Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#3341 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19119 posts

Posted 16 April 2021 - 11:22 AM

Enako, Coco. :) ali kombinacija sladoled + sadje (razen vroče).

• 0

#3342 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 16 April 2021 - 11:41 AM

Jaz banan nasploh ne maram, kombinacija s cokolado mi je pa sploh cisto pretezka. Poleg jagod mi je cokolada s svezimi gozdnimi sadezi ali visnjami zmagovalna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3343 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19119 posts

Posted 17 April 2021 - 11:38 AM

Sem zdaj naredila spodnji del polovično količino in sem pozabla dat maslo 🤦‍♀️. Upam, da bo vseeno ok haha.
  • 0

#3344 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 18 April 2021 - 08:27 AM

Meni se ravno hladijo. Skoraj je malo prevec mase za pekac od pecice.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3345 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32266 posts

Posted 18 April 2021 - 09:38 AM

Kaj ste dale notr, kakav in cokolado kot v receptu? Čeprav v receptu nikjer ne piše, kdaj se doda kakav :) mene take stvari cist zmedejo...
  • 0

#3346 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 18 April 2021 - 09:39 AM

Takrat kot cokolado. Imas pa polno YT receptov, ce ti bo tako lazje. So vecinoma samo s kakavom.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3347 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 18 April 2021 - 09:42 AM

Napišita potem, kako je ratalo.

Jaz bom pa danes tole naredila, s sirupom iz pomaranče in kardamoma.

https://carolinagele...m/phyllo-rolls/

Zraven pa vanilijev sladoled.

• 0

#3348 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 April 2021 - 09:57 AM

Tole prvič vidim, pa je kot sladka verzija pite na ružice! :o Babi je vedno delala posušeno testenino/jufko te oblike, ki si jo potem skuhal v mleku, posolil in dodal žlico kisle smetane, mm. Nisem tega jedla že leta.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3349 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 18 April 2021 - 10:03 AM

Jaz sem jedla take podobne stvari v Turciji in Siriji in je itak ful dobro. Ta punca ima ful dobre recepte in komaj cakam, da sprobam tole, pa se tako enostavno je.
  • 0

#3350 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 18 April 2021 - 10:08 AM

Ja, fino kulinarično zapuščino so nam pustili Turki. 😍
  • 0
Pablo Picasso

#3351 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17585 posts

Posted 18 April 2021 - 10:09 AM

Jaz sem tudi delala sarmice (po receptu gurman.eu). Se ful enostavno poveganizira. Uporabila sem polovicne kolicine, ker mi samo manjsi pekac gre v hladilnik, pa je bilo ravno prav. Kakava nisem dodala. Jagode so pika na I.
Nama je tudi ful dobro, sva pa itak mahnjena na kombinacijo cokolada-kokos-jagode. Ni mi pa lahka sploh, od ene role se ful najes.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3352 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 18 April 2021 - 10:25 AM

Ja, fino kulinarično zapuščino so nam pustili Turki.

Ja! Bozansko!❤️
  • 0

#3353 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 18 April 2021 - 01:59 PM

Haha, Matilda. Mi smo vsak tri :D
  • 0

Tumblr

#3354 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 18 April 2021 - 02:13 PM

Matilda, jaz sem jih ene 6 pojedla tisti dan :D

• 0

#3355 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19119 posts

Posted 18 April 2021 - 06:11 PM

Jaz sem sama skoraj vse, tašči sem dala eno veliko rolo edino, možu ni bilo všeč, Jakob je pa samo smetano jedel. :D

Me pa zanima, če bi se dalo vanilijevo različico naret, bi mi bila še bolk všeč.
  • 0

#3356 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 18 April 2021 - 06:19 PM

Ja, itak. Z vanilijevim strokom (ali ekstraktom) za res mocan okus in kaksnim vanilijevim sladkorjem. Saj krema za kremsnite je podobna (samo tam so se jajca).

• 0

Tumblr

#3357 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 18 April 2021 - 07:19 PM

Jaz sem tudi delala sarmice (po receptu gurman.eu). Se ful enostavno poveganizira. Uporabila sem polovicne kolicine, ker mi samo manjsi pekac gre v hladilnik, pa je bilo ravno prav. Kakava nisem dodala. Jagode so pika na I.
Nama je tudi ful dobro, sva pa itak mahnjena na kombinacijo cokolada-kokos-jagode. Ni mi pa lahka sploh, od ene role se ful najes.

Kaj pa si uporabila kot nadev? 🙂
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#3358 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 18 April 2021 - 09:00 PM

Jaz sem danes naredila domačo nutello oz. lešnikov namaz in sem pojedla že četrt kozarca. Tako je dobra, da jo jem kar na žlico in se sploh ne morem ustaviti.  :surrender:

Delala sem po odokativni metodi, cca. 300 g lešnikov sem popekla v pečici, da so zadišali, potem sem jih olupila, vrgla v multipraktik skupaj z malo kokosovega olja in sekljala pol leta (vmes sem že skoraj obupala, ker imamo ful močen multipraktik, ki naredi arašidovo maslo v precej kratkem času, tu je pa kar trajalo in trajalo), potem dodala nekaj datljev in žlico rjavega sladkorja (kar je v bistvu super izpadlo, sicer bi bil namaz preveč datljast), dve žlici temnega kakava in mleko po občutku. Zdaj mi je žal, da nisem dala še ščep soli, nisem se spomnila.

MY. GOD.  :w00t2: BO ŽAN SKO. 

• 0
Pablo Picasso

#3359 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 18 April 2021 - 09:45 PM

Odokativna metoda :D Sem rabila malo, da sem dojela :D:D

• 0

#3360 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17585 posts

Posted 18 April 2021 - 10:28 PM

Kaj pa si uporabila kot nadev? 🙂

Soyatoo smetano. Jaz sem rizevo (ker so samo to imeli v lidlu), obstaja se sojina in kokosova.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users