Jump to content

Photo

Predsedniške volitve

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#321 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 November 2012 - 07:33 PM

Jaz pa po eni strani niti nisem presenecena glede Pahorja. Sem od veliko ljudi slisala, da Turk ni nic naredil in da bojo zato raje Pahorja volili.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 11 November 2012 - 07:42 PM

Saj se ni nic dokoncnega. Bom pa presenecena, ce bo res Pahor nesel Turka. Konec koncev je pri nas vseeno, kdo je oredsednik, bi pa blo zazeljeno, da pac ni desicar.
  • 0

#323 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 11 November 2012 - 07:44 PM

Jaz sem volila Pahorja.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#324 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 11 November 2012 - 07:46 PM

Jaz pa po eni strani niti nisem presenecena glede Pahorja. Sem od veliko ljudi slisala, da Turk ni nic naredil in da bojo zato raje Pahorja volili.

Da predsednik ni nic naredil, ta je dobra, haha.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#325 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 November 2012 - 07:49 PM

Marsikdo niti ne ve, da predsednik pri nas ni ne vem kaksna funkcija in se jim zato zdi, da ni nic naredil in da se premalo pojavlja v javnosti ipd.
  • 0

#326 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 November 2012 - 07:51 PM

Jaz nisem volila, mi je pa tudi cisto vseeno, kdo bo zmagal. :closedeyes:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#327 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 November 2012 - 07:55 PM

^^ Good for you.

Jaz sem tudi presenecena, da je Pahor pobral vecino. So napovedovali, ampak nisem pricakovala.

Zver: Lahko recem, da sem zalosten

---------------

Drugace pa ce je tukaj nizka volilna me ne skrbi toliko, saj so pomembnejse volitve tiste parlamentarne ali pa recimo
referendumi, tam bi lahko res kaj spremenili.

Edited by Kinky, 11 November 2012 - 08:13 PM.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#328 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 November 2012 - 10:05 PM

And as always... xD

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#329 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 11 November 2012 - 10:16 PM

Jaz sem za Pahorja, Turka ne maram. Nasploh mi gre na živce strogo ločevanje med levimi in desnimi.
  • 0

#330 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 November 2012 - 11:32 PM

Jaz sem takrat, ko Zvera ni bilo od nikoder, isto pomislila, da je to cisto Jansev slog, ko se samo njega
caka. So mi pa celotna familija totalno repulzivni, ze skorajda nasilni, pa to poljubljanje in objemanje.
Tista hcerka, ki bi naj hodila po lepotnih tekmovanjih (lol) in se celo slacila, pa mi je sploh unterhund - kot nasminkani Zver.
In kako se nastavljajo pred kamere in rezijo - ogabno.

Da je Pahor zmagal 1. krog, me niti tako zelo ne cudi, saj ima precej sirsi spekter volivcev. 2. krog utegne
biti sila zanimiv. Pahor je resni tekmec, ceprav je Türk v podobni situaciji premagal Peterleta, ampak je tukaj
Pahor po mojem mnenju bolj nevaren, ker nima izrazito desnih volivcev, ampak tudi leve, poleg 'srednjih' in
tudi desnih.

Je pa res Pahor pravi fenomen. Se pred kratkim je bil skrajno nepopularen politik, rejtinge je imel slabe,
zdaj pa kar premagal Türka v prvem krogu.

Se manj me je presenetila raziskava okoli tega, kdo voli za koga. Npr. Zverov tipicni volivec je stari moski z
OS izobrazbo. Türka so sicer tudi volili starejsi, a z visjimi in visokimi izobrazbami, Pahorja pa iz vseh strani
po malem - ogromno ima pripadnic zenskega spola.

In aplaudiram herojem, ki se tako norcujejo iz volilnic. Intelektualna podhranjenost, pac.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#331 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 11 November 2012 - 11:41 PM

Tista hcerka, ki bi naj hodila po lepotnih tekmovanjih (lol) in se celo slacila, pa mi je sploh unterhund - kot nasminkani Zver.
In kako se nastavljajo pred kamere in rezijo - ogabno.

A ti ni bila svoje case vsec? :lol:
  • 0

#332 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 November 2012 - 11:43 PM

Ne! Ö Vsaj ne, da bi se spomnila. XD Ce pa mi je bila, pa mi sedaj zagotovo ni vec in se je
ekstremno pogrsala ali pa je meni v tistem casu kaj na glavo padlo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#333 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 12 November 2012 - 12:48 AM

Sem skoraj sigurna, da si pred leti prav zanjo pisala, da ima tak bikovski pogled, kot njen stari in da ti je to celo vsec. Nekaj v tem stilu. :D Mogoce se motim, iskat pa ne grem zdaj za xy let nazaj, haha. :)
  • 0

#334 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 November 2012 - 12:51 AM

Morda mi je bila med kaksnimi kandidatkami najboljsa (ker so pac ostale bile se slabse), da mi bi pa kdaj
bila prav vsec, pa se res ne spomnim. Malo verjetno. : )
  • 0

#335 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 12 November 2012 - 07:48 AM

A ste videli kakšne face je delala ena od h&#269;era medtem, ko je Janša govoril? :D
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#336 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 12 November 2012 - 09:23 AM

ali pa je meni v tistem casu kaj na glavo padlo.

:lol:

Hm, Pahor in Turk, ja. Moram re&#269;i, da bom v naslednjem krogu glasoval enako kot sem zdaj.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#337 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 12 November 2012 - 09:25 AM

Saj se ni nic dokoncnega. Bom pa presenecena, ce bo res Pahor nesel Turka. Konec koncev je pri nas vseeno, kdo je oredsednik, bi pa blo zazeljeno, da pac ni desicar.

jaz sem sigurna, da bo v drugem krogu zmagal Pahor. Turku so &#382;e dali glas, tisti ki so mislili. Pahor je sposoben pobrati še kar nekaj gladov od Zvera.
Jaz, &#269;e bi šla, bi šla volit Pahorja.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#338 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 12 November 2012 - 09:30 AM

Meni se pa ne zdi tako.
Ce se bo Pahor zacel nagibati prevec k desnici mu zna veliko stevilo glasov prebegniti k Turku. Tudi ce ga desnica javno podpre se zna isto zgoditi. Turk se bo obrnil, po moje, se bolj na levo. Sklepam po izjavi, da se moramo zamisliti nad tem v kaksni drzavi zivimo, kjer je premier pravnomocno obtozen ipd.
Dosti je Pahorja tudi volilo zato, da Zver ne pride v 2. krog. Vprasanje, ce bo glas ostal pri njemu.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#339 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 12 November 2012 - 10:02 AM

Pahor bo v luci svojih prejšnjih izjav, še pred volilno kampanjo, potegnil z nujnimi reformami, ki jih predlaga aktualni premier. Turkova izjava, da je bizarno imeti kazensko procesiranega minitrskega predsednika, kaze, da se ne bo eksplicitno postavil na vladno stran. Vsi vemo, da so reforme nujne, vendar ne na nacin naših delodajalcev in ne na nacin naših sindikatov. Vlada lahko vozel preseka z arbitrarnim dekretom, ki bi tezko zdrsnil skozi luknjo veljavne zakonodaje. Po mojem ni toliko vazno, ali bosta kandidata v naslednjem krogu dala eksplicitno podporo vladnim nameram, ker itak nimata nobenih zakonskih pristojnosti. S polozaja nosilca drzavne suverenosti lahko drzavljanom skušata povedati, da je nekaj treba storiti, ker se pri nas vzdr&#382;uje stanje iz bivšega sistema, ki ni kompatibilen s sistemom EU. V divjini imenovani Slovenija, kjer ne velja nobena vrednota in nobeno pravilo pa je to nadvse tezko. Ampak eden od njiju bi to moral povedati jasno in glasno.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#340 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 12 November 2012 - 10:10 AM

Da nismo kompatibilni z EU bi jaz kvecjemu vzela za pozitivno. Se strinjam s Kebrom, ki je nadavno zapisal, da je EU le trgovinska mreza, ki pa popolnoma utihne, ko se pojavijo vprašanja socialnih in zdravstvenih pravic oz. se te podrejene ekonomskim interesom.
Mislim pa, da se motis, da ne bo va&#382;no ali bosta dala podporo vladi ali ne. Drzavljani iscejo v predsedniku moralno avtoriteto, bolj kot predsedniku vlade. verjetno gre tu za ostanek prejšnjega rezima. Zato bosta podpora ali nepodpora vladi in ukrepom kljucna.
Bom se tukaj nalepila del intervjuja s filozofinjo Zupancic Zerdin:
Izredne razmere so pisane na kozo sedanji vladi, ta retorika pet minut cez dvanajsto je idealno okolje, v katerem lahko izsilijo svoje ukrepe. Pa komu ni slabo, ko poslušamo poboznjakarske modrosti tipa: prevec smo se zadolzevali, sami smo krivi. Ne moremo porabiti vec, kot ustvarimo! To bomo pa ja razumeli! Ta populisticna in domnevno vsem razumljiva retorika je dimna zavesa, za katero resujejo sistem, ki kot tak temelji na dolgu in zivi od njega. Ce se ne motim, je 97 odstotkov vsega denarja na svetu dolg. Na tem, da smo porabili vec, kot smo ustvarili, so veliki financni sistemi desetletja mastno sluzili. Tega si nismo izmislili mi v svoji pohlepnosti. Ce bi skratka politiki resno mislili s floskulo, da lahko porabimo samo toliko, kolikor ustvarimo, bi se morali najprej zavzeti za takojšnjo odpravo kapitalizma. Kar pa je seveda zadnje, kar bi jim padlo na pamet. Popolnoma se strinjam z ugotovitvijo, da imamo ze nekaj casa socializem za bogate in kapitalizem za revne.
Od nas zahtevajo solidarnost z bogatimi, ki so izgubili del denarja?
Toco, in cloveku je kar malo nerodno ponavljati stvari, ki so bile ze veckrat jasno in argumentirano povedane, predstavljene, pojasnjene. Namrec, kaj se dogaja, kako in zakaj je prislo do sedanje svetovne krize in kam vodi trenutni nacin njenega resevanja. Namrec zgolj v zadnji krog piramidne igre, po katerem se bo razsulo vse.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users