Kaj trenutno berete?
Posted 01 September 2024 - 07:41 PM
Zdaj pa je na vrsti Susan Abulhawa: Jutra v Dženinu
Posted 02 September 2024 - 07:25 AM
Na morju:
- Lia Louis - Nekje blizu sreče
- Taylor Jenkins Reid - Carrie Soto se vrne
- Shari Low - En dan s tabo
- Susanna Kearsley - Zimsko morje (meni osebno ena najlepših knjig ever; tretič sem jo prebrala oz jo ravno končujem)
Hvala Bellini in ostale - vse so bile super branje!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 September 2024 - 10:07 AM
Grace Reilly: Hiter protinapad, Ni za rahločutne bralce.
Simona Rituper: Zaljubljena v zvezdo, Zgodba, ki se dogaja v Prekmurju, je tako privlečena za lase, da sem se smejala zraven
Laura Nowlin: Če bi bil takrat z mano. No tole knjigo priporočam. Krasno napisana zgodba o prijateljstvu dveh najstnikov, ki sta na pragu odraslosti, več ne bi pisala. Prebrala sem jo v enem dnevu, konec pa mi ni dal miru.
Posted 16 September 2024 - 08:03 AM
Prebrala sem Konča se z nama. Navdušena sem bila nad knjigo. Zelo se me je dotaknila in sem jokala kot dež zraven pri kakšnih odlomkih. Sem pa želela prebrat predno pogledam film.
Res zelo berljivo napisana težka tematika in predvsem (vsaj meni, ki sem res anti za te stvari) dober uvid v glavo žrtve, ko se tolikokrat sprašujemo, zakaj enostavno ne gre stran.
Put A Kilt On It!
Posted 16 September 2024 - 08:20 AM
Tudi njena druga knjiga Tako popolno se na enak način spopada s težko tematiko neplodnosti. Samo povem
Kerry Fisher: Stanovanje v Rimu. Sem si zdaj prav naredila zvezek v katerem si izpisujem kraje, če slučajno kdaj kam grem, kjer se kakšna zgodba odvija. Za Rim imam že seznam
L. J. Shen: Neusmiljen nasprotnik. Dober začetek serije.
Meg Mason: Solze in smeh. No tole je pa posebna knjiga, ki se dotakne tematike duševnega zdravja.
Lucy Score: Pretvarjaj se, da si moja. Ljubezenski roman, brez nekih presežkov.
Posted 16 September 2024 - 10:51 AM
Čisto informativno: iz Gorice je po novem hitri vlak, ki pelje do Neaplja, vmes se ustavi tudi v Rimu, v Neaplju je v 8ih urah.
Berem pa: Poroka iz koristi, Felicia Kingsley
Posted 17 September 2024 - 05:51 AM
B. Tracy: Pojej živo žabo
[Napoleon]
Posted 17 September 2024 - 09:26 PM
Nejc Zaplotnik - Pot
Benedict Wells - O koncu zalosti
Posted 18 September 2024 - 07:02 AM
O koncu žalosti je dober
Ana Schnabl: Razvezani
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 18 September 2024 - 07:13 AM
Pa še Helen Hoang: Kvocient poljuba. Sicer je ljubezenska zgodba, ampak z zanimivim ženskim likom. Govori o punci avtistki (aspergerjev sindrom), ki najame žigola, da bi presegla omejitve svoje diagnoze pri socialnih veščinah, med drugim tudi v spolnosti. Kar je zanimivo je dejstvo, da ima pisateljica sama diagnosticiran ta sindrom in je zgodbo črpala iz lastnih izkušenj. Nisem pa vedela, da se pri ženskah izraža bistveno drugače kot pri moških.
sem jo ravno začela brat. Malo sem se že prepoznala, se bojim, koliko se bom še
Put A Kilt On It!
Posted 20 September 2024 - 11:42 AM
Mihelič Tomaž - 33 - to ni še ena knjiga o Caminu (prebrala 2 poglavji in za enkrat mi je všeč; zelo simpatičen način pisanja)
Put A Kilt On It!
Posted 23 September 2024 - 08:59 PM
Posted 01 October 2024 - 04:35 PM
Vse razumem, razumem njegovo dojemanje gora in strast, ne razumem pa tega, da se je porocil, imel tri otroke, ki jih je itak vzgajala Mojca in najmanj pol leta je bil z doma v kosu. Ne vem no, taki ljudje meni niso material za druzinsko zivljenje in mi je to da se odlocijo za druzino rahlo egoisticno. Dopuscam pa moznost, da ne razumem vsega v celoti in morda vse skupaj prevec sodim iz svojega zornega kota.
Posted 02 October 2024 - 07:41 AM
.
Vse razumem, razumem njegovo dojemanje gora in strast, ne razumem pa tega, da se je porocil, imel tri otroke, ki jih je itak vzgajala Mojca in najmanj pol leta je bil z doma v kosu. Ne vem no, taki ljudje meni niso material za druzinsko zivljenje in mi je to da se odlocijo za druzino rahlo egoisticno. Dopuscam pa moznost, da ne razumem vsega v celoti in morda vse skupaj prevec sodim iz svojega zornega kota.
imam enak pogled na marsikateri tako nevaren in ekstremen poklic/hobi.
Put A Kilt On It!
Posted 02 October 2024 - 08:43 AM
Posted 02 October 2024 - 06:16 PM
Iztok Tomazin, Tomo Virk - Naveza
Christine Arnothy - Imam petnajst let in nocem umreti
Tone Pavcek - Eh, srce ti moje ljubljeno
Posted 19 October 2024 - 05:56 PM
Posted 23 October 2024 - 07:36 AM
Malo sem zaspala z objavami v tej temi. Bom zgolj za te, ki so me pritegnile kaj napisala.
Carolyn Brown: Govorice o njej
Jennifer Bohnet: Eno poletje v Monte Carlu
Kate Frost: Knjigarna na Maldivih
Rachek Burton: Skrivnost poletne hiše
Abby Jimenez: Del tvojega sveta. Zelo zabavna in zanimiva zgodba z dobrimi dialogi.
L.J. Shen: Premagani sovražnik
Marie Force: Videl sem jo stati tam
Karmen Petrič: Prste stran. Prvi ljubezenski roman slovenske avtorice, ki me je pritegnil. Malenkost se mi je zdel nedodelan na sredini, ker se je zgodba čisto prehitro razpletala oz preskakovala časovnico.
Ksenija Benedetti: Hiša sozvočja. Požirala sem dele, kjer je opisovala svojo mladost in delo na protokolu, vsa ostala vprašanja o smislu življenja in podobno, sem zgolj preletela. Prav videla sem jo kako z očmi zavija pri Pahorju in njegovih (športnih) muhah
Nora Roberts: Zapuščina
Posted 23 October 2024 - 07:54 AM
Pa dobro Bellini - koliko ur ima tvoj dan????
Kako poleg službe, dveh otrok (trenutno še z ušmi), grajenjem hiše!!!,... tebi uspe še toliko knjig prebrat????
Put A Kilt On It!
Posted 23 October 2024 - 08:28 AM
Pa dobro Bellini - koliko ur ima tvoj dan????
To je seznam za obdobje dveh mesecev skoraj. Saj vidiš, da v temi kateri film ali serijo ste nazadnje gledali ne sodelujem
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users