Nega nog
Posted 13 September 2012 - 09:53 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 September 2012 - 12:07 PM
Hvala za odgovor, meni ni blo to tok zlo samoumevno

Posted 13 September 2012 - 12:12 PM
Jaz imam tudi kupone še za eno pedikuro.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 September 2012 - 08:01 AM
Posted 14 September 2012 - 11:02 AM
- Bila je tam le 20min
- Lak ji je ženska pomazala tudi po koži okoli nohtov, pa takoj, ko je končala, jo je poslala domov; da so se ji nohti praktično v celoti posušili v natikačih
- Masirala ji ni praktično nič. Edino, kolikor je mogla pač kremo nekako vmasirat oz. samo namazat po koži
- Zdelo se ji je, da ji ni dobro odstranila kože
Po tem je pisala pritožbo, ji je dala ženska zastonj piling obraza.
Pri meni je bilo pa tako. Od začetka namakanja do konca lakiranja je minilo 40min, potem sem še 10min čakala, da se je posušil lak (sem imela obute nogavice, tako da ne bi šlo brez tega). Aha, lakov ima precej malo na izbiro. Oz. bi rekel, da jih ima povprečna ženska več na izbiro doma. Bilo jih je mislim da devet. Voda je bila prehladna. Zdaj pa; vzela je tisti skalpel in mi z njim rezala podplate. Vse ok, dokler bi po tem z nečim podplate "spolirala". Pa sem zaman čakala. Tako da imam zdaj po podplatih viden relief, kje mi je delala potege, pa seveda ni gladko, če pa mi je dala kožo stran le na grobo. To bo v celoti moje delo doma. To se mi je zdelo samoumevo, da bo naredila. Urejanje nohtov povprečno; vidim, da nimam povsem lep lok na nohtih, mi je šlampasto spilila. Lakiranje zadovoljivo. Masiranja pa spet ni bilo. Lahko bi samo to vtiranje v masažo spremenila, pa bi bilo čisto ok, tako je pa na hitro mazala po podplatih, kar nekaj.
Ne bom šla več na nobeno pedikuro vglavnem. Si boljše sama naredim doma.
Posted 09 October 2012 - 07:22 AM
Poleti sem kupila kupone, 16€ za enega, sicer je 33 €.
Končno, da mi je nekdo poštimal noge kot je treba, brez laganja, da bi neke maže omilile trdo kožo.
Fantu je takoj povedala v čem je problem, kar lani ena pedikerka v nekem kozmetičnem salonu ni.
V glavnem, vredno je dati tudi 33€ in če bom kam šla, je to sem.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 October 2012 - 09:47 AM
Posted 10 October 2012 - 09:51 AM
Kaj misliš pod spoliranje? mela je nek nastavek na neki mašini, kot neke vrste pila.
Posted 10 October 2012 - 09:53 AM
Mislila sem tko, a si imela na koncu res super mehko kožo, "spolirano" z neko nežnejšo pilo? Ker meni je rezala k s skalpelom in to je bilo to, nič ni potem delala še s kakšno pilo.
Posted 10 October 2012 - 09:55 AM
res sem zadovolja, si zdaj preden grem spat ogledujem stopala

Posted 10 October 2012 - 10:39 AM
Posted 31 January 2013 - 11:34 AM
Fluffy, ti boš ziher vedela.
Odločam se med Gehwol med in Gehwol med Lipidro kremo za stopala - katero bolj priporočaš?
Za Lipidro piše, da je za suho kožo, pri drugi pa, da je za razpokano, trdo in suho kožo. Zdaj imam butter od Kneippa pa se mi zdi premalo - sicer je meni katastrofa že minimalno suha koža na stopalih, razpokane in strašno uboge nimam nikoli.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 February 2013 - 03:14 AM
Posted 01 February 2013 - 09:54 AM
Hvala, _Planet_. Bom kar Lipidro kupila in poročala o blagodejnih učinkih.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 01 February 2013 - 11:23 AM
Posted 17 January 2014 - 10:38 AM
Kakšna ideja za kremo za stopala? Katere uporabljate in ste zadovoljne? Je imela katera Burt's Bees?
Po mojem bom ziher vzela Burt's Bees kokosovo, bi imela pa še kakšno. Alverde BB-ji so OK tudi za stopala?
Posted 17 January 2014 - 12:11 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2014 - 11:02 PM
Mi lahko katera priporoča kakšno kremo za noge? Špela, ti kar dosti uporabljaš to ne?
Čisto na blef sem zadnjič kupila tole, ampak mi je katastrofalna.
Ful neprijeten film mi pusti na rokah, ko mažem. Ponavadi si noge namažem preden grem spat in je res bedno, ker morem vstajat, pa si umit roke. Vstajat pa nočem, ker imam pač noge namazane.. Vglavnem, res ni fajn.
Bi raje kakšno, ki je obenem ok tudi za roke.
Posted 25 March 2014 - 11:04 PM
Meni je L'occitanova super ravno zato, ker se jo komot spere ali celo pusti na rokah. Ampak je precej draga. Najbolj hranilna pa je Gehwol, ampak to še z milom težko spereš.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 March 2014 - 11:07 PM
Kje pa se kupi?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users