Jump to content

Photo

Downton Abbey

• Please log in to reply
405 replies to this topic

#321 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 29 September 2014 - 09:24 AM

Meni je ful ful všeč kako prikazujejo kako se svet spreminja in kako te spremembe sprejemajo različne generacije.

Pa prizor kjer Anna kupuje kontracepcijo mi je bil ful posrečen.

Pa tisti, kjer vsi zbrani poslušajo radio. :)
  • 0

#322 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 September 2014 - 09:38 AM

ma fantastičen prikaz obdobja .... šele tako vidiš koliko se je res spremenil svet v zadnjih 100 letih.

Stvari, ki so nam samoumevne, jih oni šele spoznavajo ali pa sploh nimajo (telefon, avto,...)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#323 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 September 2014 - 11:26 PM

10369976_846150095425597_600093881070451

1394457_845678802139393_7420192843351256

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#324 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 07 October 2014 - 03:06 PM

Countess of Grantham je bila zaljubljena v Rade Serbedzijo  :evilgrin: 

• 2

Put A Kilt On It!

#325 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2014 - 06:43 PM

:lol:

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#326 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 October 2014 - 03:30 PM

Babica je zakon lik. 

10668875_851387194901887_600440851333258

Mislim, da tole med Mary & Gillinghamom ne bo trajalo, da je preveč dolgočasen za Mary.

• 0

#327 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 12 October 2014 - 09:34 PM

Še ena snubitev. :)

• 0

#328 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 12 October 2014 - 09:49 PM

Spoiler alert! 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#329 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 October 2014 - 10:57 AM

Še sploh spremlja kdo Downton Abbey? :o

Kaj pravite na dogodek v Corini spalnici? 

Pa tole z zasliševanjem glede smrti Mr. Greena? Imam občutek, da se bo Anna slej ko prej zlomila...

• 0

#330 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 20 October 2014 - 11:14 AM

Meni je cudno, da je Cora sploh dopustila, da je prislo tako dalec, kljub temu, da ji je on jasno dal vedet, kam taco moli. 

Za Anno mi je pa hudo, prav kar naprej drezajo v iste stare rane. Me zanima, kako se bo z Batesom razpletlo, pa ce bosta imela otroke (iz dialogov se mi je zdelo, kot da si jih zelita, pa da jima ne uspeva ravno?). 

Pa Barrow je en cuden tic. Katera bolezen ga pesti

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#331 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 20 October 2014 - 11:24 AM

Jaz gledam, ampak mi ni več tako všeč. Zvodenelo je vse skupaj.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#332 Felicity

Felicity

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3216 posts

Posted 21 October 2014 - 08:13 AM

Še sploh spremlja kdo Downton Abbey? :o

Hmmm, ne. :P  Jaz sem pogledala samo prvi del. Bo počakalo, ko druge serije končajo, ali pa bodo imeli kake pauze vmes. :P

• 0

#333 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 October 2014 - 09:15 AM

jaz moram pogledat še zadnji del, drugače pa spremljam in mi je všeč.

• 0

Put A Kilt On It!

#334 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 October 2014 - 11:56 AM

Frčica, se strinjam, da je ta sezona najbolj medla od vseh dosedanjih. Po drugi strani pa razmišljam, da so stvari, ki se jim dogajajo zelo življenjske, življenje povprečnega posameznika kot so prebivalci Downton Abbey, pa ni vedno najbolj vznemirljivo.  

Meni je cudno, da je Cora sploh dopustila, da je prislo tako dalec, kljub temu, da ji je on jasno dal vedet, kam taco moli. 

Za Anno mi je pa hudo, prav kar naprej drezajo v iste stare rane. Me zanima, kako se bo z Batesom razpletlo, pa ce bosta imela otroke (iz dialogov se mi je zdelo, kot da si jih zelita, pa da jima ne uspeva ravno?). 

Pa Barrow je en cuden tic. Katera bolezen ga pesti

Se strinjam glede Core. Ampak je po moje samo uživala v njegovi pozornosti, ki je od moža ni dobila in si je zatiskala oči ni zato tudi ni pričakovala, da se bo prikradel v njeno sobo. 

Glede Anne in Batesa res ne vem kam bodo peljali zgodbo. Nekako pričakujem da bo resnica slej ko prej prišla na dan in se bojim, da bo najbolj nasrkala prav Anna.

Thomas pa skuša "pozdravit" svojo homoseksualnost. V tistih časih so jo namreč jemali kot bolezen.

Maryino skakanje iz cveta na cvet, ki ne vodi nikamor me že rahlo dolgočasi. Upam, da je samo zatišje pred viharjem, ki prihaja, da bo vsaj nekaj razburljivega to sezono.

Edith pa se mi res smili. Po moje se bo kmalu zlomila in več ne bo mogla skrivati resnice.

Pa moram priznati, da sem pričakovala malce več od ruskih beguncev. Kakšen bolj sočen detajl iz babičine preteklosti. Kakšnega čednega Rusa, ki bi Rose zmešal glavo.  :) 

• 0

#335 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 21 October 2014 - 12:58 PM

Aja, sem mislila, da mogoce na HIV/AIDS ciljajo, ampak so bili simptomi malo cudni. 

Edith bi morala pa ze davno do tiste zenske in se ji izpovedat, ceprav vprasanje, koliko razumevanja bi dobila od nje ... vseeno boljse, kot trenutni nacrti z internatom. 

Z begunci pa pomoje se ni konec ... me zanima, kako bodo vse skupaj speljali

• 0

#336 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 October 2014 - 12:58 PM

Meni ima Cora tako dolgočasno in zoprno vlogo, da mi gre precej na živce. Vedno se nekaj smehlja, nikoli nima pametnega mnenja, taka mlačna in vodena mi deluje.

Mi je pa všeč Mary in njeno preverjanje moških. Sicer ne vem koliko so se v tistih časih res upali, sploh glede na njen naziv, ampak mi je všeč drznost.

Edith je res boga in samo čakam, da poči.

Mi pa ni jasno kaj Branson in Bunting mislita ... ona, kot da se ne zna obnašat ... ok razumem, da ima drugačne poglede, ampak da res nima nobenega spoštovanja in mora vsakič sranje delat ... pač ne hodi tja. Tedva sta meni bistveno bolj za lase privlečena.

• 0

Put A Kilt On It!

#337 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 21 October 2014 - 01:06 PM

Meni ima Cora tako dolgočasno in zoprno vlogo, da mi gre precej na živce. Vedno se nekaj smehlja, nikoli nima pametnega mnenja, taka mlačna in vodena mi deluje.

Mi je pa všeč Mary in njeno preverjanje moških. Sicer ne vem koliko so se v tistih časih res upali, sploh glede na njen naziv, ampak mi je všeč drznost.

Edith je res boga in samo čakam, da poči.

Mi pa ni jasno kaj Branson in Bunting mislita ... ona, kot da se ne zna obnašat ... ok razumem, da ima drugačne poglede, ampak da res nima nobenega spoštovanja in mora vsakič sranje delat ... pač ne hodi tja. Tedva sta meni bistveno bolj za lase privlečena.

A res? Meni sta pa ona med najbolj zanimivimi trenutno, v pravem precepu med toliko razlicnimi (zasebnimi in javnimi) svetovi. Pa tudi njeno vedenje si uspem nekako razlozit ... ce bi bila tiho, v njeni glavi to ne bi bilo zaradi spostovanja, ampak hipokriticnosti in sprejema statusa quo (v tem premeru ni nevtralnosti; tisina bi pomenila strinjanje in resignacijo).

• 0

#338 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 22 October 2014 - 08:17 AM

Ma saj jo jaz tudi razumem, saj sem ista ... samo čeprav so zdaj drugi časi, še vedno dostikrat mnenje zadržim zase pri tašči - že zaradi mojega.

Pač če se ne strinja, svoje mnenje je povedala, zdaj pa ali naj bo tiho, ali pa ne hodi več na večerje oz. jo ne vabijo več. Onadva naj se pa na kakšnem seniku zmenita :D

Mogoče sem pa samo jaz taka, da do starejših in gostiteljev poskušam pokazat spoštovanje, tudi če kdaj menim, da nimajo prav.

Je pa to res en tak prikaz kako se časi spreminjajo.

• 0

Put A Kilt On It!

#339 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 22 October 2014 - 08:31 AM

Ja, itak, saj to tudi jaz razumem (in se strinjam), ampak takrat je slo za protest proti sistemu, in sele posredno proti ljudem samim. Se mi zdi, da to vseeno nekoliko spremeni situacijo. So pa definitivno sli precej na noz, ja. 

• 0

#340 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 October 2014 - 11:05 PM

Whooo, tole z Edith...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users