Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#321 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 09 May 2007 - 06:22 PM

profesorca nam je eno uro preden smo pisal rekla naj razmislimo o tem kaj so ustvarjali glavni junaki knjig in njihov odnos do umetnost

Saj ona itak ni vedla, kakšna bo tema. Sploh pa - a niste tega že prej obravnavali. Očitno smo se mi res nenormalno veliko ukvarjali s knjigama. ermm.gif

Glede tistega dogodka pri Nastji - jaz sem dala tisto z razstave v Narodni galeriji. Pri nas v razredu je tole vsak drugače napisal. biggrin.gif Če napisano utemeljiš, ti nimajo kaj pik zbijat. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#322 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 May 2007 - 06:35 PM

Jaz sem napisala, da je blo to, ko je dobila službo, kr se nisem mogla spomnit nobenega dovolj usodnega dogodka. biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#323 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 May 2007 - 06:42 PM

joj ne se tolk zatikat v moje besede smile.gif pač nam je omenila naj še mal ekstra razmislmo o tem ker pri pouku še nismo smile.gif in ne ni vedla o čem bomo pisal,pač ji je ratal.

za usodn dogodek sm dala tm k Nastja gleda Matjažev vrat v odhajanju in pol nrdi kip k je en njenih najboljših,pa sm utemeljila.
  • 0

#324 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 May 2007 - 08:02 PM

Jaz sem napisala, da ne moremo reči, da je Nastjino poklicno pot zaznamoval samo en dogodek. Da navdihe dobiva iz drobnih trenutkov (opisala kdaj in kako je dobila idejo za Vrat v odhajanju in Kamnita polženska). Pol sem še dodala, da bi bla uspešna tudi brez Matjaža (za ta kipa ji je dal navdih on), ker je ideje sposobna najt tudi v vsakdanjem svetu (kaplja gline).
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#325 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 May 2007 - 08:11 PM

Bolj ko berem te poste, bolj sem depresivna. Če ni bil to najslabši esej v mojem življenju. ermm.gif Pa takšne krasne sm pisala za bedno oceno, in zdej ko je važno pa nič od mene. Samomor.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#326 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 May 2007 - 08:30 PM

redkvica pa a se sme? ker nam je profesorca še ful razlagala d če piše en dogodek moreš pač ENGA izbrat in opisat,če ne d se ne šteje
  • 0

#327 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 May 2007 - 08:34 PM

Aj to pa ne vem. Sicer pa ne vem zakaj bi se mogu strinjat z njimi, da je res 1 dogodek. Pah ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#328 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 09 May 2007 - 09:32 PM

Punce ne se sekirat, če so ostali pisal o nečem drugem in si ti npr. pozabila to pa to omenit. Važn je da si svoj argument dobro zagovarjala in ga podkrepila s primeri. No, glih kr neki ne morš pisat- če je bla tema blablabla, ne morš pisat o žnjžnjžnj...
Ni nujno, da opisuješ samo en dogodek, ker morš ti napisat nekaj primerov, s katerimi dobro opišeš, utemeljiš svojo trditev.
Dolžina eseja je relativen pojem- sošolc je napisal dve strani, s tem da morš upoštevat da ma blazno mejhno pisavo in je napisal glih ene tok kot js- glih prov wink.gif
  • 0

• Guests

Posted 14 May 2007 - 02:42 PM

kaj ma mogoče katera kakšne maturitetne pole za sociologijo??
tema delo in prosti čas ali pa znanost. Pišemo ta teden test iz sociologije pa nam bo dala iz mature vprašanja biggrin.gif
  • 0

#330 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 21 May 2007 - 10:30 AM

Ima katera GPO (gospodarsko poslovanje) Za 1. etnik in slučajno napisane unkcije podjetja? Lepo prosim, to vprašanje mi fali oops.gif ..." Katere funkcije podjetja poznate, v kakšni medsebojni povezanosti so in v kakšni povezavi so z dejavniki zunaj podjetja?

papa
  • 0
IPB Image

#331 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 25 May 2007 - 11:23 AM

Kolkr jst vem, je treba tu vedt tole:
Da je podjetje gospodarska enota, ki izdeluje izdelke ali opravlja storitve. Ima različne pravnoorganizacijske oblike po zakonu o gospodarskih družbah (s.p., d.n.o., d.o.o., d.d., k.d.)
Pojem podjetje uporabljamo: - za gospodarske enote družb
-za enote, ki so v zasebni lasti in naj prinašajo dobiček (podjetje s.p.) enako kot firma.
FIRMA=ime podjetja s katerim je podjetje vpisano v sodni register.

Glede medsebojne povezanosti je pa možno da je tu mišljena vertikalna pa horizontalna povezanost (v prvi podjetja sodelujejo (istovrstna podjetja na različni stopnji predelave), v horizontalni-vodoravni pa med sabo konkurirajo (istovrstna podjetja na isti stopnji predelave)).

Prav tega vprašanja nisem nikjer zasledila, ampk, sklepam da je to to? oops.gif hmm.gif
Najbolj od vseh predmetov na maturi, me je strah gospodarskega poslovanja rolleyes.gif

• 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#332 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 May 2007 - 11:27 AM

Mene pa angleščine, ki je že jutri cry.gif Že zdej me je ful strah, jutri bom pomojem napol mrtva sad.gif
  • 0

#333 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 25 May 2007 - 11:32 AM

Dej bebo, poskusno si brez se učit pisala 8. Zakaj ne bi prave z učenjem pisala 8 ali več tongue.gif

Mene pa (še) ne daje panika.

Pa srečno vsem jutri!!
  • 0

#334 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 25 May 2007 - 11:59 AM

Saj bo punce. Držim pesti za čimboljše rezultate. biggrin.gif
  • 0

#335 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 May 2007 - 12:42 PM

Tud jst držim pesti za vse!! Itak boste znale tongue.gif biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#336 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 May 2007 - 03:20 PM

Kolk besed je na en esej pr višjem nivoju?? Kuk pride to približno napisano, kake tri strani? Z normalno pisavo, tko, od oka??
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#337 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 May 2007 - 03:45 PM

A angleščina? Se mi zdi da je tam nekje 250, za uni ta drugi pa še manj. To pride cca 1 stran, tko se jst orientiram smile.gif
  • 0

#338 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 May 2007 - 05:11 PM

O.o. A res? Grejt, mi smo pa vedno po tri straniu eseje pisali. No, sj tk piše v navodilih. Hvala, tako da bom mela malo filinga. Pa velik sreče pa kul ingliš inspirejšn tumorou! Jst še mal vadim dans, glih delam gap fille. laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#339 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 May 2007 - 05:28 PM

Jst sm rešla vse uporabne naloge v zbranih polah in prebrala knjige še enkrat in zdje ne vem točno kaj naj delam tako da se učim slo sad.gif Tri strani eseja je pa nekam, hm, ful biggrin.gif Srečno!
  • 0

#340 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 25 May 2007 - 06:04 PM

Mene je tut stran zdele ratal. cry.gif Na k**** mi gre, da so vse pole na isti dan. mad.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users