crap, jaz sem pa že gledala kaj bom maja kupila (oktobra mi poteče pogodba), ker tale moja nokia že šteka. tudi finci niso več tisto kar so bili!

Kateri operater - Mobitel, Simobil..?
Posted 09 January 2013 - 09:56 AM
Posted 09 January 2013 - 10:06 AM
Pa telefoni so se TAKO podrazili - v paketu Orto v Nulo recimo stane telefon 130 eurov + narocnina, taisti telefon stane v prosti prodaji 187 eur. Ni logike.
Teh 5 mesecev so pa izgleda da res ukinili, ja. Skoda. :/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 January 2013 - 10:21 AM
Meni se tud zdi vsa ta telefonija tako draga... decembra mi je zmanjkalo časa, da si uredim Big BOB tako kot moja sestra in mi je zdej žal... itak pri Simobilu nisem vel vezana, ker nisem podaljšala naročnine lani, tako da jih nameravam v kratkem res skenslat.
Posted 09 January 2013 - 10:28 AM
jaz sem do konca decembra koristila ugodnost, da krijejo 60€ pri računu in si zdaj itak ne morem kupit novega tlf 2 leti. če mi moj predpotopni SE crkne (trkam, da mi ne bo!), bom pa preko brata vzela nov tlf. so pa res obupno dragi, včasih mi je bilo 50€ veliko za tlf, zdaj pa ga skoraj ni pod 100!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 09 January 2013 - 10:45 AM
Ja jaz sem dala septembra 2010 150 eur za telefon, ki je se danes (po vec kot dveh letih) boljsi od vse njihove ponudbe do 130 eur. Butalci.
Sem razmisljala, da si kupim nov telefon (ako mi stari crkne, zaenkrat se dobro drzi ) nekje drugje po polni ceni in ga odklenem in uporabjam na moji obstojeci narocnini. Se mi se najbolj splaca. Sploh imajo pa slabo ponudbo telefonov na Simobilu, samo 1 model, ki ima touch + tipkovnico. Na Mobi ali katerega koli drugega ne grem, ker so vsi moji na Simobilu in placujem izredno nizko narocnino se zaradi ene akcije.
Telefon si pa lahko kupis ze prej, samo bos morala doplacat to korisceno ugodnost, ampak mislim, da niti ne v celoti.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 January 2013 - 10:48 AM
Telefonov se več ne splača kupovati z vezavo, enostavno se ne splača, ker preplačaš toliko, da glava boli. Jaz sem tudi nazadnje aparat kupila sama.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 January 2013 - 11:01 AM
Kje pa lahko kupis telefon brez vezave & z garancijo? Ker imajo tudi drugod nabite cene, garancijo pa obvezno zelim imet.
Big bang prodaja telefone, ampak so napihnjene cene, prides na isto, kot ce bi pri Simobilu vzel.
Posted 09 January 2013 - 11:10 AM
Na mimovrste, v Mobitelovi E-trgovini... itak so zdaj vsi aparati odklenjeni.
Posted 09 January 2013 - 11:37 AM
pač ne kupiš ga navezavo (in po "subvencionirani ceni"), ampak v redni prodaji. tudi, če ga kupiš v tujini (v EU) velja garancija.
Posted 09 January 2013 - 11:38 AM
Kjerkoli ga kupiš, v ITA so cenejši
Sicer pa bilokje ga kupiš, ima garancijo, razen če kupiš rabljenega z Bolhe.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 January 2013 - 12:17 PM
Ful mi ITA pomaga
Zaenkrat sem gledala po nasih straneh, tudi T2, Mimovrste, pa Big/bang in imajo povsod nabite cene, Mobitel pa sploh. Dam za nov telefon max. 200 eur, za ta denar pa prodajajo predpotopna touchscreen skropucala + se zmeraj moram placevat narocnino.
Moj trenutni mobi je se najvecja faca, upam, da mi zdrzi vsaj se kaksno leto ali dve.
Posted 09 January 2013 - 01:36 PM
Naj še jaz pristavim lonček: Simobil je cenovno res ugoden, če pa kupiš telefonin pri njih na vezavo razmerja za 2 leti, je telefon zaklenjen in ti ga odklenejo po preteku teh dveh let. Preverjeno, ker sem njihv naročnik in uporabljam starega na Hrvaškem s hrvaško kartico. Če kupiš telefon v tuji državi, lahko uveljavljaš garancijo edino tam, kjer si telefonin kupila.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 09 January 2013 - 01:49 PM
mislim, da ni čsito tako. sedaj velja vseevropska garancija. (vsaj pri beli tehniki: kupila sušilca va avstriji, gorenje, da ne bo pomote, serviserja ni znimalo kje je bil kupljen in je garancija normalno funkcionirala; ne vem zakaj bi bilo pri telefonih drugače; gre le za pravni red EUja).
Posted 09 January 2013 - 02:01 PM
Že, vendar Hrvaška ni (še) v EU...
Posted 09 January 2013 - 02:10 PM
Jaz bi dala za novega samo 1 €, imam pa Orto u nulo z Midi plus zakupom podatkov. Sony Xperia J.
Drugače so pa res podražili, ampak se ne čudim, baje jim gre slabo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 January 2013 - 02:15 PM
@SG: pri enem proizvodu sem bral, da v Slo ne moreš uveljavljati garancije, če je bil izdelek kupljen v tujini. Res pa je, da ni nujno, da so pri nas prodajna mesta seznanjena z regulativo garancij. Če niso, jih v primeru potrebe zelo težko prepričaš, da nimajo prav. Prejšnji post sem pisal pod vtisom informacije, ki sem jo imel.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 09 January 2013 - 02:23 PM
pa še nekaj o simobilovem zaklepanju elefonov: tega ni več. jaz sem kupila telefon in se prestavila k simobilu. 5 dni, dokler niso izvršili menjave operateja, sem mirno uporabljala mobitelovo sim kartico (in mobitelove storitve) v mobitelu, kupljenem pri simobilu.
okoli garancije pa imaš prav. teh stvari ljudje ne vedo. moj kolega je serviser bele tehnike (bosch &co.) in je non stop grozil kako bom morala peljat stroje v avstrijo k trgovcu, da jih pošljejo k serviserju v avstriji. seveda ni temu tako. ti pa vazme več časa, da to razložiš serviserju. (na gorenje servisu so takoj vedeli za kaj gre in rekli, da seveda velja evropska garancija).
Posted 13 January 2013 - 12:29 PM
Kjerkoli ga kupiš, v ITA so cenejši
Sicer pa bilokje ga kupiš, ima garancijo, razen če kupiš rabljenega z Bolhe.
Tudi rabljeni imajo garancijo, če jih prodajajo pred iztekom le-te...
Posted 13 February 2013 - 11:18 AM
Danes grem prekinit pogodbo z mobitelom pa me zanima ali jo lahko prekinem na katerem koli mobitelu ali moram iti tja kjer sem jo sklenila?
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 13 February 2013 - 11:33 AM
katerikoli
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users