Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#321 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 26 January 2019 - 02:48 PM

Midva tudi grelec vode cistiva s citronko. Se je ze veckrat zgodilo, da je kdo pil zelo kisel caj.:D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#322 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 January 2019 - 02:56 PM

Olivija, hvala! Kje se citronka dobi najceneje? :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#323 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 January 2019 - 03:04 PM

Meni je za čiščenje beli kis sicer tudi čisto fajn (tudi za grelnik vode in podobno), ampak je citronka le bolj koncentrirana in me mika, da bi poskusila na ta način manj smeti ustvarit kar se tiče embalaže.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#324 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 26 January 2019 - 04:52 PM

Ja noro, zdaj bo to prava revolucija. :D
Me res zanima, če bo rešila školjko, ker sem se že sprijaznila, da bo pač zamazana s kamnom.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#325 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 January 2019 - 05:11 PM

:D 

Coco, jaz je nisem kupovala, nimam pojma. Tuš cash and carry za gostince bi znal imet najbolj poceni po moji logiki, večje količine. 

Ali pa kak interšpar, hiper market mercator.. Za eurospin nisem ziher, pa znali bi jo tudi oni držat.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#326 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 26 January 2019 - 05:12 PM

Jaz sem cisto navdusena nad samo idejo, da bo skoljka spet blescece bela. :lol: Ce ne rata, bom zelo razocarana. <\3
  • 0
Pablo Picasso

#327 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 26 January 2019 - 05:37 PM

Jaz jtlo tudi ze odkar smo v hisi uporabljam predvsem za kuhinjsko korito ;)
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#328 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 26 January 2019 - 07:20 PM

Vsepovsod se jo da kupit. Vecinoma na oddelkih za peko. Jaz jo imam to v vrecki, mislim da je 100g al pa se vec.
  • 0

#329 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 26 January 2019 - 09:36 PM

Olivija, ta del o dnu školjke mi je jasen, kako pa spucaš tisti skriti del pod robom? Pomešaš z vodo in pošpricaš, počakaš nekaj časa in zdrgneš? V tej školjki je pod robom ful tega zažrtega kamna, tam, kjer voda teče, pa prav zaplata, ki je sem se je lotila z vsem možnim (le še s citronko ne) in ne pomaga. Ko polijem z wc račko in pustim čez noč, naslednje jutro pa drgnem, spravim dol lih ene 5%, unlol.

Joj, kako sovražim ta čiščenja, povezana s selitvami.

• 0
Pablo Picasso

#330 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 27 January 2019 - 09:54 AM

Ja ja, točno to sva midve imeli, ta voda, ki po malem curlja dol! Rekla je, da je posula s citronko (suho) in nato čez nalila vodo. In ponovila in pustila pol ure. Pravi, da če ne gre vse v prvo, ponoviš postopek.

Jaz (ko sem še s kisom čistila) sem pa dala bombažno krpo ali kuhinjske papirnate servetke, napojeno s tekočino, čez površino, ki sem jo hotela očistit.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#331 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 January 2019 - 10:24 AM

Ja! Citronska kislina je zakon! Jaz jo imam za kamen v grelniku vode in vsake toliko jo vsujem na dno pomivalca in zalaufam, alterniram s sodo.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#332 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 January 2019 - 12:23 PM

Ok, hvala! Ja, to sem tudi jaz planirala z namocenimi servetkami, a s kisom ni slo dol?
  • 0
Pablo Picasso

#333 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 27 January 2019 - 01:53 PM

Ne, samo prijetno je smrdelo po kislem še kako uro, odluščilo se ni  n i č. :lol: 

Ni slaba ideja, da si pripraviš raztopino in našpricaš z 'razpršilko', pa večkrat posprejaš v roku pol ure.. In ponoviš. Mislim, da bom jaz tudi nabavila oziroma ko stelexa zmanjka not natočila. 

• 0

#334 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 January 2019 - 02:08 PM

Se mi je kar zdelo... Sej sem razmisljala, da bi nabavila tisti za vlaganje, ki je ful koncentriran, ampak fant ostro nasprotuje. :lol1: Kul, hvala!!! Komaj cakam, da sprobam. :D
  • 0
Pablo Picasso

#335 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 30 January 2019 - 12:59 AM

Olivija, ti si B O G. 90% je slo dol, ampak verjetno zato, ker po dveh urah iz radovednosti nisem vec zdrzala in sem sla malo ribat. Komaj cakam, da ponovim in res pustim cez noc, da gre se tisti mali ostanek proc. :D
  • 1
Pablo Picasso

#336 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 30 January 2019 - 09:05 AM

B)

giphy.gif

Bom predala vesele novice cimri, ki jo je tudi zanimalo, kako ti bo uspelo (ji je bilo malo čudno, zakaj se tako v detajle zanimam in toliko sprašujem o čiščenju wc školjke :D )

Hm, novo vprašanje imam - kuhinjski odtok se nama na cca 6 mesecev maši. Gor je mrežica, da večji kosi ne morejo v odtok, vsake toliko spustim vrelo vodo skozi, ampak še vedno ne požira dobro. Obstajajo naravni načini (preverjeni) za čiščenje?

• 0

#337 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 30 January 2019 - 09:12 AM

Soda bikarbona in kis! :lol1:

Ne, salo na stran, odvisno sicer koliko je fizicno zamaseno, ampak zgornja kombinacija vedno pomaga. Sicer ce je mega zamaseno in odtok ni bil ociscen zadnjih 30 let, to ni dolgorocna resitev, ampak bolje kot nic.
  • 0
Pablo Picasso

#338 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 30 January 2019 - 09:19 AM

Najprej odpri sifon in tam odstrani vse kar se je nabralo. Potem pa kot je rekla Coco, vsupaj v odtok sodo, jo zalij s kisom in pocakaj 15 minut, potem pa zalij z vroco vodo. To ponavljaj vsaj enkrat na teden dokler se ne scisti.
  • 0

#339 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 30 January 2019 - 09:22 AM

Jaz sem od tu gor pobrala recept in me vedno reši. Tako da glasujem za sodo in kis. :D Najprej stresi malo sode, čez alkoholni kis, da naredi fajn reakcijo in potem splahni z mrzlo vodo. 

• 0

#340 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 30 January 2019 - 09:25 AM

O kul, hvala vam!!!  :woot:

Sifon, hm, tega nisem še nikoli. Je komplicirano? Predvsem me skrbi, da ga potem nazaj ne bom dobro privila in bo puščalo?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users