Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#321 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 24 April 2008 - 07:22 PM

QUOTE(redkvica @ 24. 4. 2008 - 19:55) View Post

Ob teh dveh včasih zavijem z očmi, ane Hevea. biggrin.gif

Jst ne živim od kruha in paše, tako da prihrani svojim ubogim očesnim mišicam malce dela sleep.gif

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#322 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 24 April 2008 - 07:26 PM

Eden izmed njih, ne ena izmed njih.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#323 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 24 April 2008 - 07:34 PM

Pol pa naj ti bo. tongue.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#324 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 April 2008 - 07:41 PM

Jaz imam zadnje čase malo problemov z mesom, namreč pečene kure že pomoje kakšno leto sploh niti videt ne morem (včasih sem jo oboževala) in je tudi ves ta čas niti enkrat nisem jedla - že ko jo zavoham, me kar malo posili na bruhanje. Nisem fan svinjskega mesa in govedine, jem mamine goveje šnicle v omaki, ampak mi je dovolj, če jih imam na krožniku mogoče 5x na leto, poleg tega mi gre veliko bolj za omako, kot pa za dejanske kose mesa. Zadnje čase so se mi zagabili tudi čevapčiči, jih težko dol spravim, tako nekam 'mrhovinastega' okusa so postali. Edino meso, ki ga res pojem s pravim užitkom, je pohan zrezek piščanca, nujno bolj tanek, če je debel, kr malo cvikam zraven. Imam ga vrh glave dovolj enkrat na teden, drugače pa ful raje pojem kakšno zelenjavno rižoto, pa popečene in začinjene šnite tofuja, dobro pripravljeno ajdovo kašo z veliko začimbami, pa take zadeve. Resnici na ljubo povedano, se po taki hrani bolje počutim, po mesu se mi namreč zna zgodit (sploh po kakšnih čevapčičih, četudi čisto nemastnih) da mi je malo težko v želodcu. Če si naredim sendvič (zelo redko) dam že kar nekaj časa raje notr kakšen vegi namaz in sir ter papriko, kot pa šnite salame. Tudi na kos kruha 100% raje namažem Alnatura vegi pašteto, kot pa da bi si vzela salame (mesnih paštet pa sploh ne maram, že od nekdaj). Pred nekaj tedni sem bila celo soboto na enem izletu in mi je dala mami za sabo dva sendviča z mortadelo in se nisem mogla pripravit do tega, da bi oba pojedla (pa sem bla lačna). Pojedla sem enega (bil je ful mali) in mi je bilo potem na avtobusu za kozlat slabo, ni mi pasal. Mogoče je vse skupaj samo eno tako obdobje, mogoče pripomore tudi to, da sem delala seminarsko o testiranju na živalih (kar se mi zdi v dosti pogledih sorodna tema) in me je pretreslo, ker sem od nekdaj izredna ljubiteljica živali. Vseeno ne verjamem, da bom kdaj vegetarijanka, pa ne zaradi zrezkov ali salam, pač pa bolj zaradi kakšnega slastnega kebaba ali občasne mesne pice.

Sej ne vem, zakaj to pišem, no partucular reason. Zdej mam 90-dnevno dieto in je vsak 4. dan meso, pa mi je dosadno. Vsak 4. dan bom torej jedla moje tanke pohane zrezke, hahaha.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#325 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 July 2008 - 12:45 PM

Ok, spet jaz. Resno se odločam za vegetarjanstvo, sploh na podlagi vseh na novo konzumiranih podatkov. Rada bi postopoma skenslala tudi mleko in vse mlečne izdelke. Zdej 4 dni ne jem nič mesnega ali mlečnega, čeprav mi je toast brez mlečnega namaza nekam pust. =) Če se mi rata prebit čez prvi mesec (skrbi me bolj za mlečne izdelke, ne toliko za meso), potem bom super duper ponosna. Prvi mesec je baje najtežji, bomo videli, koliko volje in vztrajnosti premorem ...

Skenslala ne bom samo kančka mleka v kavi in občasnega koščka črne čokolade, pa v polnozrnat kruh, ki ga pečem, dam malo skute, da je bolj rahel.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#326 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 July 2008 - 12:47 PM

Jaz pa ugotavljam, da mi zadnje čase sploh ne paše meso!
KAJ ZA VRAGA SE DOGAJA?! In jem bolj druge, lahke stvari.

Skenslati mleko in mlečne izdelke se mi pa zdi čist preveč rigorozno. IPB Image
Kaj pa jajca? ;-)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#327 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 18 July 2008 - 01:04 PM

Fluffy, teb ne paše meso zadnje čase, jaz pa (ne jem ga že zelo dolgo) imam 3x na leto prav napad in
željo po mesu in takrat pač pojem kakšen košček pršuta al pa kej podobnega.
Pomoje telo samo sporoča, česa mu manjka.
Jaz zase zaenkrat vem, da bi lahko skenslala meso tudi tistih 3x na leto, morske sadeže bom pa še naprej jedla. Brez sira si pa tudi ne predstavljam življenja, tako da veganstvo zame odpade. Obožujem mocarelo, parmezan, mascarpone, ricotto in še in še.
  • 0

#328 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 July 2008 - 01:05 PM

Jaz si tudi ne predstvljam, mogoče bi se lahko vsemu odpovedala, ampak mojemu jajčku v solatki pa ne. sleep.gif Pa čeprav so domača.

A ste brale knjigo Mrha koščena? Je na to tematiko in je ful zanimiva. Samo je pomoje čisto too much, če bi skenslala vse tisto kar tam noter piše, bi jaz umrla. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#329 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 July 2008 - 01:06 PM

Meni jajca sama niso ok, me pa ne motijo v kaki jedi, itak jih povsod not tlačijo.
Pa ribe mi ne pašejo več in jih malo več kot mesec ne jem več (zavestno, kdaj sem jih pa res nazadnje pa niti ne vem, oz. itak ni važno). Mleka ne prebavljam dobro, a mi kljub tem,u paše v kavi, a je kasneje kot zgodaj popoldne ne smem pit, ker me potem želodec boli. Enako je s sladoledom, zato sem ga letos jedla zgolj ene 4x (eni ga tolkokrat vsak dan skoraj jejo).
Siru se pa ne bi mogla odrečt.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#330 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 July 2008 - 01:18 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 18. 7. 2008 - 13:47) View Post

Kaj pa jajca? ;-)

Yap, eggs are forbidden. sleep.gif

Meni tudi že nekaj časa ni več tolk do mesa, kot sem že pisala. Ampak ne gre za to, meni gre bolj za protislovje - obožujem živali, a jih vseeno jem, čeprav mi jih ne bi bilo treba. Posredno sodelujem v njihovem mučenju, enako je z mlečnimi izdelki - krave tako šopajo s steroidi in nevem čem še, da namesto 5 litrov mleka, na dan proizvedejo 50 litrov mleka. Molzejo jih z grobimi napravami, pogosto se jim vnamejo vimena, tako da gresta v mleko ob molži zraven tudi gnoj in kri. Seveda pol to prekuhavajo ko nori, da pobijejo vse bakterije in bla bla. Odpoved velja seveda tudi za ribe in morske sadeže, ki pa so itak največja svinjarija. Hvala bogu, da jih itak ne maram.

Eh, ne vem. Flafić, če imaš šanso, preberi Mrho koščeno, meni je to super knjiga, tudi moj fotr, ki ve ogromno o zdravi prehrani, je bil nad njo navdušen. V njej piše zelo veliko pomembnih stvari o prehrani, o prehrambeni industriji, ampak na izredno direkten in posrečen način. Aja, zdej vidim, da jo je že Sarah omenila. Naj pa povem, da nikogar okoli sebe ne silim, da se vrže v isto stvar, konec koncev sem sama na čistem začetku in še ne morem nič rečt. Moj fant obožuje meso in ni šanse, da bi mu kdaj težila, naj ga opusti.
  • 0

#331 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 July 2008 - 01:21 PM

Ha ha Dilema, se mi je zdelo da si brala tole. laugh.gif Res je ok branje, se človek kar malo zamisli nad vsem.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#332 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 July 2008 - 01:26 PM

Nisem brala samo tega, ne bi upala pametovat na podlagi ene same knjige, čeprav tale mrha je res krasno čtivo in ga zelo priporočam - vse notr napisano je 100% res. Imamo doma ogromno knjig na tematiko zdrave prehrane, pač je ati zdravnik in se res ukvarja s temi rečmi, tako da tudi jaz potem kaj povzamem od njega.
  • 0

#333 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 July 2008 - 01:30 PM

Uf, Skinny Bitch se je mene ful dotaknila (nekje mi je šlo kar na jok), ampak jebat ga, piščančka mam še zmeri rada. Mlečnih stvari skor ne jem, ostalega mesa, razen izjem pa tud ne (pršut, goveja juha, piščančji&puranov file). Obožujem pa morske stvari. smile.gif

Mam pa tud jaz obdobja (čedalje pogostejša v bistvu), ko mi meso ful ne paše in mi gre skor na bruhanje.
  • 0

#334 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 18 July 2008 - 03:20 PM

jz ne jem mesa že 9 let, pa ga nikol ne pogrešam. pa tut kukr vem mi nč ne manjka. res pa je, da se trudim jest ribe, ker so zdrave. jem jih recmo 2krat na mesec. morskih sadežev ne maram, jajca jem če so kje pečena, drgač se mi gravžajo, brez sira pa jz UMREM! jz sir jem praktično 3xna dan. pa tut jogurte dost pijem, mleka direkt pa ne.

aja, skor sm pozabla: Dilema, čestitam!!!!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#335 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 18 July 2008 - 03:33 PM

Dilema deli postopoma: prvo meso skensli, potem jajca, sir, mleko. Pa ti bo ratal! Jst še zmer sir jem, mleko sam v kosmičih (pa seveda v pecivih oz. kamor se ga da tko not), da bi ga pa pila, to pa ne. Jajca mogoče 1x na 2 mesca.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#336 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 July 2008 - 03:38 PM

A obstaja sojina skuta al kakršna kol skuta k ni od krave, kak nadomestk pač?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#337 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 July 2008 - 03:43 PM

Pomoje da ja. Nisem še prav vidla, ampak skor vse se že da dans dobit.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#338 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 July 2008 - 04:20 PM

Danes sva z mamo obnovili domačo zalogo - neoluščen basmati riž (kuha se 45 minut, pa namakat ga moraš prej), polnozrnate testenine storerih oblik, bio polnovredne kosmiče in bio stiropor, bio sojino mleko, bio tofu, pa še kej verjetno, sam sem pozabla. Matr, tale hrana je draga ko žafran. Ampak, pomoje se splača. Do oktobra se moram izklesat, nič popuščanja. sleep.gif

Zdle pa grem počas pečt kruh z lanenim semenom, sezamom, bučnicami in sončničnimi semeni. V kruhu namesto masla-margarina. BTW, a lahko namesto navadnega mleka uporabim za peko kruha sojino mleko? Itak ga ne rabim veliko. Kruh bo mešanica ajdove in polnozrnate moke, mogoče še pikico koruzne. Danes bo minil še en dan brez mesa in mlečnih izdelkov. cool.gif Držte pesti za naprej!
  • 0

#339 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 July 2008 - 04:34 PM

Držimo pesti! Če ti uspe, vsaka čast. Jaz vem da ne bi bila dovolj disciplinirana oz. zmožna se vsemu temu odpovedat. biggrin.gif Tako da tisti ki dejansko tako živite, jaz vas občudujem!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#340 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 July 2008 - 05:09 PM

Ja, jst tud. Res ful občudujem take. Jst se še mesu ne morem odpovedat, pomojem bi se mi zmešalo brez njega, sploh tud zarad tega, ker ne vem, s čim bi ga nadomestila, ker sem precej zbirčna in polovico stvari ne maram. huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users