Jump to content

Photo

Zoisova štipendija

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#321 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 10 July 2011 - 01:08 PM

9.7 je *res* ful previsoko, konec koncev te lahko že ena ponesrečena ocena stane štipendije (pa ni nujno, da po lastni krivdi, ker se včasih res kak zagaman predavatelj najde, ki pač nikomur ne bo dal dobre ocene).

Na našem faksu se da 8.5 brez kakšnih večjih težav imet (zadnjič sem ob pregledovanju indeksa ugotovila, da imam letos celo 10.0 povprečje - nisem imela niti občutka, ker je bilo toliko enega sranja letos na sporedu), pa imam v naši generaciji samo kljub temu samo jaz Zoisovo (potem avtomatsko nihče drug ne pride v tistih 5%, več kot 9.7 pa nihče nima). Si mislim, da zna biti na drugih faksih že 8.5 kar zalogaj; jaz bi razširila Zoisobo na 10% najboljših glede na faks/študijsko smer, se mi zdi nekako najbolj fer (lahko se hkrati določi še spodnja meja, recimo 8.0, ki jo moraš v vsakem primeru izpolnjevat).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#322 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 01:20 PM

QUOTE(Jinadaze @ 10. 7. 2011 - 13:42) View Post

^ Edino pravilno. Kaj pa naj tisti rečemo, ki moramo imet 9.7 ...
Jaz bi dala mejo 9 da vse.

To je za pridobit ne ? Ja, je res visoko ampak jbg, pač nisi bila na tistih testih v OŠ dovolj dobra, da bi jo že takrat dobila.

Meni se zdi 8,5 za obdržat čisto ok povprečje, ampak je problem pač v tem, da se faksi noro razlikujejo, po drugi strani pa je težko najt neko "pravično" rešitev. Mogoče bi bilo res fajn, da bi dali ne vem, 2% top ljudi v generaciji al pa kaj takega ? (za pridobit)
  • 0
Viens, reste ici!

#323 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 10 July 2011 - 01:25 PM

Ja, samo težava je, da tistih top x % navadno *že* dobiva štipendijo, in potem je nihče drug več ne more pridobiti, ker ne pade več v ta delež populacije.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#324 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 01:40 PM

Potem pa naj nardijo "top 2%" tistih, ki ne pridobivajo štipendije ? Saj vem, da je za tem ful drugih stvari, ampak tako kot je zdaj se meni ne zdi fer.
  • 0
Viens, reste ici!

#325 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 01:44 PM

QUOTE(Ana @ 10. 7. 2011 - 14:20) View Post

To je za pridobit ne ? Ja, je res visoko ampak jbg, pač nisi bila na tistih testih v OŠ dovolj dobra, da bi jo že takrat dobila.

Jaz se sploh ne spomnim nobenih testov, dobil jo je samo en sošolec, ki je imel ful visoko povprečje in nevemkoliko priznanj, to je pa to.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#326 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 01:48 PM

Visoko povprečje? Misliš same petke ? Ja, potem si ti očitno tista generacija, ko šola sama predlaga. Če nisi mela nobenega priznanja, te pač ni. Ne vem, mi smo pisali teste.

• 0
Viens, reste ici!

#327 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 10 July 2011 - 01:49 PM

Mi smo pisali MFBT teste, pa je vseeno šola predlagala kandidate (seveda so upoštevali še učni uspeh in priznanja/druge dosežke).
  • 0

#328 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 01:50 PM

^Pri nas je bilo enako.
  • 0
Viens, reste ici!

#329 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 01:57 PM

QUOTE(Ana @ 10. 7. 2011 - 14:48) View Post

Visoko povprečje? Misliš same petke ? Ja, potem si ti očitno tista generacija, ko šola sama predlaga. Če nisi mela nobenega priznanja, te pač ni. Ne vem, mi smo pisali teste.

Ja.
Pomoje je bilo tako, ja.

• 0

― V. Van Gogh

#330 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 10 July 2011 - 02:08 PM

QUOTE(Jinadaze @ 10. 7. 2011 - 13:42) View Post

^ Edino pravilno. Kaj pa naj tisti rečemo, ki moramo imet 9.7 ...
Jaz bi dala mejo 9 da vse.

Ja okej, za tvoj faks k 9 res ni tok težko met. rolleyes.gif Pa ne govorim na pamet, fant je mel povprečje čez 9 pa se res ni pretegnil, jaz mam povprečje 7,8 pa sem veliko bolj delala za to. smile.gif

• 0

After all this time?

Always.

#331 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 02:18 PM

huh.gif Pri nas skoraj nihče nima povprečja nad 9 (od tiste polovice, ki nas je sploh še ostala od začetka). Poleg tega je pa tvoj fant na drugi smeri (in v 1. letniku, ki je peace of cake), kot jaz, pa jaz sem na starem sistemu. Predmetniki so kot noč in dan.

• 0

― V. Van Gogh

#332 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 02:35 PM

Nika in Jina nista vidve enaka letnika?
Jaz mislim, da ste tudi pri vas imeli teste, Jina, samo ne spomniš se jih.
  • 0
Viens, reste ici!

#333 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 10 July 2011 - 02:59 PM

Ne, Jina je leto starejša.
  • 0

#334 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 July 2011 - 03:30 PM

QUOTE(Jinadaze @ 10. 7. 2011 - 15:18) View Post

peace of cake

mad2.gif piece!

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#335 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 03:37 PM

laugh.gif Sori, tajpo.

• 0

― V. Van Gogh

#336 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 July 2011 - 04:46 PM

Jina, ti si letnik '87? Ker moj brat je ta generacija in so v OŠ pisali te teste + šola je potem po rezultatih predlagala (s tem, da je naša veleumna socialna delavka, ki je to imela čez, rihtala in predlagala samo neke 'svoje', dejansko pa brata, ki je imel najboljše rezultate v regiji (!) ni predlagala in je ena delavka na Zavodu to opazila (takrat je to imel Zavod čez) in potem na šoli naredila cel kažin, če so normalni). Meni je v OŠ tudi zmanjkalo pol pike. Kao. rolleyes.gif Pol pa sploh nisem vedela, da se je sistem spremenil, in da lahko sama zaprosim za njo, bi jo lahko dobila že konec prvega oz. konec drugega letnika. down.gif

Jaz bom letos imela povprečje, upam samo, da bom naredila ta zadnji izpit in ne bom fuknila letnika (moramo imeti vse predmete narejene + ta predmet je eden od dveh z največ KT), ful dobro da se prof. kar odloči it na dopust, čeprav je bilo rečeno, da je tu do 15.7. down.gif

Sicer se meni zdi povprečje 8.5 ok, me je pa kap, ko sem videla, da ima ena sošolka Zoisovo in celo povprečje 8.8, res mi ni bilo jasno odkod, ker ni ravno biser. Mi je potem kapnilo, da jo je verjetno dobila po principu povprečja v srednji, pa na ekonomskem tehniku je bila, lol. Vem, stokrat obdelana tema, ampak ne morem mimo trditve, da je ekonomski tehnik ali pa kovinarska enako zahtevna kot gimnazija, nmj.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#337 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 05:05 PM

QUOTE(Coco* @ 10. 7. 2011 - 17:46) View Post

Jina, ti si letnik '87?

88.
Če se prav spomnim, je bilo pri nas tako, da so predlagali enega sošolca in še par iz paralelke.

• 0

― V. Van Gogh

#338 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 10 July 2011 - 05:57 PM

QUOTE(Coco* @ 10. 7. 2011 - 17:46) View Post

Sicer se meni zdi povprečje 8.5 ok, me je pa kap, ko sem videla, da ima ena sošolka Zoisovo in celo povprečje 8.8, res mi ni bilo jasno odkod, ker ni ravno biser. Mi je potem kapnilo, da jo je verjetno dobila po principu povprečja v srednji, pa na ekonomskem tehniku je bila, lol. Vem, stokrat obdelana tema, ampak ne morem mimo trditve, da je ekonomski tehnik ali pa kovinarska enako zahtevna kot gimnazija, nmj.

No sej to, men gre tut na živce to, da ma ena moja znanka, sicer FUL zabita (pa ne pretiravam in nočem bit nesramna, ampak ma res take izjave k da je iz đungle priletela v civilizacijo, zadnjič enkrat je ful vneto trdila, da če poješ en krof se ti življenje skrajša za točno en dan in potem je ful pizdila na tipa, ker je kupil paket štirih krofov, ker bo zdaj živel štiri dni manj), ma zdaj na Varnostnih vedah povprečje 9. Pa me ne bo nihče na tem svetu prepričal, da je ona bolj pametna in sposobna in "vredna" štipendije (sej je nima sicer, sam tko, lahko bi jo obdržala, jst je npr. ne bom).

Pač, različni faksi, različna merila, meni enostavni ni primerljiva devetka iz varnostnih ved al pa osemka s prava ali matematike, jebiga.

• 0

After all this time?

Always.

#339 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 July 2011 - 06:07 PM

^Ja to je itak ful problem. Ampak problem je tudi določit neke objektivne kriterije, kolko je nek faks zahteven in težek. Pa potem na podlagi tega tudi to, kdo si zasluži štipendijo in kdo si je ne.

• 0
Viens, reste ici!

#340 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 10 July 2011 - 06:17 PM

Jaz bi dala Zoisovo npr. 5% ali 10% vseh najboljših v letniku. Ker to s povprečnimi ocenami še zdaleč ni primerljivo med faksi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users