Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#321 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 January 2013 - 10:25 PM

http://www.mimovrste...y-whip-05-l-bel

To rabiš in potem se kupujejo kapsule. Smetana ostane sveža kak teden.

• 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 12 January 2013 - 10:57 PM

Fiona, jaz imam prav mašinco za smetano, naredi takšno, kot jo dobiš v lokalih na kavi - v mullerju jo imajo, za 30 - 40 eur, ne vem kolk točno, sem za darilo dobila. Ima tudi nastavek za vročo čokolado, ampak je še nisem delala s tem. Evo (cappuccinatore "puccio" od evvive):

kristal-puccio-block.jpg

Prej sem imela to zadevo, ki je spodaj na fotki, ampak tista pena se je hitro nazaj v mleko spremenila, sploh če sem kakšen kakav gor posula - ta, ki jo naredim z mašinco, pa lepo obstane.

_50805ed2ed590.jpg

• 0

#323 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2013 - 11:05 PM

^ to spodaj imam tudi jaz, ampak je samo sebi namen, samo speni mleko, nič druzga. :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#324 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 12 January 2013 - 11:25 PM

Fiona, jaz imam prav mašinco za smetano, naredi takšno, kot jo dobiš v lokalih na kavi - v mullerju jo imajo, za 30 - 40 eur, ne vem kolk točno, sem za darilo dobila. Ima tudi nastavek za vročo čokolado, ampak je še nisem delala s tem. Evo (cappuccinatore "puccio" od evvive):

Smetana in pena ni ista stvar :) Tole je za penit mleko.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 12 January 2013 - 11:38 PM

That makes a lot of sense :D  :blush2: No saj speni pa lepo ta penilec, ampak vseeno se pena hitro spremeni nazaj v prvotno stanje.

• 0

#326 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 13 January 2013 - 12:03 AM

Poskusi, ko speniš, rahlo zavrteti mleko v skodeli in parkrat udari na pult skodelo. Mogoče bo bolj kompaktna pena (v gostili deluje, ne vem pa kako je s temi kvazi penilci) :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

• Guests

Posted 13 January 2013 - 12:31 AM

Hvala za nasvet. Bom probala.

• 0

#328 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 13 January 2013 - 07:54 AM

Tnks obema, Ani in Felicii.

A kakšne cenejše variante pa ni? Da pač notri naliješ smetano al neki, da ni treba kupovat vložkov?

To boste vedele tiste, ki ste že delalae v lokalih....

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#329 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 January 2013 - 08:26 AM

.

Jaz si delam navadn barcaffee, turške ne maram, bruh. Mam šalčko, deci pa pol gre notri, nardim 2 žlički (čajni) kofeta, pa na vrhu zlijem mal mleka (vem kakšno barvo mora imet, da je ok). Če jem za zajtrk kaj sladkega pol je ne sladkam, če jo pijem vmes dam žličko rjavega cukra, ampak načeloma jo kar brez pijem.

A pol maš aparat za kavo? Al kam daš navadn barcaffee?

• 0

#330 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 13 January 2013 - 08:37 AM

ne..đezva :)

kafetjera, al kako se sploh temu po slovensko reče, tam si jo pač skuham :) mleko vlijem v turško kavo in dodam žličko cukra.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#331 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 January 2013 - 08:52 AM

Sej te bombice niso drage, pa zadostuje ena za kr precej smetane, sploh če delaš samo zase, imaš eno ziher za cel teden zadosti. V tem primeru je večji strošek smetana :)

Tam, kjer jaz delam, imamo sicer takole mašino, ki ne rabi nobenih bombic in lepo stepe, če te slučajno bolj vabi :P KLIK

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#332 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 13 January 2013 - 09:33 AM

Nisem sledila celotnemu pogovoru, ampak Fiona rabi nekaj za smetano delat ali kako? 

Meni osebno najboljša opcija so te kovinske doze, vliješ noter malo smetano, malenkost mleka, 1 bombico in voila. Imaš smetane cel kup. Ostane ok pa samo kak teden dni, mogoče 10. Tudi boljšega okusa mi je kot smetana, ki jo kupiš v plastični dozi. 

• 0

[Napoleon]

#333 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 13 January 2013 - 09:34 AM

Lol Hevea, takega aparata pa ne rabim :P

tasika, a taka kot je prilepila ana?

• 0

#334 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 January 2013 - 09:36 AM

Ja, to ja. Kupiš manjšo, pollitrsko, in ti bo glih zadosti pomojem. Je pa res ful boljša smetana kot tista v kupljeni dozi.

• 0

#335 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 13 January 2013 - 09:40 AM

Nekaj takega ja. ČEprav ta, ki jo je Ana prilepila, je bolj moderna, se da dobiti taka navadne, ki so sklepam, da tudi cenejše. :)

• 0

[Napoleon]

#336 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 13 January 2013 - 10:39 AM

Ok hvala vsem, misli mda bom v kratkem naročila.

Drugače pa ja, vem da je ful boljša smetana ker v kafičih vedno težim kje dobijo tako dobro smetano in da to sigurno ni alpska itd in me vedno gledajo v stilu kot da je to "skrivnost veeereee"....In ne povejo nič :P

• 0

#337 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 January 2013 - 03:29 PM

Drugače za penit mleko, meni nikakor ne uspe tako kot v gostilni spenit.

Imam tri različne "naprave", pa ne uspe. :D Obožujem namreč spenjeno mleko.

Najslabše je to kar je prilepila Felicia (druga slika). Malo brni, speni mogoče pikico, ampak vse skupaj nič. Potem imam tudi kavni aparat na ampule, kjer je posebej ročica za penit mleko. Saj kr dobro speni, ampak ne tako kompaktno. Potem imam pa še en lonček, kjer je notri čisto drobno sito. Tja nalijem mleko in tisto sito potiskam hitro gor in dol, kot da bi nekaj "pumpala". :D Ne najdem slike. No, tisto naredi za moje pojme najboljše spenjeno mleko.

• 0
Viens, reste ici!

#338 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 January 2013 - 03:32 PM

Jaz znam s tistim "najslabšim" naredit zelo kompaktno peno, ampak moraš naliti v šalico ravno prav mleka ... plus da mora biti mleko sveže odprto... plus da ni vseeno, katera firma mleka je. Preveč zahtev, da bi se redno trudila to delat...

• 0

#339 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 13 January 2013 - 03:35 PM

Ana, vem, kaj misliš, pri nas doma imamo tudi tak lonček

Nekateri pravijo, da je pomembna tudi temperatura mleka, samo se zdaj ne spomnim, ali naj bi bilo mrzlo ali toplo..?

• 0

#340 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 13 January 2013 - 03:36 PM

Mrzlo mleko, nalit ga je treba samo toliko kot ga rabiš, malenkost več. Če naliječ celo skodelo, in potem 2x ali večkrat prevreš isto mleko se ne speni več tako. 

• 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users