Jump to content

Photo

Ko bom velika, bom ...

• Please log in to reply
399 replies to this topic

#321 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 10:42 PM

Mene u bistvu bolj zanima ortodontologija. Pomojem se po koncu študija specializiraš za to. Ampak začetek je res dentalna ja. Upam da bom z mojim občutljivim želodcem to zmogla, ampak sej.. Baje se navadiš ermm.gif

Ja to pa vem, Princeska, a nisi ti hotla tut slovenščine neki časa študirat? Pa sej to je super, da maš tok interesov, verjemi da je najhuje tistim, ki se jim sanja ne, kaj bi počeli. Vidim pri najboljši prijateljici. Sploh pa tok kokr si ti pridna ne dvomim, da ti ne bi uspel smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#322 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 January 2010 - 10:51 PM

Ja, tud slovo pa psihologijo pa novinarstvo pa fizioterapijo pa dentalno biggrin.gif

Žal mi je pa samo za fizioterapijo in dentalno... ker bi bila sprejeta. Nevermind, zdej sm že ornk prepozna. Upam, da vseeno pristanem v zdravstvu, šolstvo me totalno ne mika več!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#323 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 January 2010 - 10:56 PM

QUOTE(Nincha @ 5. 1. 2010 - 22:42) View Post

Pa sej to je super, da maš tok interesov, verjemi da je najhuje tistim, ki se jim sanja ne, kaj bi počeli. Vidim pri najboljši prijateljici. Sploh pa tok kokr si ti pridna ne dvomim, da ti ne bi uspel smile.gif

Hey there, še ena tu. cry.gif
Čez dva meseca se je treba vpisat, meni pa se ne sanja, kaj bi. Vem samo, da ne naravoslovje, ker matematike nimam pojma, pa da me ubiješ, fiziko še manj, kemijo in biologijo nekaj srednjega, me pa ne zanimata. Karkoli družboslovnega doštudiram pa itak ne bom dobila službe, lol, optimizem pa to.

V bistvu mi je bila želja od 6. leta fashion design in vedno, ko me je kdo vprašal, kaj bom, ko bom velika, sem samozavestno rekla: "Famous fashion designer." laugh.gif Od lani pa vse bolj dvomim o tem, ne vem, no. Šivat itak ne znam, živce zgubim takoj, ko mi šivalni stroj malo zatrokira, pa bi ga najraje zabrisala čez balkon. Itak pa že par mesecev nisem nič risala, sploh nobene ideje, inspiracije, kakršenkoli preblisk, nič. blink.gif Pa sploh ne vem kje se to da študirat, vem da je na Naravoslovno-tehniški, a je še kje?

Je pa lepo slišat, da so še ljudje, ki jih zanima toliko reči. Poznam tipa, ki je hodil na umetniško gimnazijo, končal slavistiko, v življenju pa bi rad bil čisto nekaj ŽNJ, če me spomin ne vara, dirigent. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#324 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 11:08 PM

Coco, kje pa nameravaš ti študirat? Samo v Kopru (na Obali pač), ali bi šla tudi v Lj?
  • 0

After all this time?

Always.

#325 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 January 2010 - 11:16 PM

Coco, družboslovje je res neperspektivno, ampak če te ful zanima, itak sledi sanjam. Če te pa karkoli drugega, se pa ne odločit za družboslovje.
Sej verjamem, da je težko, ampak okej. Če maš v mislih FDV, ti zelo težko svetujem. Meni so ga odsvetovali. Pa sem našla nekaj bolj zame zanimivih variant, na katere prej ne bi pomislila smile.gif

Glede tekstilij maš pa NTF, ja.
Kaj pa kakšna grafika na NTF, kokr vem ni sprejemcev? Al pa design?
  • 0

#326 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 January 2010 - 11:20 PM

Mladoletna, a k nam pa ne prideš na informativni? Just asking, se mi zdi, da bi ti odgovarjalo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#327 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 11:21 PM

^^A ti si tut na ALUO?
  • 0

After all this time?

Always.

#328 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 January 2010 - 11:22 PM

Ej, meni je vbistvu ravno, po moje bi raje vidla, da sem v LJ kot doma, ker si vseeno prisiljen, da vsaj delno odrasteš oz. se malo osamosvojiš, pa življenje si začneš urejat tako, kot si sam želiš, noben ti ne teži al kaj. Čeprav mi je zanimivo, da je 99% kolegom, ki so letos 1. letnik faksa, Ljubljana ful zoprna in komaj čakajo vikende, da končno spokajo domov.

QUOTE(Princeska @ 5. 1. 2010 - 23:16) View Post

Pa sem našla nekaj bolj zame zanimivih variant, na katere prej ne bi pomislila smile.gif

Ja, to mi je rekla znanka, ki je na pedagoški, da je en kup nekih smeri, na katere človek sploh ne bi pomislil, pa so izredno zanimive. Ampak a ne bi moralo vse to pisat v razpisu, tisi belo-modri knjižici, ker meni je pa vseeno ne zdi, da je izbira taaaaaaaako velika. huh.gif

V bistvu je po moje bolj problem v tem, da meje ful strah se zdaj kar naenkrat odločit in se nekam vpisat, čez en mesec ugotovit, da mi to totalno ne leži.. v glavi imam neko idejo, da si bom s tem zajebala življenje or sth, kar je poeni strani rahlo smešno, po drugi pa niti ne tako zelo. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#329 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 January 2010 - 11:23 PM

QUOTE(Nincha @ 5. 1. 2010 - 23:21) View Post
^^A ti si tut na ALUO?

Ja, VK, 3.

• 0

― V. Van Gogh

#330 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 January 2010 - 11:25 PM

QUOTE(Coco* @ 5. 1. 2010 - 23:22) View Post

Ja, to mi je rekla znanka, ki je na pedagoški, da je en kup nekih smeri, na katere človek sploh ne bi pomislil, pa so izredno zanimive. Ampak a ne bi moralo vse to pisat v razpisu, tisi belo-modri knjižici, ker meni je pa vseeno ne zdi, da je izbira taaaaaaaako velika. huh.gif

Kaj imaš v mislih? Pri nas je:
matematika
fizika
biologija
gospodinjstvo
kemija
tehnika
računalništvo
socialna pedagogika
predšolska vzgoja
likovna pedagogika
specialna in rehabilitacijska pedagogika
logopedija
tiflopedagogika (za slepe)+pedagogika spec. učnih težav
razredni pouk
  • 0

#331 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 05 January 2010 - 11:26 PM

QUOTE(Princeska @ 5. 1. 2010 - 22:37) View Post

Nincha, dentalna je kuuuuul... mene je ful vleklo v to. Pa me še danes mal tongue.gif

Isto mene. Ampak so me doma nekako prepičali, da v zdravstvu ni fajn bit. Ampak jebeš druga mnenja, izberi si sama in ti ne bo žal, pomojem. smile.gif
  • 0

#332 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 January 2010 - 11:27 PM

QUOTE(Princeska @ 5. 1. 2010 - 23:16) View Post

Kaj pa kakšna grafika na NTF, kokr vem ni sprejemcev? Al pa design?

Imajo sprejemce, ampak jih precej veliko sprejmejo. Visoka šola za design je tudi, ampak plačljiva (krepko).

Še to - vem, da se sliši neumno, ampak če boste izbrale napačen faks, se ne bo svet podrl.
Se pač prepišete drugam, in je.
Poleg tega je ogromno ljudi, ki delajo čisto nekaj drugega, kot so po izobrazbi.
  • 0

― V. Van Gogh

#333 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 January 2010 - 11:28 PM

QUOTE(Princeska @ 5. 1. 2010 - 23:25) View Post

likovna pedagogika

GOSPODINJSTVO? wtf laugh.gif

Mi je ta likovna pedagogika padla v oči, samo kaj si potem po končanem študiju, učiteljica likovnega pouka? smile.gif
  • 0
Pablo Picasso

#334 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 January 2010 - 11:29 PM

Jap.
  • 0

#335 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 January 2010 - 11:32 PM

QUOTE(Jinadaze @ 5. 1. 2010 - 23:27) View Post

Imajo sprejemce, ampak jih precej veliko sprejmejo.

A ni neka cifra okoli 30 al neki? hmm.gif

QUOTE(Princeska @ 5. 1. 2010 - 23:29) View Post

Jap.

Hahah, sem pomislila na svojo učiteljico iz OŠ, ona je bila legenda, najboljša učiteljica ever. smile.gif
In sem si predstavljala sebe v učilnici z barvami in tablo in pečjo za glino in kupom otročičkov, hahah. Kaj pa vem. Otroci so zlobni. Saj ne, da sovražim otroke, daleč od tega, se mi pa zdijo precej pokvarjeni.
  • 0
Pablo Picasso

#336 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 January 2010 - 11:33 PM

Imam kolegico tam, in jih je okrog 45, če se ne motim. Pa že 30 ni tako malo, v bistvu.

• 0

― V. Van Gogh

#337 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 January 2010 - 11:34 PM

Mah, itak me ne bi sprejeli. Ne znam jst risat, ta perspektiva, pa ona, pa tretja.
  • 0
Pablo Picasso

#338 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 11:34 PM

QUOTE(Jinadaze @ 5. 1. 2010 - 23:23) View Post

Ja, VK, 3.

Vizualne komunikacije? Ampak a ni tko, da ti ful rišeš pa to? Ker mojega fanta to ful zanima oz. se hoče tja vpisat, ampak njemu ful leži oblikovanje (photoshop pa te zadeve), za risanje pa nevem kako mu gre. Hodi sicer na ta tečaj, ki je prav na šoli organiziran.. Hm, nisem vedla, da si ti ista smer huh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#339 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 January 2010 - 11:40 PM

Hja, no, jaz sem bolj umetniška duša biggrin.gif . Rišem toliko, kot mi paše, oz. kolikor lahko v okviru posameznega projekta. Imamo pa tudi risanje / slikanje posebej, ampak to je majhen delež. No, pa ilustracija je eno leto obvezna, zdaj mam pa kot izbirnega.

Mogoče si dobila tak vtis, ker pač lepim samo kakšne risbe /slike. V bistvu je to 5% vsega, kar delam.

Ja, večinoma uporabljamo Illustrator, Photoshop, InDesign, Flash ...

Ni mus, da si nadarjen za risanje, to sem hotla povedat. Večina pri nas ni.

• 0

― V. Van Gogh

#340 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 January 2010 - 11:48 PM

Jaz že leto pa pol vem, da sem bom vpisala na FF - medjezikovno posredovanje (slo-ang-fr). Mam na maturi francoščino in sem itak zaljubljena v njo.
Lani sem bla na informativnih, sem se še bolj zaljubla, letos grem spet. Za finto tongue.gif. Mogoče grem pogledat še na francistiko.

Nina ko si rekla - kolko je še do tega (kao kolko je še časa). Časa več ni skoraj nič. Ampka ok, ti maš neko vizijo, veš približno kaj hočeš..
V mojem razredu od 32 dijakov samo 2 vema kam bova šli. Ostalim se ne sanja niti ali bi naravoslovje ali družboslovje...
To je pa tista druga, grozna plat. Jaz sem mela vedno vizijo, mene zanima tolko stvari, da lahko naštejem ene 10 programov, ki bi jih z veseljem študirala.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users