napetost v prebavilih
Posted 08 February 2012 - 09:10 PM
Seveda pa ni normalno hodit na 5 dni ipd., sa zdrava pamet pove, da če se nekaj, kar naj bi šlo ven, toliko časa zadržuje v telesu, že ne more biti zdravo za telo.
Posted 08 February 2012 - 09:11 PM
Jaz sem imela v otroštvu grozne probleme s tem, sem bila en teden tudi v bolnici zaradi tega.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 February 2012 - 09:14 PM
Posted 09 February 2012 - 11:19 AM
Pomagala naj bi tudi intenzivna vadba z utežmi.
Danes grem na body pump, spet bom začela hodit, pa bomo vidli

Kakor jaz vem je Molkosan prebiotik in ne vsebuje probiotičnih kultur. Nisem ravno ekspert na tem področju, ampak tukaj je fajn opisano kakšne so funkcije prebiotikov in probiotikov klik
UU, bom počekirala, hvala! Ker mislim, da potem rabim oboje al kako že?
Edit: Če nimamo večinoma zdrave flore, nam samo prebiotiki ne bodo veliko koristili, kajti podpirajo le že zdravo in nepoškodovano črevesje.
Zanimivo vedet!
poskusi Lactecon ( http://www.lekarnar....ralna-raztopina ). to bi ti znalo pomagati, drugače pa join the club.
Hvala!
Meni telovadba nasploh, ampak intenzivnejša.
Ja, meni tudi, ampak sej zadnje čase mi itak nič.
Bom pogledala!
Yogermina je ful dober probiotik.
Drugače pa ... ko jaz kuham sama zase nimam nikoli težav z napenjanjem (določena hrana me pač napenja). Danes smo imeli neko praznovanje...ene 2 uri po glavni jedi me je začelo napenjati...

Ja, določena hrana, jaz moram tud pazit.
Začela bom pazit pri zajtrkih, ker sem včasih jedla traparije. Ugotovila sem, da pri meni neke baš beljakovine niso OK, preveč skute in raznih total jogurtov sux. Sede mi kefir ali pa če že kak sadni ego/activia (čeprav jih nisem jedla zdej ene pol leta kao zarad cukra).
Začela sem jest sunnybiske, včasih so mi pomagali. Pa mal sem beljakovine skensala, včasih jih nisem jedla skoraj nič pa imam probleme, odkar sem spet uvedla več mesa

Drugač mi je pa včer presedlo in sem žal vzela odvajalo

Posted 09 February 2012 - 11:55 AM
Pa še enkrat; meni pomaga, da se čim bolj izogibam OH v kruhu, testeninah...in pojem veliko zelenolistnate zelenjave.
Posted 09 February 2012 - 11:59 AM
Posted 09 February 2012 - 12:11 PM
Sem preizkušala vse mogoče, ampak stanje se je umirilo, ko sem nekaj časa jedla samo sadje in pila vodo. Če ne bi imela določenih problemov bi ostala na presnojdeski prehrani s sadjem in zelenjavo(low fat raw vegan). Zdaj jem kuhano vegansko brez dodanih maščob oz. sledim programu Dr. McDougalla.
Če te zanima:
LFRV
Dr. McDougall
Posted 09 February 2012 - 12:11 PM

Navadni jogurti so kul, ja! Pa kefir

Posted 09 February 2012 - 12:21 PM

Si pripravim liter tega in imam potem par dni mir.
Če si rpemisliš, ponudba velja, kakor tudi za katerokoli drugo "Ljubljančanko". Govora je o zrncih mlečnega in vodnega kefirja. In kombuče.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 09 February 2012 - 11:03 PM
Molkosan je pri meni stanje samo poslabšal. Samo še bolj me je napihovalo in me vse bolelo. Mlečni izdelki so tudi meni vsi po vrsti povzročali probleme in jih preprosto ne jem več. Sem imela celo lansko poletje težave, ampak jaz sem pred tem jedla veliko slabše kot ti - ogromno sladkarij in čokolino je bil večkrat na dan na jedilniku. Sekiranje pa stanje seveda le še poslabša.
Sem preizkušala vse mogoče, ampak stanje se je umirilo, ko sem nekaj časa jedla samo sadje in pila vodo. Če ne bi imela določenih problemov bi ostala na presnojdeski prehrani s sadjem in zelenjavo(low fat raw vegan). Zdaj jem kuhano vegansko brez dodanih maščob oz. sledim programu Dr. McDougalla.
Če te zanima:
LFRV
Dr. McDougall
Sej me res tole neki napihuje, tale Molkosan. Zdle sm ga, ampak ni neki gut. Bom vidla zjutraj. Se pa strinjam. Sadje in smutiji so top. Moram samo sebe še pogruntat.
A., morda pa res probam tale zrnca!
Posted 14 February 2012 - 08:24 AM
Skenslala sem Molkosan, ker me je napihoval (imela ga bom doma samo še za 'nujne' primere, ko te res zapre), skenslala sem vsa odvajala, spirulino (mogoče bom začela s spirulino malo kasneje, ne vem še).
Čudežno mi pomaga Activia pa otrobi (sunnybiski), kdo bi si mislil

Posted 14 February 2012 - 10:24 AM

Posted 14 February 2012 - 12:51 PM
Če ne grem vsak dan teč, se mi prebava takoj poleni in ne grem vsak dan na WC. Če se malo zmigam, je takoj bolje

Posted 18 February 2012 - 12:43 PM

Posted 18 February 2012 - 01:10 PM
Hvala za info.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 February 2012 - 05:41 PM
In se mi zdi, da bolj kot se obremenjujemo s tem, kako pogosto bi morali in tako štejemo dneve, večje bodo težave z zaprtostjo. Na isti princip, ko se ene obsesirajo zaradi zamude menstruacije in zaradi tistih živcev ravno ne pride. Kakor hitro si oddahnejo npr. zaradi nosečnosti, tako hitro se pojavi menstruacija.
No druga stvar, ki sem jo spoznala pa je ta, da ko imam dneve ko se prehranjujem res zdravo (najbolj pomaga sadje na tešče) npr. sem par dni zaporedoma za zajtrk jedla sadni krožnik (jabolko, kivi, pomaranča, kaki,...) sem šla na wc VSAK DAN. Sploh nisem mogla verjet, to se mi je zgodilo prvič v življenju. Največje probleme imam seveda na počitnicah, ker pač ni domače okolje..
Tako da, čimmanj razmišljat o tem, čim bolj zdravo prehranjevat in poslušat svoje telo.
Posted 29 February 2012 - 08:36 AM

Posted 29 February 2012 - 08:43 AM
Posted 29 February 2012 - 09:20 AM
Probiotikov ne morem kupit, ker kolikor vem, tu ni lekarne. Je pa nek zdravstveni center, bom šla tja povprašat, če imajo kaj.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users