Nega mešane in / ali mastne kože
Posted 02 March 2007 - 03:52 PM
Dobiš pa za obe kremi recept, ker nista v prosti prodaji.
Posted 02 March 2007 - 07:40 PM
Posted 02 March 2007 - 07:45 PM
Čistilna pena iz te kolekcije vem, da je dobra. Za ostalo pa nevem. Lahko prepišeš sestavine v ustrezno temo in boš takoj vedela.
hvala bom vprašala.
Kaj pa mi priporočaš za eno kremo za nečisto, mastno in aknasto kožo. Nimam po celem obrazu ampak samo na določenih delih, včasih manj včasih pa več. Kot sem rekla kozmetičarka mi je dal kremo, masko in peno iz profesionalne kolekcije salon exclusive in ne iz kolekcije za domačo rabo, ne vem zakaj. Krema zelo slabo upija in si po njej zelo bel po obrazu.
A je krema Garnier - Total Fresh tudi za aknasto kozo?
Kaj pa Avene Cleanance K krema, je namenjena samo za namazati mazolj ali tudi za cel obraz?
Posted 02 March 2007 - 08:23 PM
Ne, obe ne. Najprej eno in potem, če ne bo izboljšanja, še drugo. Najbolje je, da greš na pregled in naj zdravnik oceni, katera krema bo boljša.
ok bom vprašal zdravnika kaj mi priporoča. Pri obeh pa zraven uporabim kar mi je napisala Ana.
Differin je gel (kremica). Namažeš jo zvečer na zelo zelo tanko in to ponavljaš dva meseca. Pri differinu velja načelo - rezultati niso hitri, so pa stalni ! Tak, da se ti res splača iz po differin, je brezplačen - na recet, samo do osebne zdravnice pojdi in jo prosi za recept. Če se boš odločil za to opcijo se ne vstraši, ko ti bojo prvi-drugi tedn uporabe mozolji dobesedno ponoreli in jih boš imel še več, ampak se splača potrpeti, ker je to samo faza čiščenja kože, ki pa se potem umiri in je koža čista.

Vichy visible clear ne obstaja, mogoče si mislil Neutrogeno.

Jaz bi ti priporočala, da zraven Differina uporabljaš Shalerjev gel melisa za umivanje obraza to uporabljaj zjutraj/zvečer. Dobi se v mullerju in stane okrog €5. Za zjutraj pa uporabi še kremo Garnier - Total Fresh. Meni zelo ljuba krema, jo uporabljam že več kot leto dni in mi je super res. Pa tudi ocene so pozitivne (kot si sam opazil)
Naj te pa opozorim še na nekaj - po Differinu se ti bo koža vrjetno luščila (lušči se povrhnjica in pod njo nastaja nova koža-saj veš) v tem primeru uporabljaj kakšno bolj hranilno mastno kremo. Trenutno imam eno v mislim, ampak se nikakor ne morem spomnit imena. Punce pomoč ?
Fino je tudi, če si boš za zjutraj/zvečer pred uporabo kreme in po umivanju obraza s Shellerjevim gelom omislil še tonik Ganier - celan&fresh zeleni.
Ker si fant, se vrjetno ne boš pudral, lahko pa najbolj kritične mozoljče malo zakriješ s korektorjem. Jaz ti priporočam tistega od Balee, je cenovno ugoden, meni zelo ljub korektor.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Lp, Ana.
Posted 02 March 2007 - 11:23 PM
hvala bom vprašala.
Kaj pa mi priporočaš za eno kremo za nečisto, mastno in aknasto kožo. Nimam po celem obrazu ampak samo na določenih delih, včasih manj včasih pa več. Kot sem rekla kozmetičarka mi je dal kremo, masko in peno iz profesionalne kolekcije salon exclusive in ne iz kolekcije za domačo rabo, ne vem zakaj. Krema zelo slabo upija in si po njej zelo bel po obrazu.
A je krema Garnier - Total Fresh tudi za aknasto kozo?
Kaj pa Avene Cleanance K krema, je namenjena samo za namazati mazolj ali tudi za cel obraz?
Najprej, da odgovorim Lualah - jaz bi močno odsvetovala klimicin, ker je klimicina sami alkohol in to ne spada na kožo. Jaz sem ga imela in ni pomagalo nič. Če hočeš probat, si domače žganje namaži na kožo pa bo enak učinek - ničeln ! Differin ga prekaša.
@lexi
Jaz bi ti svetovala, da se držiš navodil, ki sem jih dala Lualah. Differina ne maži po celem obrazu ampak samo na prizadetih območjih. Lualah za tebe enako velja, sem prej pozabla omenit.

Garnier Total Fresh ti ne bo omilila mozoljev, krema je samo za navlažitev, da si koža čez dan spočije, oz. odlična podlaga za puder, v primeru, da ga uporabljaš ! Differin je tisti strup za mozolje.
Glede Avene Clenance K kreme, pa je to krema, ki si jo lahko namažeš samo direktno na mozolj, oz. na prizadeta območja (bodisi T-predel, lička, vrat, hrbet, dekolte .... ). Ampak pozorno pri uporabi te kreme. V primerju, da se odločiš za uporabo le-te jo moraš mazati samo vsaki tretji-drugi dan. Odvisno koliko si stara. Jaz imam mlado kožo in sem mazala to kremo na 3 dni. Če si stara nad 25let pa lahko tudi vsaki drugi dan. Prisotne so namreč kisline.
Če bi bila jaz v tvoji koži, potem bi se raje odločila za differin - zastonj je, za moje pojme bolj učinkovit. Če ti po 3 mesecih uporabe ne bo pomagal, pa lahko še vedno greš v lekarno in kupiš avene clenance k.
Posted 03 March 2007 - 12:40 AM
Me pa za nima nekaj. Sama imam tudi Avene Cleanance K kremo ki jo mažem na 3 dni na predele z mozolji in pustim čez noč. Čez dan uporabljam Total Fresh in čistilno peno od afrodite. Na netu sem našla tudi Osvežilni negovalni kremni gel od Afrodite, je slabši ali enak Total Fresh?
http://www.kozmetika...age=126#izdelek
zanima pa me kaj pa takrat ko kreme Avene ne uporabljam, kaj naj uporabljam za čez noč? Mogoče kakšno drugo kremo ali kaj podobnega?
Posted 03 March 2007 - 08:10 AM
Če si nekoliko starejša, potem lahko uporabljaš AHA kisline (avon Alternative), sicer pa kaj vlažilnega - Cosmetic Lad od Lusha, Avon M24, Garnier TF.
Posted 03 March 2007 - 08:16 AM
Pikia, koliko si stara?
Če si nekoliko starejša, potem lahko uporabljaš AHA kisline (avon Alternative), sicer pa kaj vlažilnega - Cosmetic Lad od Lusha, Avon M24, Garnier TF.
stara sem 20.
A to predlagas takrat ko ne uporabljam Avene?
Katero predlagas najbolj?
Posted 03 March 2007 - 10:57 AM
Posted 03 March 2007 - 11:03 AM
Tist kremni fluid od Afrodite je slabši od Garnierja.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 March 2007 - 02:51 PM
Torej zjutraj čistilna pena od afrodite in garnierov tonic + krema total care.
Zvecer pa spet čistilna pena in tonic + Avene vsake tri dni, vmes pa Cosmetic Lad od Lusha
Upam da prav tako zastopim.
Posted 03 March 2007 - 04:26 PM
Lusheva krema nima AHA kislin. Avene krema deluje tisti čas, ko je na koži. Kremo lahko pustiš na koži preko noči. Samo moraš nujno poskrbeti za UV zaščito preko dneva. Ker koža, na kateri so bile kisline, je bolj občutljiva na UV sevanje in lahko pride do poškodb.
Tak način uporabe preparatov, ki si ga napisala, je dober. Jaz bi dodala edino še UV zaščito (morda kakšen puder - recimo Revlon ColorStay).
Posted 04 March 2007 - 10:08 AM
Pa še to, včeraj ko sem bil v lekarni sem mimogrede vprašal še farmacevtko o differinu. Je še vedno samo na recept ampak mi je rekla da je namenjen ljudem ki imajo mozolje po celem obrazu, jaz pa imam samo na določenih predelih in baje to ni veliko. A je to res? Je potem bolje kaj drugega kot Differin? A krema z UV se drugače more uporabljat vedno kadar imaš kreme z kislinami?
Posted 04 March 2007 - 06:15 PM
Je še vedno samo na recept ampak mi je rekla da je namenjen ljudem ki imajo mozolje po celem obrazu, jaz pa imam samo na določenih predelih in baje to ni veliko. A je to res? Je potem bolje kaj drugega kot Differin?
največ folka ma mozolje po T predelu (čelo, nos in brada) tko da se mi nesmiselno de ga pol ne morš uporablat. men se delajo sam na čelu pa mal po gradi in sm ga kljub temu dobila ni noben nč kompliciru. Pa sto posto nism edina k jih ma sam tm pa je differin uporablala

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 04 March 2007 - 06:21 PM
Tisto reč od Loreala lahko uporabljaš dokler ti pač ne zmanka, potem pa si kupi Schallerja. :=)
Posted 04 March 2007 - 08:12 PM
Vse hvalite Differin. A je le ta boljši od Avene kreme oziroma kaka je razlika? Ana ti si uporabljala oboje kolikor sem prebaral. Kaj ti je bilo boljše?
Posted 04 March 2007 - 08:42 PM
Posted 04 March 2007 - 08:46 PM
Differin dobis na zdravniski recept, odpravlja vnete mozolje, ne vsebuje kislin; Avene Cleanance K dobis v lekarnah (brez recepta) - odpravlja flekce, nastale za mozolji in vsebuje kisline.
Posted 04 March 2007 - 10:10 PM
Obe pa delujeta na dolgoročno.
Torej razen differina nobena druga kremica ne odpravlja mozoljev.
Bi morala prej uporabljati Differin, šele nato Avene kremo?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users