Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#321 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 20 August 2006 - 09:31 AM

QUOTE(Rory)
QUOTE(Anya)
QUOTE(Rory)
Js jemljem Logest, že kaki 2 leti. Zadovoljna.

A nisi stara šele 16 let. to pomeni da jih jemljše od 14 leta naprej ermm.gif

in?

Nič takšnega. Samo malo mlada se mi zdiš ermm.gif
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#322 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 August 2006 - 09:42 AM

QUOTE(luminelle)
Obvezno moras tudi recept imet in najboljse je ce ti napise za celo leto.

Tvoja ginekologinja to še vedno počne? Zdej je kao bilo določeno, da se napišejo naenkrat največ 3 škatlice, ker so bile slabe izkušnje s tem, da so dekleta (če so imele recept za ful velik škatlic) potem te KT razdeljevale naokoli med svoje prijateljice, kar pa seveda nikakor ni v redu.

Drugače je pa tole moja izkušnja ... imam KT Yarina, jemljem jih en teden in je grozno. sad.gif Moje psihično počutje še nikoli ni bilo slabše, razpoloženje mi katastrofalno niha, nekaj časa sem ful vesela, naslednjo minuto pa sem na robu joka in zdle se mi že dva dni dogaja, da se zjočem popolnoma brez razloga. Tukaj naj omenim, da sem drugače tip človeka, ki ful ne kaže ranljivosti in se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje pošteno zjokala ... od tega so minila že leta. Zdej je pa vse res grozno ... v petek zvečer sem imela ful krizo, fantu sem se dobesedno dve uri jokala brez prestanka (ne pretiravam), same črne misli so mi šle po glavi, popolnoma sem izgubila kontrolo nad lastnimi čustvi. Misli so mi ful uhajale nazaj, podoživljala sem dedkovo smrt, uglavnem same res bedne stvari ... in enostavno nisem in nisem mogla nehat. Včeraj se je tako razpoloženje nadaljevalo, skos sem bila ful napeta in na robu, v enem momentu, ko ni bilo folka kje blizu mene, pa spet jok ... nevzdržno je.

Meni je rekla ginekologinja, da je možno nihanje razpoloženja, kar naj bi trajalo od enega do treh mesecev, ker se hormoni uravnavajo oziroma se telo nanje navaja. Ampak meni je bilo to omenjeno kot neka neznatna, komaj opazna težavica, mene je pa zdelalo do take mere, da bom znorela ... očitno sem pač ful občutljiva. Sem se potem pogovarjala s prijateljicami in sem izvedela, da nisem samo jaz takšen poseben primerek, ampak jih je imelo kar nekaj takšne težave (večinoma sicer v blažji obliki), ena znanka od prijateljice je zaradi takih težav nehala jemat tabletke po enem mesecu.

Sama jih res ne bi rada nehala jemat, ker se mi zdijo drugače ful 'kamot' in zanesljiva oblika kontracepcije, k uporabi kondomov se nočem več vrnit iz več razlogov. Uglavnem tle me zanima, če se je katera soočala s podobnimi zadevami in če lahko računam na to, da bodo težave sčasoma izzvenele.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 20 August 2006 - 10:06 AM

Js sm sla vceraj malo cekirat po internetu in zvedla, da Yarina v tujini obstajajo pod imenom Yasmin, in ceprav naj bi mele ful malo stranskih ucikov itd, sm nasla eno stran, kjer so se zenske kot za stavo pritozevale cez. Vse so mele prakticno isti problem, depresija, hude bolecine v dojkah in glavi (!), slabo razpolozenje itd..
In potem je blo npisano se eno strokovno mnenje da se ti zarad teh hormonov lahko poudari depresivno stanje, ce si ze sam po sebi nagnjen k njemu. Mislim... kk pa naj to vem? Js sm naceloma nagnjena k razposajenosti, ne depresiji, ampak itak ma vsak svoje temne trenutke. Pol bojo pa sam temni al kaj?! smile.gif
Js z Logestom, razen celulita in tega, da sm se v 4 letih zredila ene 5 kg, ceprav jem skoz isto, oziroma zadnje case se manj in bolj zdravo, nimam problemov. Se spremembo teze pripisujem isto obicajnemu rejenju, ceprav so najbrz res krive tabletke. Ampak da bi mela pa kake depresije...to pa ne. Poznam punco, ki se ji je dogajalo podobno kot Dilemi, pa ne sam prve mesece, ampak ves cas jemanja tabletk, sam ona je mela ful mocne, ker je mela se poruseno hormonsko ravnovesje v telesu. Te Yerina tablete pol mogoce niso tk blazno nedolzne..
Bom js rajs pocakala kaj se bo z vami zgodlo, preden menjam biggrin.gif
Sam ne se ubit! smile.gif

Aja pa se neki.. a ma kera zaradi tabletk zmanjsano spolno slo? smile.gif Namrec, pri vecini uporabnic, ki so pisale na internet, to preberem, zdaj pa ne vem.. mrm sebe malo proucit v tej smeri smile.gif
  • 0

#324 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 August 2006 - 10:15 AM

Hmm ... tole me pa resnično preseneča. blink.gif Sem bila prepričana, da je Yarina najboljša možna izbira, zdej pa ugotavljam, da temu očitno ni tako. Jaz se vsekakor nimam za osebo, nagnjeno k depresiji, ampak konec koncev tega ne moreš vedno sam ocenit ... bi moral kdo drug, zunanji opazovalec povedat. Čeprav če bi vprašali moje kolege, bi sigurno vsi brez izjeme rekli, da sem ful vesela oseba, ki se ogromno smeje in tko. Who knows ...

Uglavnem ... meni spolna sla (zaenkrat) definitivno ni upadla. biggrin.gif Ampak trenutno jemljem Yarino komaj en teden in je še prezgodaj, da bi ocenila, kaj vse me bo še doletelo. rolleyes.gif Moram priznat, da me je strah ... nočem na račun kontacepcije postat ena tarnajoča in jokajoča in povrh vsega še frigidna pošast, z bolečinami v dojkah in glavi (ok, tole se pa mal hecno vse skupi sliši biggrin.gif) ... ne vem no, bo treba počakat, da vidim, kaj se bo naprej dogajalo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#325 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 20 August 2006 - 10:30 AM

DiLeMa : pa to ti paše?Mislim..kaj pa ce si custva tlacila (npr.glede dedka)al kaj jaz vem:)pa da so zdaj kao na plan prisla.Vprasam samo.->

Tukaj naj omenim, da sem drugače tip človeka, ki ful ne kaže ranljivosti in se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje pošteno zjokala ...

Kadar je pa meni sila se jocem kot nora.Od stresa ipd.Vsaj 1x mesecno se zjocem fantu in je potem vse vredu.Pa nisem depresivna.Sem zelo vesela&nora deklica:)
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#326 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 20 August 2006 - 10:36 AM

Meni se po enem letu in pol jemanja logest tablet ful pozna. Pred jemanjem kontracepcijskih (ko sva bla na kondomu) bi hotla kadarkoli in kjerkoli ;) Zdej pa se mora fant kr potrudit, da me pripravi do seksa, ker se mi sprva sploh ne da in nimam volje (kasneje med samim seksom pa je itak vse super). Opazla sem tudi, da se mi med pavzo (torej menstruacijo mad.gif) in prvih par dni jemanja tablet spolna sla ful dvigne in je skoraj tako kot pred jemanjem tablet. ermm.gif
Razpoloženje pa mi med uporabo logest tudi rahlo niha... Dostikrat postanem slabe volje brez razloga, potem pa me kr samo mine.

No predvsem zaradi tega in ker se je (do sedaj) govorilo, da so yarina najboljša izbira razmišljam o zamenjavi.

Kakšne hormone pa ima yarina? Za logest vem, da ima hormona podobna progesteronu in estrogenu.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#327 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 August 2006 - 10:48 AM

QUOTE(luminelle)
DiLeMa : pa to ti paše?Mislim..kaj pa ce si custva tlacila (npr.glede dedka)al kaj jaz vem:)pa da so zdaj kao na plan prisla.Vprasam samo.->

Tukaj naj omenim, da sem drugače tip človeka, ki ful ne kaže ranljivosti in se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje pošteno zjokala ...  

Kadar je pa meni sila se jocem kot nora.Od stresa ipd.Vsaj 1x mesecno se zjocem fantu in je potem vse vredu.Pa nisem depresivna.Sem zelo vesela&nora deklica:)

Luminelle ... od dedkove smrti je preteklo že 6 let in čeprav sem ga imela strašno rada, se mi zdi, da je preteklo že preveč časa, da bi imela sedaj takšen breakdown. Sploh zato, ker sem njegovo smrt pred leti že večkrat podoživela in sama pri sebi vse razčistila, tudi prijateljica (ki je mojega dedka dobro poznala) mi je stala ob strani in sem se ji takrat zjokala verjetno neštetokrat ... torej bi naj bilo to že za mano. Sama pri sebi vedno razčistim svoja čustva do potankosti in tudi če ne zlivam škafov solz po tujih ramenih, je z mano vse ok.

Gre za to, da so mi te kontracepcijske očitno podrle ravnovesje in me spravile v stanje, v katerem nočem bit in tudi še nikoli nisem bila. Ko sem prej pomislila na dedka, so mi šli po glavi sami lepi spomini in sem se lahko nasmehnila zraven, zdej pa vidim samo smrt ... tle je razlika, ki je močno občutna in je prej nisem poznala.
  • 0

#328 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 August 2006 - 11:17 AM

QUOTE(redkvica)
Meni se po enem letu in pol jemanja logest tablet ful pozna. Pred jemanjem kontracepcijskih (ko sva bla na kondomu) bi hotla kadarkoli in kjerkoli ;) Zdej pa se mora fant kr potrudit, da me pripravi do seksa, ker se mi sprva sploh ne da in nimam volje (kasneje med samim seksom pa je itak vse super). Opazla sem tudi, da se mi med pavzo (torej menstruacijo mad.gif) in prvih par dni jemanja tablet spolna sla ful dvigne in je skoraj tako kot pred jemanjem tablet.  :?  
Razpoloženje pa mi med uporabo logest tudi rahlo niha... Dostikrat postanem slabe volje brez razloga, potem pa me kr samo mine.

No predvsem zaradi tega in ker se je (do sedaj) govorilo, da so yarina najboljša izbira razmišljam o zamenjavi.

Kakšne hormone pa ima yarina? Za logest vem, da ima hormona podobna progesteronu in estrogenu.

redkvica jaz jemljem logest žekakšne dve leti in imam zelo podobno izkušnjo z njimi!
prej mi je bilo zelo do seksa zaj pa tako kot si rekla, se mora fant malo potrudit, da se spravim k stvari. saj med seksom je potem 0k, samo neke blazne potrebe po seksu pa ne čutim. bolj mogoče po bližini in intimi, ki jo seks da...
in moram rečt, da me to že blazno živcira evil.gif
jaz bi rada, da bi mi blo ful do seksa in bi večkrat na dan pa to cry.gif
sem fantu že omenla, da bi rada probala malo nehat z jemanjem tabletk, samo on ni ravno najbolj navdušen nad zamislijo, saj je tako res najbolj udobno (kondomi se tudi meni ne dopadejo, ker občutek pač ni isti wink.gif )
dobila sem pa tudi celulit in zredila sem se malo (ampak to je itak bilo potrebno wink.gif )
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

• Guests

Posted 20 August 2006 - 11:59 AM

QUOTE(redkvica)
Meni se po enem letu in pol jemanja logest tablet ful pozna. Pred jemanjem kontracepcijskih (ko sva bla na kondomu) bi hotla kadarkoli in kjerkoli ;) Zdej pa se mora fant kr potrudit, da me pripravi do seksa, ker se mi sprva sploh ne da in nimam volje (kasneje med samim seksom pa je itak vse super). Opazla sem tudi, da se mi med pavzo (torej menstruacijo mad.gif) in prvih par dni jemanja tablet spolna sla ful dvigne in je skoraj tako kot pred jemanjem tablet. ermm.gif

Js sm s fantom ze vec kot 4 leta in mi je jasno, da ni isto kot na zacetku, ko si nonstop drug na drugem smile.gif ampak vcasih mi res ni..enako kot si rekla, pol je super, sam se mi je vcasih prav tezko zravn spravit..
Ko mam menstruacijo, se mi pa tu in tam ze skor mesa tk lusta se mi..vcasih tut sexama vmes, sam je malo neprijetno zaradi vse nesnage, tk da pride v upostev samo pod tusem, pa tut jajcniki takrat bolijo, kar se med sexom vcasih cuti ko bi ti kdo s kladivom po njih tolkel smile.gif

V glavnem.. zadnje case razmisljam o tem.. pa tut glede razpolozenja..vcasih sm prav pasja, pa se sploh ne poznam take.. in ne vem a se mi je 4 letla vse tole kopiclo od tablet pa se je zdaj nabrala zadstna kolicina, da ma dejansko vpliv, al kaj..
Razmisljam da bi jih nehala jemat, vsaj za nekaj casa, sam nazaj na kondom.. jaooo.. pa se baje se ful vlko nosecnosti zgodi v prvih treh mesecih ko nehas jemat tabletke, ker se ti zacnejo jajceca izlocat in si ful bolj ploden..zdaj pa ce mam jajceca hranjena od vseh 4 let, kar jemljem tablete... katastrofa smile.gif
  • 0

#330 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 20 August 2006 - 12:45 PM

Men se tud kr neki ne lušta zadnje čase (uporabljam tabletke)... samo hvalabogu, da je drugače s fantom, da me na začetku mal izziva, potem pa gre brez problem naprej.... To je njemu tok všeč, ko rečem: "Počakajva mal... Bova po kosilu...."... potem pa me začne izzivat, pa take poželjive poglede pošiljat, da me čist... 8) 8)
  • 0

#331 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 24 August 2006 - 11:26 AM

Živjo punce!

Že tretji mesec uporabljam tablete Yarina... Prvi mesec, oz. začetek jemanja tablet je bilo tako, kakor me je opozorila ginekologinja- prisotne so bile slabosti, ki so me silile na bruhanje, samo je bilo potem "vse vredu".
Drugi mesec je vse potekalo brez težav, počutila sm se dobr...
Tretji mesec- danes zvečer, pa se je ponovila zgodba iz prvega meseca. Od 2:30 pa tam do 5h nism mogla zaspati. V postelji sem se premetavala, slabo mi je bilo, enkrat me je zeblo, da sm se tresla, drugič mi je blo vroče, da sm se potila in tako je bilo toliko časa. Mislila sm, da bom znorela, ful sm bila zaspana in občutek, da bom bruhala, me je enostavno strašil (ful se bojim bruhanja)...
Sj vem, da me je ginekologinja opozorila, tudi mami mi je rekla... Samo meni je bilo tako rečeno za samo prvi mesec. Ali je to normalno? Je možno, da se mi bo to še enkrat ponovilo, ker občutek je naravnost grozen!!!??? Res me je strah teh slabosti!
Dans zvečer sm celo pomislila, da bi nehala jemati tabletke, tako hudo je bilo... Samo sm se potem premislila, ker še vseeno upam, da se kaj takega ne bo NIKOLI več ponovilo.
A se je kateri od vas tudi kaj takega dogajalo?
  • 0

• Guests

Posted 24 August 2006 - 11:49 AM

QUOTE(DiLeMa)
Meni je ful čudno, da dajejo kontracepcijske tabletke brez pregleda. .

Ko sem si šla jaz prvič po tabletke sem imela z ginekologinjo temeljit pogovor o vsem tem. Nato me je vprešala, če želim, da me pregleda. Ker sem imela takrat bolečine v tem predelu sem se s pregledom strinjala.
Po vseh pravilih pa do 20-ega leta nerabiš it na pregled-razen, če si noseča ali imaš bolečine.

No zdaj pa še mene nekaj zanima. Danes sem si šla po recept za tabletke in sem na mizi z letaki opzaila rekla mo za neke nove tabletke. Na letaku piše samo Schering in me zanima kakšne so te tabletke.

Lp
  • 0

• Guests

Posted 24 August 2006 - 12:08 PM

ananas jaz ti svetujem, da greš k svoji ginekologinji, ki ti bo svetovala kako naprej. Na tvojem mestu bi prenehala z jemanjem, ker te slabosti niso nekaj normalnega. rolleyes.gif
  • 0

#334 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 August 2006 - 12:43 PM

Te Schering tabletke so Yarina.
  • 0

• Guests

Posted 24 August 2006 - 02:38 PM

QUOTE(DiLeMa)
Te Schering tabletke so Yarina.

Tnx.
Pa so vredu?
  • 0

#336 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 August 2006 - 02:39 PM

http://www.lepa-si.c...r=asc&start=210

Tle si preber post od mene in pol od Izabele.
  • 0

#337 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 August 2006 - 03:40 PM

QUOTE(ananas)
Živjo punce!

Mislila sm, da bom znorela, ful sm bila zaspana in občutek, da bom bruhala, me je enostavno strašil (ful se bojim bruhanja)...

jst tud!!!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#338 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 24 August 2006 - 06:05 PM

men pa zanima eno vprašanje, mogoče bo zvenelo smešno samo v bistvu nimam izkušenj z kt, torej: npr začneš z tabletkami pa imaš spolne odnose si ta čas ko jemlješ zaščiten in če nehaš jemat npr še v istem mescu a pol je je to ok zaščita al zaradi tega ker ne končaš ciklusa-en mesec(tako mi je rekla ginekologinja naj jemljem vsaj en mesec), z tabletkami lahko zanosiš??
  • 0

#339 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 August 2006 - 06:39 PM

Mislim, da je zaščita 100% po kakšnem tednu jemanja. To mora pisati v navodilih. Če jemlješ manj kot 1 mesec, znajo biti problemi.
Vem, kako je, če kakšno pozabiš. V prvem tednu lahko pride do nosečnosti, v drugem manj evrjetno, če pa jo pozabiš vzeti v tretjem tednu, pa verjetno ni panike.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#340 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 24 August 2006 - 06:43 PM

Piše da je že po prvi tabletki 100 %, torej če jemlješ maj kot mesec dni in maš spolne odnose lahko pride do zanositve? That is bad rolleyes.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users