vprašanja (zanima me, ...)
Posted 20 January 2020 - 09:17 PM
Bi znalo biti res, če imaš seveda res plačane prispevke v celoti.
“Kakšno korist imam od tega, če mi država plačuje prispevke?
Na prvi pogled se zdi, da nimamo prav nobene koristi od tega, da nam država plačuje delež prispevkov, v primeru uveljavljanja pravice do krajšega delovnika, saj konec koncev na račun dobimo le toliko, kolikor v resnici delamo. A ni čisto tako.
Da nam država plačuje prispevke, nam še kako prav pride v primeru starševskega dopusta (porodniške). Izračun starševskega nadomestila se namreč računa ravno iz osnove za kolikor so bili plačani prispevki za starševsko varstvo v preteklih 12. mesecih pred nastopom omenjenega dopusta.”
https://www.iskreni....-delovnega-casa
Posted 21 January 2020 - 08:08 AM
Pismo, razmisljam, da bi po porabljenem dopustu za teh 5 mesecev do porodniske vzela cca 5 urni delovnik.. V vsakem primeru bo placa nikakva, na porodniski kasneje pa se ne bo poznalo, pa vec casa bom imela. Hm hm. No, pa dela ni v sluzbi in se mi ne da v strop buljit vsak dan nekaj casa :/.
Posted 23 January 2020 - 04:28 PM
A lahko fotografije nalepim na debelejši papir z navadnim UHU lepilom v stiku ali mora biti kakšen poseben?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2020 - 04:29 PM
Posted 23 January 2020 - 04:32 PM
Mogoce obojestranski selotejp?
Posted 23 January 2020 - 08:12 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 January 2020 - 08:22 PM
Hvala! Imam tudi dvostranskega, ampak ni točno temu namenjen. Bistveno mi je, da se na sprednji strani fotografij ne bodo videle sledi lepila.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2020 - 09:15 PM
A ta selotejp se dobi tudi v papirnica, Mullerju, ali je treba prav v foto trgovino?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 January 2020 - 09:27 PM
Posted 23 January 2020 - 09:49 PM
Posted 23 January 2020 - 10:15 PM

Zaenkrat vse dobro držijo.
Posted 24 January 2020 - 10:45 AM
Bauhaus ima tudi fajn obojestranski selotejp. Rdeč kolut je, različnih debelin, sam selotejp je transparenten, brez barve.
Kolut stane sicer okoli 12 eur, ga imaš pa za dolgo časa. Res drži.
V art trgovini (Levček) sem kupila en podoben, veliko manjši in cenejši, ampak ni tako močno zalepil, fotografije so se gubale na kartonu. Ne vem sicer, kaka je situacija v albumu, ker ti itak knjiga/pritisk strani fajn skupaj drži.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 January 2020 - 11:32 AM
Edit: aja, sem spregledala da imas v stiku. Kljub temu, najbrz je obojestranski salotejp najboljsi
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 January 2020 - 12:45 PM
Jaz sem v Mullerju kupila neke salotejpke. Dobro so se obnesli.
Posted 24 January 2020 - 03:12 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 January 2020 - 06:18 PM
Čisto možno. Bolje, če pokličeš prej, ti morda znajo po telefonu povedat.
Obstaja en trik, kako ne poškodovat slike s tem obojestrancem, ker je res močan, enkrat, ko je zalepljen na papirnato površino (ali povoskano/laminirano, ne da se ga kar tako odlepiti).
Na hrbtno stran slike po robovih najprej nalepiš malarski tejp (tu na sliki je ta moder), in na njega nalepiš obojestranca. Tako je možno sliko uporabiti kje drugje ali odlepiti brez trganja/poškodb.
Na isti način lahko brez večjih skrbi nalepite plakate/papirje na streno, držalo bo, ne bo poškodovalo ne stene, ne plakata, ko oziroma če ga enkrat želiš odstranit in spravit kam drugam.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 January 2020 - 06:43 PM
Otrok si občasno kaj nalepi na steno - ali ne drži, ali pa ob odstranjevanju odnese s seboj pol stene/plakata.
Posted 24 January 2020 - 06:47 PM
Poznano.
So nas v službi tega trika naučili .
Posted 24 January 2020 - 06:52 PM
Posted 24 January 2020 - 07:11 PM
U, dobra, Olivija!
Otrok si občasno kaj nalepi na steno - ali ne drži, ali pa ob odstranjevanju odnese s seboj pol stene/plakata.
Za na steno lepit nujno malarski tejp (

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users