Hvalimo & Grajamo
Posted 29 August 2012 - 02:12 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 August 2012 - 03:33 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 29 August 2012 - 05:55 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 August 2012 - 07:38 AM
Jaz Koloseja že od odprtja ne maram, preprosto zato, ker me cel BTC odbija, tam so gruče ljudi neprimernega obnašanja in kino v mestu ima zame poseben čar. Tudi z znucanimi sedeži brez naslonjala za glavo (Komuna).
+1
Nimajo duše nakupovalni centri, ne. Sicer je pa pri nas enako, P. že dolgo noče v kino nasploh, jaz sem nazadnje gledala SATC, 1. film.
Kinky, tudi mene zanima odziv, sem slišala, da gre KD group po gobe (v Kopru so zaradi nekonkurenčnosti Kolosej že zaprli, smo že debatirale).
Posted 31 August 2012 - 06:49 AM
Oči je razposlal vabila za njegovih 60 let. V ličnih kuvertah, gor je nalepil A znamke.
1. nekaj nas je vabilo dobilo direktno v nabiralnik
2. nekaj jih je moralo za pošiljko plačati (pa še to ne vsi enako).
To si kar nekaj zmišljajo!?!?!?

Posted 02 January 2013 - 07:29 PM
pohvalim prodajalko v Palači čajev, kjer sem dobila par praznih vrečk za čaj, za katere sem prosila. pa full je prijazna.
enako v Melviti na mestnem trgu. sem mal čorava in sem naroben produkt vzela s police in me je na blagajni prijazno opozorila, če želim 2 komada mleka za čiščenje, jaz sem pa v bistvu želela čistilni žele in sem se opravičila, ona mi je šla pa sama iskat želeni produkt.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 January 2013 - 07:31 PM
Velik, ogromen, debel in masten minus za Pošto Slovenije.
Oči je razposlal vabila za njegovih 60 let. V ličnih kuvertah, gor je nalepil A znamke.
1. nekaj nas je vabilo dobilo direktno v nabiralnik
2. nekaj jih je moralo za pošiljko plačati (pa še to ne vsi enako).
To si kar nekaj zmišljajo!?!?!?![]()
Dejstvo je, da je A znamka za kuverto premalo. A znamka je za razglednice, kartice, za pisemske pošiljke pa je B znamka. Tako da so vam to že v štartu narobe prodali v trafiki ali na pošti, ali pa je tata dal napačne znamke gor, nevedoč.
Tako da ja pač, nekaterim poštarjem se da ukvarjat s par centi, nekaterim pa ne.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 January 2013 - 08:13 PM
To pa ni res, jaz sem danes nesla nekaj na posto in sem prosila za znamko za na kuverto (sem jo pokazala), in mi je dala znamko A.
Posted 02 January 2013 - 08:19 PM
Okej narobe sem napisala, znamka A je za standardno pismo (pismo do 20g brez trdih izbočenih predmetov, kartice, razglednice), zmanka B pa je za navadno pismo (nad 20g). Zdaj pa stehtajte koliko pride ena kuverta z enim A4 notri, jaz ne vem . Ampak če je kak bolj šiki papir sem skor ziher da nad 20g.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 January 2013 - 08:23 PM
Najbolj navaden A4 list tehta 80 g.
― V. Van Gogh
Posted 02 January 2013 - 08:23 PM
Emmm ne? Tistih 80 g, ki piše na paketu paprija, je gostota.
80 g /m2. Ta bi bla mal huda, da bi en list paprija tehtal skor tolk kot 10 dek salame
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 January 2013 - 08:27 PM
Ah, zamešala sem, sem pozabila, da se računa na m².
Typical office paper has 80 g/m², therefore a typical A4 sheet (1⁄16 m²) weighs 5 g .
― V. Van Gogh
Posted 02 January 2013 - 08:29 PM
Jap. Ampak je Ančka napisala, da so dali lične kuverte, iz česar sklepam, da je tudi papir bil mal boljši, kar pride takoj nad 20g potem.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 January 2013 - 08:41 PM
To pa mogoce, ja. Drugace standardna kuverta in dva navadna A4 lista notri, to bi moralo it pod A.
Posted 03 January 2013 - 10:23 AM
Po moje je prišlo pod 20g... ampak vseeno - če so ljudje že mogli doplačat - a ne bi bilo logično, da bi vsi morali enako (do)plačat? Ene pet različnih cifer smo slišali...plus to, da nekateri smo pa dobili zadevo direkt v kaslc.
Posted 17 January 2013 - 03:39 PM
Spar City na Čopovi mi je zakon! danes sem bila prvič, mala trgovina pač, se pa kr stvari najde, uslužbenci full prijazni, en poba me je naučil uporabo samopostrežne blagajne. mi je ljubša od Spara v Kapitlju.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 January 2013 - 01:26 AM
En velik minus za IMAX kino dvorano v Zagrebu.
Danes proti večeru smo prispeli tja, da si končno ogledamo Hobita, in nam povejo, da se jim je nekaj sfarderbalo, in da filma ni. :AJEBEŠ: Seveda na spletni strani nikakršnega obvestila, ker sem še preverjala spored danes. Hvala lepa.
Posted 20 January 2013 - 01:42 AM
Groza.
― V. Van Gogh
Posted 20 January 2013 - 04:08 AM
Razmišljam o morebitni možnosti, da se jim je kaj pokvarilo zadnji trenutek in niso uspeli obvestiti na spletu?
Me pa kar malo čudi tak odnos, glede na to, da sem dobila občutek, da gre za ustanovo na visokem nivoju
(tj. nekaj razredov višje kot npr. kak Kolosej). In to je to - niso ponudili nič v opravičilo? Ne vem ... vsaj povračilo
denarja za karte, kaj drugega? Ste omenili, s kod ste se pripeljali na ogled? Vsekakor je to grozljivo razočaranje,
že zaradi samega pričakovanja, da stroškov, povezanih z vožnjo, ne omenjam.
Jaz bi pa pohvalila korekten odnos prodajalke Jasmine v Limoniju (MB). Pred parimi
dnevi sem kupila Chanel Inimitable Intense maskaro. Prodajalka (bila je sicer ena druga)
je sicer pred mano škatlo maskare odprla, toliko, da je preverila, če je odtenek pravi,
prav odprla pa je ni (VEDNO prosim za to, nikoli ne veš, ampak seveda ravno tokrat nisem).
Do naslednjega jutra je tudi jaz nisem nič odpirala. Ko se namenim napleskati, jo odprem in
doživim šok - maskara ni imela krtačke! Štil je imela, krtačke pa ne. Me je skodaj kap, tega
pa res še nisem videla. Sem klicala v Limoni, tale Jasmina ni popolnoma nič komplicirala
(lahko bi, znajo namreč kje precej komplicirati, že hočejo in ponavadi hočejo), niti računa ni
zahtevala (čeprav sem ga vseeno skenirala), je rekla, da bodo mi poslali novo, jaz pa
naj samo to defektno pošljem nazaj. Omenila je, da mora biti neka serijska napaka očitno.
Se je namreč že zgodilo, da so enkrat dobili (ne sicer pri Chanelu) pri pošiljki ene par
maskar, ki niso bile sploh napolnjene! Tako da sem zelo zadovoljna z razpletom.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 January 2013 - 08:29 AM
Uf, Sinnaia, groza. Sočustvujem. Saj razumem, da je to pač stvar, ki se lahko zgodi, višja sila, je pa full bedno vseeno.
Ampak nisi šla v Gold Class, ali pač?
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users