Posted 24 April 2008 - 07:41 PM
Jaz imam zadnje čase malo problemov z mesom, namreč pečene kure že pomoje kakšno leto sploh niti videt ne morem (včasih sem jo oboževala) in je tudi ves ta čas niti enkrat nisem jedla - že ko jo zavoham, me kar malo posili na bruhanje. Nisem fan svinjskega mesa in govedine, jem mamine goveje šnicle v omaki, ampak mi je dovolj, če jih imam na krožniku mogoče 5x na leto, poleg tega mi gre veliko bolj za omako, kot pa za dejanske kose mesa. Zadnje čase so se mi zagabili tudi čevapčiči, jih težko dol spravim, tako nekam 'mrhovinastega' okusa so postali. Edino meso, ki ga res pojem s pravim užitkom, je pohan zrezek piščanca, nujno bolj tanek, če je debel, kr malo cvikam zraven. Imam ga vrh glave dovolj enkrat na teden, drugače pa ful raje pojem kakšno zelenjavno rižoto, pa popečene in začinjene šnite tofuja, dobro pripravljeno ajdovo kašo z veliko začimbami, pa take zadeve. Resnici na ljubo povedano, se po taki hrani bolje počutim, po mesu se mi namreč zna zgodit (sploh po kakšnih čevapčičih, četudi čisto nemastnih) da mi je malo težko v želodcu. Če si naredim sendvič (zelo redko) dam že kar nekaj časa raje notr kakšen vegi namaz in sir ter papriko, kot pa šnite salame. Tudi na kos kruha 100% raje namažem Alnatura vegi pašteto, kot pa da bi si vzela salame (mesnih paštet pa sploh ne maram, že od nekdaj). Pred nekaj tedni sem bila celo soboto na enem izletu in mi je dala mami za sabo dva sendviča z mortadelo in se nisem mogla pripravit do tega, da bi oba pojedla (pa sem bla lačna). Pojedla sem enega (bil je ful mali) in mi je bilo potem na avtobusu za kozlat slabo, ni mi pasal. Mogoče je vse skupaj samo eno tako obdobje, mogoče pripomore tudi to, da sem delala seminarsko o testiranju na živalih (kar se mi zdi v dosti pogledih sorodna tema) in me je pretreslo, ker sem od nekdaj izredna ljubiteljica živali. Vseeno ne verjamem, da bom kdaj vegetarijanka, pa ne zaradi zrezkov ali salam, pač pa bolj zaradi kakšnega slastnega kebaba ali občasne mesne pice.
Sej ne vem, zakaj to pišem, no partucular reason. Zdej mam 90-dnevno dieto in je vsak 4. dan meso, pa mi je dosadno. Vsak 4. dan bom torej jedla moje tanke pohane zrezke, hahaha.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.