WTF. Jaz sem bila 10000% prepričana, da je 10 dni.

vprašanja (zanima me, ...)
Posted 27 March 2020 - 01:01 PM
Pablo Picasso
Posted 27 March 2020 - 01:24 PM
Jaz tudi nisem vedela, da ima delodajalec tako pravico. Ouch. Mi smo sproti javljali, kdaj bi imeli off, malo se seveda prilagodiš obsegu dela, ampak načeloma pa kar svobodno razpolagali do sedaj. Za letos bomo pa videli, kaj/kako bo...
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 March 2020 - 02:24 PM
Mislim, da bomo kar vsi trepetali kaj in kako bomo šli letos na dopust.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 March 2020 - 02:27 PM
Ampak kakor sem jaz zasledila, ti lahko odredijo koriščenje sorazmernega dela dopusta v danem trenutku, ne pa polovice celega dopusta?
Posted 27 March 2020 - 04:27 PM
Posted 02 April 2020 - 01:12 PM
Čudovite, ali veste, katera kemična čistilnica deluje? Bil sem v treh, za katere na internetu ne piše, da so zaprte, dejansko pa so bile.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 02 April 2020 - 01:51 PM
Posted 02 April 2020 - 02:11 PM
You're so reassuring.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 10 April 2020 - 02:05 PM
Med katere odpadke spada sifon (kovinski)?
[Napoleon]
Posted 10 April 2020 - 02:22 PM
Posted 16 April 2020 - 05:10 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 16 April 2020 - 05:22 PM
Problem pa je, ce ga potem v trgovini ali skladiscu tudi najdejo. Lahko jim kaze zaloga, ampak je odlozen v napacno kosaro ali pa zalozen v skladiscu.
Jaz nisem imela srece, ko sem nekaj iskala
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 April 2020 - 12:32 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 April 2020 - 12:44 PM
Ja, jaz, jaz
Ima premaz iz emajla?
Če nima,poskrbi, d aje čsita, da nič ne rjavi.
Poskrbi za njeno patino. Namazi jo z oljem in jo daj v pečico in jo segrevaj, se mi zdi, da na200 stopinj, ugasni po pol ure in jo pusti notri, da se ohladi. Ponovo ene 2-3x.
Ko jo uporabljaš jo počasi segrevaj.
Na začetku odsvetujem pripravljati notri kakšno paradižnikovo omako, ker bo šla patina dol.
Bolj, ko jo boš uporabljal, boljša bo!
Ko jo umivaš nikoli, ampak res nikoli, z detergentom!
Če se ti kaj prime nalij notri vodo in jo segrej na štedilniku.
Preden jo pospraviš jo posuši čisto dosuhega. Lahko jo daš malo na štedilnik in ga minimalno prižgi, le toliko, da se popolnoma osuši.
Meni je hrana iz teh ponev neprimerljivo boljša. Pa še večna je.
Če v njej pečeš palačinke poskrbiš še za utrjene roke
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2020 - 08:37 AM

Hvala!
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 April 2020 - 08:39 AM
Meni je hrana iz teh ponev neprimerljivo boljša. Pa še večna je.
Hrana, seveda.
Sicer pa je emajl na posodah samo zunaj. V bistvu je to steklena plast na kovini, ki je bila včasih, recomo na Verdunskem oltarju (12. st.), lahko bogato okrašena. Znotraj emajlirane posode nimajo te plasti. Emajlirana posoda je full fajn. Včasih se je dobila Emo Celje. Če jo katera ima, naj je zabogamilega ne fukne preč. Ta posoda se lahko umiva tudi v pomivalcu, uporabna je na indukcijskih ploščah. Litoželezne in iz kovanega železa pa samo operemo in namažemo z oljem, da preprečimo rjavitev.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 April 2020 - 09:35 AM
Errol, ta posoda se še dobi. Pojdi v Celje v njihovo trgovino.
Se pa strinjamo o njeni uporabnosti, da o lepoti ne zgubljamo besed.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2020 - 01:40 PM
Vem, vem. Samo je razlika medtsto od moje babice in današnjo.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 April 2020 - 09:12 PM
Moja babica je vse svojeuničila od rabe tako da nemorem primerjati.
Linija Eterna se mi zdi vseeno zelo dobra.
Posted 22 April 2020 - 09:18 PM

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users