Jump to content

Photo

Grčija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#321 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 02 July 2016 - 09:38 PM

Jaz sem bila na Lefkasu pred leti in mi plaze niso bile vsec. Ce ne bi imeli bazena pred apartmajem, ne bi skoraj nic plavala.
Mi je pa cudno, da ste sli s trajektom, sploh ce tam niste najeli avta in bili dva tedna na istem mestu. Pa z letalom si takoj tam.

Sem se pa tudi jaz cudila druzinam z dojencki in majhnimi otroki, ki niso najele kabine, sploh za nocno plovbo. Med drugim je tudi blazno motece za vse okoli in so taki povsod nezazeljeni.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#322 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 02 July 2016 - 10:01 PM

Dve leti smo šli z letalom, zdaj pa več ne gremo. Fant surfa in če greva z ladjo imava svojo robo s sabo. Drugače jo je potrebno rentat, kar na teden znese 200€ ali več. In seveda je fajn imet svoj avto s sabo, ker lahko hodiš na izlete po otoku. Kar se pa plaž tiče, meni je ta čisto ok. Ni glih Porto Katsiki, ampak mi slednji niti ni všeč iz razloga, ker nima naravne sence. Tukaj pa sem lepo ležala pod orehom in uživala (skrajno desno na sliki).

Če si bila na vzhodnem delu otoka se ne bi čudila glede plaže, sploh v Nidriju, na zahodu otoka in tu na jugu pa so plaže dosti boljše. V Vasilikiju zaradi vetra tudi ni komarjev, kar je še dodaten plus.

• 0

#323 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 02 July 2016 - 10:10 PM

Joj, ne vem kaj mi ni jasno, sem mislila da ste sli brez avta. :butl: Mogoce zato, ker nisi nic omenila dodatnih stroskov za benz.
Mi tam avta nismo rentali, ker je bil taksi smesno poceni. Se pa ne spomnim, kje tocno smo bili. Itaka in Kefalonija sta mi bili bolj vsec.
  • 0

― V. Van Gogh

#324 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 July 2016 - 07:32 AM

Ja, midva sva bila pred leti ravno v Nidriju, kjer se praktično nimas kje kopati, tako da sva vsak dan imela avto in se vozila na zahodni del oz.okrog.
Mi je bil pa drugace super dopust, ampak v prihodnje nom vsekakor gledala, da bo hotel na eni lepi plazi :-)
  • 0

#325 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 July 2016 - 07:47 AM

Bellini, hvala za info!
Zakaj pa se ti je zdela pot z letalom toliko bolj stresna?
  • 0

#326 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 03 July 2016 - 08:28 AM

Najprej zato, ker si omejen glede prtljage in moras pazit kako pakiraš. Mi smo recimo letos imeli s sabo kolesa in poganjalček za tamalo. Potem so tam kontrole na letališču, ki jih v luki ni. Lahko ti edino avto pogledajo, kakšnega slačenja ipd pa ni. Midva sva recimo prvo leto, ko sva šla, šele na Brniku izvedela, da so nama sporočili napačno uro in sva 6 ur čakala. Takrat še k sreči sama, ker z malim otrokom bi se mi spipalo. Potem imaš za Lefkas še avtobus iz letališča, ki za Vasiliki traja eno uro in sem raje v svojem avtu iz varnostnih razlogov ;) Nenazadnje pa ti z letalom ostane le 5 dni dopusta, če greš za en teden, ker prvi dan leti letalo okoli dveh iz Lj in ko prideš dol si itak utrujen, nazaj pa pelje ob 16.00 s tem da greš iz hotela že ob 12.00. Pri trajektu smo pa dol prišli ob 7.00 zjutraj in se vračali ob 3.00 zjutraj, ampak ni prehudo, ker imaš avto v katerem lahko počakaš. Edini minus so zamude Grkov. Nazaj grede smo imeli tri ure zamude tako da naslednjič bomo spremljali eno spletno stran, ki prikazuje položaje vseh plovil in lahko v živo vidiš kje se trajekt nahaja. Toliko na kratko. Smo pa porabili na poti en tank nafte.
  • 0

#327 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 12 September 2016 - 04:17 PM

Karpathos

p014n373.jpg

karpathos-apella-02.jpg

IMG_9723.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#328 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 12 September 2016 - 06:46 PM

Druga slika - sanjsko <3
  • 0

#329 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 September 2016 - 07:25 PM

JA!

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#330 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 January 2017 - 03:08 PM

Atene

tumblr_ojneg8NRpq1qbrunjo1_1280.jpg

• 0

#331 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 June 2020 - 03:02 PM

Kateri grški otok priporočate razen Krete (to je morda za drugo leto s sončki)? Da niso zgolj plaže, ampak tut kaj za videt, zgodovina? Nagibam se k Santoriniju, morda Rodos? Ciljam na sredino septembra za teden dni.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#332 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 08 August 2020 - 06:10 AM

Mi počasi zaključujemo teden dni na Samosu, rentali smo avto in smo vsak dan cca 10 ur naokrog. Za nastanitev in letalske karte, parkirišče pri Brniku in Coris sem za vse dala 2.265,25 €, B. ima na brigi bencin in hrano, vstopnine. Hrana je božanska, sončki natepavajo špagete z ugabno umako 😂 (bolognese za napoučene) in nuggets pa ribje palčke, to bog ne dej, da bi kej probal. Za večerje damo v povprečju 60 €. Imamo zelo dobro lokalno sladko belo vino, malo ima okus po medu, meni izjemno dobro. Oblezli smo vse znamenitosti razen gore Kerkis, ker se čez dan temperatura povzpne tudi do 40 in bi crknili, ker je vzpona tri ure pa potem še dol. Meni je všeč, lušten otok je, plaže ok, nič posebnega, večinoma prodnate, se dobi kaj sence. Otok je precej hribovit, tako da so ceste vija vaja in nucaš za 40 km prek eno uro, ampak ni panike, nas B. lepo vozaka sem in tja. Nastanjeni smo v luštnem družinsko vodenem malem kompleksu apartmajev z dvema bazenčkoma malo izven mesta Ireon, dovolj je placa za parkirat v senci, apartma je obnovljen, balkon, klima, kuhinja mikroskopska, za basic zajtrk in kavo pripravit dovolj, glavni obrok je itak večerja, kar pa zunaj jemo. Meni je kul, če odštejem teženje sončkov. Včeraj smo jedli v restavraciji, kjer kelnar samo sezonsko kelnari, sicer je učitelj, študiral je v Beogradu, je bila prava osvežitev se pogovarjati z njim v srbščini, sve se kar orenk zapričala.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#333 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 15 July 2021 - 03:00 PM

Špela, vi greste z agencijo na Kreto, letite z Brnika?

• 0

― V. Van Gogh

#334 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 July 2021 - 05:06 PM

Ja, je bolj ziher.
  • 0

#335 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 August 2022 - 10:49 AM

Špela, ste šli lani potem na Kreto?
Jaz bi tudi šla še na kakšen otok... Ampak najraje z Brnika. Zdaj septembra gre sodelavka na Kefaloniji, to bi bila zelo verjetno tudi moja izbira zdaj, bomo videli, kaj bo povedala.
  • 0

#336 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 20 August 2022 - 03:16 PM

Ja, letos septembra greva pa sama še zahodni del obdelat kolikor se nama bo dalo. Jaz bi šla še na Rodos, Santorini in Kefalonijo najmanj.
  • 0

#337 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 06 September 2022 - 10:31 AM

_M_, kaj je povedala sodelavka?

Jina, boš mal napisala, kako se je Rodos dopadel staršema?

Midva bova kar letos vprašala, koliko nas bi za vseh 5 prišel en teden drugo leto v istem hotelu, kjer imajo še vodni park (to je par toboganov pa par bazenov). 

• 0

#338 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 06 September 2022 - 10:52 AM

Zdaj je komaj odpotovala :)
  • 0

#339 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 06 September 2022 - 03:40 PM

Bom, Spela, danes sta sla. Sta pa v hotelu Oktober Downtown.
  • 0

― V. Van Gogh

#340 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 January 2023 - 09:44 AM

Bellini, vi greste ponovno na Lefkas, v Vassiliki?
Jaz sem na istem kot lani, šla bi na Kefalonijo, samo moj ni ravno navdušen, predvsem ker cenovno kar nanese, ko daš vse na kup.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users