Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 26 January 2019 - 02:48 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 January 2019 - 02:56 PM

Pablo Picasso
Posted 26 January 2019 - 03:04 PM
Posted 26 January 2019 - 04:52 PM

Me res zanima, če bo rešila školjko, ker sem se že sprijaznila, da bo pač zamazana s kamnom.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 January 2019 - 05:11 PM
Coco, jaz je nisem kupovala, nimam pojma. Tuš cash and carry za gostince bi znal imet najbolj poceni po moji logiki, večje količine.
Ali pa kak interšpar, hiper market mercator.. Za eurospin nisem ziher, pa znali bi jo tudi oni držat.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 January 2019 - 05:12 PM

Pablo Picasso
Posted 26 January 2019 - 05:37 PM

Posted 26 January 2019 - 07:20 PM
Posted 26 January 2019 - 09:36 PM
Olivija, ta del o dnu školjke mi je jasen, kako pa spucaš tisti skriti del pod robom? Pomešaš z vodo in pošpricaš, počakaš nekaj časa in zdrgneš? V tej školjki je pod robom ful tega zažrtega kamna, tam, kjer voda teče, pa prav zaplata, ki je sem se je lotila z vsem možnim (le še s citronko ne) in ne pomaga. Ko polijem z wc račko in pustim čez noč, naslednje jutro pa drgnem, spravim dol lih ene 5%, unlol.
Joj, kako sovražim ta čiščenja, povezana s selitvami.
Pablo Picasso
Posted 27 January 2019 - 09:54 AM
Ja ja, točno to sva midve imeli, ta voda, ki po malem curlja dol! Rekla je, da je posula s citronko (suho) in nato čez nalila vodo. In ponovila in pustila pol ure. Pravi, da če ne gre vse v prvo, ponoviš postopek.
Jaz (ko sem še s kisom čistila) sem pa dala bombažno krpo ali kuhinjske papirnate servetke, napojeno s tekočino, čez površino, ki sem jo hotela očistit.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 January 2019 - 10:24 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 January 2019 - 12:23 PM
Pablo Picasso
Posted 27 January 2019 - 01:53 PM
Ne, samo prijetno je smrdelo po kislem še kako uro, odluščilo se ni n i č.
Ni slaba ideja, da si pripraviš raztopino in našpricaš z 'razpršilko', pa večkrat posprejaš v roku pol ure.. In ponoviš. Mislim, da bom jaz tudi nabavila oziroma ko stelexa zmanjka not natočila.
Posted 27 January 2019 - 02:08 PM

Pablo Picasso
Posted 30 January 2019 - 12:59 AM

Pablo Picasso
Posted 30 January 2019 - 09:05 AM
Bom predala vesele novice cimri, ki jo je tudi zanimalo, kako ti bo uspelo (ji je bilo malo čudno, zakaj se tako v detajle zanimam in toliko sprašujem o čiščenju wc školjke )
Hm, novo vprašanje imam - kuhinjski odtok se nama na cca 6 mesecev maši. Gor je mrežica, da večji kosi ne morejo v odtok, vsake toliko spustim vrelo vodo skozi, ampak še vedno ne požira dobro. Obstajajo naravni načini (preverjeni) za čiščenje?
Posted 30 January 2019 - 09:12 AM

Ne, salo na stran, odvisno sicer koliko je fizicno zamaseno, ampak zgornja kombinacija vedno pomaga. Sicer ce je mega zamaseno in odtok ni bil ociscen zadnjih 30 let, to ni dolgorocna resitev, ampak bolje kot nic.
Pablo Picasso
Posted 30 January 2019 - 09:19 AM
Posted 30 January 2019 - 09:22 AM
Jaz sem od tu gor pobrala recept in me vedno reši. Tako da glasujem za sodo in kis. Najprej stresi malo sode, čez alkoholni kis, da naredi fajn reakcijo in potem splahni z mrzlo vodo.
Posted 30 January 2019 - 09:25 AM
O kul, hvala vam!!!
Sifon, hm, tega nisem še nikoli. Je komplicirano? Predvsem me skrbi, da ga potem nazaj ne bom dobro privila in bo puščalo?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users