Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#321 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 February 2006 - 08:10 AM

Kaj je s smetlikino kremo? Nimam je. Jaz imam samo kremo z rakitovcem za okoli oči.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#322 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 February 2006 - 01:02 PM

QUOTE(sonchika)
Kaj je s smetlikino kremo? Nimam je. Jaz imam samo kremo z rakitovcem za okoli oči.

ma ne vem-taka trda je! tko sploh ne deluje mastna-mam filing da kožo tm kr napne čist jo zategne
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#323 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 12 February 2006 - 09:40 PM

mene pa zanima če ste že kje ocenil puder lasting performance od max factorja?
k js ga nikjer ne najdem! evil.gif
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#324 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 15 February 2006 - 11:58 AM

a ve katera kaksna je kaj ta nova nivea ideal balance kremica? povsod je reklamirana, pa me zanima ce je kaj boljsa kot ostale nivea? pa cistilno mleko iz iste kolekcije?
  • 0

#325 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 February 2006 - 02:28 PM

A misliš sensitive balance? To sem ravno ocenila. Poglej v temi sestavine.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#326 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 February 2006 - 02:31 PM

Sonchika dej mi povej, če je Garnier Essentials roza tonik kej masten in ne bi bil primeren za mojo malce mešano kožo?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#327 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 February 2006 - 02:32 PM

Meni nič kaj mastno ne deluje. Vsebuje glicerin, maščobnih sestavin pa nima.
  • 0

#328 Irena*

Irena*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 677 posts

Posted 15 February 2006 - 02:56 PM

Jaz sem ga imela, pa ni nič mastil kože. Mi je bil zelo vredu.
  • 0

#329 mecajek

mecajek

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 21 February 2006 - 08:02 PM

Sodi "glyceryl stearate" med komedogene sestavine?
  • 0

#330 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 February 2006 - 08:14 PM

zanima me, katera snov v tekočih milih/gelih za tuširanje je čistilo? ali je to sodium laureth sulfate/sodium lauryl sulfate/sodium ammonium al neki? v glavnem teli sulfati. kaj pa v trdih milih? na l'occitanovih piše, da je to neka kokosova/palmina osnova (SODIUM PALMATE, SODIUM PALM KERNELATE). kaj pa coco glucoside pa te reči - a je to samo penilna osnova ali je to tut čistilec?

upam, da nisem preveč zamutila. biggrin.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#331 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 February 2006 - 07:14 AM

QUOTE(mecajek)
Sodi \"glyceryl stearate\" med komedogene sestavine?

Naj ne bi.
  • 0

#332 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 February 2006 - 07:23 AM

[quote=Špela]zanima me, katera snov v tekočih milih/gelih za tuširanje je čistilo? ali je to sodium laureth sulfate/sodium lauryl sulfate/sodium ammonium al neki? v glavnem teli sulfati. JA, prav imaš.

kaj pa v trdih milih? na l'occitanovih piše, da je to neka kokosova/palmina osnova (SODIUM PALMATE, SODIUM PALM KERNELATE). kaj pa coco glucoside pa te reči - a je to samo penilna osnova ali je to tut čistilec?
To je tudi čistilo - površinsko aktivna snov. Penijo se pa vsi, eni bolj, drugi manj.
upam, da nisem preveč zamutila. biggrin.gif

• 0

#333 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 22 February 2006 - 11:14 AM

ne najdem ocene kremice garnier soft (za suho kozo) se katera spomni kaksna je po sestavinah?
  • 0

#334 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 February 2006 - 05:04 PM

Soft? A ne Total Fresh? TF je dobra, nekomedogena in z AOK.
  • 0

#335 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 23 February 2006 - 10:16 AM

sonchika prav soft. vceraj sem jo videla v muellerju (je bila samo se ena), je v skatlici pa v roza okvircku pise soft....verjetno je nova
  • 0

#336 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 February 2006 - 10:18 AM

QUOTE(rozica)
sonchika prav soft. vceraj sem jo videla v muellerju (je bila samo se ena), je v skatlici pa v roza okvircku pise soft....verjetno je nova

joj, js bom spet ko zmešana tam pri teh kremicah stala v muellerju in gruntala ... biggrin.gif na koncu pa spet nič kupila, hehe.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#337 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 23 February 2006 - 11:26 AM

sonchika, eno vprasanje smile.gif sem malo prej gledala sestavine na tistih mojih Tigijevih zadevah za kodranje, pa sm opazla da je ful tistih PEG spojin, ki naj bi bile nevarne?
primeri:
Curls Rock Shampoo: PEG-120 methyl glucose dioleate, PEG/PPG-18/18 dimethicone
Curls Rock Conditioner: PEG-7 glyceryl cocoate, PPG-2 myristyl ether propionate
Curls Rock Leave-In Moisturizer: PEG-9
Curls Rock Booster: PEG-12 dimethicone, PPG-5-ceteth-20
Curls Rock Amplifier: PPG-1 trideceth-6

to je to, za vsak slucaj sem prepisala se PPG spojine smile.gif a me mora skrbet al je to cist obicajno? aja, pa prosila bi ce se lahko malo kasneje oglasis na tisti temi o Tigijevih izdelkih za kodranje, ko prepisem se mankajoce sestavine wink.gif hvala pa LP
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#338 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 February 2006 - 11:51 AM

*pikica* prvo kot prvo je ZELO važno na katerih mestih so te spojine in drugič ... vsebuje jih ogromno izdelkov in če niso te zadeve v res velikih koncentracijah, jih sama spregledam.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#339 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 23 February 2006 - 12:00 PM

DiLeMa, so nekje bolj proti sredini, nekatere pa tudi v prvi tretjini seznama ermm.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#340 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 February 2006 - 12:05 PM

Rečmo, da se oprosti, če ni na prvih petih mestih. Čeprav mene PEG-i ful ne ganejo ... sploh nism pozorna na njih, če priznam. Ker ni nč dokazano, da bi bli res škodljivi.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users