Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#321 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 25 April 2008 - 02:01 PM

Prosiiim, pomagite !!! cry.gif cry.gif

Prišla sem domov in se ena riba komaj premika. Ne zanaša jo navzgor, kar okameni in čaka, da jo tok ponese do rastline, se vanjo zatakne in se še le nato malo pomatra, da izplava. Kaj naj nardiim ?????? cry.gif

Če mora umret, kako ji lahko olajšam smrt ? Ne morem jo tako bogo gledati cry.gif cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#322 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 25 April 2008 - 03:25 PM

lahko jo pelješ k veterinarju, vendar ponavadi ni kaj veliko za nardit. Olajšat ji pa tud ne moreš, tako da na žalost boš morala počakat sad.gif
  • 0

#323 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 April 2008 - 04:35 PM

Vrž jo na miso pa jo udari s tistim kladivom za meso pretlačit al ji pa glavo odreži, če ji hočeš olajšat smrt (oz. daš mami da to naredi), lahko pa pokličeš na kako kliniko za male živali.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#324 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 25 April 2008 - 10:54 PM

blink.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#325 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 26 April 2008 - 10:53 AM

Ja, al pa naj pusti ribo da se počasi muči do smrti? Men je vseen, logično je, da ji lah olajšaš edino če jo hitro ubiješ, kolikor se pač to sliši kruto.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#326 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 26 April 2008 - 11:03 AM

vse je grozn, to sm misla
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#327 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 26 April 2008 - 02:48 PM

Ribo se na "human" način evtanazira tako, da jo daš v zmrzovalnik z vodo vred. Ribe so mrzlokrvne živali , ko pade zunanja temperatura, se jim vse telesne funkcije upočasnijo. V bistvu v zmrzovalniku zaspi in sploh ne opazi, da je več ni , podobno, kot pri narkozi.
Sicer ti pa svetujem forum akvazin... tam se spoznajo na ribe in so res strokovnjaki.
  • 0

#328 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 April 2008 - 03:09 PM

meni se pa sliši ful kruto confused.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#329 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 26 April 2008 - 03:35 PM

Nekje sem brala članek (mislim da je na Wikipedii), da se neki znanstvenik ukvarja z vprašanjem ali ribe sploh čutijo. Baje je odkril da jim manjka center za bolečino v možganih in naj je ne bi čutile, zaznavajo pač neke spremembe okoli sebe, prav bolečine pa ne.
... Ampak nisem strokovnjak, pa tudi ne vem za nikakršne podobne študije, ne vem niti za katere ribe natančneje gre.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#330 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 26 April 2008 - 08:37 PM

Ribo sem včeraj pustila v akvariju, drugi dve sem dala drugam. Ti dve sta postali fuul živahni in tudi malce grobi do nje. Sta zelo živo oranžne barve in fajn "postave", medtem ko je ta bolna bila zdaj zadnje čase vedno bolj bela in na splošno je bila bolj suha od drugih dveh. Sicer je tudi drugačne oblike, ampak vseeno ... (slike so v ustrezni temi). No, danes je riba bolje. Nič ni pri miru kot včeraj, "le" težje plava. Zdaj bi jo tako pustila nekaj dni, če se ji stanje ne izboljša, verjetno naredim tisto z zmrzovalnikom cry.gif cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#331 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 April 2008 - 07:31 AM

Mladoletna, držim pesti, da ti ne bo treba. console.gif
  • 0

• Guests

Posted 27 April 2008 - 07:51 AM

Enako.

Pri nas je pa ptiček naredu gnezdo na hodniku v hiši, na omarici za števce (no ne vem , kaka omarica je, sam vem, da je omarca) in je precej visoko.
Danes zjutraj ga je Laska našla mrtvega pod to omarico. Nimam pojma, kaj mu je blo, al se je zaletel (sam dvomim, da bi se v steno zaletu, sej ptiči niso slepi, v šajbo se zaletijo, ker ne vejo, da je šajba...ane?), al je bil kej bolan....mačka ga po moje ni dobila, ker je trupelce čist lepo ohranjeno.
No, zdej me skrbi, če so ptički v gnezdu. Mal poznej si bom pri sosedu sposodila lojtro (seveda bojo spet vsi mislili, da se prtegnjena...to itak že mislejo, ker vse mačke okrog hiše futram...sam boli me) in bom šla pogledat, al so ptički noter al jajčki.
Sam zdej ne vem....a pri ptičkih oba starša skrbite za mlade, ali samo eden? A če so še jajčki, a jih grejem, dokler se ne izvalijo ptički? Če so ptički gor, a jih vzamem ven iz gnezda....al jih noter pustim? S čim se jih futra? Z glistami pa mrčesom? Al z živim al je lahko mrtu?
Ne morem jih kar pustit, da pomrejo gor od lakote in mraza cry.gif
  • 0

#333 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 April 2008 - 07:57 AM

Ciara, ful lepo od tebe. Upam, da so še jajčka... Dvomim, da bi ti uspelo, da jih "spraviš gor". Ptički drugač jejo črvičke, gosenice in male gliste. Pri nas imamo par gnezd okrog hiše (šmarnice) in pridejo čist bliz, tko da vidim cel razvoj in polne kljunčke. Pa še to je, da so mladički itak ful ranljivi. Lansko leto sta naredilo gnezdo tam na enmu tramu in je prišla sraka in vse ven pobrala, nisem mogla nič narest. Narava...
  • 0

• Guests

Posted 27 April 2008 - 08:27 AM

Ja, sej...proti naravi se itak ne gre borit. Na žalost. Bom vidla, kaj sploh je v gnezdecu...pa če se bo dal kej naredit še. sad.gif
A potem samo en ptiček skrbi za mlade? Če bi oba skrbelo, potem še en ostane. Upam, no, da je še živ.
  • 0

#335 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 April 2008 - 08:56 AM

Ja, če ostane samo en starš, potem on/ona skrbi za mladičke.
Sej zato pa pravim, da upam, da so notri še jajčka... cry.gif

Men je tok lepo gledat skoz okno in opazovat te naše ptičke, kako cel dan hranijo mladičke. Tri leta nazaj, ko so začeli gnezditi pri nas, je oči naredil tako veliko zaščito, kvadratno mrežo, ker je naša Minka stalno čuvala tisto gnezdo in sta se ptiča drla cel dan...

Tkole pa izgleda šmarnica (ta, ki so okrog naše hiše):
IPB Image

Ciara, dej pol napiš, kaj se dogaja. kiss1.gif
  • 0

• Guests

Posted 27 April 2008 - 10:13 AM

Ja, lojtre nisem dobila, ker noben nima tolko visoke. Bom potem še enega soseda vprašala, ki ga ni doma. Čeprav dvimim, da so ptički gor, ker ni nič slišat. Do zdej bi se najrž že kej drli pa čivkali. Trupelce bom šla pa potem pokopat.
Pa tudi, če so jajčka notri, se mi smilijo cry.gif

Mogoče je pa en starš ostal...upam. Bom mal prečekirala, če bo kak ptiček priletel.
  • 0

#337 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 April 2008 - 10:17 AM

Kateri ptički pa so to?
  • 0

#338 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 27 April 2008 - 10:22 AM

A ni vrabec?

(se mi je zdelo da sem nekje prebrala)

Ciara, mislim da je zelo malo možnosti da bi ptički/jajca preživeli. Ker to jih moraš hranit stalno, vsaj tekommdneva, tko da so do večera res napokani s hrano. Pa na toplem morajo bit. Lahko probaš, držim pesti.

Tud za nesrečno ribo držim pesti. Mladoletna, kaj pa če bi na tisti ribofilni forum napisala vprašanje, kako pomagat ribici? Bo ziher kdo kaj vedel.
Moja kolegica ima tudi ribe (ne me spraševat katere) pa jih je že ful pomrlo, čeprav vedno skrbi da je voda primerna, jih ne "straši" (ribe naj bi ble ful občutljive na dogajanje okoli sebe), pa kar hitro pomirajo ermm.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 27 April 2008 - 10:29 AM

Pojma nima, katera vrsta ptiča je. Mislim pa, da ni vrabec. Možno pa tudi, da je. Tak siv je, pa rjav rep ima.
Lahko bi ga slikala, pa nalimala.

• 0

#340 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 April 2008 - 10:35 AM

Pomoje je šmarnica. A ful premikajo rep?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users