Jump to content

Photo

Britje

• Please log in to reply
522 replies to this topic

#321 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 07:28 PM

Pri meni brazilska ne pride v poštev, ker ne mislim bit pol meseca zaraščena, z voskom/epilatorjem pa tudi ne bi.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#322 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 April 2012 - 07:31 PM

Ja, sej, jaz pa ne morem bit vsa rdeča, bulasta, srbečičasta in pikasta že prvo uro. :lol: Pa tisti občutek, ko ni nikoli zares gladko. <_< Kombajn pa, no thanks, prvič in zadnjič, izgledala sem ko oskubljen piščanc. :lol: :cry:
  • 0

#323 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 April 2012 - 07:38 PM

Midva sva že prek obdobja ko sme mislila, da moram skoz bit gladka.
Zdaj so ok tud pol cm dlake :P tako da razen bikini, se jaz spodaj obrijem 1-2 × na teden. Bolj enkrat, no.
Bikini ne vem kaj bom, voskanje in epiliranjen e pride v poštev, tako da najbrž bom brila...Tole britvico moram pa tud jaz enrkat probat.

Zdaj imam tole, mami in tamala uporabljata to že par let in jima je ful všeč.

Posted Image

Posted Image
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#324 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 08:30 PM

To sem jaz imela prej, pa me je motilo, da se je to milo okrog ful hitro porabilo, pa dostop je ful težji.
  • 0

― V. Van Gogh

#325 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 April 2012 - 09:03 PM

Jaz sem si z britjem samo 'razširila' območje rasti dlak, ker sem z britvico porezala tudi tiste mehke, svetle in so sčasoma postale trde. Britvice se ne dotaknem več, nekaj let sem se depilirala z mašinico, zdaj že 2 leti prisegam na vosek. Ni masakra, ful manjše vraščanje kot po mašinici, dlja traja, skratka sami plusi. Še pazduhe sem si začela voskat, sploh ni primerjave s tistim prej, britvice se ne dotaknem več.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#326 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29712 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 April 2012 - 09:23 PM

js se brijem, nekajkrat sem pred leti za noge uporabila trakove z voskom pa se mi ne da tega packat sama, preprosto se pobrijem pa je mir. s totalno gladkostjo nisem obremenjena, noge si brijem 1x na teden (poleti/ko je v planu plaža 2x), pazduhe in lulico pa 2x, redko redko večkrat. na potovanjih kakor nanese, se ne obremenjujem s tem, res ne.
osnova za britje mi je olje za tuširanje, britvice mam pa že leta obične Venuske (zelene), bom probala tole Baleino ob priliki, ki jo je Jina prilepila. po britju balzam za po britju od L'Occitane pa je. z vraščanjem dlak in bočutljivostjo kože nimam problemov.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#327 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 09:37 PM

Coco, kateri vosek pa uporabljaš? Jaz ga ne maram preveč, so mi vsi precej neučinkoviti (ne poberejo vsega, niti približno), pa predolgo traja.
  • 0

― V. Van Gogh

#328 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 April 2012 - 09:39 PM

Kaj pa depilacijske kreme, sem firbčna, a je potem nikoli ne vzamem. A to sploh deluje?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#329 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 09:45 PM

Meni je to brezveze, učinek je itak isti kot pri britju, pač raztopi dlako, samo čakat moraš.
  • 0

― V. Van Gogh

#330 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 02 April 2012 - 09:46 PM

Ja, deluje, ampak je sama kemija (glede na to, da deluje tako, da ti raztopi dlako). Jaz sem se začela depilirati ravno s kremami, ker so dlake vseeno ostale bolj mehke kot z britjem, potem pa neumno prešla na britvico, kar se je izkazalo za veliko napako.

Jina, joj, ne spomnim se, prej sem imela nekega rozastega, mislim da Strep (?) iz Milerja, sem od tete kot majhno pozornost dobila komplet (grelec+trakovi+robčki za odstranjevanje+kaseta voska), takrat se je ravno pojavil na tržišču in je bil 13€, zdaj mislim, da je cena okrog 20€, ena kaseta voska pa je okrog 6€. Zdaj, ko imam drugega, vidim, da je bil ta rozasti ful debel :s, teta mi je za novo leto podarila nov komplet (tak hud grelec, gigantski kolut trakov in 3 kasete z različnimi voski, meni so se vsi zdeli ok, moram vprašati sestrično, kateri je najnajboljši, ker je probala vse). Je pa naročila na strani zame.si ali zate.si, nekaj takega in je ful poceni.
  • 0
Pablo Picasso

#331 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 April 2012 - 09:47 PM

Aja, a jo dejansko stopi, tako da je enako gladko kot takoj po britju? Kul. Moram probat.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#332 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 09:49 PM

OK, sporoči potem, prosim.
  • 0

― V. Van Gogh

#333 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 02 April 2012 - 09:51 PM

Bom, bom napisala v temo o vosku, da ne smetim tukaj, v vsakem primeru jo moram vprašat, ker mi je ostala smao še ena kaseta in si ga itak moram naročiti. Imaš pa trakove tudi v Iliriji, 5€ za 100 lističev, a mislim, da se cenovno bolj izide s kolutom, ker dobiš nevemkoliko metrov.
  • 0
Pablo Picasso

#334 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 02 April 2012 - 10:49 PM

Sprašujem pa ženske z gostimi in močnimi dlakami, po možnosti take, ki zaradi temnejše kože na bikiniju ultra kratkih hlač ne morete nosit niti tisti dan, ko se obrijete...Zato so Hevea and co. izvzvete iz te debate o britju :D

Kako to misliš? Saj pa najbrž ne nosiš tako zelo kratkih in izrezanih hlač, da bi se ti videl bikini predel? :D

Tudi jaz se brijem povsod. Pred mnogimi leti sem porabila ene 2 tubi depilacijske kreme na nogah in pazduhah, potem pa sem nehala, ker je to sama kemija. Se tudi jaz ne obremenjujem s popolno gladkostjo. Brazilska in razne mašine na intimnih delih in pod pazduho me niti malo ne mikajo. Si predstavljam, da svinjsko boli. Nekajkrat sem na nogah uporabila mašinico, ampak so se mi dlake vrasle in sem se odločila, da si je ne bom kupila, vsaj zaenkrat ne. S trakovi tudi nisem poskušala, ker verjetno niti niso nekaj učinkoviti. Trakove uporabim samo nad zgornjo ustnico, 2x ali 1x na mesec.

Imam temne dlake, nisem svetlolasa, ampak se mi vseeno ne zdi, da bi bila ful poraščena. Nekaj srednjega, bi rekla. Nimam tistih res ful ful temnih, gostih in močnih dlak. Brijem pa se ne vedno enako pogosto. Če sem doma, ne tako pogosto, kot če sem pri fantu. :lol: Ko sem doma in sem v dolgih hlačah, si nog včasih tudi 14 dni ne obrijem. :lol: Sicer pa recimo na 2 do 3 dni. Pod pazduho in na intimnih delih pa zdržim brez britja pomoje največ kakšnih 10 dni, ker me potem začne že srbeti zaradi dlak. Pazduhe in intimnih delov si skoraj nikoli ne 2 dni zapored, ker mi ratajo pikice in je potem vse razdraženo.

Imam pa kar tiste navadne britvice, kao za enkratno uporabo. Tale Baleina od Jine izgleda fajn, ampak se kar malo bojim, če je res tako ostra.

Še nekaj me zanima. Tiste, ki se brijete, uporabljate isto britvico za celo telo ali imate za intimne dele drugo?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#335 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 02 April 2012 - 11:01 PM

Jaz isto za vse.
  • 0

After all this time?

Always.

#336 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85923 posts

Posted 02 April 2012 - 11:05 PM

Jaz tudi.

Se mi pa pod pazduho nikoli ne vname, kljub temu da se vsak dan brijem (si niti ne predstavljam, da se ne bi, ker mi tam ful hitro rastejo in so mi poraščene pazduhe ogabne).
Niti nisem imela nič rdeče, ko sem bila parkrat na laserju.
  • 0

― V. Van Gogh

#337 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 02 April 2012 - 11:48 PM

Meni pa ratajo rdeče pike pod pazduho, če se prepogosto brijem, nekajkrat mi je tudi mozolj ratal.

Glede različnih britvic pa sprašujem zato, ker sem nekje brala, na nekem forumu najbrž, da je ena začela uporabljati 2 različni, ker je sumila, da je to lahko povezano z nastankom kakih genitalnih herpesov in podobnih stvari.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#338 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 03 April 2012 - 01:52 AM

Jst sem zdele parkrat depilacijsko kremo spodaj uporabila, pa mi ni okej. Če hočem imeti po njej tako gladko kožo kot direkt po britju, moram pustiti kremo ful dlje časa gor kot v navodilih piše, pa še potem moram z gobico ful podrgnit (močno in krožno) in si kar kožo poškodujem na enih mestih... grozno :/. Tako da bom verjetno ti dve porabila do konca, a se ne bom ukvarjala s popolno gladkostjo, ker se mi pa zdi, da se morda po njej dlake manj vraščajo.

Za vse dele uporabljam isto britvico, kar pri meni zajema noge + spodaj, pazduhe si z epilatorjem že nekaj let zapored. Pa bikini predel z epilatorjem. Bom pa začela zdaj briti, ker bom itak kmalu laser nabavila. Mi je bolj priročno, pa še manj se vrašča.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#339 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 03 April 2012 - 07:15 AM

Kaj pa depilacijske kreme, sem firbčna, a je potem nikoli ne vzamem. A to sploh deluje?

Jaz sem se en čas z depilacijsko po bikiniju, pa ni blo nekega haska sploh. Dlake so bile edino mehkejše, to pa je tudi vse. Čez en, dva dni so že spet veselo poganjale.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#340 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 03 April 2012 - 07:34 AM

Ja, hitrost rasti je ista.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

0 user(s) are reading this topic