM
^ Edino pravilno. Kaj pa naj tisti rečemo, ki moramo imet 9.7 ...
Jaz bi dala mejo 9 da vse.
Ja okej, za tvoj faks k 9 res ni tok težko met.

After all this time?
Always.
Posted 10 July 2011 - 02:18 PM

― V. Van Gogh
Posted 10 July 2011 - 02:35 PM
Nika in Jina nista vidve enaka letnika?
Jaz mislim, da ste tudi pri vas imeli teste, Jina, samo ne spomniš se jih.
Posted 10 July 2011 - 02:59 PM
Posted 10 July 2011 - 03:30 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 July 2011 - 03:37 PM

― V. Van Gogh
Posted 10 July 2011 - 04:46 PM

Jaz bom letos imela povprečje, upam samo, da bom naredila ta zadnji izpit in ne bom fuknila letnika (moramo imeti vse predmete narejene + ta predmet je eden od dveh z največ KT), ful dobro da se prof. kar odloči it na dopust, čeprav je bilo rečeno, da je tu do 15.7.

Sicer se meni zdi povprečje 8.5 ok, me je pa kap, ko sem videla, da ima ena sošolka Zoisovo in celo povprečje 8.8, res mi ni bilo jasno odkod, ker ni ravno biser. Mi je potem kapnilo, da jo je verjetno dobila po principu povprečja v srednji, pa na ekonomskem tehniku je bila, lol. Vem, stokrat obdelana tema, ampak ne morem mimo trditve, da je ekonomski tehnik ali pa kovinarska enako zahtevna kot gimnazija, nmj.
Pablo Picasso
Posted 10 July 2011 - 05:57 PM
Sicer se meni zdi povprečje 8.5 ok, me je pa kap, ko sem videla, da ima ena sošolka Zoisovo in celo povprečje 8.8, res mi ni bilo jasno odkod, ker ni ravno biser. Mi je potem kapnilo, da jo je verjetno dobila po principu povprečja v srednji, pa na ekonomskem tehniku je bila, lol. Vem, stokrat obdelana tema, ampak ne morem mimo trditve, da je ekonomski tehnik ali pa kovinarska enako zahtevna kot gimnazija, nmj.
No sej to, men gre tut na živce to, da ma ena moja znanka, sicer FUL zabita (pa ne pretiravam in nočem bit nesramna, ampak ma res take izjave k da je iz đungle priletela v civilizacijo, zadnjič enkrat je ful vneto trdila, da če poješ en krof se ti življenje skrajša za točno en dan in potem je ful pizdila na tipa, ker je kupil paket štirih krofov, ker bo zdaj živel štiri dni manj), ma zdaj na Varnostnih vedah povprečje 9. Pa me ne bo nihče na tem svetu prepričal, da je ona bolj pametna in sposobna in "vredna" štipendije (sej je nima sicer, sam tko, lahko bi jo obdržala, jst je npr. ne bom).
Pač, različni faksi, različna merila, meni enostavni ni primerljiva devetka iz varnostnih ved al pa osemka s prava ali matematike, jebiga.
After all this time?
Always.
Posted 10 July 2011 - 06:07 PM
^Ja to je itak ful problem. Ampak problem je tudi določit neke objektivne kriterije, kolko je nek faks zahteven in težek. Pa potem na podlagi tega tudi to, kdo si zasluži štipendijo in kdo si je ne.
Posted 10 July 2011 - 06:17 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users