Kaj trenutno berete?
Posted 08 July 2024 - 12:29 PM
Posted 12 July 2024 - 11:39 AM
V enem tednu jo bom pa prezvecila, ob pomanjkanju casa za branje (ima 500 strani).
Posted 22 July 2024 - 11:47 AM
Cristopher Voss: Never Split the Difference
[Napoleon]
Posted 23 July 2024 - 06:42 AM
Potem imam pa v vrsti tole
https://emka.si/prod...a-o-poti-na-vrh
Posted 29 July 2024 - 08:46 AM
Taylor Jenkins Reid: Malibu, Zanimiva zgodba, ki se hitro bere. Pravi poletni odklop.
full hvala za predlog, požrla sem jo. Res dobra zgodba, ki mi je noro sedla!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 29 July 2024 - 09:21 AM
^ Pravzaprav je M odkrila tole knjigo
Moje prebrane knjige na dopustu, vse idealne za na plažo:
Jennifer Bohnet: Zmenek v Cannesu
Maggie Knox: Sladka zamenjava
Meghan Quinn: Prelomno srečanje- obetaven začetek serije
Marc Levy: Zaljubljeni duh (tole bi bila super knjižna predloga za film)
Susan Elizabeth Philips: Glitter Baby. Obožujem to avtorico romanc.
Louise Kennedy: Prestopki. Tale sicer ni najbolj lahkotno branje, saj gre za ljubezensko zgodbo v okolju polnem nasilja (obdobje boja med protestanti in katoliki na S Irske), mi je bila pa zelo všeč.
Posted 29 July 2024 - 10:01 AM
Posted 29 July 2024 - 10:32 AM
Od te avtorice je knjiga Carrie Soto se vrne tudi dobra. Ves blišč in beda profesionalnega tenisa. Se tudi liki prepletajo s knjigo Malibu.
Posted 29 July 2024 - 10:45 AM
sedem mož "nekoga" sem pa brala in mi je bila tudi zelo všeč.
Evo, rezervirala še Carrie Soto, da bom imela za na dopust
Pa Zimsko morje sem si ponovno sposodila za dopust, obožujem to knjigo
Put A Kilt On It!
Posted 29 July 2024 - 11:06 AM
Edouard Louis, Kdo je ubil mojega očeta
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 August 2024 - 06:27 AM
Tudi slog pisanja mi je osnovnosolski.
Posted 03 August 2024 - 06:40 PM
Trenutno imam v rokah Puščavsko zvezdo Michaela Connellya, doma me pa čaka še Grishamov Čas za ubijanje.
Posted 05 August 2024 - 06:51 AM
Put A Kilt On It!
Posted 05 August 2024 - 07:20 AM
Jade Lee- Škandalozna poroka
Shari Low- En dan s tabo. Zelo dobro napisana zgodba o ljubezni, izdaji in iskrenem prijateljstvu. Podobno kot knjiga Malibu se zgodba odvija v enem samem dnevu (poglavja so razčlenjena po urah) in lepo prikaže kako posamezni dogodki vplivajo na življenja posameznikov.
Zdaj pa berem J.P. O'Connell: Hotel Portofino. Baje je bila po knjigi posneta serija. Zaenkrat mi je obetavno branje o dogajanju v Italiji med obema vojnama, se pa že pri prvih poglavjih nakazuje, da ne bo ravno lahkotno branje.
Posted 07 August 2024 - 05:00 PM
A slucajno ves koliko je dejanske zgodovinske podlage v knjigi?Louise Kennedy: Prestopki. Tale sicer ni najbolj lahkotno branje, saj gre za ljubezensko zgodbo v okolju polnem nasilja (obdobje boja med protestanti in katoliki na S Irske), mi je bila pa zelo všeč.
Mi je zanimivo kako mi to naceloma dojemamo iz je prikazano da je slo za boj med protestanti in katoliki. Medtem ko domačini to dosti bolj dojemajo kot nasprotja med lojalisti in unionisti.

Ferriss, 4-urni delovni teden.
[Napoleon]
Posted 11 August 2024 - 06:28 AM
Zdaj berem:
https://www.bukla.si...trah-thich.html
https://morfem.si/kn...a-zatozno-klop/
Posted 12 August 2024 - 10:25 AM
A slucajno ves koliko je dejanske zgodovinske podlage v knjigi?
Mi je zanimivo kako mi to naceloma dojemamo iz je prikazano da je slo za boj med protestanti in katoliki. Medtem ko domačini to dosti bolj dojemajo kot nasprotja med lojalisti in unionisti.
Tole sem pa spregledala. Je baje črpala avtorica iz člankov takratnih časopisov in dogodke vključila v svojo sicer fiktivno zgodbo (pojasnilo na koncu). Saj v knjigi avtorica tudi naslavlja skupine lojalistov/unionistov, jaz sem tako povzela, ker mi je bilo bolj razumljivo razločevat
Posted 16 August 2024 - 07:53 AM
Zelo berljivo, kljub tematiki primerno za plažno čtivo. Nisem še vsega prebrala, ampak se ne morem znebit misli, da zaradi priviligiranosti glavnih protagonistov zgodba deluje manj "pristna". Je pa zelo dobro prikazana kompleksnost (takih) odnosov in zakaj trpinčeni partnerji v njih vztrajajo
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 August 2024 - 07:23 AM
Mah kaj pa vem, če je ravno za to manj pristna. Meni je všeč, da ni tista klasična zgodba, da je partner nasilen ker ima težave z alkoholom/je brezposeln ipd., kot je sicer splošno prepričanje v družbi, ko slišimo o nasilju v družini. Mi je všeč, da prikaže, kako so lahko tudi visoko izobraženi ljudje nasilni/manipulativni in kako tudi dobro situirane ženske takoj ne "prepoznajo" nasilja v partnerski zvezi in ga opravičujejo v imenu ljubezni. Dokler nisi v takem položaju, je težko karkoli ocenjevat z distance.
Penelope Ward: Aristokrat
Carolyn Brown: Gostišče Magnolija
Giulia Caminito: Voda v jezeru ni nikoli sladka
Lisa Darcy: Dopust v Grčiji
Caleb Nelson: Na odprtem
Posted 31 August 2024 - 11:36 AM
Čakam pa na Nič od tega ni res od L.Jewell, baje je dobra.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users