Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#321 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 February 2013 - 04:46 PM

Res je, sem imela srečo. :)

• 0

After all this time?

Always.

#322 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 05 February 2013 - 07:05 PM

Če vas na razgovoru vprašajo, katere so vaše slabe lastnosti, kaj našteti v tem primeru? Dobre niso problem, znam se pohvalit :D, ampak slabe... Ne morem ravno reči, da redko kdaj kam pridem pravočasno in upati, da me bo vzel.

• 0

#323 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 February 2013 - 07:13 PM

Izberi kaj nevtralnega, npr. 'poglobljenost v detajle', kar kot minus lahko predstaviš kot to, da dlje časa neki delaš, plus je pa temeljitost, recimo.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#324 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 February 2013 - 07:34 PM

To so pa res totalno butasta vprašanja - naštejte svoje dobre in slabe lastnosti, WTF.

Jaz sploh ne vem, kaj bi odgovorila na to ... najbrž bi obrnila na šalo in upala, da bodo

dovzetni za humor, haha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#325 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 February 2013 - 07:37 PM

To so mene vprašali, oziroma vsaj za slabe se 100% spomnim, da so me. Kot eno od teh lastnosti sem omenila trmo, hahaha in to poskušala predstavit kot negativno lastnost, pa mi je potem šefica kadrovske vztrajno nasprotovala, da je to dobra lastnost :P  Službo sem pa takrat dobila!

• 0

#326 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 February 2013 - 07:39 PM

Ma, niti niso tok butasta, sej ni pravilnih in nepravilnih odgovorov, pač neko bližjo sliko o osebnosti dobijo (če se folk ne laže). Ne vem, verjetno nekoga ne bodo vzeli, če bo rekel, da je nenatančen, če delo zahteva natančnost, samo primer. Ker dejstvo je, da delodajalec zaposli celega človeka, ne zgolj eksperta za določeno področje.

Je pa dost odvisno od tega, kako te zadeve predstaviš, skor vse lastnosti se da bodisi v plus ali v minus predstavit in to tut argumentirat.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#327 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 February 2013 - 07:43 PM

Je pa tudi nerealno pričakovati, da bo nekdo po resnici izpostavil kakšno negativno lastnost, ki jo ima. Zato so mi takšna

vprašanja res glupa in sama sebi namen - verjetno izpraševalci ocenjujejo bolj reakcije / iznajdljivost / izvirnost ali pa enostavno nimajo nič

pametnejšega za vprašati. Jaz bi se res vprašala tudi malo o kompetencah in pameti teh ljudi, če me bi take bedarije spraševali.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#328 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 February 2013 - 07:48 PM

^^ predvsem TO, to je taki bullshit, in ne samo to, da logično 98% folka NE pove po pravici svojih slabih lastnosti, ampak ogromno tudi pri dobrih lastnostih laže, ali pa kar nekaj našteva tja v en dan, ha ha. To vprašanje je, če mene vprašate, samo sebi namen, postavijo pa ti ga na cirka 80% razgovorih.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#329 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 February 2013 - 08:03 PM

Jah, bullshit gor ali dol, če te vprašajo, pač moraš nekaj povedat...

• 0

#330 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 05 February 2013 - 10:06 PM

Je pa tudi nerealno pričakovati, da bo nekdo po resnici izpostavil kakšno negativno lastnost, ki jo ima. Zato so mi takšna

vprašanja res glupa in sama sebi namen - verjetno izpraševalci ocenjujejo bolj reakcije / iznajdljivost / izvirnost ali pa enostavno nimajo nič

pametnejšega za vprašati. Jaz bi se res vprašala tudi malo o kompetencah in pameti teh ljudi, če me bi take bedarije spraševali.

Saj, nihče ne bo na zagovoru rekel, da je njegova slaba lastnost to, da npr. zjutraj težko vstane in da večkrat zamuja, da mu hitro pade koncentracija, da je nenatančen ali pač kakšno podobno slabo lastnost. Itak bo vsak rekel eno tako lastnost, ki je hkrati slaba in dobra. Npr. kot že omenjeno trma, da se ful spuščaš v podrobnosti,... Pa še tu ni nujno, da bo nekdo po resnici povedal. Mogoče v resnici sploh ni trmast, ampak pač reče, da je, ker je to ena taka lastnost, ki se jo lahko tolmači kot dobro in kot slabo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#331 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 February 2013 - 10:09 PM

^^ exactly. Utopija je pričakovati, da bo nekdo na to vprašanje odgovoril v pravici, v obe smeri, pravzaprav.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#332 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 February 2013 - 09:00 AM

Moja slaba lastnost je, da nočem imet javnih nastopov in vse naredim, da jih nimam ....

Enako, da sem nepotrpežljiva ... ampak to je pač zato, ker zelo hitro razmišljam in pač "vidim" cilj večinoma pred ostalimi

Včasih sem na to vprašanje odgovorila po pravici, da sem "temperamenta" ... kar pomeni, da se znam borit za nekaj, v kar verjamem in zagovarjam kaj mislim. Oni so dobili vtis, da se rada kregam....

Sigurno pa ne bom rekla, da stvari ne znam izpeljat do konca ... da nisem zaključevalec, ker bi narobe razumeli. Ne mislim jim na dolgo in široko razlagat, da mi vsi testi kažejo da sem inovator/organizator in če delaš v timu, se ta slaba lastnost sploh ne opazi, če delaš pa sam, moraš pa pazit, da ne prevlada.

Ja ... pred razgovorom se moraš pač pripravit na taka butasta vprašanja, imeti že v naprej pripravljene neke floskule in upati, da bodo drugi "pogrnili" na takem vprašanju, ti pa ne :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#333 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 06 February 2013 - 09:20 AM

Točno to. Zadnjič sem prvič šla na tak uraden razgovor (prej so bila le študentska dela) in sem bila nepripravljena. Vprašala me je, kaj je moja slaba lastnost in sem se nekak izmotavala s svojo natančnostjo, ki je lahko slaba, ker 2x preverim stvari, preden oddam in zato potrebujem malo več časa. Ampak potem sem se nekak izmotavala: pa sej ne potrebujem spet toook, sm kar hitra :D mja no, porazn občutek sem imela po razgovoru :D

• 0

#334 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 February 2013 - 09:23 AM

butasta ali ne butasta vprašanja, odgovorit je treba. mene je ravno to vprašanje (slabe lastnosti) neslo na enem razgovoru. mislim, da sem bila strokovno odlično podkovana (podorčje iz moje diplome in moje zadnje službe), ampak, ko so me začeli masirati okoli slabih lastnosti, sem se pa zmedla in jih nisem znala naštet. seveda se vsi osredotočamo na dobre, močne lastnosti. šibkejše pa porivao nekam v ozadje. ampak iz teh lastnosti dejansko alhko vidiš kakšen je človek.

sedaj sem naredila test kariernih zmožnosti, da lahko ob iskanju službe bolj žargonsko poudarjam svoje pozitivne in negativne lastnosti.

• 0

#335 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 06 February 2013 - 10:09 AM

Kje se dobi ta test? Na Zavodu?

• 0

#336 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 February 2013 - 10:13 AM

mojedelo.com

je pa plačljiv.

• 0

#337 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 February 2013 - 10:15 AM

Jaz sem šla pred leti delat en zaposlitveni test (individualno karierno svetovanje) .. je bil plačljiv (cca 200€) ampak se meni zdi vreden vsakega denarja.

Šokirana sem bila kaj mi je ven prišlo in ko sem razmislila, sem se v veliki večini  strinjala. Sicer se določene stvari v življenju z leti spremenijo, ampak se pa res bolje spoznaš in vidiš svoje potenciale, na katere prej mogoče sploh pomislil nisi.

Tudi moj je šel in ugotovil marsikaj.

• 0

Put A Kilt On It!

#338 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 February 2013 - 10:20 AM

jaz sem opravila tega na mojedelo.com (shellby&mills ali nekaj takega). ne vem. če je še akcija, ampak, ko sem ga jaz delala so imeli neko akcijo in je bil 12€. so pa zanimivi rezultati in se z njimi strinjam. sedaj vsaj znam ubesedit kaj so recimo moje močne lastnosti, kaj so šibkejše. bi bilo pa zanimivo ga še enkrat naredit, ker sem ga delala v enem zelo depresivne obdobju, ko sem se soočala z izgubo slube, bila v krču in z zelo nizko samozavestjo in samopodobo. sedaj, pol leta kasneje, še vedno brez službe, ampak z določenim zanjem  sebi, bi bili zanimivi rezultati.

• 0

#339 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 February 2013 - 10:22 AM

je bil plačljiv (cca 200€) ampak se meni zdi vreden vsakega denarja.

Mogoče res, si pa to težko privoščiš, če nimaš službe. ;)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#340 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 February 2013 - 10:26 AM

^^ vsekakor.

Jaz sem si ga pač plačala, ker sem imela službo in sem si želela ob naslednji "menjavi" sebe bolje poznat.

• 0

Put A Kilt On It!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users