Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36028 replies to this topic

#33641 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28112 posts

Posted 24 January 2020 - 09:05 PM

Točno ja, se spomnim.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#33642 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3390 posts

Posted 03 February 2020 - 08:21 PM

Upam, da mi bo znala katera pomagat, imam vprašanje v zvezi z excelom, od potencialnega delodajalca sem dobila par vprašanj na katera moram odgovoriti in med njimi je tudi sledeče na katerega pa dejansko še s pomočjo googla ne najdem točnega odgovora :butl: Se vidi da excela nisem uporabljala že od faksa

Kako označimo vse celice v excelu, ki imajo številke?

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#33643 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17741 posts

Posted 03 February 2020 - 08:40 PM

Nimam pojma, če je to to, sama sem zdajle eksperimentirala in je šlo pri meni tako: klikneš na random celico s številko (pri čemer se mora številka nahajati na desni strani celice, sicer jo excell dojema kot text), klikneš z desno miško -> hitra analiza -> oblikovanje -> podatkovne vrstice.

Podobno lahko delaš, če klikneš pod Pogojno oblikovanje. Ampak ne vem, če je to to kar imajo oni v mislih

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#33644 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3390 posts

Posted 03 February 2020 - 08:57 PM

Sem prosila moža za pomoč pa sva našla pod find&selct, go to special in pod formule označiš številke samo mi ni vsakič zagrabilo ampak pomojem da je to to

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#33645 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17741 posts

Posted 03 February 2020 - 09:09 PM

To tudi ni. Če jaz to naredim, mi označi samo celice, kjer sem številke pridobila s svojo formulo, ne pa vseh ostalih. npr. Če sem v prvo vrstico vse cifre vnašala ročno, v drugo vrstico pa sem preko formule pridobila vrednosti deljeno s 2, mi bo s tem iskalnim nizom označilo samo slednje.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#33646 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26194 posts

Posted 04 February 2020 - 07:20 AM

:)

excel.jpg

Če nočeš da ti pobarva v različnih barvnih tonih, izbereš za max in min isto barvo.

• 0

#33647 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 04 February 2020 - 09:59 AM

Tisti, ki živite v najemu ... ali ima res najemodajalec še naprej ključ od stanovanja? In da lahko postavlja pogoje ali kdo prespi pri tebi in podobno?

In tisti, ki najame sobe, da ima še strožji hišni red (kdo kdaj pride na obisk, kdo lahko prespi ...)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#33648 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 February 2020 - 10:07 AM

Ne vem, kako je pravno urejeno, to, kar ti opisuješ, mi ne deluje normalno.

Pri nama je tako, da ima lastnik ključe, in da ima pravico 1x letno priti na obisk po dogovoru, pregledat stanovanje (če bi želel, v petih letih ni prišel, edino njegov oče, ki je prišel popravit, če se je kaj pokvarilo). 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#33649 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17741 posts

Posted 04 February 2020 - 10:37 AM

Pri nas v pogodbi pise, da ima lastnik pravico 2x letno vstopiti v stanovanje in preveriti stanje po vnaprejsnjem obvestilu najemnikov. Da ima kljuce, je menda logicno, saj je njegova lastnina.
Glede omejevanja obiskov, ce tega ni v pogodbi, mislim da tudi ni nobene zakonske podlage, da bi lahko to zahteval ali dal v pogodbo, nisem pa sigurna.
  • 0

Bill Bullard

#33650 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 04 February 2020 - 10:51 AM

Samo, če ima ključke, kdo mu pa prepreči, da ko te ni doma, da vse prebrska in pretakne?

In ja, menda so sposobni vse živo dat v pogodbo, kot hišni red. Sem čez vikend kar čukasto gledala. Že to, da ima nekdo ključe stanovanja. Mi je jasno, da je njegovo stanovanje, ampak saj plačujem najemnino, da je v tem času "moje" in če se najavi, seveda dobrodošel.

Razumem, da je z njegove strani potrebno zaupanje, ampak konec koncev je tudi z moje, da ne bo zlorabljal ključa

• 0

Put A Kilt On It!

#33651 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28112 posts

Posted 04 February 2020 - 10:58 AM

Kami, tudi jaz imam z najemi iz študentskih časov podobno izkušnjo kot Olivija in Matilda.
Pred leti, ko sta dala starša stanovanje v najem, pa mislim, da so se bodoči najemniki že vnaprej pozanimali, če imajo lahko mačko.
  • 0

#33652 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3390 posts

Posted 04 February 2020 - 02:06 PM

Hvala Ančka sem sicer oddala kar tisti moj odgovor pa je bilo očitno ok ker sem jutri vabljena na razgovor :)
  • 0

#33653 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28112 posts

Posted 04 February 2020 - 02:28 PM

Super, držimo pesti! ; )
  • 0

#33654 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17741 posts

Posted 04 February 2020 - 05:04 PM

Kami, če je pogodba taka, tega ne sme delat. Kako pa naj bi stikal naskrivaj, saj ne ve, kdaj najemnikov ni v stanovanju?
Naš je normalen. Pravzaprav se mu komaj da priti, ko je kaj za popravit oz. pošlje kar majstra.
  • 0

Bill Bullard

#33655 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 February 2020 - 06:24 AM

Kami, a se selis? :) Mislim, da ima po zakonu lastnik pravico 2x na leto priti v stanovanje. V mojem studentskem stanovanju v Lj smo imeli urejeno tako, da sta lastnika napovedano prihajala vsak mesec po gotovino in dokazila, da so racuni placani (kasneje tega nista vec gledala, ker sta videla, da smo vse normalni in odgovorni :)).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#33656 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 05 February 2020 - 07:06 AM

Tako je, po zakonu ima 2x letno pravico po predhodnem obvestilo pogledat stanovanje.

Pri nama ima lastnica ključ, ampak deluje kar ok in pride enkrat mesečno po gotovino. Itak se more pripeljat od ne tako blizu, tako da predvidevam, da se nebi kar tako vozila sem stikat, pa tudi ne ve kdaj naju nebo doma. Pa najbrž bi opazil, če bi ti kdo šaril po stanovanju. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#33657 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17741 posts

Posted 05 February 2020 - 07:33 AM

Kako pa to, da placujete v gotovini in ne na trr, je to zelja lastnikov?
  • 0

Bill Bullard

#33658 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 February 2020 - 07:39 AM

Verjetno je bil eleganten nacin, da obenem na hitro poskenirata in preverita, ce je s stanovanjem vse ok. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#33659 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 05 February 2020 - 08:21 AM

Ne, se ne selim.

Bila je samo razprava o stanovanjih in so mi potrdili, da bi bila popolnoma neprimeren kandidat z mojim stanjem, kaj šele zahtevami  :D

In hvala za odgovore

• 0

Put A Kilt On It!

#33660 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26194 posts

Posted 05 February 2020 - 12:28 PM

Če kupim neke karte prek Eventima na spletu, mi zaračuna "strošek obdelave nakupa" 1,5€. A ta strošek zaračunajo tudi, če grem npr na Petrol kupit isto karto?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users