Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

• Guests

Posted 04 May 2011 - 11:43 AM

Tangled je bla meni krasna, taka prava klasicna diznijeva! Konj je hilaricen! biggrin.gif
  • 0

#3362 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 07 May 2011 - 05:34 PM

QUOTE(Matilda @ 24. 12. 2010 - 10:20) View Post

Life as we know it

IPB Image

Gre za lahkotno romantično komedijo, seveda polno klišejev in z že zlajnano
zgodbo - po spletu nesrečnih okoliščin pod isto streho zaživita moški in ženska
(skupaj s tujim otrokom), ki se sprva ne prenašata, a se kasneje kakopak zaljubita.
Mi je bil pa v poplavi filmov tega žanra slednji precej simpatičen - ponudi kar nekaj
humornih vložkov, ob katerih sem se iz srca nasmejala.
Katherine Heigl in Josh Duhamel sta krasna skupaj.
6,5/10

Jaz bi se kar strinjala z Matildino oceno. Film je sicer simpatičen vendar v nobenem merilu ne izstopa. Je pa ravno prav pocukran, ravno prav komičen. Tipičen predstavnik svoje zvrsti, ki ga pogledaš, se nasmehneš in ga kmalu zatem pozabiš.
Katharine in Josh sta simpatičen par, se čuti kemija med njima. Imam pa eno pripombo glede Katharine. V tem filmu se nikakor nisem znebila občutka, da sem jo v enaki vlogi že gledala. Njena igra je bila identična kot v njenih preostalih romantičnih komedijah, npr. v 27 dresses ali v Ugly truth. Katharine mi je sicer zelo simpatična, vendar upam, da se v njeni naslednji romantični komediji pokaže v malce drugačni luči.
6,5/10

• 0

#3363 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 17 May 2011 - 04:07 PM

Alice in Wonderland (2010)
IPB Image

Simpatična in barvita Burtonova različica (ali bolje rečeno nadaljevanje) zgodbe o Alici v Čudežni deželi (Alice in Wonderland). Alica je sedaj odrasla. Stara je devetnajst let in se še medlo spominja svojega obiska Čudežne dežele. Ko se ponovno znajde tam zato misli, da sanja. Medtem ko srečuje stare znance, se ji spomin počasi vrača, hkrati pa ugotovi, da je izbranka, ki bo ponovno vzpostavila red v deželi...

Film je simpatična fantazijska pravljica z zvenečo igralsko zasedbo: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Stephen Fry, Christopher Lee, Michael Sheen, Crispin Glover idr. V glavni vlogi se pojavi relativno neznana igralka Mia Wasikowska. Po mojem mnenju je njena upodobitev skoraj odrasle Alice prepričljiva. Stara znanca Burtonovih filmov Johnny Depp in Helena Bonham Carter sta v svojih vlogah Klobučarja in Rdeče kraljice prav tako prepričljiva, pri čemer jima pomaga tudi odlična kostumografija, maska in posebni efekti. Helenina vloga mi je bila všeč. Rdeča kraljica je natanko takšna trmoglava in zoprna monarhinja, kot sem si jo vedno predstavljala po branju knjige. Ko ji kaj ni prav, bi takoj sekala glave. Anne Hathaway je kot njen nasprotni pol kar malce dolgočasna, deluje pa tudi preveč izumetničena za moj okus.

Animacija je odlična. Animirani liki so prepričljivi in simpatični. Meni so še posebej všeč živali, malce manj ostala nadnaravna bitja. Menim, da so glasovi dobro izbrani. Zmaju je tako na primer glas posodil Christopher Lee, preroški gosenici Alan Rickman itd.

Scenografija definitivno nosi Burtonov pečat. Je namreč mešanica barvitega in morbidnega. Posrečena mešanica, moram reči.

Meni je bil film všeč, vendar me ni navdušil. Menim, da je Alice in Wonderland sicer dober film, vendar so drugi Burtonovi filmi boljši.

7,5/10

IPB Image
  • 0

#3364 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 May 2011 - 11:52 AM

The Pelican Brief (1993)
IPB Image
Po umoru dveh sodnikov, študentka prava Darby Shaw (Julia Roberts) napiše poročilo kdo je po njenem krivec za njuno smrt. Ko poročilo po spletu okoliščin pride v napačne roke, se izkaže, da so njena predvidevanja pravilna. Ker odgovorni nikakor ne želijo, da poročilo pride v javnost, se Darby znajde v smrtni nevarnosti..

Flm je napet triler posnet po knjižni predlogi Johna Grishama (po njegovih knjigah so posneli filme The Firm, The Client, Rainmaker idr.). Zgodba je zanimiva, dogajanje je napeto. Ljubiteljem prej omenjenim filmov (in knjig), bo zagotovo všeč tudi Pelikanovo poročilo. Sama sicer nisem Grishamov oboževalec, vendar me filmi posneti po njegovih knjigah navadno pritegnejo. The Pelikan Brief pri tem ni izjema.
V glavnih vlogah se preizkusita Jula Roberts in Denzel Washington. Mislim, da s svojimi vlogami solidno opravita. Denzel sicer ne pokaže vseh svojih igralskih sposobnosti, ampak mislim, da je to bolj posledica vloge, ki mu tega ne dopušča.
Svet se je v teh osemnajstih letih odkar je film zagledal luč sveta sicer spremenil, vendar to ne vpliva na kvaliteto filma. Film, morda zaradi načina raziskovanja in uporabe takrat dostopne tehnologije morda na trenutke deluje malce zstaromodno, vendar to ne vpliva na aktualnost. Tematika, ki povezuje okoljske probleme s korupcijo v visoki politiki, še vedno ostaja aktualna in bo najverjetneje ostala še dolgo časa.
7/10
  • 0

#3365 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 21 May 2011 - 10:35 AM

Ip Man (2008)
IPB Image

A semi-biographical account of Yip Man, the first martial arts master to teach the Chinese martial art of Wing Chun.

Hja, iz opisa ni nič razumljivo o čem govori film. smile.gif
Gre za resnično zgodbo.
Dogaja se na Kitajskem okoli 1930 v kraju Foshan, ki slovi kot mesto kung fu-ja. Za najboljšega "borca" slovi Ip Man, zelo umirjen oče, mož, ki se s svojim znanjem noče postavljat. Je neodvisen premožen gospod, ki večino dneva trenira in izboljšuje svojo tehniko.
Leta 1937 Japonska okupira Kitajsko, kar vse kitajce pahne v bedo. Tudi Ip Man izgubi večino premoženja, kar mu je uspelo vzeti iz hiše, kasneje proda za vreče riža. Ko niso imeli nobene dragocenosti več, se je odločil, da gre delat v premogovnik. Tja so vsak dan prihajali japonski vojaki in iskali moške, ki bi se bili pripravljeni boriti proti japonskim borcem in tisti ki zmaga/zgubi, dobi vrečo riža. V neki situaciji se javi tudi Ip Man in takrat se zgodba zaplete.

Ip Man je bil učitelj Bruce Leeja.

Meni osebno je bil super film. Borbe so super, nič preveč groznega za tako "šibko srce" kot je moje smile.gif Zdaj bi se tudi jaz rada naučila veščine kungfu biggrin.gif
Priporočam ogled.
9/10
  • 0

#3366 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 May 2011 - 05:00 PM

QUOTE(izabela @ 4. 5. 2011 - 12:43) View Post

Tangled je bla meni krasna, taka prava klasicna diznijeva! Konj je hilaricen! biggrin.gif

Podpis! Res dobra! Sem bila prav presenečena. Še moj je užival! thumbup.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3367 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2011 - 10:45 AM

Dajte kaj napisat tiste, ki ful filme gledate, ker nimam kaj za zloadat, ker čakam kakšno dobro kritiko laugh.gif !

A se da Melancholio že kje zloadat? hmm.gif

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3368 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 08 June 2011 - 10:42 AM

QUOTE(Kinky @ 27. 4. 2011 - 20:26) View Post

How Do You Know (2010)
IPB Image

Če zamudite ogled tega filma, ne zamudite popolnoma ničesar. Namreč ne doprinese nič novega, zgodbo smo že večkrat videli, je mestoma očitno klišejska, igralska zasedba je sicer vrhunska in veliko obeta, ampak končni izkupiček je zelo reven.

Owen Wilson je pač vedno Owen Wilson, dobivam občutek, da sploh ne zna igrati, in tudi Jack Nicholson je v filmih, ki jih je posnel v zadnjih nekaj letih vedno isti. Še vedno je kul, ampak ne zaradi dosežkov v filmih, ampak preprosto zaradi tega, ker je pač - legendarni Nicholson.

Zgodba (IMDB):

After being cut from the USA softball team and feeling a bit past her prime, Lisa finds herself evaluating her life and in the middle of a love triangle, as a corporate guy in crisis competes with her current, baseball-playing beau.

Neoriginalno, zelo povprečno, ne pripročam - ta fim vam ne bo dal ničesar. Dolg je 2 uri, se precej vleče, in občutek imam, da bi vse, kar so povedali v tej minutaži, lahko povedali v slabe pol ure.

4/10, ker mi je bila všeč režija, drugače bi ocena bila še nižja

Podpis! zelo povprečna ne-romantična NE-komedija
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3369 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 09 June 2011 - 01:05 PM

Bridget Jones's Diary (2001)
IPB Image
Zgodba spremlja Bridget Jones, samsko žensko pri tridesetih letih, ki je prepričana, da imajo vsi ostali razen nje nekakšno intimno zvezo. Nima velikih ambicij, rada bi le našla pravo ljubezen in shujšala. A to se zdi nedosegljivo. Njeno ljubezensko življenje je nenehno v krizi. Z novim letom se odloči, da bo vzela življenje v svoje roke in začela pisati dnevnik. Z novim letom v njeno življenje vstopita dva moška: šarmantni in zapeljiv šef Daniel Cleaver, ki končno pokaže zanimanje zanjo in Mark Darcy, sin družinskih prijateljev, ki sprva deluje dolgočasno in zapeto, vendar med njim in Bridget kmalu preskočijo iskrice. Dnevnik spremlja vse Bridgetine neuspešne poskuse, da bi si uredila zmedo v življenju in našla notranji mir...
Simpatična romantična komedija posneta po romanu Helen Fielding. Odkar sem brala knjigo je minila že cela večnost, zato je ne moram primerjati s filmom. Kljub temu sta mi bila tako film kot zgodba, ki jo pripoveduje zelo všeč. Sicer film ne pove nič novega, a vendar to prikazuje na prav posrečen način. Je ravno prav romantičen in komičen.
Bridget je prava pojava. Posrečen lik, kljub temu, da tak tip ženske v resničnem življenju le težko prenašam. Mislim, da jo Renee Zelwegger dobro upodobi. Všeč mi je, da se na platnu odlično ujame tako s Hughom Grantom, ki upodablja njenega šefa kot tudi s Colinom Firthom, ki upodablja Marka Darcya.
Po mojem mnenju spada Dnevnik Bridget Jones med tiste romantične komedije, ki jih lahko pogledaš več kot le enkrat. Meni je bila prav simpatična in jo bom v prihododnosti še zagotovo kdaj pogledala.
7,5/10

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)
IPB Image
Bridget Jones še vedno komaj dojema, da je končno izstopila iz kluba samskih. Sedaj ko je končno našla moškega, se sprašuje kako zvezo ohraniti. Na prizorišču se namreč pojavi pametna, dolgonoga in postavna fantova sodelavka. Bridget prične razjedati ljubosumje in negotovost. Ko se na prizorišču pojavi še njen bivši šef in ljubimec Daniel Cleaver, se še sama znajde v skušnjavi...
Nadaljevanja filma Dnevnik Bridget Jones se prične prav tam kjer se zadnji film konča. Sama zgodba je po mojem mnenju še malce bolj zanimiva kot v prvem delu, mislim pa, da je sama izvedba za odtenek slabša. Posamezni prizori me preprosto ne prepričajo.
Vsi igralci, ki so se pojavili v prvem delu, se ponovno pojavijo tudi v drugem delu, kar mi je bilo zelo všeč. Glavni trije (Renee Zelwegger, Hugh Grant in Colin Firth) so v svojih vlogah ponovno prepričljivi. Med njimi še vedno vlada enaka kemija kot je v prvem filmu.
Bridget Jones: The Edge of Reason me kot samostojen film ne bi prepričal, če pa gledam nanj kot na nadaljevanje filma Bridget Jones's Diary, pa menim, da je njegovo dostojno nadaljevanje.
6/10
  • 0

#3370 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 10 June 2011 - 08:06 AM

MI NISMO ANĐELI (1992)

IPB Image

Petindvajset letni absolvent književnosti Nikola ima dva problema: redno jutranjo amnezijo, ki jo spremlja močan "maček" in prebujanje v posteljah neznanih deklet.
Težave se začnejo, ko se v njegovo življenje vmeša nosečnost in ljubezen. Maturantka Marina, ena od številnih njegovih enodnevnih avantur, zanosi in se pri tem vanj še zaljubi. Na žalost pa se Nikola nje sploh ne spomni. Marinina najboljša prijateljica Buba se odloči, da bo stvar vzela v svoje roke. Ker Marina ne želi splaviti, Buba načrtuje niz nespametnih potez po vzoru svojih najljubših romantičnih romanov s srečnim koncem, da bi se surovi ljubimec Nikola (kateremu se dekleta res dnevno sprehajajo pod oknom in skozi vrata) zaljubil v Marino…

IPB Image

Če se prav spomnim, je to prvenec Srdjana Dragojevica (Lepa sela, lepo gore, Rane). V filmu mi blestijo (meni itak najboljši) Nikola Kojo v svojih najboljših letih, Branka Katic in Miki Manojlovic. Tudi ostali igralci so bili zelo solidni.
Že res dolgo časa sem imela v planu film pogledat, saj sem brala/slišala, da je ena najboljših srbskih komedij po razpadu Juge. Mogoče nisem bila ravno prav razpoložena, ampak res ne morem reči, da je film neki vrhunec komedije. Mogoče sem tudi preveč pričakovala. Je lahkoten, zabaven film, kjer sama zgodba nima nekega posebnega pomena (pač komedija, pomešana z romantiko s happy endom). Ima pa polno odličnih dialogov (kot seveda srbi znajo), poleg vsega pa še hudič in angel med seboj stavita o usodah ljudi. In film seveda ima KOJO!!! (njega bi lahko uro in pol gledala, kako se po riti čoha oops.gif )

Ga moram pa obvezno še enkrat pogledat, saj sem zraven likala in sem sigurno preslišala milion dobrih for. Mogoče takrat popravim oceno.

Ocena 7+/10
  • 0

Put A Kilt On It!

• Guests

Posted 10 June 2011 - 08:33 AM

Ou ou ouuuuuu!! Mi nismo anđeli dam pa jaz ene 8,5. Klasika, zakon film! thumbup.gif

Za Kalypso:

THOR

IPB Image

Imam rahlo nagnjenje do vseh teh filmov s stripovsko/mitološko vsebino, pa potem vlečem fanta gledat v kino in mu ponavadi ni preveč všeč, tale mu je bil pa OK. smile.gif

Gre za "mitološko" akcijsko komedijo, mitološko v narekovajih, ker je vse skupaj pač holivudsko primerno prirejeno. smile.gif Dosti bolj kot pri recimo Troji, tako da če kdo misli, da bo našel v filmu kaj dejanske mitologije, naj ga raje ne hodi gledat. smile.gif
Kaj naj rečem - film je pač predvsem nekaj, čemur lahko rečeš entertainment, fajn ga je it gledat v kino zaradi zvočnih efektov in velikega platna, ker je akcijske prizore pač drugače gledati na ta način. V kratkem zgodba:
Odin, "kralj bogov", ki pravzaprav niso bogovi ampak bitja v nekem drugem vesolju, se pripravlja predati prestol sinu Thoru, ki pa na to še ni pripravljen, ker je preveč maščevalen, nezrel itd. itd. Za zadnjo neumnost, ki jo stori, ga kaznuje tako, da ga izžene na Zemljo in za njim vrže njegovo kladivo (Mjolnir), rekoč, da ga bo lahko pobral samo tisti, ki ga bo vreden. Na Zemlji se Thor kajpada zaljubi v Natalie Portman, astronomsko znanstvenico, najde svoj mjolnir, ki ga ne more pobrati in blablabla, medtem ko se doma odvija cela drama, ker je Odin na robu smrti in bi naj prestol zato prevzel Thorov brat, Loki.

V glavnem - če si filma ne ogledate, ne boste zamudili nič, če si ga pa, je pa to čisto posrečeno filmsko razvedrilo s par zabavnimi vložki, nekaj akcije, fajn izgledajočim glavnim igralcem in holivudskim razumevanjem starega mitološkega sveta. biggrin.gif

7/10
  • 0

#3372 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 10 June 2011 - 09:37 AM

QUOTE(izabela @ 10. 6. 2011 - 9:33) View Post

Ou ou ouuuuuu!! Mi nismo anđeli dam pa jaz ene 8,5. Klasika, zakon film! thumbup.gif

Po moje je bilo res krivo moje razpoloženje. Tri ure sem likala (kar res full ne maram) in mogoče nisem filma dojela kot bi ga morala. Ali pa previsoka pričakovanja, saj sem res slišala same dobre kritike. Ga moram ob priliki ponovno dat na seznam.
  • 0

Put A Kilt On It!

#3373 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 June 2011 - 09:51 AM

Možno tudi, da so pričakovanja, ja, odmisli vse prebrano in ga poglej še enkrat.

Meni je ta film legendaren, se spomnem, da smo ga gledali doma kmalu po tem, ko je prišel ven, sem bila fuuuul majhna, kaki 2 leti sem imela, pa sem se še zdej spomnem scene, ko gledamo na starem TVju ta film in reče (mislim da Anđeo) Mammmaa, noro, kako mi je ostalo v spominu, haha. Ogromno for iz filma je zdaj nekih internih for z mano in fantom, tipo tista 'ja sam trudna.' 'Ja sam Nikola.' lol1.gif res, ta film je meni čista desetka, in mi je fuuul žal, da sem pogledala tisto komercialno sranje od dvojke in trojke, ker nimata nobene veze s filmom. down.gif

Zoran Cvijanović je CAR, tiste njegove fore so mi legendarne, hah.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

• Guests

Posted 10 June 2011 - 10:04 AM

Podpis pod Coco....

Pa men je tud Žika noro dober v filmu....sam sej on je v vseh filmih dober smile.gif

Coco....ti je že uspel pogledat Kao rani mraz?

• 0

• Guests

Posted 10 June 2011 - 10:06 AM

Jaz pa še nisem videla filma, kateremu bi dala oceno 10. smile.gif 9 je praktično najvišja ocena, ki jo podeljujem. smile.gif

Lazem. Pulp Fiction bi dala 9,5. biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 10 June 2011 - 10:15 AM

Sej je kul to....mogoče pač čakaš na tist popoln film, kateremu boš lahko dala 10. Upam, da ga dočakaš....če pa ne, pa tud ne bo nč hudega smile.gif
  • 0

#3377 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 10 June 2011 - 10:18 AM

Evo, Pulp Fiction se jaz spravljam gledat že sto let, pa se ne morem spravit. Smo ga gledali enkrat 24.12. v šoli, smo si z razredničarko vzeli na off, vsak je prinesel kaj za jest, smo se pogovarjali, kartali in gledalli Pulp Fiction; jaz dlje kot do scene s cheeseburgerjem seveda nisem prišla, ker je bila potratna potica na drugi strani učilnice preveč mamljiva in sem se družila z njo laugh.gif , ampak sem vmes malo poškilila proti TVju in ko film ne spremljaš cel čas, itak zgubiš rdečo nit in se ti niti ne da bit več skoncentriran. To poletje ga pogledam, me ne briga! laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#3378 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 10 June 2011 - 10:20 AM

Izabela, hvala za oceno. smile.gif

• 0

• Guests

Posted 10 June 2011 - 10:24 AM

QUOTE(Coco* @ 10. 6. 2011 - 9:18) View Post

Evo, Pulp Fiction se jaz spravljam gledat že sto let, pa se ne morem spravit. Smo ga gledali enkrat 24.12. v šoli, smo si z razredničarko vzeli na off, vsak je prinesel kaj za jest, smo se pogovarjali, kartali in gledalli Pulp Fiction; jaz dlje kot do scene s cheeseburgerjem seveda nisem prišla, ker je bila potratna potica na drugi strani učilnice preveč mamljiva in sem se družila z njo laugh.gif , ampak sem vmes malo poškilila proti TVju in ko film ne spremljaš cel čas, itak zgubiš rdečo nit in se ti niti ne da bit več skoncentriran. To poletje ga pogledam, me ne briga! laugh.gif

Ene dba dni nazaj je bil zvečer na kanalu A. Sva bila s fanom že v postelji, pa nekaj prešoltuje programe in se ustavi tam, ker se je film ravno začel. In je zdržal 15 minut, ker sem mu zrecitirala večino dialogov poleg igralcev v filmu in je rekel, da sem hopeless case in ugasnil. smile.gif PF je res kultni film. Po mojem sem večkrat gledala samo še Dangerous Liaisons in Grease. biggrin.gif

• 0

#3380 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 10 June 2011 - 10:26 AM

En izsek iz filma Mi nismo anđeli: Ja sam trudna thumbup.gif

Drugače pa Ekaterina, nisem, sploh se mi ga ne da iskat in rihtat, bom enkrat poleti.
  • 0
Pablo Picasso

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users